Bildirim
Ön bellek (cache) nedir? Ne gibi yararı/zararı vardır?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Ön belleğin yüksek olması rast gele erişim süresini etkiler. Daha önce hdd den okunan bir veri, tekrar okunmak istendiğinde ön bellekten aktarılır. Buda zaman kazandırır.
Ön belleği yüksek olan disklerde okuma ve yazma hızı aynıdır ama veriye erişim süreleri farklıdır. -
quote:
Orijinalden alıntı: krm-iks
Ön belleğin yüksek olması rast gele erişim süresini etkiler. Daha önce hdd den okunan bir veri, tekrar okunmak istendiğinde ön bellekten aktarılır. Buda zaman kazandırır.
Ön belleği yüksek olan disklerde okuma ve yazma hızı aynıdır ama veriye erişim süreleri farklıdır.
Ne kadar güzel açıklamış hocamız -
quote:
Ön belleği yüksek olan disklerde okuma ve yazma hızı aynıdır ama veriye erişim süreleri farklıdır.
fakat hissedilir bir fark oluşur mu orası önemli olan... -
quote:
Orijinalden alıntı: Uzaktan Kumandan
quote:
fakat hissedilir bir fark oluşur mu orası önemli olan...
Dosya aktarımında bir fark olmaz ama oyunlarda ve işletim sisteminin açılıp kapanışında hissedersiniz.
@sacreddagger
Gündüz soracaktım unuttum. Alacağınız disk 2.5" mi yoksa 3.5" mu ? artık en düşük ön bellek 16 mb dan başlıyor.
-
quote:
@sacreddagger
Gündüz soracaktım unuttum. Alacağınız disk 2.5" mi yoksa 3.5" mu ? artık en düşük ön bellek 16 mb dan başlıyor.
3.5" veya 2.5" farketmiyor, daha doğrusu masaüstü için alıcam. 3.5" olanlar sanırım daha hızlı imiş diye duydum, yani laptoplar için üretilenler masaüstü bilgisayarların biraz gerisinde kalıyormuş sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 6 Mayıs 2010; 20:23:27 > -
quote:
Orijinalden alıntı: sacreddagger
quote:
@sacreddagger
3.5" veya 2.5" farketmiyor, daha doğrusu masaüstü için alıcam. 3.5" olanlar sanırım daha hızlı imiş diye duydum, yani laptoplar için üretilenler masaüstü bilgisayarların biraz gerisinde kalıyormuş sanırım.
Bence siz en güzeli bütçenizi söyleyin, tavsiyede bulunalım
-
75-80 liraya almaya düşünüyorum. 2. el 500 gb arıyorum. ama sıfır 320 gb da olur. -
quote:
75-80 liraya almaya düşünüyorum. 2. el 500 gb arıyorum. ama sıfır 320 gb da olur.
Biraz bakındım ikinci el'dekilere, samsungun performanslı serisinden, fiyatıta uygun.. düşünülebilir.
http://forum.donanimhaber.com/m_39139303/tm.htm
Eğerki sistem kurup üzerinden gidiceksiniz bütçenizi biraz arttırmanızı tavsiye ederim; 100liraya 500gb caviar black 32mblık serisinden bulunabilmektedir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leech -- 6 Mayıs 2010; 22:40:59 >
-
niçin samsungu sistem kurmak için önermiyorsunuz, yani wd ile arasındaki fark nedir. -
quote:
niçin samsungu sistem kurmak için önermiyorsunuz, yani wd ile arasındaki fark nedir.
Önermiyorum değil, tabikide öneriyorum sadece "0" olması açısından dedim -
quote:
Orijinalden alıntı: leech
quote:
niçin samsungu sistem kurmak için önermiyorsunuz, yani wd ile arasındaki fark nedir.
Önermiyorum değil, tabikide öneriyorum sadece "0" olması açısından dedim
anladım, peki teşekkür ederim tavsiyeler için.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X