Şimdi Ara

Ölümden Döndüm (Kefken)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler tatil amaçlı kefkendeyiz.Yaklaşık 1 saat önce plaja gittim yüzüyorum işte.Birden kum ayaklarımın altından çekildi dedim noluyoruz lan panik oldum tüm gücümle kıyıya doğru yüzmeye çalıştım ben nekadar kulaç attıysam okadar deniz beni açığa çekti bağırmaya başladım yardım edin diye.Abinin biri girdi kurtarmaya çalıştı onuda boğuyordum az kalsın o can havliyle.Kulaç atmaktan dermanım kalmadı oradan denizin içinde bir tane yaşlı amca bana doğru yüz diye bağırmaya başladı ona doğru yüzdüm kurtuldum.Aman ha beyler çok dikkatli olun kefken kumcağız'da oldu bu olay.Geberip gidicektim az kalsın.

• Kum çekildiyse yere basma kardeşim sende.
  • beyler kum çekilmesi diye bi olay mı var denizde? bu yaşıma geldim duymadım, az bilgi verin
  • Hep dış mihrakların işi bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcardle

beyler kum çekilmesi diye bi olay mı var denizde? bu yaşıma geldim duymadım, az bilgi verin

Kefken in zemini yumuşak kum olduğu için gel-git lerde zemin çekilebiliyor. O taraflarda yüzmek tehlikeli.
  • Geçmiş olsun, gene de bir helvanı yeriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sulluky

Beyler tatil amaçlı kefkendeyiz.Yaklaşık 1 saat önce plaja gittim yüzüyorum işte.Birden kum ayaklarımın altından çekildi dedim noluyoruz lan panik oldum tüm gücümle kıyıya doğru yüzmeye çalıştım ben nekadar kulaç attıysam okadar deniz beni açığa çekti bağırmaya başladım yardım edin diye.Abinin biri girdi kurtarmaya çalıştı onuda boğuyordum az kalsın o can havliyle.Kulaç atmaktan dermanım kalmadı oradan denizin içinde bir tane yaşlı amca bana doğru yüz diye bağırmaya başladı ona doğru yüzdüm kurtuldum.Aman ha beyler çok dikkatli olun kefken kumcağız'da oldu bu olay.Geberip gidicektim az kalsın.

denizin içindeki yaşlı amcanın bana doğru yüz demesi Allah' ın bir işi olabilir. :) geçmiş olsun köfte havuzda yüzemez kefkene gitmiş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

beyler kum çekilmesi diye bi olay mı var denizde? bu yaşıma geldim duymadım, az bilgi verin

Kefken in zemini yumuşak kum olduğu için gel-git lerde zemin çekilebiliyor. O taraflarda yüzmek tehlikeli.

Her denizde olabilir mi?
  • O seni çeken sey hortumdu geçmiş olsun

• quote:

quote:

daha yeni ygs'ye girmiş biri olarak türkiye'de gel-git yok diye biliyorum okyanusa kıyısı olan ülkelerde oluyor dediler bize

• quote:

Orijinalden alıntı: supremam

quote:

Beyler tatil amaçlı kefkendeyiz.Yaklaşık 1 saat önce plaja gittim yüzüyorum işte.Birden kum ayaklarımın altından çekildi dedim noluyoruz lan panik oldum tüm gücümle kıyıya doğru yüzmeye çalıştım ben nekadar kulaç attıysam okadar deniz beni açığa çekti bağırmaya başladım yardım edin diye.Abinin biri girdi kurtarmaya çalıştı onuda boğuyordum az kalsın o can havliyle.Kulaç atmaktan dermanım kalmadı oradan denizin içinde bir tane yaşlı amca bana doğru yüz diye bağırmaya başladı ona doğru yüzdüm kurtuldum.Aman ha beyler çok dikkatli olun kefken kumcağız'da oldu bu olay.Geberip gidicektim az kalsın.

denizin içindeki yaşlı amcanın bana doğru yüz demesi Allah' ın bir işi olabilir. :) geçmiş olsun köfte havuzda yüzemez kefkene gitmiş

Hocam normalde iyi yüzerim.Fakat birden göğüs hizasında yüzerken kıyıdan hızlı bir şekilde açığa doğru çekildiğini düşün ?

• quote:

Yamulmuyorsam arkadaş rip akıntısına kapılmış.Karadenizde çok olur her yıl bu yüzden kaç kişi boğulur.Yüzülücek yer değil kardeşim karadeniz cidden.Geçmiş olsun bu arada.
  • Cumartesi Şile'ye gitcem orda da böyle şeyler çok oluyormuş. KORKTUM LAN

• Rip akıntısı.
    Akıntıya karşı yüzmeyin kıyıya paralel olarak akıntıdan çıkmaya çalışın.70 km hıza ulaşabiliyormuş.
    İnternette bunlar yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xBlitzkriegx -- 13 Ağustos 2013; 14:43:06 >
  • haberlerde mi ne görmüştüm paralel yüzmek gerekiyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dt_huzurluksuz

quote:

quote:

daha yeni ygs'ye girmiş biri olarak türkiye'de gel-git yok diye biliyorum okyanusa kıyısı olan ülkelerde oluyor dediler bize

gel-git ten kastım akıntı. Deniz kumunu çektiği için gel-git etkisi yapıyor.

Ayrıca gel-git sadece okyanusta olmaz. Ay ın çekim kuvveti ile ilgili olduğu için denizde de olabilir.

• Sırt üstü yatsaydın yorulduysan bunu bılmıyorsan denize girme zaten.
  • kıyıya paralel yüzeceksin kurtulmak için dikine yüzersen akıntı senden güçlü olduğu için boşuna enerjini yersin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: supremam

quote:

Hocam normalde iyi yüzerim.Fakat birden göğüs hizasında yüzerken kıyıdan hızlı bir şekilde açığa doğru çekildiğini düşün ?

İşte akıntı deniliyor buna.Sakın kıyıya doğru yüzmeye çalışma boğulursun, yan taraflara doğru yüzdün dimi?He bide denizin dibine çekilmiyor dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Celal Şengör -- 13 Ağustos 2013; 15:23:04 >

• O taraflarda normaldir dalgalı ise sürekli oyar ve kumu geri çeker. Bağırganlı koyu daha iyidir kefkenden. Deniz çekmez orada.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.