Şimdi Ara

!!OLYMPUS'tan 18x optik zoom ve ISO 10.000!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
6.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Olympus bazı yeni makinalar duyurdu. Bunların kağıt üzerindeki özellikleri, insanları sarsacak cinsten!
    Bir tanesinde 18x optik zoom var, diğerinde ise ISO10.000!
    Ben epeyce dumur oldum, şayet bu özellikleri asgari düzeyde bile utandırmayan fotoğraf performansı var ise diyecek laf bulamıyorum. Artık ilk incelemelerinin çıkmasını dört gözle bekliyoruz.

Not: Şimdilik kendime ve sizlere tek söyleyebileceğim, Olympus öyle dandik makinalar yapmaz, artık gerçeği zamanla göreceğiz.

http://www.dpreview.com/news/0701/07012507olympusp550uz.asp
    http://www.dpreview.com/news/0701/07012504olympusfe250.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 25 Ocak 2007; 16:08:15 >

• Ya Olympus un linkini kopi-pest yaptım, tam ben yazacaktım ki, siz yazmışsınız

28-504mm ilginç olmuş.
  • Gerçekten zoom olayı çok iyi gibi görünüyor, Zoom'lu makina almayı düşünenler için iyi bir seçim olabilir.

Olympus SP-550 UZ: 18x ultra zoom

Bu makinadaki ISO 10.000 değeri ne derece sağlıklı düşündürücü?

Olympus FE-250 - boasts ISO 10,000

• Zoom olayına takılmayın. Zoom demek daha fazla lens kullanmak demek. Ne kadar cok lens o kadar ısık, cozunurluk kaybı ve renk sapması demektir. Onemli olan ısıgı en az kayıpla hasarla sensore ulastırmaktır.
    Yuksek ıso degeri cok buyuk deger ve otm modda (64-3200) aralıgında calıstıgı yazıyor.
    • ISO 6400, 10,000 (3MP) de alındıgı yazılmıs. Biraz ticari amaclı yazı gibi geldi bana.
    Keske cıkarsalarda az ısıklı ortamlarda flashsız gozumuzle gordugumuz gibi net keskin noise siz fotolar ceksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 25 Ocak 2007; 11:30:17 >
  • 7.1 mp, 1/2,5" CCD, 3200 hatta 5000 iso... Ben ne olacağını şimdiden görür gibiyim.... ya noise'dan geçilmeyen fotoğraflar ya da suluboyalı noise olmayan "resimler".
  • 1.2 mp boyutta saniyede 15 kare ?

**

Portrait
    • Landscape
    • Landscape with portrait
    • Night scene
    • Night scene with portrait
    • Sports
    • Indoor
    • Candle
    • Self portrait
    • Available light portrait
    • Sunset
    • Fireworks
    • Cuisine
    • Behind glass
    • Documents
    • Auction
    • Shoot & select 1
    • Shoot & select 2
    • Snow
    • Beach
    • Underwater wide 1
    • Underwater wide 2
    • Underwater macro

**

Birazcık da mod olsaymış yanında
  • O kadar mercek kullnılsada arada aslında fazla mercek kullanımı netliği olumsuz etkiliyor ama

Doğru sağma indisine sahip mercekler kullanılmışsa eğer (ki aspherical olması lazım bunların ya da kombine kullnılması normal merceklerin) sorun olmaz.

Zaten ya Asphericel yada kombine mercek kullanmak olay.

Ayrıca 28 MM de güzel bir olay.

quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

Zoom olayına takılmayın. Zoom demek daha fazla lens kullanmak demek. Ne kadar cok lens o kadar ısık, cozunurluk kaybı ve renk sapması demektir. Onemli olan ısıgı en az kayıpla hasarla sensore ulastırmaktır.
    Yuksek ıso degeri cok buyuk deger ve otm modda (64-3200) aralıgında calıstıgı yazıyor.
    • ISO 6400, 10,000 (3MP) de alındıgı yazılmıs. Biraz ticari amaclı yazı gibi geldi bana.
    Keske cıkarsalarda az ısıklı ortamlarda flashsız gozumuzle gordugumuz gibi net keskin noise siz fotolar ceksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmelo_Anthony -- 25 Ocak 2007; 13:09:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tüketici MP'e takılmıştı önceleri,
    Ama artık "gece çekimleride iyi olsun" diyebiliyor.
    Forumumuzda da sık sık açılan fotograf makinesi tavsiyesi başlıklarından takip edebilirsiniz!
    *Gece çekimleride iyi olsun ama!!!

burada tüketicinin gece çekiminden anladığı uzun pozlamalı bir çekim değil,
    Zira, uzun pozlayınca titreyen el, hareketli objeler tüketiciyi makineden nefret etme noktasına getirebiliyor.
    Durum böyle olunca da dolaylı yoldan da olsa Tüketicinin iso isteği ön plana çıkmış durumda,

Olympus'da pazardaki bu değişimi farketmiş ve gerekli manevrayı yapmış.

Önceleri Abartılan enterpole yöntemleriyle elde edilmiş şişirilmiş MP'leri görüyorduk.
    Şimdi de şişirilen iso değerlerini görmeye başlayacağız.
    ISO10000 neki 100000'lere ulaşılır yakında!!!
  • @MrKutlu;

Katılıyorum, iso 5000 + dual IS demek ki elde yüksek enstantanelerde çekim yapma imkanı... Tabii bu iso oranlarında gerçekten ne kadar sağlıklı kareler çıkar bilemiyorum... Compact sınıfına 10.000 iso ?...
  • Sevgili ikarahal

söyledikleriniz oldukça mantıklı gibi görünse de, tümüne katılamıyorum.
    1- fazla zoom, fazla sayıda mercek demek olmayabilir
    2- önemli olan mercek sayısından daha ziyade mercek kalitesidir
    3- ışık konusunda düşündüğünüz kayıp 18x optik zoomlu modelinde oluşmuş olsaydı, f2.8-4.5 (28mm-503mm) diyafram değerlerini verebiliyor olmazdı. Aksine nasıl yapmışlarsa, bu fokal uzunluğa (500mm) rağmen oldukça hızlı bir lens. Bigma da bile (Sigma 50-500mm f4-6.3) 500mm de ancak 6.3 diyafram değerine ulaşılabilmiş. Yani bunun anlamı bu Olympus'taki lens, anormal fokal değerlerine rağmen, standart dışı bir hıza (aydınlık değerlerine) sahip. Bu da Olympus'un bu yeni modellerini kağıt üzerinde inanılmaz cazip yapıyor. Ama tabiiki detay kaybı ve resim kalitesi ile ilgili yorum yapamıyoruz şimdilik...

quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

Zoom olayına takılmayın. Zoom demek daha fazla lens kullanmak demek. Ne kadar cok lens o kadar ısık, cozunurluk kaybı ve renk sapması demektir. Onemli olan ısıgı en az kayıpla hasarla sensore ulastırmaktır.

• Hem inceledim, hemde takıldığım bir şey var,
    Acayip yüksek ISO değerleri her ne kadar bu değerleri 3 mpx için diyorsada ? ! ama garip olan enstantane hızı 1/2000' de kalmış her iki alette de, O kadar güveniyorsan algılayıcına çıkart enstantane hızını da 1/4000 (Fuji) 1/6000 veya 10.000 felan diyorsan bastır 1/8000' i, IŞIK HIZINA SAHİP PROTON-NETRON FELAN çek yani...
    Bu kadarcık, bir cümcük bilgimle benim farkettiğim bu.....
    Birde benim bildiğim Olympus, Fuji ile işbirliği içinde...... sanki Bunlar Fujinin deneme ürünleri gibi geliyor, Çünkü Fujiden başka sensöre ve noise kafayı takan yok şimdilik......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 25 Ocak 2007; 16:25:15 >
  • Fiyatıda çok acaip yüksek olur heralde ikisinin.... Bi kere 18x Optik zoom'lu olan makine normal bi DSLR'dan daha paalı, 10000 ISO olan kompakt'ta normal bir SLR-Like'dan daa paalıdır Çok merak ediorm ama 10000 ISO'da kaliteyi boşverin yan yana fırlatılmış renklerden başka birşey görünürmü?!!?
  • Ben moskovada yasiyorum burada Olympusurunleri cok ucuz almak istiyorum ama ne zaman almak istesem arkadaslarim bana olympusun lensleri cok kotu sony canon ya da nikon al diyorlar.Reklamlardan begendigim ise lumix.Neden sizce boyle yorumlar yapiyorlar?
  • Kagıt uzerinde yazılanlara gore konustugumuz icin cok fazla somut seyler cıkmıyor. Teknik bilgilerde sonucları garantilemiyor. Teledeki diyafram iyi gorunuyor ama ben o objektifin cok kaliteli sonuclar cıkaracagını dusunmuyorum en azında kaliteli bir lensi bu sınıfta makinaya koymazlar. S3 te bildigim kadarı ile 430 mm de F3.5 degeri verebiliyor sonuclarda ortada. Bekleyip gorucez bu gelismeler rekabet ortamında bize yarayacak tabi. Fakat ureticilerde uyanık pek guvenilmiyor test sonuclarını gormeden, surekli yeni cıkan modellerde hep bir seyleri eksik tutuyorlar bir sonraki satısı garantilemek icin.
    Birde artık su fotograf a resim demesek tam super olacak.
  • Arkadaşlar,
    ilk "preview" dcresource.com'da çıkmış: (örnek çekimler yok malesef :(
    http://www.dcresource.com/reviews/olympus/sp550uz-review/index.shtml
  • makinenin 18X optik zoom'a sahip olması, 504mm fokal uzunluğa rağmen, hızlı sayılan bir lense sahip olması
    çok da şaşırtıcı değil.
    makinenin küçücük bir sensör alanına(1/2.5') sahip olduğu unutulmamalıdır!
    zira, lens aslında 4.7 - 84.2mm dir!!
    aynı fokal uzunluğa sahip bir sigma lens ile karşılaştırma yaparak nasıl bu diyafram değerini verdiğini kıyaslamak yanıltıcı olacaktır.
    sensörün küçük olması ile doğru orantılı olarak tüm optik sistem minyatürize edilmiştir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKutlu -- 25 Ocak 2007; 19:15:40 >
  • her ikiside guzel makina olacaga benziyor sp-550uz nin deneme fotograflari ciktiginda sony h5 terlemeye baslar....
  • 2.5" LCD, live histogram, geniş açı, manyak zoom, RAW çekiyor sanırım, birde menülere Nikon D40 takine benzer açıklayıcı yazılar koymuşlar galiba. Valla özellikler güzel geliyor. Birde adamın elinde örnek resimi var Alehar' ın verdiği linkte. Çok kompakt bir yapıya sahip duruyor bu cihaz (boyutlar S3 ile hemen hemen aynı)

Bakalım Fuji nin sensör iyi çıkarda 400 te felan temiz verirse (sensör küçük ama, belki 200 de bile temiz verse) epey bir kullanıcısı olur gibi geliyor bana. Birde 200-400 gibi değerlerde felan noise lu veren bir alete ISO 5000 koyacaklarını pek sanmıyorum ben!! Kendisini rezil etmiş olur. Bu sensörle bakalım ne yapacak çok merak ettim doğrusu.

Bu arada bu underwater modları ne oluyor??? Yani kılıfsız girmez heralde su altına

• quote:

Orjinalden alıntı: MrKutlu

makinenin 18X optik zoom'a sahip olması, 504mm fokal uzunluğa rağmen, hızlı sayılan bir lense sahip olması
    çok da şaşırtıcı değil.
    makinenin küçücük bir sensör alanına(1/2.5') sahip olduğu unutulmamalıdır!
    zira, lens aslında 4.7 - 84.2mm dir!!
    aynı fokal uzunluğa sahip bir sigma lens ile karşılaştırma yaparak nasıl bu diyafram değerini verdiğini kıyaslamak yanıltıcı olacaktır.
    sensörün küçük olması ile doğru orantılı olarak tüm optik sistem minyatürize edilmiştir!

Bilinçsiz, bilgisiz, fotoğraf çıktısındaki "kalite" anlayışından uzaktan yakından alakası olmayan; sadece değerlere kanarak makine satın alacak müşteri kitlesini kandırmaya yönelik 1/2.5"lik mercimek kadar sensorlu makinelerden bir tanesi daha...

Makine üretimi yapan firmaya asıl maliyet bindiren, ve birkaç yarı iletken üretimi yapan firma hariç hizmet alımı ile elde edilen, boyutu makinenin fotoğraf kalitesini direkt olarak belirleyen algılayıcı çipten çalalım;

Çipten çalınca daha ufak çaplı lensler kullanabilecek hale gelelim ki lensten de tasarruf etmiş olalım; üzerine de minimum ve maksimum fokal uzunluk arasındaki farkı büyütebildiğimiz kadar büyütelim ki geniş açıda distorsiyon artsın, telede vignetting yapsın üzerine de telede keskinliğini olabildiğince düşürsün...

Mercimek kadar çipi 7-8 milyon hücreye bölelim ki hücreler iyice ışık alamaz, ton farkı yaratamaz hale gelsin, daha da fazla birbirilerini rahatsız eder hale gelsinler ki noise miktarı artsın...

Ama bu sayede makinenin üzerine 18x zoom 7mp yazınca, sensore voltajı basıp 30milyonluk webcamdan beter goruntu elde ederek iso 5000 diye isimlendirince kek müşteri kitlesi bunu 15 kattan büyük algılayıcı içeren nikon D40tan, pentax 100D den, canon 350D den daha fazla para verip alsın...

Vallahi güzel iş...

• anlayana sivrisinek saz, anlamayana zurna davul az
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.