Şimdi Ara

Ölüm anında ne hissedilir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
5.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orjinalden alıntı: Akçalı.

eğer seçme şansım olsaydı uykuda ölmek isterdim.

Hayatta en korktuğum şey.

neden ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: karantekyıl

Ha iste, o karisimi IKI ELIYLE yaparak bizi YOKTAN var etti yuce Allah.

Ne biyoloji ama...

Kur an ne biyoloji ne de bilim kitabıdır. Kur an içinde bilimsel öğeler de bulunan İlahi bir kitaptır ...
  • quote:

Ha iste, o karisimi IKI ELIYLE yaparak bizi YOKTAN var etti yuce Allah.

Ne biyoloji ama...

İnanmayabilirsiniz. Bu gayet doğaldır.
    Ancak insanların değer verdikleri değerleri niçin hor görüyorsunuz?
  • karantekyıl

Kuran’da Allah’ın elinden bahseden ayetler vardır.
    Bunlarda ‘ellerin yaptıklarından’ anlatılan ‘Allah’ın kudretiyle yaptıklarıdır’.
    Allah fiillerini işleyişini anlamamız için hemen algılayabileceğimiz el ile işlemek
    Benzetmesini yapmıştır.
    Peygamberimiz de nefsim yed-i kudretinde(Kudret elinde) olan Allah’a yemin ederim ki…
    Buyurmuştur.

Hiçbir müslüman o ayeti sizin anladığınız gibi ‘’iki eli olan insan suretinde bir ilah’’
    olarak anlamaz .
    Allah’ta sizin anladığınızı anlatmıyor.
    Bu bir benzetmedir.
    Anlatılmak istenen anlamı da herkes biliyor.
    Müslümanlar Allah’ın sonsuz kudretini
    ‘’Zira Allah ‘bir şeye ‘ol’ der, o da hemen oluverir.’ (Yasin suresi 82. ayet)’’
    Ayetindeki gibi anlarlar.
    Bilirler ki ‘’Yaratan yarattığına benzemez.’’
    Sani-i kainat kainat cinsinden değildir.
    Yani kainatın yaratıcısı kainat cinsinden değildir ,eşi ve benzeri olamaz.
    Zaten öyle olması lazımgelir.
    Yoksa o da yaratılan olur ,Yaratan olamazdı.
    böyle olsa anlamsız bir eşleştirme olur.
    Onun misli misali benzeri dengi yoktur.
    Biz Onun zatını cemalini kemalini eserlerinden tanıyoruz.

Fakat üslubunuz öfke dolu.
    Öfke ise aklı kör eder.
    Herkesin gördüğünü göremez olursunuz.
    Mucize olan ayetleri islamla kur’anla alakasız anlarsınız.
    En azından sorunuz.
    Böyle anlıyorum doğru mu diye…
    Yaklaşımınız hoş değil.
    ‘’Durr bi bomba patlatayım sana diyorsunuz.’’
    Malum bu millet ne çekiyorsa bombalardan çekiyor!
    Size bişey kazandırmaz.
    Hem ölüm geliyor malum
    Bilakis ebedi kaybettirir.
    ölüm anı gelmeden uyanmak gerekir.
    Zira ölüm anındaki uyanma geç kalınmış bir uyanmadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akarahmet -- 15 Ocak 2008; 23:52:24 >

• Giordino Buruno:

"Tanrı evrenin kendisidir. Onun gibi sonsuz ve güzel"
  • quote:

Bakalim hala dinden bahsedebilicekmisin?

Ben de onu diyorum işte. Dinden bahsetmeyelim diyorum. Her konu dine dönmesin diyorum. Ama nerde...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Algol

quote:

Ben de onu diyorum işte. Dinden bahsetmeyelim diyorum. Her konu dine dönmesin diyorum. Ama nerde...

Bence siz ondan farklı birşeyler söylüyorsunuz ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

Orjinalden alıntı: Algol

quote:

Bence siz ondan farklı birşeyler söylüyorsunuz ...

O da biliyor farklı bir şey söylediğini Deep... Sen anlamadın ordaki ince mesajı.
  • @karantekyıl

Oduna ne kadar odun desende odun gene odundur anlamaz ve işlemez.O yüzden odunu degiştiremezsin ama istersen gerekli malzemeleri kullanarak yakabilirsin.Neden cevap verdigini biliyorum, benimde yazmamın sebebidir o bildigin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeraltından Notlar -- 16 Ocak 2008; 13:56:22 >
  • quote:

Gercek, yaratici bir tanri yoktur, olsa bile olumden sonra cennet/cehennem gibi sacma kriterleri olusturacak kadar insansal dusuncelere sahip degildir.

Cennet - Cehennem gibi kavramları "İnsansal düşünceler" şeklinde tanımladığına göre kafanda varsayımsal bir Tanrısallık kriteri mevcut. Nedir mesela bir Tanrının varlığı kabul etsek bile Tanrısal olmayı gerektiren şeyler?
  • Dünyadan ayrılık nasıl olacak?
    Dostlar ne gözle bakarlar?
    Ararlar mı?Kurtulduk mu derler?
    Kendi vicdanımız ne hisseder?
    İyiliklerin verdiği ferahlığımı tadarız?
    Kötülüklerimiz ve kötü yanlarımız boğazımıza düğümlenir mi?
    Kabullerimiz bize ölümü sevdirir mi?
    Yoksa kötü bir son mu hazırlar?
    Doğrusu işin bir de bu yönlerinin hissedilmesi bilimsel araştırılabilse!...
  • quote:

Orjinalden alıntı: akarahmet

Dostlar ne gözle bakarlar?
    Ararlar mı?Kurtulduk mu derler?

Sanırım ölümü düşünen herkesin aklına gelen sorulardır bunlar. Geriye derin bir acı mı bırakacağız yoksa bir rahatlama hissi mi?
  • quote:

Evet olum koca bir karanliktir, hic varolmamaiscasina yok olmaktir.
    Tanri kim ki bunlara izin vermeyecek?
    Tanri sadece bir duygudur, insanin kendi kendisini kandirmasidir.
    Gercek, yaratici bir tanri yoktur, olsa bile olumden sonra cennet/cehennem gibi sacma kriterleri olusturacak kadar insansal dusuncelere sahip degildir.

Madem öyle sen nasıl yaşıyorsun? Yani niye seviyorsun? Niye yaşıyorsun? Herşey bir gün bitecekse neden sevesin? Neden hırsızlık yapmıyorsun? Veya neden orada oturmuş birilerine mesaj yazmakla, giderek azalmakta olan elindeki tek hazineyi, yani vaktini boşa harcıyorsun?

Diyorsun ki, bazı hisler bastırmak için Allah inancı var...

Peki ben neden ibadet ediyorum ki? Ben rahatı bilmiyor muyum? Hayatın (sözüm ona) tadını çıkarmayı bilmiyor muyum? Benim nefsim yok mu? Senin lezzet bildiğin şeyleri nefsim istemiyor mu sanıyorsun? Sence saçmalık değil mi? Ve sana daha saçma olanını söyleyim, sence bu saçma işi yapanlar neden bir değil iki değil de 1.500.000.000 kişi? Bu kadar mı salağız?

O zaman sen doğrusunu anlat bana... Eşimin gözlerine baktığım zamanki mutluluğu başka şeyde bulamıyorum. ve diyorsun ki bir gün toprak olacaksın ve YOK OLACAKSIN. o zaman bana yol göster mutlu olmanın yolunu göster. Aklım olduğu sürece ben sevdiğim her şeyin yok olacağını bilerek nasıl mutlu olabilirim? Sen buldun o mu yolu? Yani Bir serçe kuşu gibi ölümü huç aklına getirmeden mutlu olmanın yolunu nasıl başarıyor o kuşçuklar? Nedir farkımız? Akıl mı? Akıl olduğu için mi onlar mutlu biz mutsuzuz? Peki nedir çözüm yolu söyle bize nasıl aklı susturdun? Belli ki sen bunu aşmışsın? Aklı mı iptal edeceğiz? Bir hayvan gibi mutlu olmanın yolu ne? Aklı nasıl iptal edeceğiz? İçki mi Eroin mi seks mi? Yani bunları yaparsam aklımı iptal edip bir hayvan gibi mutlu olabilecek miyim?

YAŞASIN HAYVAN GİBİ MUTLU OLMANIN YOLUNU BULDUM..........

boş versene......

• quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr

quote:

Evet olum koca bir karanliktir, hic varolmamaiscasina yok olmaktir.
    Tanri kim ki bunlara izin vermeyecek?
    Tanri sadece bir duygudur, insanin kendi kendisini kandirmasidir.

Madem öyle sen nasıl yaşıyorsun? Yani niye seviyorsun? Niye yaşıyorsun? Herşey bir gün bitecekse neden sevesin? Neden hırsızlık yapmıyorsun? Veya neden orada oturmuş birilerine mesaj yazmakla, giderek azalmakta olan elindeki tek hazineyi, yani vaktini boşa harcıyorsun?

Peki ben neden ibadet ediyorum ki? Ben rahatı bilmiyor muyum? Hayatın (sözüm ona) tadını çıkarmayı bilmiyor muyum? Benim nefsim yok mu? Senin lezzet bildiğin şeyleri nefsim istemiyor mu sanıyorsun? Sence saçmalık değil mi? Ve sana daha saçma olanını söyleyim, sence bu saçma işi yapanlar neden bir değil iki değil de 1.500.000.000 kişi? Bu kadar mı salağız?

O zaman sen doğrusunu anlat bana... Eşimin gözlerine baktığım zamanki mutluluğu başka şeyde bulamıyorum. ve diyorsun ki bir gün toprak olacaksın ve YOK OLACAKSIN. o zaman bana yol göster mutlu olmanın yolunu göster. Aklım olduğu sürece ben sevdiğim her şeyin yok olacağını bilerek nasıl mutlu olabilirim? Sen buldun o mu yolu? Yani Bir serçe kuşu gibi ölümü huç aklına getirmeden mutlu olmanın yolunu nasıl başarıyor o kuşçuklar? Nedir farkımız? Akıl mı? Akıl olduğu için mi onlar mutlu biz mutsuzuz? Peki nedir çözüm yolu söyle bize nasıl aklı susturdun? Belli ki sen bunu aşmışsın? Aklı mı iptal edeceğiz? Bir hayvan gibi mutlu olmanın yolu ne? Aklı nasıl iptal edeceğiz? İçki mi Eroin mi seks mi? Yani bunları yaparsam aklımı iptal edip bir hayvan gibi mutlu olabilecek miyim?

boş versene......

İnancın olup olmaması ile ahlaklı bir yaşam sürdürmenin ilişkisi yok! İnancı olmayan bir insan da pekala bu değerlere ulaşabilir.

Mutluluğu elde etmenin tek çözümü inanç değil!

• quote:

boş versene......

Oh oh oh... Tanrı inancı olmadan mutlu olabilmenin tek yolu olarak uyuşturucu ve seks ha? İnsan gibi mutlu olmak için Tanrıya inanmak gerekiyor demek... Vay be... İnanmayanları senin gibi 'öcü' olarak görenler yüzünden bu haldeyiz zaten. Sen de laflarına biraz çeki düzen versen fena olmaz hani

• @mustafa_ogr

Sizler sevap hanenize +1 puan girsin yada cennete girme ihtimalim artsın diye düşeni kaldırıyorsunuz bizse içimizden geldigi için kaldırıyoruz.Aramızdaki en basit fark bu.Siz mi samimisiniz yoksa bizmi.Bana sorarsan inananın inancıda kendi kadar sahte.
  • İnanmayan kişiler için, ne ahlaksız olur dedim, ne mutsuz olurlar dedim ne de birilerini kaldırmak için uğraşıyorum...

Görmek istemediğiniz bir soru var.

"""O zaman sen doğrusunu anlat bana... Eşimin gözlerine baktığım zamanki mutluluğu başka şeyde bulamıyorum. ve diyorsun ki bir gün toprak olacaksın ve YOK OLACAKSIN. o zaman bana yol göster mutlu olmanın yolunu göster. """

Bunun cevabını ölümden sonrası bir hayata inanmadan nasıl veriyorsunuz?
  • quote:

İnanmayan kişiler için, ne ahlaksız olur dedim, ne mutsuz olurlar dedim ne de birilerini kaldırmak için uğraşıyorum...

"""O zaman sen doğrusunu anlat bana... Eşimin gözlerine baktığım zamanki mutluluğu başka şeyde bulamıyorum. ve diyorsun ki bir gün toprak olacaksın ve YOK OLACAKSIN. o zaman bana yol göster mutlu olmanın yolunu göster. """

Kendi adıma şöyle veriyorum:

İnsan sosyal bir varlık. Çünkü dünyada ortaya çıktığı zamanlarda hayatta kalabilmesi için yardımlaşması gerekiyordu. Karşı cinse karşı hissettiği duygular da aynı sosyalliğin bir parçası. Ve eşiyle çocuklarını sevmesi, onları koruma ihtiyacı duyması (erkek için konuşuyorum) da geçmişten gelen içgüdülerinin eseri. Dolayısıyla insan öbür tarafta sevdiği insanla sonsuza kadar beraber olmayacağını bilse bile gerekirse sevdiği için ölümü bile göze alabilir. Sizin 'öcü ateistleriniz' böyle özverilerde bulunamazlar sansanız bile durum bu. Sonuçta hepimiz aynı temel içgüdülere sahibiz.

Ona bakarsanız ahirete inanmayan birinin yapacağı en mantıklı hareket intihar etmektir. Ne de olsa eninde sonunda ölecektir, geciktirmenin anlamı ne? Yaşamın anlamı ne? Ama yapmaz. Çünkü içinde ona yaşamasını öğütleyen bir ses vardır her insanda olduğu gibi.

Ayrıca Yeraltından Notlar'ın da dediği gibi, ahirete inanmayan birisinin her türlü özverisi bugün içindir, ileriye yatırım değildir. İnanan birisi sevdiği kişi için canını verirken "ne de olsa diğer tarafta tekrar birlikte olacağım" umudunu taşıyabilirken, inanmayan kişi yokolacağını düşündüğü için bunu yapmak tam anlamıyla sonsuz bir özveri gerektirir. Ve durum öyle gerektirirse, bu kararı almak için gözünü bile kırpmaz.

Çünkü insanlık inançta değil, DNA'larımızdadır. Tıpkı her türlü hayvanlığımızın da olduğu gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 16 Ocak 2008; 18:17:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Yeraltından Notlar

@karantekyıl

Oduna ne kadar odun desende odun gene odundur anlamaz ve işlemez.O yüzden odunu degiştiremezsin ama istersen gerekli malzemeleri kullanarak yakabilirsin.Neden cevap verdigini biliyorum, benimde yazmamın sebebidir o bildigin

Nedir bu? Kim veya ne odun burada?
  • quote:

İnanmayan kişiler için, ne ahlaksız olur dedim, ne mutsuz olurlar dedim ne de birilerini kaldırmak için uğraşıyorum...

Hocam sizin için mutluluk ne olabilir. Siz ki öğretmen öğreten kişisiniz, mutluluğu öğrencilerinize aşılayacak kişisiniz ve kafanız bu konuda karışık gibi....

Mutluluk nedir? Eğer öğrencilerinize bir şey öğretebilmişseniz, onlara hayata nasıl bakmaları gerektiğini aşılayabilmişseniz, gözlerinde bir parıltı yaratabilmişseniz... işte bu mutluluğun ta kendisidir.

Tekrar belirtmekte fayda var bir insan ister inansın ister inanmasın mutluluğun yolunu aklının rehberliğinde bulabilir. Mutlu olmak çok zor değil!

İnanmamak tam anlamıyla kendini hayattan soyutlamak değildir. İnanmayan bir insan dahi mantıklı düşünürse bu dünyada bir şeyler bırakması gerektiğini, üretmesi, düşünmesi ve gelecek nesle maddi ve manevi değerler bırakması gerektiğini bilecektir. Dediğim gibi önemli olan bilmek, anlamak, kavramak.

BEn böyle düşünüyorum, pek inançlı biri olduğumu söyleyemem ama hovarda da bir insan değilim. Bahsettiğiniz o alışkanlıkları inançsız olduğum halde sağlığıma zararlı diye kullanmam.
    Peki siz kullanır mıydınız? İnançlı biri olmadığınızı düşünün bir an aklınızın rehberliğinde doğru olanı, insancıl olanı bulamaz mıydınız?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.