Şimdi Ara

Okuyucu Kimliğime Bi Nebze Değişiklik Getiriyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi okumalar DH Ahalisi. Bu zamana kadar kütüphaneme ne zaman baksam hiç bana kültür dışında bir şeyler katacak pek bir kitap göremedim. Hep cinayet , fantastik vs. okudum. Ama bunu bi nebze olsun değiştirmek istiyorum. Bundan sonra şöyle bi yol izleyeceğim.Bi okuma takvimi yapacağım. Mesela ilk fantastik okuyacağım , ardından cinayet , ardından normal bi öykü romanı (Uçurtma Avcısı gibi) ardından sağlıkla alakalı bi kitap veya tarih. Bunu yaptıktan sonra farklı yazarlarla aynı şekilde gideceğim. Böyle giderek hem bilgimi hem kültürümü arttırırım diye düşünüyorum. Fikirleri olan varsa duymak isterim

• Gerekli olanı yapıyorsun, iyi okumalar.
  • ben de hoşlanmıyorum fantastik kitaplardan pek, Açlık Oyunları gibiler hariç tabi üşenmesem klasikleri okuyacağım :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende öyle yapmaya basladim.Bi ara full polisiye okuyordum simdi klasik , Fantastik ,Biyografi vs okuyorum :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasikleri es geçme derim. Her biri kendi dönemine çok iyi ayna tutuyor ayrıca sosyolojik analiz yapıyor çoğu.
  • Bende aynı eksikliği hissediyorum kendimde ağırlıklı olarak fantastik hikaye vs tarzı okumuşum bunu daha farklı türlere genişletmeye çalışacağım.
  • hocam lise boyunca tess geritsen, grange gibi polisiye aksiyon gibi romanlar okudum. bagimlisiydim adeta. sonradan dusununce biseyler katmiyor. kutuphanemin en arka tarafina koydum. benim icin kara leke gibi oldu o kitaplar. klasiklere yonel. ufkun acilacak kulturun gelisecek hayata bakisin degisecek. gecmisle gelecek arasinda yorum gucun artacak belli bir birikimden sonra. turk edebiyatini da asla atlama. peyami safa, mehmet rauf, tanpinar,oguz atay... dusunce yolun cok guzel devam edersin umarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcu4020

hocam lise boyunca tess geritsen, grange gibi polisiye aksiyon gibi romanlar okudum. bagimlisiydim adeta. sonradan dusununce biseyler katmiyor. kutuphanemin en arka tarafina koydum. benim icin kara leke gibi oldu o kitaplar. klasiklere yonel. ufkun acilacak kulturun gelisecek hayata bakisin degisecek. gecmisle gelecek arasinda yorum gucun artacak belli bir birikimden sonra. turk edebiyatini da asla atlama. peyami safa, mehmet rauf, tanpinar,oguz atay... dusunce yolun cok guzel devam edersin umarim.

Tavsiyeleriniz için sağolun hocam. Klasiklere şu zamana kadar hep sıkıcı kitaplar gözüyle bakmıştım (hiç okumadım). Kitap listeme klasikleri de serpsem daha güzel olacak sanırım.
  • Türk yabancı karışık okumalısın, istersen tabi.
  • Türk edebiyatına kesinlikle bak o zaman birde 19. Yüzyıl sonu klasik rus ve fransızlara

• En büyük sorun ''sıkıcı'' damgası yemeleri şu kitapların. Kendini okuyucu diye nitelendiren bazı kesimler yaydığı şu laflar, işte sizi etkilediği gibi çoğu kişiyi etkiliyor. Hocam geç değil, ufaktan kesinlikle el atın. Hepsi mükemmel gelmeyebilir ama çoğu insanın ruhunu okşayan kitaplardır. Başlangıç için Martin Eden'ı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NaFs -- 31 Ağustos 2014; 11:32:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaFs

En büyük sorun ''sıkıcı'' damgası yemeleri şu kitapların. Kendini okuyucu diye nitelendiren bazı kesimler yaydığı şu laflar, işte sizi etkilediği gibi çoğu kişiyi etkiliyor. Hocam geç değil, ufaktan kesinlikle el atın. Hepsi mükemmel gelmeyebilir ama çoğu insanın ruhunu okşayan kitaplardır. Başlangıç için Martin Eden'ı öneririm.

Malesef öyle hocam.(diğer kişilerden etkilenmem ) kitap okumaya cinayet ve fantastiklerle başladığım için yüzlerine bile bakmadım. Tavsiyeniz için sağolun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.