Kurulum; Arkadaşlar rardan çıkan MAN_NL202 dosyasını vehicles içine atın ve sorulan sorulara kopyala ve üstüne yazı tercih edin.
Eklenen modları açıklıyayım; - Geri vitese takınca uyarı sesi çıkıyor. - Yeni oturma pozisyonu. - Yeni iç kameralar (F2 menüsündeki) Gerçek kamera görüntüleri gibi ve yararlı yerlerde. Kapılardan inen binen yolcuları görüyorsunuz vs. - Duracak sesi. Yolcular inecekken düğmeye bastığında uyarı sesi çıkıyor. - IBIS modu. Anonsu otomatik yapıyor (Bazen şaşırıyor onuda siz elinizle ayarlayın) - Kapı modu. Ön kapılar manuel açılıyor. Arka kapılar durak frenini çektiğinizde otomatik açılıyor. Orjinalindeki gibi. - 4 teker durak frenini çekince alçalıyor. Yani otobüs alçalıyor. Gerçekte yolcular daha rahat binsin diye. Oyuna yansıtmak amacıyla. Güzel Mod. - Ön kapıları durarken veya hareket halinde açabiliyorsunuz. Yani durak frenini çekmenize gerek yok. - ZF Şanzıman (Bu en önemlisi işte) Otobüsünüzün şanzımanı zf oluyor ve 5 vites oluyor. Gerçekteki gibi. 1.vitesten 2.ye geçerken silkeliyor vs.. Çok iyi mod. - Normal (ZF Şanzıman olmayan) Man nl202 lerin sesleri değişti, orjinal motor sesi oldu. Retarder sesi harika bundada. - Aklıma başka birşey gelmiyor arkadaşlar. Bence indirip mutlaka deneyin. Çok şey kaçırırsınız. - Araç birçok map ile uyumludur. Birçok mapın .hof dosyası vardır. yinede siz yeni bir map kurarken .hof dosyasını man_nl202 klasörüne atın.
Modların scriptleri başkalarına ait. yapımcıları başka ama ben hepsini toparlayıp tek bir otobüste buluşturdum. Çok karıştırıp çok bozdum ama oldu :D
Oyuna başlarken MAN'ı seçince Man_nl202 çıkıyor birkaçtane. Farklı seçeneklerle tabi. MAN_NL202 ZF'yi seçin. 2 tane varsa alttaki zf yi değil üstteki zf yi seçin. Tüm modlar bunda ayarlı. Diğer man_Nl202 lerdeki modlar tam değil uğraşmadım.
Eğer başlarken bir hata sorun vs olursa resimli olarak koyun lütfen.
Kesinlikle denemenizi öneririm mutlaka hoşunuza gidecektir.
Hocam bu şuanki nl202 otobüsü değiştiriyormu yoksa yanınamı geliyor ?
quote:
Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR
Hocam bu şuanki nl202 otobüsü değiştiriyormu yoksa yanınamı geliyor ?
Şuankinide biraz değiştiriyor. Sesleri felan değişiyor. Yedeğini al man nl202 klasörünün. sonra benim verdiğim dosyayı içine at (nl202 klasörüne) öyle dene. Beğenmezsen yedeği ile devam edersin. Ama beğenirsin :)
Direk eski Nl202'in üstüne kopyaladım ancak oyunda otobuüs penceresinde hata veriyor
quote:
Direk eski Nl202'in üstüne kopyaladım ancak oyunda otobuüs penceresinde hata veriyor
resmini çekip koyabilirmisin lütfen
oyunda grafik denen bir şey yok
quote:
Orijinalden alıntı: tLqA
quote:
datei nich gefunden hatası veriyor bende otobüs seçmeye basınca
Herşey grafik değildir.Bunu anlayın lütfen artık
Hatanın resimini yarın koyarım @tLqA hocam
quote:
Herşey grafik değildir.Bunu anlayın lütfen artık
Hatanın resimini yarın koyarım @tLqA hocam
quote:
Orijinalden alıntı: White Devil
quote:
Orijinalden alıntı: tLqA
quote:
datei nich gefunden hatası veriyor bende otobüs seçmeye basınca
Şu Szcezin miydi neydi o haritayı yüklemiştim, haritada sadece MAN NL202 miydi neydi o çalışıyor. Ancak duraklara geldiğimde bekleyen yolcular donmuş gibi bekliyorlar öyle, hiçbir hareket yok. Hat gayet düzgün işliyor, duraklarda zamanında duruyorum ediyorum falan, ama hiçbir şekilde yolcu inip binmiyor. Bundaki sorun nedir, üstadlar bi yardımcı olabilirler mi
Bir de diğer otobüslerin çalışabilmesi için sanıyorum onların dosyalarını da o haritanın içerisine atıyorduk değil mi?
quote:
Orijinalden alıntı: Ormanci
Yine ben, yine abuk sorularım
Şu Szcezin miydi neydi o haritayı yüklemiştim, haritada sadece MAN NL202 miydi neydi o çalışıyor. Ancak duraklara geldiğimde bekleyen yolcular donmuş gibi bekliyorlar öyle, hiçbir hareket yok. Hat gayet düzgün işliyor, duraklarda zamanında duruyorum ediyorum falan, ama hiçbir şekilde yolcu inip binmiyor. Bundaki sorun nedir, üstadlar bi yardımcı olabilirler mi
Bir de diğer otobüslerin çalışabilmesi için sanıyorum onların dosyalarını da o haritanın içerisine atıyorduk değil mi?
Hattı alamadınız herhalde? ibisle aldıysanız sorun olmaz. belki rotayı yanlış almışsınızdır :) Bunun dışında pek bir bilgim yok. Diğer otobüslerin çalışması için .hof dosyası var. mesela szcezin.hof. bunları oynamak istediğiniz otobüsün dosyasına atıp hat almanıza imkan var. ama bilgisayarın yönlendirdiği otobüsler çıkmaz diye biliyorum.
Hocam hattı alamama değil sanırım, sanki takılmış gibi bekliyorlar. Mesela kaldırımdaki başka bi yaya normal yürüyor, ama otobüse binmek için bekleyenler öylece duruyorlar, hiç hareket yok.
Ha bu arada IBIS'le almadım, Alt'a basıp o tepeden 92 yazan hat ismi yazdıran şeyle yazmaya çalıştım. Zaten aynı hatta(57) çalışan otobüslerin üzerinde de isim yazmıyor, sadece 57 yazıyor. Bu noktada bi hata var mı emin değilim. Olmazsa akşam bir de IBIS'le deneyeyim, hoş onu da nasıl yapacağımı tam bilmiyorum ya neyse
Tamamdır, olmazsa diğerlerini de o şekilde atayım, teşekkürler..
quote:
Hocam hattı alamama değil sanırım, sanki takılmış gibi bekliyorlar. Mesela kaldırımdaki başka bi yaya normal yürüyor, ama otobüse binmek için bekleyenler öylece duruyorlar, hiç hareket yok.
Ha bu arada IBIS'le almadım, Alt'a basıp o tepeden 92 yazan hat ismi yazdıran şeyle yazmaya çalıştım. Zaten aynı hatta(57) çalışan otobüslerin üzerinde de isim yazmıyor, sadece 57 yazıyor. Bu noktada bi hata var mı emin değilim. Olmazsa akşam bir de IBIS'le deneyeyim, hoş onu da nasıl yapacağımı tam bilmiyorum ya neyse
Tamamdır, olmazsa diğerlerini de o şekilde atayım, teşekkürler..
hat almak çok basit ve ibisten alırsanız daha gerçekçi oluyor.
şöyle anlatayım. ibis aletinde linie kısmına tıklıyoruz. ilk yazacağınız 3 sayı hattın numarası olur. mesela 888 yazdıysanız 888 direk gözükür. daha sonra iki tane sıfır girersiniz. o iki tane sıfır girdiğiniz yer ise harfleri belirler. orayla işimiz yok şimdilik.
siz ibis için 05700 yazıcaksınız linieye. route'ye tıklayıp 1 veya 2 yazıp entera basıcaksınız ibisteki. 3. routede olur ama her mapta yok. eğer falsche route gibi birşey yazıyorsa muhtemelen yanlış girdiniz veya oyuna otobüsün hof dosyasını atmadınız. yolcular eğer hattı yanlış aldıysanız o yüzden binmez araca. siz o yukarıdan yazıp aldıysanız (92) simgesi yanlış yapıyorsunuz. o kolaya kaçmak oluyor ve bazen çalışmaz. yukarıda kağıt resmi var. orada haritadaki mevcut hatlar var. hangi hattı istiyorsanız onu seçeceksiniz ve rotayı seçeceksiniz. rotayı seçerken kalkış durağı ve son durak yazar ona göre ayarlayın. atıyorum hat numarası 34 istanbul-bodrum hattı. o yukarıdaki kağıt resmine tıkladıktan sonra linieden 34'ü seçiyoruz. tour'a tıklıyoruz. veya route tam hatırlamıyorum. oradanda 1'i seçiyorsunuz. altta kalkış istanbul-son durak bodrum yazar. 2'yi seçerseniz oda tam tersidir. bodrum-istanbul gibi. buna göre ayarladınız farzedelim.
ibis aletine girip linie'ye 03400 yazıyorsunuz enterliyorsunuz ve hat numarası giriliyor. routeye girip 1 yazıyorsunuz enterliyorsunuz tamamdır. artık otobüsün tabelasında gideceği yer yazıyor. bu kadar basit aslında.
Hocam eyvallah, IBIS'i de öğrendiğim iyi oldu.
Yanlış anlatmışım zaten evet 92 düğmesine tıklayarak olmuyor o iş, doğru Kağıt (timetable) resminden rotayı, numarayı falan seçtim evet. Yani hattı normal şekilde seçebiliyorum, saatine, turuna, varış noktasına kadar falan.
Yine de bu şekilde IBIS'ten denememe gerek var mıdır? Yoksa başka bir problem mi söz konusu?
Sanki otobüsten kaynaklı birşeymiş gibi geldi ama bilemedim.
Şimdi yazarken aklıma geldi, benzer bir sorunu atıyorum Bad Kinzau'da yaşıyorum. Örneğin sonradan yüklenmiş olan İkarus'u seçer ve yola çıkarsam kimse binmiyor. Oyunun kendi MAN'larından birini alırsam çatır çatır biniyorlar. Şu .hof dosyalarını da bir deneyeyim.
quote:
Hocam eyvallah, IBIS'i de öğrendiğim iyi oldu.
Yanlış anlatmışım zaten evet 92 düğmesine tıklayarak olmuyor o iş, doğru Kağıt (timetable) resminden rotayı, numarayı falan seçtim evet. Yani hattı normal şekilde seçebiliyorum, saatine, turuna, varış noktasına kadar falan.
Yine de bu şekilde IBIS'ten denememe gerek var mıdır? Yoksa başka bir problem mi söz konusu?
Sanki otobüsten kaynaklı birşeymiş gibi geldi ama bilemedim.
Şimdi yazarken aklıma geldi, benzer bir sorunu atıyorum Bad Kinzau'da yaşıyorum. Örneğin sonradan yüklenmiş olan İkarus'u seçer ve yola çıkarsam kimse binmiyor. Oyunun kendi MAN'larından birini alırsam çatır çatır biniyorlar. Şu .hof dosyalarını da bir deneyeyim.
eğer otobüsün .hof dosyası varsa ibisten hat alamazsın zaten. yolcularda binmez sanırım ozaman. birde öyle dene. olmuyorsa zorlama başka haritamı yok :) Belki harita hatalıdır.
Haa HOF oldu mu IBIS'e gerek olmuyor yani? Neyse, normal otobüsleri kullanıyorum artık ne yapayım
Bu arada Bowdenham haritasını da yüklemiştim, başlarken Splines klasöründeki bazı dosyaların eksik olduğunu söylüyor. Harita yüklendiğinde ufak bir meydan gibi alanda hiç yol yok, yol bitip birden çimler başlıyor, biraz ileride devam ediyor. Sanırım oradaki yol kaplamaları ve binalar eksik Onu nasıl tamamlayabilirim? Haritanın kendi bozukluğu mudur bu?
hof dosyasi eksik oldugu zaman hat alirsaniz yolcular binmez. kullanacaginiz haritanin hof dosyasini otobus klasorune atin ve otobus secerken depoyu duzgun ayarlayin hangi haritayi sectiyseniz o haritanin deposunu secin,bu sekilde yaptiginzda sorun olmayacaktir
Hocam dediğiniz şekilde yaptım ama inatla olmuyor. Hattı alıyorum ama otobüsün ekranında görüntülenmiyor bir türlü isimler... Haliyle yolcular da adım atmıyor Herhalde haritalarda mı sıkıntı var, ben mi birşeyi eksik yapıyorum bilemedim...