Şimdi Ara

Ölümden Sonraki Bilinç Açık Kalma Süresi Uzatılabilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliyorsunuz ki;kalp vs her şey durduktan sonra 4 saniye kadar bilinçli kalıyor insanlar.Bu süre uzatılabilir mi ?Uzatılabilirse ölümsüzlük bulunmuş mu olunur ?

• En fazla ne kadar uzatılabilir ki? Ölümden kaçış yok dostum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kofulpasa

En fazla ne kadar uzatılabilir ki? Ölümden kaçış yok dostum :)

Ölümden sonra bilincin kapanmasının neden kaynaklı olduğu bulunabilirse,bilincin istenildiği kadar açık tutulması sağlanabilir.(Bir nevi bitkisel hayat gibi)
  • Ölümden bilincin kapanmasının sebebi beyine kan pompalanmaması ve oksijensizlikten işlevini yitirmesi beynin. Kafa kesildikten sonra falan bilincin açık kalmaya devam etmesi miti pek dayanaklı değil. Öte yandan bilinç, canlılığı ve bizi oluşturan yegane olgu. Ölüm dediğimiz kavram aslında sadece bilincin kapanması. Bu sebeple beyin sinyallerinin bir başka beyine bilgisayar aracılığıyla iletildiği günümüzde, önümüzdeki 30 sene içersinde beynimizdeki bütün verilerin elektronik ortama aktarılabileceğini düşünüyorum. Bilincimiz saklanacak ve DNA mızdan beynimiz için yeni bir beden yapılabildiği zaman ise tekrar canlanma fantezisi gerçek olacak bence veya bedenimiz robotik bir sistem olarak da yapılabilir ilerde.
  • hayır olmaz olamaz kesinlikle olamaz..
  • Ölümü uzatmak biraz saçma ama ölmeden önceki anı uzatmak olabilir.Belkide ikiside olur.Ama yabancı bi ülkede bu çizgi karakter mickey mouse'un yazarı olan adamın beynini dondurmuşlardı ilerki zamanlara kadar ölmemesi için galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: xPlanetx445566

Ölümü uzatmak biraz saçma ama ölmeden önceki anı uzatmak olabilir.Belkide ikiside olur.Ama yabancı bi ülkede bu çizgi karakter mickey mouse'un yazarı olan adamın beynini dondurmuşlardı ilerki zamanlara kadar ölmemesi için galiba.

Hocam Mickey Mouse'un yaratıcısının cenazesi yakıldı.

http://scribol.com/science/how-russian-scientists-kept-a-dogs-severed-head-alive

Bu linkteki içeriği direk atmadım çünkü iğrenebilir bazı kişiler, bu linkte Sovyetler Birliğinin bir köpeğin kafasını kan pompalayarak hayatta tutmasını anlatıyor ve bir resim var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hamile kalma ihtimali ne kadar?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Professional Geek

quote:

Orijinalden alıntı: xPlanetx445566

Ölümü uzatmak biraz saçma ama ölmeden önceki anı uzatmak olabilir.Belkide ikiside olur.Ama yabancı bi ülkede bu çizgi karakter mickey mouse'un yazarı olan adamın beynini dondurmuşlardı ilerki zamanlara kadar ölmemesi için galiba.

Hocam Mickey Mouse'un yaratıcısının cenazesi yakıldı.

http://scribol.com/science/how-russian-scientists-kept-a-dogs-severed-head-alive

Bu linkteki içeriği direk atmadım çünkü iğrenebilir bazı kişiler, bu linkte Sovyetler Birliğinin bir köpeğin kafasını kan pompalayarak hayatta tutmasını anlatıyor ve bir resim var.

Mickey mouse değilde başka bi yazar olabilir hatırlamıyorum tam.Ama şuandada yapılıyomuş bu uygulama.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Apocalypse-96

quote:

Orijinalden alıntı: SibelmeyenKekilli

quote:

Orijinalden alıntı: kofulpasa

En fazla ne kadar uzatılabilir ki? Ölümden kaçış yok dostum :)

Ölümden sonra bilincin kapanmasının neden kaynaklı olduğu bulunabilirse,bilincin istenildiği kadar açık tutulması sağlanabilir.(Bir nevi bitkisel hayat gibi)

Ölümden sonra bilinç kapanıyor çünkü beyini besleyecek ve çalışmasını sağlayacak hayati fonksiyonlar duruyor. Kalbin beynine kan pompalamazsa, akciğerlerin nefes alıp verip beynin ve diğer tüm organların çalışması için oksijen alıp karbondioksiti dışarı atmazsa beynin nasıl çalışır? Bilincin nasıl açık kalır? Yakıtı biten araba motorunun durması gibi birşey bu, vücud ölünce, beyine yakıt gitmeyince beyinde kapanıyor.

Artık kök hücrelerden kulak-burun üretildi,belki de ilerki yıllarda hayat fonksiyonlarını yerine getirecek yapay iç-dış organlar da yapılabilir,insan oğlunun yapmayacağı hiç bir şeyin olmayacağına inanıyorum.Yani yaşam için bir devir-daim sistemi üzerine çalışıyor ise bu vücut denen tuhaf makine,ileriki zamanlarda benzer bir sistem kurulup beyni buna entegre edip günümüz tabiri ile bir nevi ölümsüzlük bulunabilir.
    Böyle kısa kısa anlatması pek kolay değil ama ,yapılabileceğinden umutluyum.

@__BadblooD__
    Yakın zamanda okuduğum bir kitap geldi aklıma, "YAŞLI ADAMIN SAVAŞI - John Scalzi"

Yukarıda yazdığım ve senin dediğine benzer bir ama daha gelişmiş bir yöntem ile beynin çalışmasını sürdürüyorlardı.Tamam bir kitaptan söz ediyoruz ama
    Belki yakın belki de uzak gelecekte bunun hayata geçirebileceğine inanıyorum.

• Ölüm dediğimiz şey beyinde bitiyor ise şayet,bunu korumak çok ta zor olmasa gerek,dediğim gibi şuan ki bilim ve teknolojiler ile yapılabileceğini düşünmüyorum ama ileri de muhakkak yapılacaktır,şuan da yapılmış olması çok zor bir ihtimal.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dışarıdan beyne paralel damarlar çekilse ve sonra asıl damarlar kesilip dışarıya sızdırmayacak hale getirilirse beyin çalışmaya devam eder bence.
    ama ben o durumda olsam sıkılırdım heralde düşünsene konuşamıyorsun bile

• Evrenin bir sonu olduğuna göre ölümsüzlük yoktur.

Uzun yaşam diyebilirsiniz. Çok uzun yaşam süresine sahip insanlar türünün sonunu getirebilir. Bu döngünün devam etmesi gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Evrenin bir sonu olduğuna göre ölümsüzlük yoktur.

Uzun yaşam diyebilirsiniz. Çok uzun yaşam süresine sahip insanlar türünün sonunu getirebilir. Bu döngünün devam etmesi gerekiyor.

Kim demiş evrenin sonunun olduğunu

• Evrenin sonsuz olduğunu mu düşünüyorsunuz ?
  • quote:

Evrenin sonsuz olduğunu mu düşünüyorsunuz ?

Düşünmüyorum, öyle

• Neye dayanarak bunu iddia ediyorsun ?
  • quote:

Neye dayanarak bunu iddia ediyorsun ?

Senin duşuncene göre sonsuz bir şey yok. O halde evrenin sonunda bir duvar olduğunu var sayalım. Duvar sonsuz yükseklikte olmadığı için duvarın üstünden atlayıp geçersek bizim olduğumuz yer sınır olur. O halde evren sonsuzdur.

• Mesafe anlamında söylemedim.
  • quote:

Mesafe anlamında söylemedim.

Ne anlamında hayat anlamında mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.