Şimdi Ara

Oltayla balık tutmayı nasıl öğrenebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbul boğazdan tutmayı düşünüyorum hobi vakit geçirme amaçlı. Sıfırdan nerden öğrenebilirim olta tavsiyeleriniz var mı?

• Başlığa oltayla yazmasaydın ağzınla nasıl tutacağını soruyorsun zannedecektim.

• quote:

Orijinalden alıntı: InspiredTiger

Başlığa oltayla yazmasaydın ağzınla nasıl tutacağını soruyorsun zannedecektim.

• BloodyMonday kullanıcısına yanıt

• Korona olmasa amme hizmeti niyetine öğretebilirdim. Çok öyle dostluklarımız oldu. Baştan söyliyim bimdeki olta takımıyla olmaz o iş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şansın varsa el oltası ile bile balık tutabilirsin dostum.

Balıkçılığa meraklıysan tavsiye ederim, güzel hobi. Tek başına takılmayı seviyorsan kafa dinlersin, yada arkadaş grubun varsa piknik mangalın olur, takılırsınız.

Ama balığa giderken "2 kg balık tutacağım" mantığıyla gidilmez, gidilmemeli. Üzülürsün o zaman. Bu ne biçim hobi ulan dersin :)

Yeni başlıyorsan internette 90-150 lira bandında olan 2.70 yada 3m lik oltalardan alabilirsin.

Spin yazanlara bulaşma hiç, boğazdan tutacaksan uzun olması (daha uzağa atabilmen için) daha önemli.

Ha tabi boğaz dediğimiz için, ağır kurşun kullanacaksın. (100g,150g)

Eh oltanın da kaliteli olması lazım ki oltan kırılmasın. (Yani alırken -atar-ının yüksek olmasına dikkat et, bu oltanın kaç max. kaç gr ile atabileceği demek)

Birde yemli atacaksan yemin ağırlığı olacak vs. (Tabi bu kurşun olayı hangi balığı tutmayı hedeflediğinle alakalı, istavrite atacaksan yemsiz, ince takımı salla gitsin, oltayı kırma riskin yok.)

Yemli atarsan, şansın varsa kocaman kefal çekersin, çipura çekersin..

İnternetteki bu 90-150 lira bandındaki, yorumları en güzel olan başlangıç olarak yeterli olacaktır. Bazılarının yanında başlangıç kiti de oluyor, sana 2-3 takım hediye ediyorlar.

Yoksa da boğazda balık tutulan yerlerde genelde elemanlar satıyor herşeyi.

Oltanın misinasını kaliteli birşey sardır, boğaza atacağım de, bölgenin derinliğine göre yetecek kadar sarar adamlar sana. Çünkü başıma geldi, 4-5 kg luk turna tuttum ve oltayı kaldırırken misina koptu, hani balığı tutup kıyıya kadar getirmişsin, cüssesini görmüşsün, savaşmışsın o 5 kgluk canavarla; misina b.ktan diye kaçırmıştım :)

Balıkçılığa başladığında farklı yöntemleri de öğreneceksin; eğer aktif balıkçılık seviyorsan at/çek yapabilirsin, yorulduğunda takımını değiştirip sazan-vari balıklara atabilir, ve çayını içersin.

Ama emin ol balıkçılığa başladığında olta parasının 2-3 katını da yem,misina,kurşun gibi şeylere harcıyorsun :)

Ucuz hobi yok, ama yine en ucuzu balıkçılık. Tavsiye ederim. Sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.

• 100-150 liraya kamışla makine al. 3-5 kurşun 3-5 çapari. git boğaza orda dayılarla sohbet ede ede öğrenirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kokoreç nasıl bişey?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben sero B kullanıcısına yanıt

hangi takımı önerirsin?

• ChevyLacetti kullanıcısına yanıt

Kapsamlı ve kaliteli yanıtın için teşekkür ederim. Öyle kiloyla avlanmak gibi bir beklentim yok zaten maksat gidip oraya boğazda kafa dinlemek denizi seyretmek hobi amaçlı. Önerdiğin bir başlangıç takımı varsa özelden yollarsan sevinirim ve yanıtlamak istersen bir iki tane daha sorum olacak

• Al düz oltayı tak çapariyi devamke.
    Zehri aldıysan devamı gelir her seyini öğrenirsin zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki dalarak zıpkınla tutacaktı veya ağ ile tutacaktı ya da patlayıcı ile tutulan yöntem var var da var demek ki doğru soru sormuş  

• unraveling kullanıcısına yanıt

• bogazda avlanıcaksın sanırım mera derin ve akıntılı olabildiğince uzaga atıcaksın kamış ve makınan güçlü olucak

sana tavsiyem shimano power aero 425 tbx var b serisi o kamış isini görür sert kamış tam bogaza göre

shimano almam diyosan vercelli enygma allegra

makina olarakda shimano ultegra xtd 14000 işini görecektir önerdigim kamışları ve makinayı (ultegra xtd 14000) kullandım memlun kaldım power aero yu sattım şuanda allegra kullanıyorum memlunum kamışdan dersen ki bu fiyatlar uçuk 100 200 tl lik takıma giricem hiç girme deri bogaza gelmez shimano alivyo ex tele420 de senin işini görür makinada kabura sfh 9000 işini görücektir

• quote:

Orijinalden alıntı: Xemus

bogazda avlanıcaksın sanırım mera derin ve akıntılı olabildiğince uzaga atıcaksın kamış ve makınan güçlü olucak

sana tavsiyem shimano power aero 425 tbx var b serisi o kamış isini görür sert kamış tam bogaza göre

shimano almam diyosan vercelli enygma allegra

makina olarakda shimano ultegra xtd 14000 işini görecektir önerdigim kamışları ve makinayı (ultegra xtd 14000) kullandım memlun kaldım power aero yu sattım şuanda allegra kullanıyorum memlunum kamışdan dersen ki bu fiyatlar uçuk 100 200 tl lik takıma giricem hiç girme deri bogaza gelmez shimano alivyo ex tele420 de senin işini görür makinada kabura sfh 9000 işini görücektir

Önerdiğin takım çok pahalı kaçıyor hocam maalesef ki. Ben daha böyle başlangıç modeli tarzı bir şey arıyorum ve çapari kurşunu taktıktan sonraki adımları merak ediyorum, Kurşunun dibe düşmesini beklemek akabinde misinanın bolluğunu almak vs gibi adımları merak ediyorum aydınlatabilirsen sevinirim

• Kudos avatar 400 cm blue işini görür makinada kudos orion 6000 çapari ile işini görür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hevesini kırmak gibi olmasın. Ben 3 aydır balığa çıkmadım ama bu yaz boğaz neredeyse hiç balık yapmadı.Sana tavsiyem alacağın oltayı araştırmadan almaya gitme. Avlayacağım dediğin balığa önceden karar ver ki saçma sapan malzemeler satmasınlar. Benim tavsiyem başlangıç için istavrittir. Avlanacağın meralar önemli. Ben bazı yerde çok rahatken bazı yerlerde sorun yaşıyorum çünkü o bölgeyi bilmiyorum. En basitinden zemin taşlık olabilir, akıntı yönü farklı olabilir, balığın ne kadar dipte ya da yüzeyde olduğu değişiklik gösterebilir. İlk gittiğin yerde işin ehli dayılara kaç gram kurşun kullandığını ne tuttuğunu falan sor. Zamanla alışıcaksın bol bol oltan dolaşacak kurşun bırakıcaksın ama bi kaç seferde usta olmasan bile tutmaya başlarsın  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.