Şimdi Ara

OLABİLECEK EN SESSİZ PC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Home stüdyomda müzik çalışmaları yapıyorum. Fakat atık bu fanlar yüzünden çıldıracağım. Lütfen bu konuya bir el atıp şu işi çözelim.

Kullandığım mikrofonlar çok hassas olduğu için çok düşük desibeldeki sesleri bile alıyor. kasa fanlarını tamamen söktüm sadece cpu, psu ve ekran kartının fanı çalışıyor ama o kadar bariz bir ses var ki bu şartlarda kayıt almam mümkün değil. ve sistemi tekrar toplamaya karar verdim zaten pc 5 senelik.

1000 tl ye kadar çıkabilirim oyun oynamayacagım ekran kartını önerirken ona dikkat edelim. cubase fl studio tarzı programlar kullanacagım birinci öncelik cok cok sessiz olması mümkünse laptop kadar

Diğer bir seçenek ise "mac mini i5".. sistem toplamakla ugraşmaktan iyi gibi geldi. hem çok şık hem stabil oldugu söyleniyor. siz olsaydınız nasıl bir yol

Yardımınıza gerçekten ihtiyacım var üstadlar bir el atsın şu işe..

Tekrar saygılar

• sistemini yazarsan belki daha iyi yardımcı olabiliriz.
  • Fanlar 14 ve uzeri olur ve sayisi 3-4 gecmez ise islemci dahil ekran karti icinde fan profili ayarlanirsa sessiz calisir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • roses R kullanıcısına yanıt
    sistem eski üstad bende kasayı baştan toplamaya karar verdim. yazdığım şartlarda sistem toplamak mı daha akıllıca yoksa mac mini mi?
  • **unknown** * kullanıcısına yanıt
    MAc
  • quote:

Orijinalden alıntı: **unknown**

sistem eski üstad bende kasayı baştan toplamaya karar verdim. yazdığım şartlarda sistem toplamak mı daha akıllıca yoksa mac mini mi?

Mac miniler oldukça sessiz bütçeniz el veriyorsa mac mini alin ben i7 li mac mini

• Mac Mini'yi al.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cumfiçu kullanıcısına yanıt
    evet üstad benimde düşüncem o yönde hem Windows da kurulabiliyor makineye. ama performanstan yana şüphelerim var i7 için bütçem yetmez i5 i düşünürsek o paraya daha yüksek performansta bir pc toplanır mı
  • quote:

evet üstad benimde düşüncem o yönde hem Windows da kurulabiliyor makineye. ama performanstan yana şüphelerim var i7 için bütçem yetmez i5 i düşünürsek o paraya daha yüksek performansta bir pc toplanır mı

Pc alırsan yine ses çok olur. Ama mac alırsan çok sessiz

• çok sessiz bir pc hazırlayabiliriz; eğer işlemciye sürekli ağır yük bindiren programlar çalıştırmayacaksanız tabi...

örnek işlemci; Intel i7-4765T (Normal:2Ghz/Turbo:3Ghz) 35watt TDP
    anakart; soket 1150 uyumlu herhangi bir anakart
    ram; pasif soğutucu, tercihen standart 1.5 volt çalışan ram
    depolama; kesinlikle ssd. mekanik disk kesinlikle olmayacak
    vga; sapphire hd7770 var pasif soğutmalı veya powercolor scs3 hd7850 var yine pasif soğutmalı
    psu; seasonic x-460 (460 watt) veya silverstone sst-st50nf (500 watt), her ikisi de fansız pasif soğutmalı...

kasa konusu tamamen sizin seçimizine kalmış; ayrıca bu sisteme işletim sistemi kurmak için bir defalık optik sürücü takılır, sonra da ihtiyaç duyulmaz zaten... ha benim yazdıklarım 1000 TL'yi rahat aşar ama sıfır ses garanti

• Ustad bu sistemle mac miniden aldigim performans arasinda cok fark olur mu programlarin ram ve islemci kullanimi bazen yuklu olabiliyor bu sistemde sanirim tek fan cpu fani

• **unknown** * kullanıcısına yanıt
    bak bende neyi unuttum diyordum; işlemci soğutucusu da fansız olacak :D

nofan cr-100a veya zalman fx-100 soğutu kullanacaksın; ikisi de fansız... özellike nofan cr-100a iyi diyorlar ama çok büyük bir soğutucu kendisi :)

ayrıca işlemci olarak i7-4765T (Normal:2ghz/Turbo:3ghz) 35watt TDP yerine i7-4770T (Normal:2.5ghz/Turbo:3.7ghz) 45 watt TDP işlemci koyarsak i7 işlemcili mac mini ile aynı veya biraz daha iyi performans alınabilir. tabi burada kullanacağınız ram miktarı ve hızı ile kullanmakta olduğunuz programların "gpu computing" desteği de önemli... en az 8gb 1600mhz cl9 ram kullanmanız lazım... tavsiyem 16gb ve üzeri mümkünse cl8 veya daha düşük zamanlamalı ram kullanmanız... ama çalışma voltajı kesinlikle 1.5 volt olmalı ki fazla ısı üretmesin ramler...

bahsettiğim komponentlerde hareketli parça bulunmadığı için (fan veya motor) sıfır ses garantili bir sistem çıkar (elektronik komponentlerin cızırtı sesleri olabiliyor bazen; onlar hariç )... performansı da hiç fena olmaz gibime geliyor...

• bende baya kastım sessiz yapayım diye , illa bi ses oluyor illa yani, ya üstteki arkadaşın pasif soğutucu önerileriyle uğraşacaksın, yada mac mini i5 alacaksınız. ben mac mini i5 derim , ama yinede noise test lerine bakın ne olur ne olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mortarxl

çok sessiz bir pc hazırlayabiliriz; eğer işlemciye sürekli ağır yük bindiren programlar çalıştırmayacaksanız tabi...

örnek işlemci; Intel i7-4765T (Normal:2Ghz/Turbo:3Ghz) 35watt TDP
    anakart; soket 1150 uyumlu herhangi bir anakart
    ram; pasif soğutucu, tercihen standart 1.5 volt çalışan ram
    depolama; kesinlikle ssd. mekanik disk kesinlikle olmayacak
    vga; sapphire hd7770 var pasif soğutmalı veya powercolor scs3 hd7850 var yine pasif soğutmalı
    psu; seasonic x-460 (460 watt) veya silverstone sst-st50nf (500 watt), her ikisi de fansız pasif soğutmalı...

kasa konusu tamamen sizin seçimizine kalmış; ayrıca bu sisteme işletim sistemi kurmak için bir defalık optik sürücü takılır, sonra da ihtiyaç duyulmaz zaten... ha benim yazdıklarım 1000 TL'yi rahat aşar ama sıfır ses garanti

Sadece işlemci + anakart 900tl civarı birşey tutuyor

• Grafen kullanıcısına yanıt
    ama gerçekten sessiz :D

"para var huzur var" diye boşuna dememişler; sessizlik = huzur = para
  • Mac

• Arkadaslar onerileriniz icin cok tesekkur ederim. Bu yorumlardan sonra pc toplamak biraz zahmetli gibi sanki i5 mac mini alip ram upgraded yapmaktan yana gonlum hem yukaridaki sistem gercekten pahali

• quote:

Arkadaslar onerileriniz icin cok tesekkur ederim. Bu yorumlardan sonra pc toplamak biraz zahmetli gibi sanki i5 mac mini alip ram upgraded yapmaktan yana gonlum hem yukaridaki sistem gercekten pahali

Bence doğru bir tercih olur

• quote:

Arkadaşlar herkese selamlar, saygılar.

Home stüdyomda müzik çalışmaları yapıyorum. Fakat atık bu fanlar yüzünden çıldıracağım. Lütfen bu konuya bir el atıp şu işi çözelim.

Kullandığım mikrofonlar çok hassas olduğu için çok düşük desibeldeki sesleri bile alıyor. kasa fanlarını tamamen söktüm sadece cpu, psu ve ekran kartının fanı çalışıyor ama o kadar bariz bir ses var ki bu şartlarda kayıt almam mümkün değil. ve sistemi tekrar toplamaya karar verdim zaten pc 5 senelik.

1000 tl ye kadar çıkabilirim oyun oynamayacagım ekran kartını önerirken ona dikkat edelim. cubase fl studio tarzı programlar kullanacagım birinci öncelik cok cok sessiz olması mümkünse laptop kadar

Diğer bir seçenek ise "mac mini i5".. sistem toplamakla ugraşmaktan iyi gibi geldi. hem çok şık hem stabil oldugu söyleniyor. siz olsaydınız nasıl bir yol

Tekrar saygılar

Dostum harici ses kartı kullanıyorsun değil mi? Usb kartlardan mı kullanıyorsun. Pc tercih edersen ve ses kartın yoksa ses kartı almak zorunda da kalacaksın. Ancak Mac tercih edersen tatminkar kalitede ses çıkışın olacak.

• quote:

Arkadaşlar herkese selamlar, saygılar.

Tekrar saygılar

ekran kartı önemli değilse kullandığın programlarda pasif soğutmalı birşey seçebilirsin işlemci soğutucusuna ise sıvı soğutma yaparsan ses en aza iner diye düşünüyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.