Bildirim
OLDIES! '80 ÖNCESİ UNUTULMAZ YABANCI-TÜRK HAFİF-ANADOLU ROCK ŞARKILAR (17. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
1970, Three Dog Night, Mama Told Me Not To Come; İsim yani " Üç köpekli gece " ancak 3 köpekle yatıldığında ısınılabilen çok soğuk geceler için kullanılan bir Eskimo deyimiymiş!
1972, Three Dog Night, Black And White; Irk ayrımcılığıyla ilgili 1956 yılı ABD Yüksek Mahkeme kararı için yapıldı, ama tanınması 1972'yi buldu!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 27 Nisan 2010; 16:42:40 > -
-
1966, The Velvet Underground, Sunday Morning;
1966, The Velvet Underground, Femme Fatale;
You Tube yorumcuları " günümüz müziğinin üçte biri bu adamların " deyip kestirip atmışlar! Alttaki Ekşi'den biraz kısaltılmış bir yorum;
" velvet underground'dan etkilenen ünlü-ünsüz birkaç grubun ve sanatçının adını karışık olarak yazalım: rem, u2, david bowie, joy division , sisters of mercy, bauhaus, nirvana, sex pistols, roxy music, smashing pumpkins,.........
rivayet şudur ki velvet underground, beatles ile beraber/beatlesdan sonra rock müziğin en etkili grubudur. rivayet değil gerçek ! 70'lerden beri glam, punk, new wave, post punk, goth rock, noise rock, dream pop, shoegazing ve nihayet günümüzde alternative olarak bilinen çizgide ilerleyen grupların aşağı yukarı hepsinde velvet underground'un izi var. rock denilen şeyin tarihinde muhalif kelimesinin tüm anlamlarının hakkını veren (ne anlıyorsanız artık) oluşum.
ayrıc yukarıda geçen isimlerin neredeyse hepsinin birer velvet underground şarkısı (bazılarının birkaç tane birden, mesela echo and the bunnymen, sisters of mercy, david bowie, patti smith, rem,iggy pop) yorumlamışlıkları var."... -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
1972, Yacine&Malik, No Tears No Lies; Şarkıyı Türkiye de listebaşı olduğu 1972'den bu yana hiçbiryerde duymadım! Burada da birkaç defa sordum bilen çıkmadı! Tesadüfen bulunca çok sevindim! Turkish Blend albümünden 2 Cezayirli söyleyenler.( ben 2 İngiltereye yerleşik Türk diye aramıştım, yanlış hatırlama!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 15 Mayıs 2010; 1:24:14 > -
-
-
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X