Şimdi Ara

ölülerden hiç etkilenmiyorum bu normal mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • stajer att yim. 2012 eylülden bu yana staj yapiyorum. yaklaşık ayda 2-3 defa ölen hastalar oluyor. yoğun bakımda gece nöbetinde 2 saatte 3 tane ex verdik. bugün samsun cezaevinde cinayet oldu almaya gittik hastaneye gelince müdahale felan ettik. boyun,kalp ve kaburgadan vurulmuştu. heryeri dışardaydı . bunlar beni hiç etkilemiyor neden? genel olarak düşüncem bu. sonuçta mesleğim bu benim. sürekli bunlarla karşılacam. her bi ex olduğunda kötü olsam işimi yapamam diye düşünüyorum doğru mu acaba düşüncem:?

• Ne güzel işte, gelişmiş bir ülke olsak herkes zaten meziyetine göre iş yapar. Ben de tam aksine ölüymüş, kanmış, dalakmış, böbrekmiş hiç işim olmaz. Ama iyi para kazanmam için misal tıp okumam lazım ama bana göre değil. Mesleklerde gelir dağılımı eşit olsa hem psikolojimiz yıpranmaz, hem de meslekler sevilerek yapıldığı için daha kaliteli hale gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aimp3

Ne güzel işte, gelişmiş bir ülke olsak herkes zaten meziyetine göre iş yapar. Ben de tam aksine ölüymüş, kanmış, dalakmış, böbrekmiş hiç işim olmaz. Ama iyi para kazanmam için misal tıp okumam lazım ama bana göre değil. Mesleklerde gelir dağılımı eşit olsa hem psikolojimiz yıpranmaz, hem de meslekler sevilerek yapıldığı için daha kaliteli hale gelir.

en başta eğitim sistemimiz yanlış hoca. bugün bunu daha cok anladım. biz acil tıp teknisyeniyiz. çalışma yerlerimiz ambulans, acil servis ve komuta kontrol merkezleri. stajerlerin ambulans ve komuta da staj yapması yasak.. hastanedeki staj yerlerimiz acil servis, yoğun bakım, kan alma, doğum hane, yeni doğan bebek ünitesi. şu saçmalığa bakar mısınız? bugün ilk defa ambulansta hastaya müdahale ettim.ambulans o kadar hareketli ki her virajda yere yapışıyorsun. yerden kalkamiyorsun. sonra sen hiç hastaneden çıkmamış ambulansa binmemiş adamı alıyorsun ambulansa koyup vakaya yolluyorsun? saçmalığa bakar mısın hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yarimelma -- 25 Ekim 2013; 17:07:06 >

• Yakınından biri vefat edince daha iyi anlarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Scofield*

Yakınından biri vefat edince daha iyi anlarsın

yani hocam ben etkilenmiyorum diye başkasının neden etkilenceğini yargılamam hiç bir zaman zaten buna hakkım da yok. ama bir sağlık personelinin bu durumlardan etkilenmemesi gerekir. çünkü etkilenirse işini yapamaz. işini yapamadıktan sonra diğer hastalarla kim ilgilenecek?
  • 2 gün önce yemek yerken küüt diye ses geldi,araba arabaya çarptı sandık. Bi baktık adama çarpmış.Adam yerde yatıyor yerde kanlar var.Gözü açık,öyle duruyor.Eşi geldi,çığlıklara boğuldu.O ara ambulans geldi,nabız var dediler de kendine geldi kadıncağız.Ben çok etkilendim,hala daha etkisindeyim.

Tabii insan nelere alışmıyor,seninde işin bu olduğu için alışmışsındır zamanla.Etkilenmemende gerekir diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: spidermanisokanorumcek

quote:

Orijinalden alıntı: Aimp3

Ne güzel işte, gelişmiş bir ülke olsak herkes zaten meziyetine göre iş yapar. Ben de tam aksine ölüymüş, kanmış, dalakmış, böbrekmiş hiç işim olmaz. Ama iyi para kazanmam için misal tıp okumam lazım ama bana göre değil. Mesleklerde gelir dağılımı eşit olsa hem psikolojimiz yıpranmaz, hem de meslekler sevilerek yapıldığı için daha kaliteli hale gelir.

en başta eğitim sistemimiz yanlış hoca. bugün bunu daha cok anladım. biz acil tıp teknisyeniyiz. çalışma yerlerimiz ambulans, acil servis ve komuta kontrol merkezleri. stajerlerin ambulans ve komuta da staj yapması yasak.. hastanedeki staj yerlerimiz acil servis, yoğun bakım, kan alma, doğum hane, yeni doğan bebek ünitesi. şu saçmalığa bakar mısınız? bugün ilk defa ambulansta hastaya müdahale ettim.ambulans o kadar hareketli ki her virajda yere yapışıyorsun. yerden kalkamiyorsun. sonra sen hiç hastaneden çıkmamış ambulansa binmemiş adamı alıyorsun ambulansa koyup vakaya yolluyorsun? saçmalığa bakar mısın hocam

+1 sistem çöp.

attye de entübasyon öğretmiyorlar heralde hep anesteziyi çağırıyorlar. çoğu hastanede ambulansa sevke gidiyor anestezi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bendede var aynı sorun.. bir yıl önce 12 senelik arkadaşımı kardeşimi toprağa verdim içim kan ağlasada dıştan bu hiç belli olmuyordu.. sadece bir yıldır tanıdığı kişilerden bile hüngür hüngür ağlayanlar vardı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.