Şimdi Ara

Olmayacak böyle (üniversite içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ataması kolay, hemde güzel iş, metafizik sevdiğim bir konudur diyerek din kültürü öğretmenliği bölümüne girdim. Anadolu lisesi mezunuyum. Kendimi övmek için söylemiyorum ama bölümümdeki insanlara göre biraz daha kültürlü, eğitimli sayılırım. B grubunuda 40 kişiyiz yaklaşık. 3 tane imam hatipli var, gerisi düz anadolu karışımı. Neyse efendim ben üniversiteyi böyle liseden farklı bir yer olarak gördüm. Saçma sapan işlerin yaptırılmadığı, öğrencinin ezberden uzak tutulduğu bir yer. Yorumun serbest olduğu, gerekirse yönetimi eleştirebileceğin bir yer. Kamyon kamyon kültür yapmış akademisyenlerin ders anlattığı okunası bir yer.. Aslında 3-4 tane hocamız böyle, öğrencinin halinden anlayan, bu deli saçması sisteme karşı duran kişiler. Zevk aldım bu adamların dersine girmekten. Ama eğitime giriş hocamız beni tüm dünyadan soğutmaya yetti diyebilirim. Adam artık çürümüş resmen. 90lardan kalma bir kitap almamızı istedi, piyasada yok. 20 yıl geçmiş üzerinden adam hala bunla eğitmek istiyor bizi. Neyse.. Derse girer girmez eğitim nedir diye sordu ? Biz afalladık tabi cevap veremedik hemen. Böyle soruların cevabı yoktur genelde yorumu vardır ama gelde anlat. Adam bekle bekledi ve gülmeye başladı. Sizden bişey olmaz böyle giderse, sizmi öğretmen olacaksınız dedi direk. Herneyse adam 2 saat devam etti böyle sürekli çakıyor bize. Ders işleyişinden bahsetti. Her söylediğimi yazacaksınız, ezberleyeceksiniz hepsini soracağım dedi. Bir eğitim kitabı alacaksınız özet çıkaracaksınız dedi ve ekledi bizim daha önceki senelerde yaptığımız kitaplar olmayacak. Lan ben nerden bileyim senin ne yaptığını, tek tek o kitaplarımı araştıracağım. Birşeyde diyemiyoruz toyuz daha. Onun dersinin olmadığı günler mutlu ayrılıyorum üniversiteden. Aslında mutlu olmaya çalışıyorum. Çünkü bölümü bırakırsam şimdi tekrar hazırlanmak yemiyor. Çevremdekileri felan sevmesemde pek, katlanmaya çalışıyorum. Öğretmen olursam eğer rahat bi şekilde kültürlü, bilinçli, gündemi takip eden dini doğru yaşayan gençler yetirtirmeyi düşünüyorum ama sırf bu hoca yüzünden vazgeçmek üzereyim. Ne yapmalım. Başka bölüme gitsem oralardada mutlu olabileceğimi sanmıyorum. Çünkü sistem yanlış. 40 yıl önceki kafayla ders anlatmaya çalışan adamlar en üstlerde. Hal böyle olunca alttakilerde onlara uymak zorunda kalıyor. Geri kafalı olarak yetiştiriliyoruz. İki gündür sebepsiz ağlıyorum geceleri. Bunu niye yazdım bilmiyorum ama içimi dökmek istedim sanırım. İyi forumlar.

Edit: Biraz daha düzenli hale getirdim yazıyı, sinirli iken tam ifade edememişim sanırım kendimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SigaranınDumanı -- 25 Eylül 2012; 20:49:31 >

• her zaman çıkar böyle değerli hocalar o yüzden onun karşısında gerekeni yapıp yoluna devam ediceksin , ayarsız bir adam senin hayallerine engel olmamalı , kaldıki daha ne ayarsızlarla karşılaşıcaksın , karşılaşıcaz ...
  • 20 yıl önce aldırdığı kitaba deliriyosun da 1500 yıl önceki kitabı öğreticeksin çocuklara sonuçta
  • Her yerde var böyle hocalar, yapacak bir şey yok.

Genelde çok iyi hocalar, öğrencilerin geneli tarafından sevilmez. Hocanın dediğini anlamazlar çünkü, çok sığ bakarlar. Mesela böyle bi hocam vardı benim. Onun sayesinde erasmusu falan yaptım, kafama o soktu.
    Okulda üst sınıflardan kimi görsek, oo o adam çok zor, şöyle takar, böyle yapar, DD alırsan şanslısın. Adamdan aldığım bütün dersler AA. Hocayı çözmek önemli.

Onun dışında bi hocam vardı ki, kadın mıymıy. Ders 45dk ya, atıyorum 14:00:00 sınıfa girer, 14:45:00 dersi bırakırdı. Saate bakmadan hem de. 45dakikayı nasıl tam dolduruyor hayret ediyordum. Sonra bir gün 6 dakika geç geldi derse, ne yaptı; sonraki 2 dersi 45 geçe bırakacağına 48 geçe bıraktı.
    Böyle manyak biriydi.

Ne yaptık biz de, ne dersi dinledik, ne sınavda adam gibi durduk. Öyle böyle geçtik gittik.

Arkadaşın dediği gibi, çok iyi hocalar da var, çok garip hocalar da var (bu adamları anlarsan sana çok faydası dokunur, yoksa söversin arkasından), çok kötüleri de var. Daha neler göreceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: SigaranınDumanı

Ataması kolay, hemde güzel iş, metafizik sevdiğim bir konudur diyerek din kültürü öğretmenliği bölümüne girdim. Anadolu lisesi mezunuyum. Kendimi övmek için söylemiyorum ama bölümümdeki insanlara göre biraz daha kültürlü, eğitimli sayılırım. B grubunuda 40 kişiyiz yaklaşık. 3 tane imam hatipli var, gerisi düz anadolu karışımı. Neyse efendim ben üniversiteyi böyle liseden farklı bir yer olarak gördüm. Saçma sapan işlerin yaptırılmadığı, öğrencinin ezberden uzak tutulduğu bir yer. Aslında 3-4 tane hocamız çok kültürlü, öğrencinin halinden anlayan, bu deli saçması sisteme karşı duran kişiler. Zevk aldım bu adamların dersine girmekten. Ama bir tane eğitime giriş hocamız beni tüm dünyadan soğutmaya yetti diyebilirim. Adam artık çürümüş resmen. 90lardan kalma bir kitap almamızı istedi, piyasada yok. 20 yıl geçmiş üzerinden adam hala bunla eğitmek istiyor bizi. neyse.. Derse girer girmez eğitim nedir diye sordu ? Biz afalladık tabi cevap veremedik hemen. Böyle soruların cevabı yoktur genelde yorumu vardır ama gelde anlat. Adam bekle bekledi ve gülmeye başladı. Sizden bişey olmaz böyle giderse, sizmi öğretmen olacaksınız dedi direk. Herneyse adam devam etti böyle sürekli çakıyor bize. Derken tekrar birşeyler söyledi. Her söylediğimi yazacaksınız, ezberleyeceksiniz hepsini soracağım dedi. Bir eğitim kitabı alacaksınız özet çıkaracaksınız dedi ve ekledi bizim daha önceki senelerde yaptığımız kitaplar olmayacak. Lan ben nerden bileyim senin ne yaptığını. Birşeyde diyemiyoruz toyuz daha. Onun dersinin olmadığı günler mutlu ayrılıyorum üniversiteden. Aslında mutlu olmaya çalışıyorum. Çünkü bölümü bırakırsam şimdi tekrar hazırlanmak yemiyor. Çevremdekileri felan sevmesemde pek, katlanmaya çalışıyorum. Öğretmen olursam eğer rahat bi şekilde kültürlü, bilinçli, gündemi takip eden dini doğru yaşayan gençler yetirtirmeyi düşünüyorum ama sırf bu hoca yüzünden vazgeçmek üzereyim. Ne yapmalım. Başka bölüme gitsem oralardada mutlu olabileceğimi sanmıyorum. Çünkü sistem yanlış. 40 yıl önceki kafayla ders anlatmaya çalışan adamlar en üstlerde. Hal böyle olunca alttakilerde onlara uymak zorunda kalıyor. Geri kafalı olarak yetiştiriliyoruz. İki gündür sebepsiz ağlıyorum geceleri. Bunu niye yazdım bilmiyorum ama içimi dökmek istedim sanırım. İyi forumlar.

Burada da var, her yerde var o tipler. Maalesef bir sürü var bu ülkede. Sabret... Ve üniversiteyi bitirince, benim yerime de ağzının ortasına geçir bir tane.

• quote:

Orijinalden alıntı: __BadblooD__

20 yıl önce aldırdığı kitaba deliriyosun da 1500 yıl önceki kitabı öğreticeksin çocuklara sonuçta

Güzel bir noktadan yakalamışsın konuyu tebrik ederim İçerik yönünden tartışılır tabiki ama şimdilik geçelim bu konuyu

------

Demek istediğim şudur. İstersen dünyanın bilgisine sahip ol, öğrenciyle iletişimi yakalayamazsan hiçbirşey katamazsın. Bunu anlamak istemiyorlar. Canlı cenaze gibi derse gelip tüm sınıfın ruhunu emiyorlar. Dediğiniz gibi biraz araştırdımda herkes şikayetçi bu tarz insanlardan. Profesörlük derecesine ulaşmış adam bunu nasıl algılayıp, çözüm üretemiyor orasını anlayamıyorum.

• Her üniversitede var böyle hocalar iyi sen 1 tanesine denk gelmişsin birde 5-6 tane olsa ne yapacaktın üniversiteye geçince herşey farklı olucak deneyler,araştırmalar,konferanslar,kongreler,yeni sistemi takip eden üretici hocalar diyosun sanki oxford,harward gibi geliyo düşününce ama aslı öyle olmuyo çoğu zaman inan bazı hocalara bu torpille mi akademisyen oldu dediğim oluyo sistem üniversitede de yanlış anlıyacağın ama üniversiteden bölüme kadar farkeder bu dediklerim boğaziçi,odtü gibi yerler için geçerli değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Missing

Her üniversitede var böyle hocalar iyi sen 1 tanesine denk gelmişsin birde 5-6 tane olsa ne yapacaktın üniversiteye geçince herşey farklı olucak deneyler,araştırmalar,konferanslar,kongreler,yeni sistemi takip eden üretici hocalar diyosun sanki oxford,harward gibi geliyo düşününce ama aslı öyle olmuyo çoğu zaman inan bazı hocalara bu torpille mi akademisyen oldu dediğim oluyo sistem üniversitede de yanlış anlıyacağın ama üniversiteden bölüme kadar farkeder bu dediklerim boğaziçi,odtü gibi yerler için geçerli değil

Peki ben bu insanları uyarmaya çalışayım mı ? Böyle bir hakka sahip miyim ? Yoksa mecburen "dediğim dedik" düzenine ayak mı uyduracağım ?

• quote:

quote:

Her üniversitede var böyle hocalar iyi sen 1 tanesine denk gelmişsin birde 5-6 tane olsa ne yapacaktın üniversiteye geçince herşey farklı olucak deneyler,araştırmalar,konferanslar,kongreler,yeni sistemi takip eden üretici hocalar diyosun sanki oxford,harward gibi geliyo düşününce ama aslı öyle olmuyo çoğu zaman inan bazı hocalara bu torpille mi akademisyen oldu dediğim oluyo sistem üniversitede de yanlış anlıyacağın ama üniversiteden bölüme kadar farkeder bu dediklerim boğaziçi,odtü gibi yerler için geçerli değil

Peki ben bu insanları uyarmaya çalışayım mı ? Böyle bir hakka sahip miyim ? Yoksa mecburen "dediğim dedik" düzenine ayak mı uyduracağım ?

hocasına göre değişiyo çünkü öyle hocalar var ki ömür boyu mezun etmezler gıcıklığına! mezun olup diplomayı alıp kendi kendini geliştirmeye bakıcaksın.Ben bir kez hocayı uyarmıştım hocam şöyle yapsak olmaz mı gibisinden bana biz böyle öğrendik sen daha iyisini öğrende anlatırsın o zaman demişti ama üstüne gidersen herşey onların elinde bunu da unutma

• quote:

quote:

onlara değer vermen gerekmiyor , bırak öyle kalsınlar , bir umut ... doğruyu görürler sözüme değer verirler diyede umutlanma , o karaktere sahip olsalardı bugün bu konuyu açmana gerek kalmazdı

• Welcome to University
    Türkiyede hangi üniye giderseniz gidin çok büyük beklentilerle gitmeyin
  • Bunların diğer örnekleri de liseler de var hiç mi karşına çıkmadı ?
  • Üniversitede özgürlük falan yoktur.Derste ne verdiyse onu ister.Onun dediği doğrudur.Yoksa geçemezsin.Bu durum okuldan okula değişmez.Üniversite hocaları aynı fabrikanın ürünü olduğundan hepsi birbirine benzer.
  • İlk günün ilk dersleri genelde hocaların tecrübesiz öğrencilere gözdağı verip moral bozması şeklinde geçiyor. Bunu başka bölümlerden de duyduk kendim de yaşadım. Sonraki zamanlarda ders işleyişi rayına oturuyor ama her zaman böyle gidiyorsa sıkıntı var demektir.
  • Aynı şekilde devam ediyor, üst sınıflardanda öğrendiğimize göre böyle devam ediyormuş. Birşey sormak istiyorum. Bu adam bizden sınıfa haber getirmemizi istiyor ama her haberi kabul etmiyor, kendi kritlerlerine uygun olacak ve herkes getirecekmiş. Peki bunları yapmazsam birşey değişirmi. Bildiğim kadarıyla sözlü felan yok buralarda, sınavına çalışıp geçecek notu alsam yetmez mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.