arkadaşlar bana biri onboard ile onboard olmayan ekran kartı arasındaki farkı anlatabilirmi performans ve çalışma prensibi olarktan. bazı max 256 dio falan on boardlarda bunu orenmek istiom teşekkürler
Onboard kartları paylaşımlı olur yani ram ile bellek paylaşımı yapar. bi çoğu gerçek 256 değildir sana olarak 256mb a ulaşırlar (tabi şu anda 512 onboart ekran kartları mevcut.
+ normal bi ekran lartıyla performans yarışına giremezler. onborartlar genelde oyun oynanmayacak grafikle işi olmayan kullanıçılar tarafından tercih edilir.
Çalışma pirensipi olarak kuzey yongaya benzerler işlemci ram ve k.yongayla iletişim halinde olurlar. bunun yanında normal ekran kartları pc içerisinde pc gibi çalışır kendi işlemcileri ramlari ve yongaları vardır.
ekran kartları pc yi daha az yoracağından pc üzerinde bi yük olmaz ve hızı engellemez.
kısaca grafikle alakalı işlerde kullanılacak pc lerde teredütsüz normal ekran kartı kullanmak gerekir.
peki çok çok teşekkür ederim xxx bide şunu yanıtlarsan sana zahmet; mesela max. 256 dio ya hani on board için ben 1 gb ram takınca en üst performansda 256 yı ekran akrtı kullanınca bana 750 mi ram kalır tam olark yoksa bu kadar düz bi mantık değilmi.Gerçi anlattığına göre ole bile olsa normal bi ekran kartı ile tam aynı güçte olmaz ama sanırrıım yakın olur performansı?
o 256 nın bi de alt değeri vardır...64 ya da 128 max 256 dır...ilk rakam ekran kartının kendi ramidir...diğer rakamda senin ramlerini kullanarak mx kaça çıkabileceğidir...128 olduğunu farzedersek RAM lerinden max 128 kullanacaktır...
mantık düz yani anladım kardşeim saol. ama tam external ekran kartı gibi performans olmaz dimi o değere ulaşsada 256 normal ile onbooard arsında az mı fark olur
Aslına bakarsan evet mantığı okadar basit. ramdan nekadar yerse sen sen o kısımdan kullanamazsın. verdiğin örnekteki gibi 1gb dan 256 çekerse sana 744 ram kalır. bu arada öncedende söylediğim gibi performans konusunda yanından geçmez yani yukarıda söylediğin gibi yakın falan olmaz. kendine oyun oynayacak bi pc düşünüyosan kesin ekran kartı al onboarla bişey yapamazsın. karşılaştırma istiyosan en az %50 fark var.
grafik işlemlerinde performans alamassın.. ama normal çalışmalarında döküman yani sorunsuz çalışabilirsin... ben 2-3 ay öyle çalıştım...