-Rakım Efendi ve Felatun Bey'in kişiliklerinden,aile yapılarından bahsedilmektedir.
2.Bölüm Olay Örgüsü
-Rakım Bey'in özelliklerinin anlatılmasına devam edilir -Rakım Bey Fransızca'dan Türkçe'ye yaptığı bir çeviri sonucu hali hatır küçük bir servet sahibi olur. -Yolda gördüğü Canan'ın hoşuna gitmesi sonucu onu esir olarak satın alır.
3.Bölüm Olay Örgüsü
-Canan'da bazı hastalıklar olduğu görülür.Doktor çağrılarak tedaviye başlanılır. -Rakım Bey İngiliz kızlarına ders vermeye gider. -Dersini verdikten sonra eve dönen Rakım dadısına esiri Canan Bey'in kendisi hakkında ümitlenmemesinden bahseder,çünkü kendisinde öyle bir düşünce olmadığını belirtir -Rakım Bey İngiliz kızlarına eğitim vermek için gider.Orada Felatun Bey'e rast gelir. -Eve döndüğünde Canan'ın evde olmadığını öğrenen Rakım Bey dadısına Canan'ın yerini sorar,dadı Rakım Bey'i oyalar. -Canan eve döndüğünde piyano öğrenmek için gittiğini anlatır,bu durumdan hoşlanmayan Rakım Bey Canan'a bir piyano hocası tutar ve eğitimine evde devam edeceğini söyler.
4.Bölüm Olay Örgüsü
-Rakım Efendi yoldan geçerken Felatun beye rast gelir.Üzerine boza döküldüğünü görür. -İngiliz kızlarının evine gider.Orda bozanın meselesi anlaşılır.(evin hizmetçisiyle Felatun bey arasında bir münasebet geçmiştir.)
5.bölüm Olay Örgüsü
-Bir gün yine İngiliz kızlarına derse giden Rakım Efendi Fransız hizmetçinin evden kovulduğunu ve Felatun Bey'in aileden dışlandığını öğrenir. -Rakım Efendi ile Piyano hocası arasında Canan'a alıcı bulunduğına dair münasebet olur.
6.Bölüm Olay Örgüsü
-Rakım Efendi Canan'a fikrini danışır.Canan'ın gizliden gizliye kendisine tutkun olduğunu anlar. -Yolda Felatun Bey ile karşılaşan Rakım Efendi onun Polini adlı kızdan hoşlandığını öğrendi. -Rakım Efendiyi Poliniyle tanıştıran Felatun Bey onun cümlelerinden,hareketlerinden nasıl bir kadın olduğunu anlamıştı.
Ben performans ödevi aldım.Felatun Bey ve Rakım Efendi kitabunının şimdi olay örgüsü kısmındayım.Bilen arkadaşlar olay örgüleri bu ya da buna benzer mi özetlenir,yani doğru yolda mıyım
Çok uzun.
Yeter ki uzun olsun.Uzundan kasıt kabul olmaz mı ? :)
quote:
Orijinalden alıntı: yusufcanöztürk
Yeter ki uzun olsun.Uzundan kasıt kabul olmaz mı ? :)
Hocam bizede ödev önemli detayları olayları özelden yazabilirmisin okumadım daha