Şimdi Ara

Ölücü Fanı - Xigmatek XAF 140MM PWM Fan 17TL - Mini İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün sizlere an itibari ile F/P kralı olan Xigmatek XAF 140MM PWM Fanın ufak bir incelemesini yapacağım.

Öncelikle ürünün linkini bırakıyorum, sanırım stok eritiyorlar ki böyle bir fan 17 TL'ye geliyor. Büyük ihtimalle daha iyisi yoktur.
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-xaf-serisi-140mm-mavi-led-fan.html

Ben İzmir/Bornova şubesinden aldım. 2 tane vardı kaldı 1 tane. Onu da almak isteyen gidip alabilir.

Ürünün kutu içeriği şu şekilde :

Fan + 140'lık yuva aparatı + Molex 12V Bağlantısı + 4 Vida

Ürün 14CM fana sahip olmasına rağmen yapısı gereği 12'lik fan yuvasına takılabiliyor. 14'lük yuvaya takmak için yükseltme aparatı gerekiyor.

Normalde benim kasada önde tek 12'lik Arctic fan vardı 900RPM'de çalışan, bu fan ekran kartına direk olarak üflüyordu, boşta ekran kartı 49-50 derece civarındaydı.

Daha sonra o fanı HDD kısmına aldım, Xigmatek fanı da üste aldım, o da 800RPM'de çalışıyor, fakat ekran kartı boşta 10 derecelik farkla 40-41 derecelere kadar düştü:

Son olarak da ön kapak kapatıldığında oldukça hoş bir görüntüye sahip olduğunu söyleyebilirim :

Özet geçecek olursak fan 17 TL'lik fiyatıyla tam anlamı ile efsane diyebilirim. Ses konusunda 800 RPM'de hiç duyulmuyorken; 1300 RPM'de aşırı ses çıkardığını söyleyebilirim.

Tabii bu kişiden kişiye değişir. Benim için çoğu fan 1000 RPM'i geçtiği takdirde seslidir. O yönden PWM ve 800 RPM bu fanda beni yeterince memnun etti diyebilirim.

İyi forumlar.

• geçen ay 5 adet aldım mavi olanında çok şıklar ama çok az gürültüsü var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.