Şimdi Ara

Oley...Cumhuriyet Caddesi trafiğe kapandi, Haşim İşcan Caddesi patladi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bursali yada bursayi bilen arkadaşlar cumhuriyet caddesininin önemini bilirler. Zaten saçma bir yere gitmeye başlayan bursamizin trafiği şuanda resmen çuvallamaya başladi...

Recep Altepe insanlara şirin görünmek için vede seçimlerden önce birşeyler yapalimda görsünler düşüncesiyle hiç bir şekilde planlanip projelendirilmeyen bir şekilde cumhuriyet caddesini trafiğe kapatti vede nostaljik tramvay adi altinda şehrin trafiğini mahvetti.

Hayir, ben tramvaya yada yaya yollarina kesinlikle karşi değilim.
    Aksine şehir merkezlerinde araç trafiği olmasini istemeyen, yürümeyi seven, alişveriş merkezleri yerine sokak mağazalarinin artmasini isteyen, kendi aracim olmasina rağmen toplu taşimayi oldukça yoğun şekilde kullanan biriyim...

Ancak planlanmadan bir işe kalkişilmasina karşiyim.

Ayrica laf arasinda sormak isterim; nostaljik tramvayin cumhuriyet caddesinde işi nedir? Ne gibi bir güzelliği vardir orasinin? Perdeciler vede toptancilarin olduğu bir cadde insanlara ne kadar çekici gelir? Yol üzerinde sadece zafer plazanin karşisindaki han var. başka ne var?

Kapatilmasi gereken yol altiparmak olmaliydi. Ama çok iyi planlanip kapatilmaliydi. Arap şükrüyü, eski bursa evlerini, stadyumu, çekirgeyi birbirine bağlayan tophanenin eteğinde yürümek insanlara çok daha büyük bir haz verirdi...

Şimdi herkes ben gibi düşünse zaten trafik sorunu olmaz. Ama insanlari toplu taşimaya aliştirmadan yada en az cumhuriyet caddesi kadar iyi bir alternatif bulmadan sen kalkip şehrin göbeğini kapatirsan bu iş olmaz..

Şimdi ne oldu; tüm arabalar haşim işcana kaydi. bunu görmezden geldikleri gibi 3 şeritlik caddenin 1 şeridi de mafya belediyenin saati 5lira olan otoparki oldu..
    Peki sonra ne oldu; Haşim işcanin kilitlenmesi gökdereye siçradi, gökdere yildirimi mahvetti. Gökdere setbaşini etkiledi, Gökdere ankara yolunu etkiledi. Ankara yolu izmir yolunu etkiledi.
    Özellikle yoğun saatlerde trafik ertuğrulkentten başlayip otosansite kadar saçma bir şey oldu. Özellikle şehirin içindeki asil sorunlara değinmiyorum bile...
    Fomara, heykel, altiparmak heryer gereğinden fazla yoğunlaşti.

Tekrar etmek istiyorum; Şehir merkezlerinin yayalaştirma projelerine her her zaman destek veririm. Hatta bunu en çok isteyen insanlardan biri ben olabilirim. Ama plansiz projesiz yapilan bu çalişmalara karşiyim.

Her işte profesyoneller olduğu gibi şehir planlamada da bunlar vardir. bir şehir ne kadar plansizda olsa bunu düzeltmek için onlara güvenmeliyiz. Ancak birilerine rant sağlamak için aptalca işlerle uğraşilmasina tamamen karşiyim.

Enteresan olan kisim ise 2 haftada bir olan bursaspor maçlarinda trafik yoğunluğu olacağini bahane ederek stadi yerinden kaldirip farkli bir yere yapan bu belediye şimdi böyle davraniyor.

Çok sinirliyim, çok sert şeyler söyleyebilirdim. Ama söylemedim. Ama siz söyledi kabul edin...

Alin size yeşil bursa!!!

• Yazdıklarında sana sonuna kadar katılıyorum. Özellikle Altıparmak cd. tramvay için ideal olmasına rağmen neden Cumhuriyet cd. seçildi ?? yoksa göremediğimiz bir rant kapısımı aralanıyor Cumhuriyet caddesinde?? Bence Altıparmak cd.-Tophane-Heykel olmalıydı tramvay ama olan oldu artık göreceğiz bakalım.

Evet ben de gecen haftasonu gittim bursaya, dediginiz gibi cum.cad. kapanmis. Zaten cok yogun olan bir caddeydi, girmek cesaret isterdi gerek cum.cad. gerek heykel. Hadi arabayla girdin, oralarda park yeri bulmak da imkansiz.

Neyse dedikleriniz dogru ancak bu isi cozmek yikmaktan geciyor. Bursa nufusu artti, araba sayisi cok artti, ama ozellikle s.ici caddeler ayni, hatta bursaraydan sonra falan daha kotu. Evleri kamulastirip yikacaksin, caddeleri genisleteceksin, baska yolu yok. Ama konustugumuz muhite ev yikmak da yurek ister cunku tarihi alanlar var.

Son 10 seneye baktigimiz zaman, gerek ankara yolu, gerek cevreyolu, gerek yeni yapilan otoban, gerek bursaray... Bunlar guzel gelismeler oldu fakat Bursa'ya yetmiyor. Bursanin toplu tasima imkanlari bence istanbuldan falan daha iyi, ama buna ragmen insanlar sokaklara arabalariyla cikiyor. Eh, haftasonu piknige trenle gidecek halimiz yok tabi. Ama kalabalik bir sehirde yasiyorsak ve arabayla yola cikiyorsak, hele sehir merkezine, carsiya falan giriyorsak bunun bir bedeli var, yapacak birsey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 6 Şubat 2011; 18:25:35 >

• Bursa'da trafik son yıllarda çok yoğunlaştı, Allah'tan İzmir yolu ve Ankara yolunda batçıklar yapıldı da keşmekeşin önüne geçildi ama yoğun göç ve araç alımındaki artış sabah ve akşam saatlerinde aşırı yoğunluğa sebep oluyor.Sabah eski garaj dan küçük sanayiye kadar akşamda tam tersi yoğunluk devam ediyor alıştık artık. Şu tramvay bitsinde görelim bakalım nasıl olacak merak ediyorum.

Haşim işcandaki en fazla 3000 kişinin yaşadiği 1katli bahçeli evler olan mahalleyi yiktilar vede saçma sapan 20şer katli 10 tane bina diktiler. Kocaman beton yiğinlari hem çirkin görünüyor hemde iş vede nüfüs yoğunluğu eskisine nazaran 3-4 kat artacak.

O evler vede işyerleri teslim edildikten sonra haşim işcan ne olacak çok merak ediyorum...

İleride çok küfür yiyecekler çooookk...

bursanin kendine has bir mimarisi vardi, ama bu mimari beton yüksek binalardan oluşmuyordu... Santral garaja yapilan kent meydani faciasindan sonra şehir merkezi 2.faciasinini haşim işcandaki konutlar ile yaşayacak..

Hatta şurada bahsettiğim kapanan cumhuriyet caddesinden bile daha fazla zarar verecek bir projedir bu konutlar..
    buyrun bursa tarihinin en saçma projelerinden...

• _____________________________
  • Küfür yemekten hoşlanan insanlar için problem değil. Motive edecektir muhtemelen onları. Bursa'nıza şimdiden geçmiş olsun diyorum. Daha güzel örnekler için İstanbul ve Ankara kataloglarına bakabilirsiniz. Beğendiğinize küfür edin, aynısını sizin oraya da yapsınlar.
    bilinçli hazırlanmış bir proje ile. yoksa bu saydığım yerler Bursamızın önünü tıkıyor ufkunu kapıyor.tek merkezle büyümeye çalışıyor Bursa. merkezlerin çoğalması, şehrin yayılması lazım.
    Bursayı bilmeyenler için söyleyeyim merkez ilçelerden yıldırım kaymakamlığı birkaç yıl öncesine kadar osmangazi sınırları içersindeydi. maalesef Bursada bir heykel takıntısı var. insanlar
    don almaya heykele geliyorlar.

bakalım görelim inşallah iyi olur kent meydanı gibi bir facia daha yaşamayız.çok laf söylerdim de bu kent meydanı için ölünün ardından konuşulmaz. yine de herşeye karşı çıkmamak lazım
    istemezük tavrı da çözüm olmuyor çünkü. ah şöyle keşke güzel planlar yapılsa tarihi dokuyu koruyarak şehirlerimiz daha yaşanabilir hale gelse, bu tip sorunlardan kurtulsak.

• Haşim işcan cd. eski günlere götürdü beni ben öğrenciyken metro çalışmasından dolayı kapalıydı

Anlam vermediğim şey gerçekten cumhuriyet cd. nostaji ne alaka.

Eskişehirliler ya da eskişehire gitmiş olanlar iyi bilir. yaklaşık 10 sene önce eskişehirin en işlek iki caddesi; iki eylül ve doktorlar caddesi kapatıldığında kıyamet kopmuştu. Halk bu duruma ilk başlarda alışamamıştı ama zamanlar herşey düzene girdi. Şimdi ise herkes çok memnun bu durumdan.
    bursada da aynı şeyler oluyor sanırım..

• Metues; eskisehirde okuyan biri olarak iki arasında büyük farklar olduğunu söylemek isterim.

Şimdi uzun uzadiya yazarsam okumaktan yorulursun :)

Cumhuriyet caddesine tramvay konup kapanmasının anlamı ne zaman olur biliyormusunuz; Altıparmak vede heykel tamamen araç trafiğine kapandığında..

İste ozaman hayalimdeki Bursa olacak. Ama çok iyi düşünülüp uygulanmalı..
  • şu yapılacak heykel- santral garaj tramvay hattında herhangi bir bina yıkılma kararı var mı? yani tramvaya yol açmak için ya da durak belirlemek için falan. bunu merak ediyorum..

Orijinalden alıntı: TutuşanAdam

şu yapılacak heykel- santral garaj tramvay hattında herhangi bir bina yıkılma kararı var mı? yani tramvaya yol açmak için ya da durak belirlemek için falan. bunu merak ediyorum..

belediyenin gazetesinde bunlar ara ara çikiyor. Her nekadar belediye seçimleri olmasada haziran 12 seçimlerinden önce muhtemelen bu projelerin tüm detaylarini açiklayacaklar.

bbb sitesinde şunu buldum umarim işinize yarar;http://www.bursa.bel.tr/santral-garaj--heykel-ring-tramvay-hatti/sayfa/938

anlayabildiğim kadariyla garajdan heykele fomara üzerinden çikmayacak. istikamet şu şekilde olacak gibi görünüyor; Garaj-çarşamba-stadyum-altiparmak-zaferplaza-atatürk caddesi-heykel-inönü caddesi-uluyol-garaj

• burada bunlari tartişirken haşim işcandaki "özel otobüs yolu"na bilerak hiç değinmedim.

İyimi oldu kötümü oldu diye kimse kendine sormasin, bariz daha kötü oldu!!!

burada görünen projelere göre tramvay hatti yeni stadyumdan başlayip, dikkaldirim, kükürtlü, çekirge, altiparmak, heykel, setbaşi, yeşil, emirsultan istikametinde devam ediyor.

Eğer bu hattin inşasini ben ölmeden tamamlarlar ise helal olsun derim. Ama 10 senedir konuşulan projede sadece cumhuriyet caddesi gibi küçük bir kismi bile bitiremediklerini görmek inancimi kaybetmeme sebep oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Eğer bu hattin inşasini ben ölmeden tamamlarlar ise helal olsun derim. Ama 10 senedir konuşulan projede sadece cumhuriyet caddesi gibi küçük bir kismi bile bitiremediklerini görmek inancimi kaybetmeme sebep oluyor.

şu cumhuriyet caddesinde tramvay nisan ayında başlıyacak diyordu haberlerde recep altepe ve santral garaj-heykel tramvay hat döşemesi bu yıl bitip 2012 de çalışmaya başlıyacak demişti.. benim için önemli olan bina yıkıp yıkmayacakları tramvaya durak yapmak için ya da yol açmak için yolu genişletmek için falan benim bir mülkümün çevresindeki binalar yıkılacak diye söylentiler var ondan merak ediyorum.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.