Şimdi Ara

***ÖLÜMDEN Bir SANİYE SONRA NE VAR???*** (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
0
Favori
7.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Derin bir huzur oluşacak sanki zor bir sınavdan çıkmışsın gibi gidip gelenler diyor mantıklı
    biraz düşününce...
  • öss den çıktığında ne görüyorsan onu görürsün herhalde. dışarda ailen bekliyor nasıl geçti diye soruyolar sen sorular zordu ya sayısal kastı baya diyorsun
  • uyurken rüya görmeyince kendini bilmeden öyle boş durursun ya hiçbir düşünce olmaz kendi varlığından haberin olmaz muhtemelen öyle birşeydir ebediyete kadar
  • Bence önce huzur sonra karanlık.Ardından çınlama.
  • 1 saniye sonra ne olduğunu bilsek herkes bu hayatı bırakır öbür taraf için çalışır ozaman olmaz herşeyin bir dengesi var
  • Hayatın boyunca yaptıklarına göre;
    ya ebedi huzur bulacaksın
    ya da ebedi ızdırap.

Ama inanmayanların surat ifadelerini görmek isterdim İnanmak istememk var, görüpde inanmamak var. Görüpde inanmayanların vay haline

Belki de biraz bronzlaşıp sonra cennete(bkz. cmylmz) (işin şaka kısmıydı tabi).
  • Gidersem sizin için geri dönüp ne olduğunu yazarım
  • TEK BİLDİĞİM ŞEY VAR.zaten FAzlasını biliyorum diye yalanm söyler

orada olacağını bildiğim tek şey, ADAMINA GÖRE MUAMELE uygulanacağı
  • ŞİMDİ ÖLÜRSEN MİKAİL CEKSİNLA AYNI KUYRUKTA OLURSUN
  • Büyük ihtimalle hiçbir şey ancak ne olduğunu tam olarak ne biz bilebiliriz ne de bin yıllık bir kitap.
  •  ***ÖLÜMDEN Bir SANİYE SONRA NE VAR???***
  • quote:

Orjinalden alıntı: dh_experience

quote:

Orjinalden alıntı: dh_experience

quote:

Orjinalden alıntı: suicide

@dh_experience
    benim neye inanıp inanmadığımı asla bilemezsin. son kez tekrar ediyorum, son mesajında yaptığın gibi insanlara "bu doğrudur, inandın inandın inanmadın yanarsın" mantığında yaklaşmak doğru değil. herkesin aklı beyni zaten var, düşünür kendisi için ne doğruysa karar verir. adam da sana kalkıp dese ki boşa namaz kılıyorsun, günah çıkartıyorsun, camiye, kiliseye vs. boşa gidiyorsun ölünce göreceksin hepsi fıs hoşuna gider mi? gitmez ve komik bi durum olur dimi.

dediğim gibi bu sadece senin kendinle ilgili bir mesele.

seni yargılamıyorum,

seni tanımıyorum en önemlisi.

Neye inanıp neye inanmadığınıda bilemem. İçindekini sen bilirsin. Birde bilen. Bilen ben değilim.

aslında inanan insanın verdiği tepkiyle senin gülme tepkin arasında bir fark yok.

İki grupta inançları uğruna bunu yapıyor.

Sence burda saygı göstermeyen hangi taraf?

İyi anlaman lazım. Sen inandığından kendine sorumlusun.

ama

başkalarının inandığına gülmeyi senin inancın gerektiriyorsa

kusura bakma ama;

benim sana gösterdiğim hoşgörüyü sen bana göstermiyorsun demektir bu.

Yanlış mıyım?

Anlamayan ve anlamak istemeyenlere kimsenin yapabileceği birşey yok. Onlar kendilerine yapıyorlar yapacaklarını zaten.
    Bu nedenle herkes kendi payına düşeni alsın, kendi için çıkar budur.

En önemlisi ne biliyor musunuz. İmanınız için delil aramayın. Onun delile htiyacı yok. Birşeylerin olduğunu varlığını ispat etmek zorunda değilsiniz. Sorun bakalım onlara onlar olmadığını nasıl ispat edecekler.

Bu noktaya gelmek lazım.

İmanınız delil aramasın, onun varlığı delilin kendisi zaten. Dediğim gibi iman delile ihtiyaç duymaz.

işte bu nedenle anlamayan ve anlamak istemeyenlere kimsenin yapabileceği birşey yok. Onlar kendilerine yapıyorlar yapacaklarını zaten.

Kandiliniz mübarek olsun.

Ben bunları söylemiştim.

sen ise:

quote:

Orjinalden alıntı: suicide

arkadaşım, böyle ciddi konularda böyle gayriciddi hikayeler, mucizeler vs. ile allahın varlığını ya da yokluğunu kanıtlamaya veyahut karşı tarafa kabul ettirmeye çalışmak, sırf kendin düşündüğün gibi düşünmediği için birisine sen zaten ne anlarsın ki, adam olmazsın, yazık vs. demek komiktir. bunu kim yaparsa yapsın bence komiktir. burda emeklik birşey yok yani.

neyse bu iş uzar, ben size iyi geceler diyim en iyisi. ne gerek var kasmaya.

bunu.

söylediklerinden anladığım, beni biraz olsun anladığındır.

Bu bile benim için yeterli.

iyi geceler

Dh_experience arkadaşımız çok medeni bir biçimde analiz etmiş.

Bu tartışılacak bir konu değil bencede. Herkezin kendisiyle ilgili.

Sanırım sorun birbirimizin inançlarına gösteremediğimiz saygıda düğümleniyor.

Suçlayan kendisine baksa ne yapıyorum diye sorun çözülecek ama;

maalesef biz hep savunma modunda olduğumuz için insanlığımızı kaybediyoruz bazen. Karşı tarafada saygı onun gibi düşünmek değil, düşüncelerini kibarca iletebilmektir.

Birisi bana kabaca fikirlerini iletiyorsa; açıkca artık ben onun doğrularına değil. Onun davranışına bakarım.

BU nedenle ;

Önce saygı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 26 Haziran 2009; 3:14:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: By MuRaT

ışık görüceksin sonrasında bir FLASH..
    tabi o tıkılan pamuğun etkisi

Ve çalınan bir Cem Yılmaz espirisi
  • Mezardakilerin Pişman Olduğu Şeyler İçin Dünyadakiler Birbirini Yiyor ( İmam-ı Gazali )
  •  ***ÖLÜMDEN Bir SANİYE SONRA NE VAR???***
  • cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim....
  • quote:

Orjinalden alıntı: FrééDy

öLdüqden Birsaniye sonra saNırım büyük bir karanLıqın içinde kaLırdım yanında o koca bosLuqda caßası ;)

Emomusun
  • ölüm anındaki ölüm acısı bile korkunç.

alıntı.

Ölümün şiddetini şöyle bir kıyasla daha iyi anlatmak mümkündür: Bizim bir yerimize bir diken batınca, yahut bir uzvumuz kesilince duyduğumuz acı, o anda oradan canın çekilmesi sebebiyledir. Bunu, bütün uzuvlardan canın çekilmesi anındaki duruma kıyaslarsak ölüm acısının ne kadar şiddetli olacağı daha iyi anlaşılır. Ruh vücudumuzu tedricî olarak terk eder. önce ayaklardan yukarı doğru çekilir, ayaklar soğumağa başlar. Daha sonra ise bacaklar ve daha yukarı kısımlardan çekilir ve gırtlağa gelince artık insanın dünya ile ilgisi kesilir. Dünyayı göremez ve öteki âleme yönelmiş olur.

daha fazla bilgi içinwww.sorularlaislamiyet.com

• quote:

Orjinalden alıntı: SemihSünterr

o an gerçeği görürsün rüyadan uyanırsın

• quote:

Orjinalden alıntı: emrerok_rc

amellerine göre karşılanacağından emin olabilirsin. ölümden korkuyormuşsun gibi geldi bana biraz. sen vazifeni yerine getirdikten sonra ölümden korkmanın bir anlamı yok.

sen vazifeni yerine getirdigine nasıl emin olabiliosun ki?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.