Şimdi Ara

ON (Ana Konu) Burgan Bank Dijital Yenilendi (118. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.797
Cevap
205
Favori
282.113
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yasinim35 kullanıcısına yanıt

    kart borcu geçmez. Açıklamalarda da yazıyor.

  • Burgan on plus reel faiz oranı, bazı tutarlar için: (29 şubattan sonra)- stopaj düşülmemiş


    999500: %44.6

    749500: %44.8

    499500: %45.1

    249500: %47.5


    2.000.000 : %41.6


    500k üstü n kolay ile aynı nerdeyse.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cream cheese -- 26 Şubat 2024; 17:7:23 >
  • Burgan rezil banka oldu artık uzak durun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cream cheese kullanıcısına yanıt

    Hem pasif bakiye hemde stopaj düşülmüş net hesaplar değilmi ?

    emeğine sağlık , biride bana sordu geçen gün, sen hemde hepsini yazmışsın.


    ben bunun altıına alternatif olsun diye PPF de yazayım.




    ON (Ana Konu) Burgan Bank Dijital Yenilendi
    ON (Ana Konu) Burgan Bank Dijital Yenilendix (formerly twitter)
    FonTurkey (@FonTurkey) on X
    https://twitter.com/FonTurkey/status/1762017426365915403?s=20


    FonTurkey @FonTurkey ÖÖ 10:31 · 26 Şub 2024

    #Parapiyasasıfonları aynı gün nakde dönebilmesi ve güncelde mevduat üzeri getiriyle kısa vadeli birikimler için öne çıkıyor.

    Özellikle riskin arttığı dönemlerde parayı park etmek için bu fonlar alternatif sunuyor.


    Listede yer alan ilk 15teki fonların Haftalık (19.02 - 26.02) getirilerini yıllıklandırdığımızda %47-48 brüt mevduata denk getiri oranları mevcut.

    Not: Bu oranlar mevduatla kıyaslamanız için bankadan aldığınız mevduata eş hale getirilmiş oranlardır. Para piyasası fonlarında stopaj istisnası bulunduğundan, stopaj %0 olarak uygulanmaktadır.

    Stopaj istisnasının 30.04.24 tarihine uzatıldığını hatırlatalım.


    İlk Sıradakiler

    #KarePortföy #KPP - %47,6

    #AkPortföy #BGP - %47,4

    #PerformPortföy #PPP - %47,3

    #NurolPortföy #PPN - %47,3

    #AtlasPortföy #PPT - %47,3

    Getiri olarak ayrışan fonlarda dönemsel getiriler olabilir, sürekliliği için izlemek önemli!




    ON (Ana Konu) Burgan Bank Dijital Yenilendi




  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

    Stopaj düşmedim

  • Aramızda kalsın ama cidden ppfler daha iyi getiriyor la . Hele ki pzt günü yine eksik yatırmayı başardı bu banka yine 2 lira ON (Ana Konu) Burgan Bank Dijital Yenilendi 

  • Son kale On Dijital'in de elden gitmesinden sonra bende yılbaşından beri Para Piyasası Fonlarında kısa vadeli paramı değerlendiriyorum. Pasif Bakiye yok, stopaj yok daha ne olsun. Sadece fonların yıllık yönetim ücretleri oluyor (ortalama %1-1,5 arası) onu da günlük fon fiyatının içine yediriyorlar zaten. Ekstrem bir durum olmazsa bundan sonra ordan devam ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bilmeyenler için ayrıntılı anlatım yapar mısınız, nerden nasıl bu ppf işleri yapılıyor?

  • burganın 3bintl olayını çözebilen var mı acaba ay sonu geliyor malum ON (Ana Konu) Burgan Bank Dijital Yenilendi 

  • Jimmy77 J kullanıcısına yanıt
    Katılım bankaları hariç her bankadan alınabiliyor, yeter ki bir yatırım hesabınız olsun. Saat 13.30 öncesi alırsanız, öğleden sonra hesabınıza geçer. Satarken de aynı şekilde oluyor. Bu hesaptan daha ayrıntılı inceleyebilirsiniz veyahut bu hesap kesmezse youtube'de görsel olarak daha bilgilendirici videolar mevcut.

    FonTurkey (@FonTurkey) on Xtwitter
    FonTurkey (@FonTurkey) on X
    https://twitter.com/FonTurkey/status/1762017426365915403?t=CfMCWgOkOuPXFT-qrxVbYA&s=19



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hannibal91 -- 27 Şubat 2024; 15:4:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Selamlar,

    Faizsiz krediden yararlanmaya çalışıyorum ama illa e devlet bağlantısı istiyor. Bunu aşmanın bir yolu yok mu?

    İstediği bilgileri paylaşmak istemiyorum, başka hiç bir banka böyle isteklerde bulunmuyor e devlette şunları şuanları görmek istiyoruz diye. Üye olduğuma pişman olmak üzereyim yani

  • Hannibal91 kullanıcısına yanıt

    Hocam kullaniyorsaniz on hesasta bu fon hesabi nereden nasil aciliyor menuden hangi adimlari izlemek gerek benim gibi cok bilmeyen birileri icin iyi olur.


    Birde bu ppf fonlarinin getirisi onun günlük %50 faizli hesabindan daha mi iyi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victorybicer -- 28 Şubat 2024; 8:22:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yıllardır çok fon alıp sattım ama onplus 50 varken,devlet garantisi olmayan fonlarla işim olmaz,faiz düşekken iyidi risk alınırdı şimdi başabaş gidiyor.

  • kaptan69 kullanıcısına yanıt

    benim bildiğim kadarıyla güvence var , ama getiri garantisi yok. hergün kazandırma garantisi olmayabilir diye düşüncesşi doğrudur, düşebilirde , inebilirde, hergün artabilirde, sabit bir getirisi yoktur kısmı doğrudur, .


    Kaldı ki PPF ( para piyasası fonları ) genelde en düşük riskli risk1 seviyesindedir. Negatif getiri çokçok nadir görülür.


    Bazı istisnalar haric günlükte, haftalıkta , aylıkta genelde mevduat fazizlerini geçerler, avantajları vardır, bazılarının düşük yönetim gideri olur zaten açıklanan TEFAS platformunda yönetim gideri vs masraflar düşmüş net rakamı sunarlar. siz kazandığınızdan masraf, stopaj vs düşülmemiş halini değil net gün gün üstine eklenerek bileşik faiz gibi karda olursunuz. BurganOnPlus bile olsa pasif bakiye ve stopaj vs ile çoğu PPF nin altında kalacağını düşünüyorum önümüzdeki günlerde PPF lerde artacaktır. şimdiki faizlere göre avantajlı ama onlarda son dönemlerde çok iyi yönetilenleriyle daha avantajlı.


    fonlar için bazı yanlış bilinenlerde olabiliyor. Doğru fon , iyi yönetilen aktif bir fon için doğrusu şudur denebilir. : Portföyünde çeşitli menkul kıymetleri barındırabilen yatırım fonları, çalışma prensipleri gereği riski böldüğü için diğer yatırım araçları ile kıyaslandığında daha az risklidir.


    Fon kuruluşlarının çoğusu bankalardır zaten , ha faize yatırmışsın ha ordan para fonu almışsın, çoğu banka haberi olmadan çoğu zaman parayı kendi fonlarına aktarır. Hatta bazı bankaların yüksek mevduat kampanyalarında TEB, ING vs bunuda zorunlu yapar.


    Fon kuruluşları ister banka olsun, ister yatırım fon kurucusu olsun, devlet tarafından SPKSermaye piyasası kurmu, MKK , TEFAS, KAP kamuyu aydınlatma platformu ve herdaim denetimden geçmek zorundadır.


    yukarda yazdıklarımın hepsini aklımdan yazdım, bildiğim kadarıyla budur işin aslı.


    --- ALINTI ---- ek olarak arama yaptım benim bildiğim bu şekilde diye yazdım. yanlış olabilir de.


    Güvenilirlik

    Yatırım Fonlarının malvarlığı, kurucu ve yöneticisinin malvarlığından ayrı olarak BIST'nin resmi Takas ve Saklama Bankası olan Takasbank güvencesi altında saklanmaktadır. Ayrıca SPK Kanunu uyarınca, fon malvarlığı rehin edilemez, teminat gösterilemez ve üçüncü kişiler tarafından haczedilemez. Yani fon malvarlığının korunması kanun ile güvence altına alınmıştır.


    Denetim

    Yatırım Fonlarının kurucu, yönetici ve saklayıcısının fon ile ilgili tüm hesap ve işlemleri SPK'nın denetimi altındadır. Ayrıca bağımsız denetim kuruluşları periyodik olarak yatırım fonlarının denetimini gerçekleştirmektedir.


    Yatırım fonu batarsa ne olur?

    Fon malvarlığının korunması kanun ile güvence altına alınmıştır. Kanun uyarınca, fonu yöneten bir portföy şirketinin zor durumda kalması durumunda, SPK tarafından fonun yönetimi başka bir şirkete devredilebilir veya yatırımcıların fon payları satılarak paraları iade edilir.


    RİSK

    Fonlarda getiri garantisi olmadığını unutmayın. Geçmiş dönem getirileri önemlidir, ancak gelecek için garanti teşkil etmez. Yatırım Fonu alırken risk aldığınızı ve herhangi bir getiri garantisi verilmediğini unutmayın.


    Fon getirisi ile mevduat getirisini karşılaştırırken neye dikkat etmeliyim?

    https://www.akbank.com/tr-tr/genel/Sayfalar/Neden-Yat%c4%b1r%c4%b1m-Fonu-Ba%c5%9fucu-Kitab%c4%b1-isim-icin.aspx


    Farklı iki yatırım aracının getirilerini kıyaslarken "net getiri" yani stopajdan arındırılmış getiri göz önünde bulundurulmalıdır. Halen mevduattan alınan stopaj %15, fonlardan alınan stopaj %10 oranındadır. Portföyünü minimum %51 oranında yerli hisse senedinden oluşturan fonların bir yıl elde tutulması durumunda elde edilecek gelir ise vergiden muaf tutulmuştur. Portföyünün minimum %80 oranında yerli hisse senedinden oluşturan hisse yoğun fonlarda ise elde tutulma süresine bakılmaksızın getiri üzerinden %0 stopaj oranı uygulanır.

    Yatırım dünyasının en temel kabullerinden biri "ne kadar risk, o kadar getiri" kuramıdır. Yatırımcının ne derecede riski kabul edebildiği, aslında getiri potansiyelini de belirlemektedir. Akbank Yatırım Fonları'nın profesyonel yönetimiyle, kabul edebileceğiniz risk seviyesinde kazanabileceğiniz maksimum getirinin sağlanması hedeflenmektedir.



    https://www.osmanlimenkul.com.tr/finansal-planlama/neden-osmanli-yatirim/saklama-ve-guvence

    1. MKK (MERKEZİ KAYIT KURULUŞU) VE TAKASBANK'TA SAKLAMA, İZLEME GÜVENCESİ

    yatırım kuruluşları altındaki müşteri adına açılmış hesaplarda Takasbank’ta gerçekleştirilmektedir.

    Yatırımcılar, MKK tarafından üretilen sicil numaraları ve şifreleri veya e-devlet bilgilerini kullanarak e-YÖNET portalına üye olabilir ve MKK nezdinde saklanan tüm menkul kıymet bilgilerine yatırım kuruluşu detayında ulaşabilirler. Yatırımcılar 444 0 655 AloMKK Çağrı Merkezi üzerinden de MKK’da saklanan portföy ve bakiye bilgilerine erişebilirler. Bankaların internet şubeleri üzerinden e-devlete giriş yapmak da mümkündür.

    Yatırımcılar e-YÖNET portalına üye olarak e-CAS sistemine de otomatik olarak üye olmuş olurlar. Üyelik işlemleri tamamlandıktan sonra hesaplarına ilişkin bilgileri e-posta ya da SMS yolu ile öğrenebilir ve bu bilgilere ilişkin döküm alabilirler. Yatırımcıların e-YÖNET portalına üye olmaları için www.mkk.com.tr adresine giriş yaparak işlem adımlarının tamamlanması gerekmektedir.

    Kaldıraçlı alım satım ve VİOP teminat ve pozisyon bilgilerine ise Takasbank veya e-devlet üzerinden şifreleri ile ulaşabilir, e-posta bilgilendirme hizmetinden faydalanabilirler. Bu takip işlemi için www.takasbank.com.tr sitesi, takas web giriş bölümünden yatırımcı girişi sayfasından TCKN/Takasbank şifresi veya e-devlet şifresi ile giriş yapılması gerekmektedir.


    2. SERMAYE PİYASASI KANUNUNCA 1.143.379 TL SINIRI GÜVENCESİ

    Sermaye Piyasalarının 2012 yılında değişen kanununun 82- 86. Maddelerinde belirtildiği üzere belirli şartlar yerine geldiği takdirde yükümlülüklerini yerine getiremeyen yatırım kuruluşlarının müşterileri tazmin kapsamına alınmıştır. Her bir yatırımcı için bu tutar 2024 yılında 1.143.379 TL olarak belirlenmiş olup her yıl ilan edilen yeniden değerleme katsayısı oranında arttırılmaktadır. Bu tazmin ödemesinin yapılabilmesi için;

    Yatırım kuruluşunun finansal piyasa faaliyetlerinden kaynaklanan nakit ödeme ya da sermaye piyasası araçlarını teslim yükümlülüğü yerine getirememesi gerekmektedir.

    Ödeme kapsamına, pay gösteren senetler, repo, tahvil ve bono teslimat, nakit ödemeler ve yatırım fonları girer. Bunun dışında yatırım danışmanlığı ya da katılım fonu ve mevduat nedeniyle oluşan zararlar bu tazmin kapsamına dahil değildir.

    Piyasa hareketlerinden oluşan zararlar için böyle bir tazmin zorunluluğu yoktur.





  • Hassas Kantar kullanıcısına yanıt

    +1

    günlük olarak bakınca sıralama daha agresif değişebiliyor, daha tutarlı olsun diye haftalık liste paylaşayım


    kirlilik konuyla çok da ilintilki değil diye herdaim paylaşım yapmayacağım. Sadece ben burganON eski güldüren sadık müşterisiydim. 2 Ocak itibariyle yaptıklarını doğru bulmadım, ikişkimi minumuma indirdim, o tarihten beri alternatiflerini kullanıyorum. Pasif bakiyesi ile onPlus lı olmak benim için sorun değil ha 1500TL harcamışım ha 3binTL harcamışım , artık büyük para değil 3 market alışverişi ile vs ayda zaten zorunlu harcamalarım kapatır ama dayatmaları zaruri şeyleri, MH arayıp sorduğumda bizde böyle ukelaca tavırları, burunlarından kıl aldırmamaları, beni soğuttu.


    kısaca alternatifleri bilmek için Finansal okuryazarlık gönüllüsü olarak bilgi paylaşımı yapayım. Balık tutmayı öğreteyim maksadımla. Konuyla alaklı değil ama ilintili diye düşündüğümden son dönemde fazla paylaştım. Umarım birçok forumdaşımıza alternatif düşünce oluşturur.


    FonTurkey @FonTurkey ÖÖ 10:08 · 28 Şub 2024

    #Parapiyasasıfonları aynı gün nakde dönebilmesi ve güncelde mevduat üzeri getiriyle kısa vadeli birikimler için öne çıkıyor.

    Özellikle riskin arttığı dönemlerde parayı park etmek için bu fonlar alternatif sunuyor.

    Listede yer alan ilk 15teki fonların Haftalık (21.02 - 28.02) getirilerini yıllıklandırdığımızda %47-48 brüt mevduata denk getiri oranları mevcut.



    ON (Ana Konu) Burgan Bank Dijital Yenilendi

    Not: Bu oranlar mevduatla kıyaslamanız için bankadan aldığınız mevduata eş hale getirilmiş oranlardır.

    Para piyasası fonlarında stopaj istisnası bulunduğundan, stopaj %0 olarak uygulanmaktadır.

    Stopaj istisnasının 30.04.24 tarihine uzatıldığını hatırlatalım.

    İlk Sıradakiler

    #ZiraatPortföy #ZBJ - %48,1

    #AkPortföy #BGP - %47,8

    #PerformPortföy #PPP - %47,7

    #AtlasPortföy #PPT - %47,6

    #QInvestPortföy #EIL - %47,5

    Getiri olarak ayrışan fonlarda dönemsel getiriler olabilir, sürekliliği için izlemek önemli!





  • mevduat Faizinden nasıl kazık yiyoruz.


    FAİZ de REEL FAİZ 'in göreceli önemi.


    Bir Kez Daha Reel Faiz Hesabı

    Şubat 27, 2024

    Bankaların mevduat sahiplerine verdiği faiz nominal faizdir. Nominal sözcüğü yazılı olan, görünen gibi anlamlara geliyor. Mevduat faizi dediğimizde bankaların mevduat için ödemeyi öngördüğü faizler anlaşılır. Bu şekilde elde edilen faiz bir gelir türü olduğu için elde edildiğinde gelir vergisine (stopaj) tabidir. 6 aya kadar vadeli hesaplarda gelir vergisi stopaj oranı yüzde 5, 6 ay ile 1 yıl arasındaki vadelerde yüzde 3’tür. Nominal faizden ele geçen getiriyi yani net nominal faizi hesaplamak için bu gelir vergisi stopajı tutarını düşmek gerekir. Mevduatın bir yıllığına yatırıldığını düşünürsek vade sonundaki net nominal faiz şöyle hesaplanır:


    Net Nominal Faiz = Nominal Faiz – (Nominal Faiz x Gelir Vergisi Stopaj Oranı)

    Bugünlerde bankaların verdiği faiz yüzde 42 dolayında bulunuyor. Buna göre:

    Net Nominal Faiz = 0,42 – (0,42 x 0,03) = 0,4074 yani % 40,74 olarak bulunur.  


    Kişilerin, tasarruflarına yön verirken ya da bir yatırıma karar verirken bilmesi gereken önemli unsurların başında reel faiz gelir.

    Reel faiz, enflasyon etkisinden arındırılmış faizdir ve net nominal faizden, beklenen enflasyon düşülerek hesaplanır. Beklenen enflasyon ile kastedilen, vade sonundaki enflasyon oranı için yapılan tahmindir. Beklenen enflasyon olarak eğer kendi tahminimize güveniyorsak onu, Merkez Bankası tahminine ya da Merkez Bankası’nın uyguladığı aylık anketlerde ortaya çıkan tahminlere göre hareket etmek istiyorsak onlardan birisini esas almamız gerekir. Merkez Bankasının her ay finansal kesimde ve reel sektörde uzman kişilerden oluşan bir gruba uyguladığı beklenti anketindeki enflasyon tahminleri bu konuda bir gösterge olarak kabul edilebilir. Merkez Bankası anketine katılanların Şubat 2024 itibarıyla bir yıl sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 37,78 olarak ortaya çıkmış bulunuyor. Net nominal faizi % 40,74 olarak alır ve anket sonucunu da beklenen enflasyon olarak alırsak reel faiz hesabını şöyle yapabiliriz:

     Reel Faiz = [(1 + Net Nominal Faiz) / (1 + Beklenen Enflasyon)] – 1

    Yukarıda değindiğimiz verileri ve bu denklemde yerlerine koyalım:

    Reel Faiz = [(1 + 0,4074) / (1 + 0,3778)] - 1 = 0, 02148, yani yaklaşık olarak % 2,15.

    Buna göre reel faiz yüzde 2,15 olarak hesaplanır. Bu durumda pozitif reel faiz söz konusu demektir, bir başka deyişle enflasyondan arındırıldığında bile mevduat faizinden para kazanılmış olur.

    Eğer bizim beklentimiz enflasyonun bugünkü düzeyinde (% 65) kalacağı şeklindeyse o zaman reel faiz % - 14,7 olarak bulunur.  Bu durumda negatif reel faiz söz konusu demektir, bir başka deyişle enflasyondan arındırıldığında mevduat faizi bize para kaybettirmiş olur.

    Reel faiz denkleminde yer alan faiz bugün geçerli olan faiz oranı, beklenen enflasyon ise gelecekte olması beklenen enflasyon düzeyini ifade eder. Bununla birlikte bir yıl önceki net nominal faizi ve bugünkü enflasyonu alırsak bugün için gerçekleşmiş reel faizi hesaplayabiliriz.


    Bir yıl önce nominal mevduat faizi yüzde 20 dolayındaydı. Bunun yüzde 3 gelir verisi stopajı sonrasındaki net oranı (net nominal faiz oranı) % 19,4 olur. Yılbaşında elindeki 1.000.000 milyon TL’siyle alabileceği mal ve hizmeti almayıp parasını % 19,4 net nominal faizle bankaya yatıran bir kişinin bugün elinde (anapara + faiz olarak) 1.194.000 TL var demektir. Yılbaşında 1.000.000 TL’ye alabileceği mal ve hizmeti enflasyon nedeniyle bugün % 65 enflasyon nedeniyle 1.650.00 TL’ye satın alabileceğini düşünürsek bu kişinin (1.650.000 – 1.194.000 =) 456.000 TL zararda olduğunu hesaplayabiliriz.


    Bir başka ifadeyle bu kişi, faiz geliri elde etmiş olmasına karşılık yılbaşındaki satın alma gücünün neredeyse yarısına gerilemiş durumdadır.

    Merkez Bankası’nın gerek kendi enflasyon tahmini gerekse anketlerden elde ettiği enflasyon tahminlerine güvenilmemesinin nedeni bunların geçmişte tutmamış olmasıdır.

    Mesela yukarıda değindiğimiz Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketinde 2024 yılı Ocak ayı enflasyon beklentisi % 30,44, Merkez Bankası’nın kendi tahmini ise (2023 yılsonu için) yüzde 22,3 idi. Oysa gerçekleşme % 65 oldu. Buna göre Merkez Bankası’nın tahminiyle gerçekleşme arasında iki kat sapma söz konusu olmuş görünüyor. Geçmişte de tahminler böylesine farklı sapmalar sergilediği için bu tahminler güvenilirliğini yitirmiş durumdadır. Bu durumda geleceğe ilişkin reel faiz tahminini bugünkü enflasyonun aynı düzeyde kalacağı tahminiyle yapmak daha gerçekçi bir yaklaşım olabilir.


    Bir yıl sonrası için böyle bir hesap yapalım:

    Reel Faiz = [(1 +  0,42) / (1 + 0,65)] -1 =  - 0,0139 yani % - 13,9


    Bugünkü faizlerle bankaya mevduat yatıran bir kişi eğer enflasyon oranı bir yılda değişmezse bir yılın sonunda % 13,9 negatif reel faiz elde etmiş olur. Bu da faiz geliri elde etmiş görünse de vade başındaki satın alma gücünü koruyamayacağını ortaya koyuyor.  


    https://www.mahfiegilmez.com/2024/02/bir-kez-daha-reel-faiz-hesab.html





  • Güzel yazmışsınız fonları riskleri hissenette 10 yıldan fazladır konuşuyoruz zaten.dedigim gibi ppf lere baya takıldım 47,48 civarı olunca farkı kalmıyor günlükle ama ,6.7 riskli fonlara girip parasını 3,e 5e katlayan çok dostum oldu,kaybedende çok oldu,ben saglacıyım sizin gibi.

  • selamlar on plus 3k için pm den taktik verebilir misiniz? teşekkürler.

  • kaptan69 kullanıcısına yanıt

    +1


    fonlarda ben uzun vade yatırım mantığına bıraktım artık. elleşmiyorum al-sat beni yoruyor, geriyor, stres yapıyor. sepet karmançorman biri artar diğeri düşer takılmıyorum artık. ara ara el atacağım tutuyor tersi denk geliyor , hatta hergün bakan da var, haftada bir bakanda var. ben ayda bile artık bakmayacağım , böyle yapınca arkadaşlarınız gibi 3e 5e artıramayacağım ama strestende uzak durmak iyi olur.


    saygı vesevgilerimle , 69 kuşağına selam :P yada 69 nerenin plakası ise ( en son 67 den sonrasını ezberleyemedim :P


    burgan güldürende beri en sevdiğim bankalardan idi. ben çok iyi kampanyalar ile geleceklerine inanıyorum. sadece mevduat faizi değil halka arz da, fon alım satımında, usd alımında vs de kullandım. Hatta eskşler bilir altın olayı yoktu onu bile kulis yapıp eklettik. hala mobil program renklerini eleştirim yahu yapın bir darkmode gözümüzü yormayın vs. çok elştirdim belki 1 saat dert anlattım beklentilerimi sundum. talep açtırdım. 2 ocak ta parayı çekmişsiniz hayırdır diye aradıklarına pişman ettim. sırf ben değilim çok kişi var yeni uygulamalarınız bizi üzdü vs vs ...





  • 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.