Şimdi Ara

OLMAYAN ARACI HURDAYA AYIRMA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
46.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ecitil

merhaba arkadaşlar 2006 yılında bir arkadaşa asya motorsiklet almaya kefil oldum.şu anda o arkadaşta aracı başkasına satmış.borcu yok fakat mtv ben ödeyeceğim.aracaın ruhsat ve plakası yok.kullananı da çıkmadı.araç trafikte değil ve nerede olduğu belirsiz.hurdaya nasıl ayırırım.myv bende ve ödemek istemiyorum hşkln.
    kusura bakmayın konuyu geç fark ettim bu yüzden özür dilerim ama merak ettiğim bişey var yedek parça olarak bir motosiklet lazım bunu en iyi ucuza motosiklet satanlardan bulabiliyorum lakin motosikleti parçalarını kullanacağım için üstüme 2. bir motosiklet görünmesini de istemiyorum yani sadece trafikten çekmek bunun için yeter mi veya ne yapabilirim?
  • 2013 yılında bir yasa çıkardılar ama bitti diye biliyorum. Yine googleda bir aratmak lazım. Mevcut olmayanlar yasası diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar saygı değer arkadaşlar benim Honda beat motorsikletim vardı 2009 da dükkanım ile motoruda sattım vekalet verdim adam üzerine almamış kullanmış daha sonra da Balıkesir Honda bayisine götürüp benim motoru verip farklı motorsiklet almış Honda bayisi de muhtemelen birisine satmıştır muhtemelen köylere hiç trafiğe veya çevirmeye takılmamış çünkü muayenesiz e devletten gördüğüm kadarıyla sattığım adamla görüştüm bayide çalışan elemana verdim elemanda kaza geçirmiş bitkisel hayatta Felan kalmış uyanınca hafıza gitmiş hiç hir şey hatırlamıyor imiş dedi neyse Honda bayisine gittim adam biz bilemeyiz dedi çünkü 2015 te komple Honda el değiştirdi diye bir cevap verdi sabah trafik şubeye gittim dedim durum böyle böyle dediki ruhsatla plakayı ver 🤐 dedim ki beyfendi nereden bulayım bulsam devrini veririm kurtulurum dediki yine trafikten çekmek istiyirsan çekeriz ama bu defa trafikte çevirmeye takılır ise 5 bin lira ceza yersin dedi kafam trilyon oldu ozaman çalındı Felan mi desek dedim git şubeye sor dedi ne kadar karışık bir durum bilgisi olan daha önce böyle bir olay yaşayan arkadaşlar bilgi verebilirmisiniz nasıl bir yol izlemem gerekiyor saygılar sevgiler

• mega27 M kullanıcısına yanıt
    Çalındı deyin başka yapacak bir şey yok, kamera falan olmayan bir yerden çalındı deyin sizin hatanız plakalı motoru devirsiz satmak, muayenesi de size giriyor kazaya bulaşsa siz hapse girersiniz. Büyük ihtimalle o motor hurdalıktadır honda bayiside devrini almadan nasıl motor almış veya satmış saçmalık sattığınız kişi sattı, suçu hondaya attı hafıza kaybı vb uydurdu. Siz de zaten vurdumduymaz birisiniz belli ki yediniz hemen. Trafik sigortasıda yok motorun tabi. Neyse motor yatıyordu falan deyin köyden çalmışlar deyin kamera vb olmasın ki yalan olduğu belli olmasın motor bi olaya bulaşırsa veya bulunursa size geri döner.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kartipi K kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın başına geldi bunun gibi bir olay. Arabasını bir tanıdığına satacak adam arabayı alıyor bir miktar para verip gidiyor. Sonraki gün de kalan kısım ile gelip aracın satışını üstüne alacak ama adam gelmiyor. O günden sonra da ne aracı ne adamı görmüyor. En son 3-4 sene önce Sakarya gişelerden geçerken kaydı var. Araç nerede belli değil. Trafik şubeden polise sorduk ruhsatı getirin işlem yapalım dediler arkadaşta ruhsat bende olsa ne yapacağımı biliyorum dedi ruhsatsız ne yapabiliriz deyince hiç bir şey yapamayız dedi polis. Çalıntı ilanı bile açmadılar. Ne olacak belli değil.

• sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    Başka karakoldan kamera kaydı olmayan bi yerden çalıntı ihbarı oluştursun. Gerçekten çok salak bir milletiz akrabanda olsa mal bir yana para bir yaba diyip devri üstüne almadan anahtarı vermeyeceksin ama bizim insanımız cahil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartipi

Çalındı deyin başka yapacak bir şey yok, kamera falan olmayan bir yerden çalındı deyin sizin hatanız plakalı motoru devirsiz satmak, muayenesi de size giriyor kazaya bulaşsa siz hapse girersiniz. Büyük ihtimalle o motor hurdalıktadır honda bayiside devrini almadan nasıl motor almış veya satmış saçmalık sattığınız kişi sattı, suçu hondaya attı hafıza kaybı vb uydurdu. Siz de zaten vurdumduymaz birisiniz belli ki yediniz hemen. Trafik sigortasıda yok motorun tabi. Neyse motor yatıyordu falan deyin köyden çalmışlar deyin kamera vb olmasın ki yalan olduğu belli olmasın motor bi olaya bulaşırsa veya bulunursa size geri döner.
    Öncelikle yardımınız ve cevabınız için teşekkür ederim. Lakin kişiliğimi karekterimi olayların nasıl oluştuğundan haberiniz olmadığı gibi vurdum duymaz olduğuma nasıl kanaat getirdiniz anlamadım evet satış vermem lazım idi lakin hata yaptık vekalet verdim adam elektrik su maliye dükkanın ruhsatını diğer motorsikleti 2 tane telefon hattını hepsi almis bir tek motosikletin birisi kalmış bende memleket değiştirdim yurt dışına gittim geldim elimizde olmayan sebeplerden dolayı 300 bin Euro param kaybettim adıma 9 tane icra açıldı dünya kadar şükür hepsini temizledim en son pürüz olaraktan bu motorsiklet çıktı sigortası en son 2013 te yapılmış sigortacı ile görüştüm kayıtlarda sabit numara var dedi aldım aradım kuanilmamaktadir telwkoma sordum bu numara kime ait diye ismini soyadını bulsak yine yeter dedim oda olmadı adama ulaşmak için basvirmadigim yol kalmadı çalıntı ihbarı versem son kullanicinin günahına girecez hala iyi niyetli düşünüyorum nedense muayene oda yok ama adam ne hikmetse MTV vergisini ödüyor yarın maliyeye gideceğim kim ödüyor bu vergiyi diye eğer oradan da bir sonuc alamaz isem çalıntı değilde trafik tescile gidip men ettirmeye calisicam olursa ilerleyen yıllarda trafiğe çıkarsa 5 bin cezayı yeriz birde şöyle bir şey düşündüm bu senenin ikinci altı ay vergisini ödememiş xman kişi ben ödedim trafikten men de edersem xman vergiyi ödemeye gittiğinde motosikletin trafikten men olduğunu öğrenirse belki gelip beni arama bulma ihtimali de olabilir diye düşünüyorum kafam baya baya karışık hatta düşünüyorum acaba 5 6 yıl üzerimde icralar vardı bu adam bunları ogrendide ondan mi beni bulmak istemedi motosikletin üzerine dünya kadar rehin haciz var diye neyse saygıdeğer güzel arkadaşım kişiliğini karakterini bilmediğin insan hakkında vurdumduymaz vs gibi kelimeler kullanmayınız gelişmeleri buradan yazacağım bakalım nasıl bir son bekliyor bizi i

• quote:

Orijinalden alıntı: mega27

Öncelikle yardımınız ve cevabınız için teşekkür ederim. Lakin kişiliğimi karekterimi olayların nasıl oluştuğundan haberiniz olmadığı gibi vurdum duymaz olduğuma nasıl kanaat getirdiniz anlamadım evet satış vermem lazım idi lakin hata yaptık vekalet verdim adam elektrik su maliye dükkanın ruhsatını diğer motorsikleti 2 tane telefon hattını hepsi almis bir tek motosikletin birisi kalmış bende memleket değiştirdim yurt dışına gittim geldim elimizde olmayan sebeplerden dolayı 300 bin Euro param kaybettim adıma 9 tane icra açıldı dünya kadar şükür hepsini temizledim en son pürüz olaraktan bu motorsiklet çıktı sigortası en son 2013 te yapılmış sigortacı ile görüştüm kayıtlarda sabit numara var dedi aldım aradım kuanilmamaktadir telwkoma sordum bu numara kime ait diye ismini soyadını bulsak yine yeter dedim oda olmadı adama ulaşmak için basvirmadigim yol kalmadı çalıntı ihbarı versem son kullanicinin günahına girecez hala iyi niyetli düşünüyorum nedense muayene oda yok ama adam ne hikmetse MTV vergisini ödüyor yarın maliyeye gideceğim kim ödüyor bu vergiyi diye eğer oradan da bir sonuc alamaz isem çalıntı değilde trafik tescile gidip men ettirmeye calisicam olursa ilerleyen yıllarda trafiğe çıkarsa 5 bin cezayı yeriz birde şöyle bir şey düşündüm bu senenin ikinci altı ay vergisini ödememiş xman kişi ben ödedim trafikten men de edersem xman vergiyi ödemeye gittiğinde motosikletin trafikten men olduğunu öğrenirse belki gelip beni arama bulma ihtimali de olabilir diye düşünüyorum kafam baya baya karışık hatta düşünüyorum acaba 5 6 yıl üzerimde icralar vardı bu adam bunları ogrendide ondan mi beni bulmak istemedi motosikletin üzerine dünya kadar rehin haciz var diye neyse saygıdeğer güzel arkadaşım kişiliğini karakterini bilmediğin insan hakkında vurdumduymaz vs gibi kelimeler kullanmayınız gelişmeleri buradan yazacağım bakalım nasıl bir son bekliyor bizi i

Alıntıları Göster
     OLMAYAN ARACI HURDAYA AYIRMA

aynısı başımdaydı. verginin 4 te 1 ini ödeyip kurtuldum beladan.

• Arkadaşlar çalıntı olayı da çok büyük sıkıntı diyelim çalıntı ihbarı yaptık adamı buldular geldi adam ben hırsız değilim kardeşim para karşılığında falanca kişiden aldım dwdi ve satıcı serisini buldu sıraladı polis amcalar bu defa polis hepsini salacak sana kamu davası açacak çalıntı değil bir şey değil hayırdır oğlum diyecek ve cezayı kesecek yani hata yapmamak lazım ama ben yaptım hata

• quote:

Orijinalden alıntı: SISU

aynısı başımdaydı. verginin 4 te 1 ini ödeyip kurtuldum beladan.

Alıntıları Göster
    Çok geçmiş olsun üstadım bana rehber olurmusunuz lütfen kör oldum resmen ne yapmam lazım.nasil kurtulurum size zahmet

• quote:

Çok geçmiş olsun üstadım bana rehber olurmusunuz lütfen kör oldum resmen ne yapmam lazım.nasil kurtulurum size zahmet

Alıntıları Göster
    öncelikle trafik tescilin arşiv bölümüne gitmeniz lazım. orda form dolduruyorlar. ordan vergi dairesine gidiyorsunuz. ama bu işlem eski tarihli olduğu için bu benim paylaştığım belgeyi arşivdekilere gösterin. hala böyle bir uygulamaları var mı diye.
  •  OLMAYAN ARACI HURDAYA AYIRMA

Valla bende forumun birinde böyle bir şey bulmuştum yarın sabah kalkıp ilk işim vergi dairesine gitmek olacaktı ama bu geçici kanun çıkarmışlar diye okudum galiba

• quote:

Valla bende forumun birinde böyle bir şey bulmuştum yarın sabah kalkıp ilk işim vergi dairesine gitmek olacaktı ama bu geçici kanun çıkarmışlar diye okudum galiba
    ben önce tescil arşive gitmiştim. ama benim yaptırdığım sene 2014 tü. değişmiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 23 Haziran 2020; 1:55:36 >

• Eyvallah kardeşim teşekkürler yarın bir gideyim bakalım ne olacak sonucu paylaşacağım

• Geçen sene 1999 model Kia Besta minibüsü hurdaya ayırmak istedik. Noterde tüm işlemlerini yaptırdık. Devletten yetkili hurdacılar var. Onlardan biri ile anlaştık. Adamlar bir çekici ile geldi. Minibüsü çekiciye yüklediler. Götürdüler. Tek kuruş almadık. Daha doğrusu sorduk. Para verilmediğini söylediler. Minibüs öylece gitti.
  • Hocam bir fikir daha geldi ruhsat kayboldu deyip yeni ruhsat çıkartıp o ruhsat ile hurdaya ayırmayı deneyebilirsiniz. çalıntı ihbarında bulunun araç çevirmeye girerse alınır sizde şikayetçi olmayıp devrini verirsiniz. Mtv ödenmiyor motor mtvden muaf olduğu için ödendi görünüyor. 100 cc nin altı mtvye tabii değildir. Ya çalıntı ihbarı ya da ruhsat kayboldu deyip ruhsatı çıkartıp hurdaya ayırmak. Büyük ihtimal motor çoktan hurdaya gitti.

• mega27 M kullanıcısına yanıt
    Hocam bir fikir daha geldi ruhsat kayboldu deyip yeni ruhsat çıkartıp o ruhsat ile hurdaya ayırmayı deneyebilirsiniz. çalıntı ihbarında bulunun araç çevirmeye girerse alınır sizde şikayetçi olmayıp devrini verirsiniz. Mtv ödenmiyor motor mtvden muaf olduğu için ödendi görünüyor. 100 cc nin altı mtvye tabii değildir. Ya çalıntı ihbarı ya da ruhsat kayboldu deyip ruhsatı çıkartıp hurdaya ayırmak. Büyük ihtimal motor çoktan hurdaya gitti.

• Aracı Balıkesir Sındırgı ilçesinde izini buldum hocam en son 2013 te oradan trafik sigortası yapılmış bugün vergidairesine gittim biz bir şey yapamayız dedi ama vergisi Sındırgı dan ödeniyor dedi Sındırgı da ilçe en son yaptığı trafik sigortasında 0226 516 50 77 numaralı sabit hat çıktı karşımıza aradım kullanılmıyor bu numara kimin adına kayıtlı olduğunu bulabilsem olay çözülecek lakin oda olmuyor ruhsat çıkarma işine plaka isteyecektir muhtemelen elimizde elle tutulur hiç bir şey yokki dedektif gibi hissediyorum kendimi ama bu adam bu motosikleti kullanmamış olsa vergisini neden öder ki hadi vergisini ödüyor sigortasını muayene sini neden yapmıyor acaba yapmak istedi de üzerinde icralari olduğunu öğrendi ondan mi yapamadı 🤔 bugün vergi dairesi dekiler notere git sor dediler noter de ruhsat plaka soruyor 😆 dedim yokki ozaman çalıntı ihbarı ver diyor kime sorsam çalıntı ihbarı ver diyor ahhh ahhh akılsız başın derdini ayaklar çekiyor işte

• Arkadaşlar Facebook ta Balıkesir alım satım sayfalarına ve letgoya dün gece ilan verdim bugün sabah motorun son kullanıcı sahibi bulundu iletişim e geçtik konuştuk muayene ve sigortasını yaptırıp bir kaç güne devrini vereceğim inşallah böylelikle kurtulmuş olacagi
    olacağız güzel bir ders oldu bana herkese saygılar sunarım

• Kartipi K kullanıcısına yanıt
    Ruhsat kaybolduğunda tuvturke gidip arabanın var olduğuna dair belge alınıyor yeni ruhsat için.

Kendi başıma geldi, emniyet araç bilgilerini içeren bir evrak verdi, muayene istasyonunda tespit yaptir dedi, o arada ruhsatı bulduk, islemin devamini getirmedim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.