Şimdi Ara

Olta balıkçılığı başlangıç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıdaki linkteki olta setini aldık arkadaşlar 1-2 güne gelir herhalde İzmirdeyim sabah erkenden kalkıp göztepe güzelyalı tarafı sahile gidiyim diyorum ne dersiniz yada nereleri önerirsiniz nereden ne çıkar temizmidir otobüs ile gidiceğim. http://www.spotbalik.com.tr/Surf-Kamis-Makine-Olta-Seti-390cm-90-Parca,PR-38068.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SarıGelin -- 9 Mart 2015; 20:51:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yokmu yardımcı olucak

• Aldığınız set Ege'ye uygun. Ege'de avlanmadım ama, hafif kayalık yerlerde yemli takımlarla taş balıklarını avlayabilirsiniz. Karagöz, çupra, levrek v.b.
  • Set benimde çok hoşuma gitti bende alıyorum
    istanbul galata için uygun mudur?

• byoqan kullanıcısına yanıt
    Hem Galata'da hem Boğaz'da kullanıma uygundur. Kamış boyu ideal. Yeni başlayan ve orta seviye oltacılar için fiyatına göre ziyadesiyle yeterli bir olta seti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 7 Mart 2022; 16:0:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sabah güzelyalı sahilde olta attım ama hiç gelmedi balık yoktu daha doğrusu. Acemilikten 2 kere kayalığa taktırdık koptu ikiside sonra çözdüm taktiği :)

• quote:

Orijinalden alıntı: SarıGelin

Bu sabah güzelyalı sahilde olta attım ama hiç gelmedi balık yoktu daha doğrusu. Acemilikten 2 kere kayalığa taktırdık koptu ikiside sonra çözdüm taktiği :)

Ben balığa ilk başladığımda 2 gün boyunca iğnesi(çaparisiz) sadece kurşun at çek yaptım İstanbul Boğazı'nda. Sağolsun sahildeki abiler iyi makara yapmıştı. Amacım zaten net, düzgün, taktırmadan at-çek olmasına rağmen "bari çapari verelim onu tak da balıkları bize tut" diye kendince mantık yürütenler de olmuştu.

Temiz atış, takımı dip yapısına uygun hareket edecek şekilde sarmak çok önemli. Yanında atılan diğer oltaları da düzgün takip edebilmeyi. Takımlarını kazasız sarabilmeyi öğrendiysen. Tek takımla, bol balıkla günü tamamlamak mümkün. Bir kere takımı dip çamuruna buladın mı ya da yandaki oltalarla dolaştırdın mı, çapariler rengini ve avcılığı kaybediyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Balıkçılık acemi öneriler
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknoturk

quote:

Orijinalden alıntı: SarıGelin

Bu sabah güzelyalı sahilde olta attım ama hiç gelmedi balık yoktu daha doğrusu. Acemilikten 2 kere kayalığa taktırdık koptu ikiside sonra çözdüm taktiği :)

Ben balığa ilk başladığımda 2 gün boyunca iğnesi(çaparisiz) sadece kurşun at çek yaptım İstanbul Boğazı'nda. Sağolsun sahildeki abiler iyi makara yapmıştı. Amacım zaten net, düzgün, taktırmadan at-çek olmasına rağmen "bari çapari verelim onu tak da balıkları bize tut" diye kendince mantık yürütenler de olmuştu.

Temiz atış, takımı dip yapısına uygun hareket edecek şekilde sarmak çok önemli. Yanında atılan diğer oltaları da düzgün takip edebilmeyi. Takımlarını kazasız sarabilmeyi öğrendiysen. Tek takımla, bol balıkla günü tamamlamak mümkün. Bir kere takımı dip çamuruna buladın mı ya da yandaki oltalarla dolaştırdın mı, çapariler rengini ve avcılığı kaybediyor.

Evet hocam oltayı salladıktan sonra misinanın boşluğunu alıp bırakıyorum hiç sarıp yerini değiştirmiyorum. Çekiceğim zamanda oltayı hızlıca kendime çekip (kurşunu havaya kaldırmak maksadıyla) hiç durmadan sarıyorum böyle taktırmadım hiç yarın öbürgün gidicem tekrar bakalım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.