Şimdi Ara

OLYMPUS SP-560 18X OPTİK ZOOM 8.0MP= 524 YTL KDV DAHİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • OLYMPUS SP-560 18X OPTİK ZOOM 8.0MP 2.5" LCD DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ
    arkadaşlar bu OLYMPUS markası Canon ve Nikonlar kadar kaliteli üretim yapıyormu?
    otelde ikidefa turistlerde Olympus marka fotomakina. elime geçti ikisindede resim çekmemi istediler ikisindede makine elimde bozuldu yada arıza yaptı.Bu yüzden hep bu markaya karşı soğumuşumdur.
    Bu modelin eksi yönleri nelerdir bu markaya güvenilirmi?Özellikle uzun yıllardır bozulmadan kullanan arkadaşlar varmı yada arıza sorunu yaşan arkadaşar
    fiyatı 524 YTl buldum fiyatını nasıl ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHARINGAN -- 23 Ocak 2009; 10:27:30 >

• 1919 yılında lens üretimine başlayan firma,
    1936 yılından beri kamera ve fotoğraf makinesi üretimini başarılı bir şekilde devam ettiriyor,
    şu an kullanıyorum,hiç bir sorun çıkarmadı ,
    fotoğraf kalitesi çok iyi,tavsiye ederim,

biraz araştırırsanız daha çok bilgileneceğinize eminim..
  • Ben 2 yıl once sp500 uz aldım.Yaklasık 4000 poz fotograf cektım ve gecen ay 2.olympusumu aldım.Hıcbır sorun cıkarmadı bana.Ilk fotograf mk.uretıcılerındendır.ayrıca dıgıtal goruntulemede dunya devıdır.Kalıtesı tartısılmazdır.Kalp goruntuleme cıhazlarından,ultrasın cıhazlarına kadar tıbbı goruntuleme pazarınında en buyuk pazar oranına sahıptır.
  • Teşekkürler bende alıyorum içimi rahatlattınız
  • Arkadaşlar bir de bu SD ve XD kartlar arasında neden fiyat farkı çok fazla BU olympus XD destekliyormuş XD kartların 4 gb da SD kartlara göre çok pahalı diye biliyorum bir performans farkı yada kalite farkı olduğundanmı bu fark kaynaklanıyor
  • http://www.fotokritik.com/fotograf_makinesi/Olympus/SP-560_UZ
    burda makina sahiplernin eleştrilerini okumanı tavsiye ederim. Eğer fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız, bir süre sonra sizi idare etmez gibi geliyor. Makina bana daha çok gelişmiş compact ile DSLR arasında kalmış. Birde bu fiyata göre 8MP düşük geldi. Bu fiyata çok daha ciddi compact makinalar mevcut daha yüksek piksel ve fotoğraf kalitesi olan.
  • ok sağol kardeş bende araştırıyorum sürekli okuyorum iyi diyende var kötü diyende fakat fotomakinesine fazlada para vermek istmeiyorum limit 600 olunca fiyat /performans olayını bakıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: akirici

http://www.fotokritik.com/fotograf_makinesi/Olympus/SP-560_UZ
    burda makina sahiplernin eleştrilerini okumanı tavsiye ederim. Eğer fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız, bir süre sonra sizi idare etmez gibi geliyor. Makina bana daha çok gelişmiş compact ile DSLR arasında kalmış. Birde bu fiyata göre 8MP düşük geldi. Bu fiyata çok daha ciddi compact makinalar mevcut daha yüksek piksel ve fotoğraf kalitesi olan.

Megapiksel hiçbirşeydir ama susuzluk herşey.
    Şaka biyana 8 MP makina birine yetmiyorsa o kişi ofset-reklam işleriyle uğraşıyo demektir.
    MP artışı bi pazarlama taktiğidir, yükseldikçe daha iyi fotoğraf kalitesi sunuyo gibi pazarlanır.
    Aksine çoğu modellerin MP'si arttıkça kalitenin düştüğü görülmüştür.
    4 MP makinem var ve çoğu zaman tam boyda fotoğraf bile çekmiyorum.
    Bİr de bu sınıf tam tarif ettiğiniz gibi DSLR ile kompakt arasıdır yani dslr-like'tır.

• quote:

Orjinalden alıntı: albati

quote:

Orjinalden alıntı: akirici

http://www.fotokritik.com/fotograf_makinesi/Olympus/SP-560_UZ

Megapiksel hiçbirşeydir ama susuzluk herşey.
    Şaka biyana 8 MP makina birine yetmiyorsa o kişi ofset-reklam işleriyle uğraşıyo demektir.
    MP artışı bi pazarlama taktiğidir, yükseldikçe daha iyi fotoğraf kalitesi sunuyo gibi pazarlanır.
    Aksine çoğu modellerin MP'si arttıkça kalitenin düştüğü görülmüştür.
    4 MP makinem var ve çoğu zaman tam boyda fotoğraf bile çekmiyorum.
    Bİr de bu sınıf tam tarif ettiğiniz gibi DSLR ile kompakt arasıdır yani dslr-like'tır.

albati, bu tamamen fotoğraf makinasıyla ne çekeceğine bağlı ben orda belirtmiştim eğer fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız diye, bir süre sonra 8mp verdiği detay yetmeyebilir(diğer tüm değişkenleri sabit tutarak söylüyorum). Profosyonelliğe doğu gidecekse 600 ytl ye compact bir makina gereksiz geliyor. en azında yarı profosyonel makinalara gidilmedi ya da daha düşük fiyata (0 dan başlayanlar için( bir compact yeterlidir.

• quote:

Orjinalden alıntı: BLADE66

OLYMPUS SP-560 18X OPTİK ZOOM 8.0MP 2.5" LCD DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ
    arkadaşlar bu OLYMPUS markası Canon ve Nikonlar kadar kaliteli üretim yapıyormu?
    otelde ikidefa turistlerde Olympus marka fotomakina. elime geçti ikisindede resim çekmemi istediler ikisindede makine elimde bozuldu yada arıza yaptı.Bu yüzden hep bu markaya karşı soğumuşumdur.
    Bu modelin eksi yönleri nelerdir bu markaya güvenilirmi?Özellikle uzun yıllardır bozulmadan kullanan arkadaşlar varmı yada arıza sorunu yaşan arkadaşar
    fiyatı 524 YTl buldum fiyatını nasıl ?

Bu aralar yaptığı makinaları hiç öneremem. Özellikle SP serisi oldukça vasat makinalar

• arkadaşlar bu olympus sp 560 ın kırmızı göz önleme özelliği varmı?
    yani sürekli araştırıyorum fiyat /performans makinası gibi geliyor bana 600 ytlden fazla para vermek istemiyorum bu kırmızı göz önleme özelliğide varsa bunu alıcam %98
    fakat özelliklerde göremedim bilen varmı?
  • firmayı aradım ne yazıkki kırmızı göz önleme özelliği yokmuş
    beni fitil eden bir özellik nefret ediyorum o resimdeki kırmızı göz olayı bu foto makinasını almaktan vaz geçtim.
    ikinci eksi yanı sadece XD kart desteği 2 gb 72 ytl çok pahalı olanı destekliyor keşke bu iki eksisi olmasaydı
    KONU KAPANMIŞTIR herkeze Teşekkürler
  • artık bir çok fotoğraf işleme yazılımı kırmızı gözü başarılı biçimde kaldırıyor. Bence seıf kırmızı göz içni bir makinadan vaz geçmek enteresan geldi bana. Nede olsa çektikten sonra işlemekte fotoğrafçılığın onemli unsunlarındandır.
  • Benim sp550 de bile var kırmızı göz önleme olayı. Size yanlış bilgi vermiş olmasınlar?
  • Kardeş bende anlamadım internette heryere baktım o özellik var yada yok diye birşey yazmıyor. Firmayı aradım. bu özelliğin olup olmadığını öğrenmelerini istedim daha sonra beni aradılar ve bu özellliğin olmadığını söylediler.
    Yani adam direk telefonda var yada yok demedi . bana dediği "Konu hakkında bir bilgim yok araştırıp size dönücem" dedi sonra 20 dak.sonra beni aradı yok deyince ben soğudum ve gözümü NİKON P80 ne çevirdim Almanyaya arkadaş gidicek 300 euro olsa makine taş çatlasa 660 ytl mal olucak bana yurt dışından aldırmak daha mantıklı aynı ürün ülkemizde 850 ytl den başlıyor.
  • Kırmızı göz önleme sistemi zaten çok fonksiyonel bişey değil.Onun için tereddütteysen boşuna bekleme.
    Bendeki makinada da var önleme sistemi ama pek de işe yaramıyor.
    En mantıklısı portre çekerken insanları yönlendirmek ya da yazılımla halletmek.
  • sp560 kullaniyorum, kirmizi goz önleme sistemi var. (red eye reduction diye geçiyor). çok basit bi şey zaten ve artik bu sistem içermeyen kamera yok piyasada, bu yuzden özellik olarak gormuyorlar heralde :)
    makineye gelince manuel modunda çok guzel kareler yakalayabilirsin, ama manuel modtan anlamam diyorsan o zaman canon almaya tavsiye ederim.
    mesala PowerShot SX10 IS Digital Camera(almanyada bilemiyorum ama amerikada 320$ civari)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Freeme

sp560 kullaniyorum, kirmizi goz önleme sistemi var. (red eye reduction diye geçiyor). çok basit bi şey zaten ve artik bu sistem içermeyen kamera yok piyasada, bu yuzden özellik olarak gormuyorlar heralde :)
    makineye gelince manuel modunda çok guzel kareler yakalayabilirsin, ama manuel modtan anlamam diyorsan o zaman canon almaya tavsiye ederim.
    mesala PowerShot SX10 IS Digital Camera(almanyada bilemiyorum ama amerikada 320$ civari)

İyi de manuel modu kullanmayan SX10'a niye o kadar para versin. Kaldı ki Olympustan daha pahalı. (galiba başka makineyle karıştırdınız)
  • cok uzun süre gidip geldim bu makineyi almak ile almamak arasında, en son fotokritikte bu makine ile çekilmiş resimleri görünce netlik problemi olduğunu görüp vazgeçtim, hala gönlümün bir köşesinde vardır bu makine, ama resimlere bakınca (yorumlar da dahil) insanın nikondan şaşmayası geliyor
  • sp 560 damı netlik problemi var? ben farketmedim böyle bir şey....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.