Şimdi Ara

Olasılık Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Olasılık Sorusu

• 8 noktadan 3 lu secersen (8,3)=56 dogrusal olan ucgen olusturmaz dikkat edersen 3 tane dogrusal 3 nokta var 3 tane burdan bi tane 4 lu var (4,3) den 4 tane tane de burdan 7 yerde olusmaz 1-7/56
  • ya biraz olasılık özürlüyüm biraz daha açarak anlatsanız mesela o 4 nereden geldi anlayamadım... yapmak istediğini anladım yani 1'den 7/56yı çıkartarak ama işte o 4ü anlamadım
  • ...

Olasılık Sorusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: taylant09

ya biraz olasılık özürlüyüm biraz daha açarak anlatsanız mesela o 4 nereden geldi anlayamadım... yapmak istediğini anladım yani 1'den 7/56yı çıkartarak ama işte o 4ü anlamadım

Şekil bicimsiz ama özdes kare demis. Eger bütün noktalar dogrusal olmasaydı C(8,3) şeklinde üçgen olusurdu. Yani 56 tane. (dogrusal olan noktalar hesaba katılmadı). Ancak karedeki köşegen üzerinde 4 tane nokta dogrusal. O 4 noktadan 3 tane sectiginde yani C(4,3) kadar ücgen olusturmaz. Şekile bakınca 3 ayrı 3 doğrusal nokta oldugundan 3 tane C(3,3) üçgen olusturmaz. Yani toplamda 7 tane ücgen olusturulmaz. 56 - 7 = 49 tane üçgen olusturulabilir.

Tüm durum C(8,3) ( 8 noktadan rastgele 3 nokta secmek), istenen ise secilen 3 noktanın üçgen olusturması. 49/56 (ist. dur. / tüm durum )

Edit: Neyse arkadas şekil üzerinde gayet iyi göstermis. .)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 7 Mart 2011; 0:08:29 >

• ikinizede çok teşekkür ederim ya uğraştırdım kusura bakmayın anladım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.