Şimdi Ara

Okunmayan CDler Hakkında Yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben dosyalarımı yedeklemiştim format atmadan önce ama bütün CDlerin neredeyse hepsinde sorun var. İçindeki bir klasörü okumuyor. Mp3ler içinde aynı proğramlar içinde. En önemlisi DFM çektiğim özel resimlerim vardı onu okumuyor ya. Bilgisayar kilitleniyor okumuyor. Elimde IsoBuster adlı bir proğram var oda işe yaramadı. Bu durumda bişey yapabilirmiyim. O resimler çok önemliydi ya. Lütfen yardım edin. Şimdiden Tşk.

• isubuster türevi , bir de alcohol diye bi program vardı, bir de onu denemenizi tavsiye ederim,
    faydası olur mu, ben de pek zannetmiyorum ama tüm klasörleri seçip image olarak yazdıktan sonra yeniden açmayı bi denerdim, denemekten zarar çıkmaz =))
  • Bence başka bir optik okuyucuyla denemelisin.Cd lerde fiziksel hasar varsa (üst kısımda nem vs. den oluşan yırtılma çizik)yapacak pek bişey yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blue_wind

Ben dosyalarımı yedeklemiştim format atmadan önce ama bütün CDlerin neredeyse hepsinde sorun var. İçindeki bir klasörü okumuyor. Mp3ler içinde aynı proğramlar içinde. En önemlisi DFM çektiğim özel resimlerim vardı onu okumuyor ya. Bilgisayar kilitleniyor okumuyor. Elimde IsoBuster adlı bir proğram var oda işe yaramadı. Bu durumda bişey yapabilirmiyim. O resimler çok önemliydi ya. Lütfen yardım edin. Şimdiden Tşk.

kardeş isobuster ile seçip kopyalamaya çalışıp ta kopyalayamadıysan o zaman cd ölmüş demektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mücahit_ekrem

isubuster türevi , bir de alcohol diye bi program vardı, bir de onu denemenizi tavsiye ederim,
    faydası olur mu, ben de pek zannetmiyorum ama tüm klasörleri seçip image olarak yazdıktan sonra yeniden açmayı bi denerdim, denemekten zarar çıkmaz =))

deneyim zararı olmaz, umarım olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: bayrak2268

Bence başka bir optik okuyucuyla denemelisin.Cd lerde fiziksel hasar varsa (üst kısımda nem vs. den oluşan yırtılma çizik)yapacak pek bişey yok.

Bende hem CDrom hem CRrwter var. CDroma takınca Rom gözükmüyor bile. 700 Mb lık Cdide 50 mblık bölümü okumuyor lanet olsun ya. Ben nerden bulacağım o resimleri. olmazsa zamanı geriyemi alsam ne yapsam.
  • blue_wind sevgili arkadaşım acaba avatar resmini değiştirebilir misin hepimizi kırdın geçirdin üzüntüden yahu ne o öyle ferdi tayfurun çocuğu gibi olmuş valla bakamıyorum bir türlü
  • +1
    bencede dene başka bir sürücüde
  • sağlam bir cdrw de deneyin okutmayı. cdlerde kir falan yok değil mi. çizik v.s.
    varsa temizleyin.
  • bazen benimde başıma geliyor. cd okuyucuyu değiştiriyorum sorun düzeliyor. bence sende bunu bir dene
  • Kullandığın medyanın kalitesizliğinden de kaynaklanabilir.

Önemli bilgilerinizi kesinlikle kaliteli medyalara yedekleyin.Hangi medyayı kullanmıştın?
  • Hocam diş macunu tedavisini uygulasana..

Çizik CD leri ve DVD leri kurtarmak için değişik yöntemler mevcut. Garip gelsede diş macunuyla amatör bir şekilde veya cila makinasıyla profesyonel bir şekilde çizik Cd leri tekrar okunabilir hale getirmek mümkün.
    Diş macunu ve yumuşak bir bezle çiziklerin üzerini (CD / DVD nin ortasından başlayarak dışa doğru) cilalayın ve daha sonra CD ' yi ılık suyla yıkayıp durulayın.

Kaynak : Sanırım PC Labs'tı

Profesyonel bir çözüm istiyorsan http://www.3nokta.com.tr/urunler.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 4 Eylül 2006; 18:05:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: blue_wind
    olmazsa zamanı geriyemi alsam ne yapsam.

önceki zamanda dosyaların pc deyse, sistem geri yükleme de geri yüklenebilir bişi
    atla zaman makinene 2005 in soğuk kış günlerine geri dön, dosyalarını cd ye yazdır.
    sonra yeniden sistem geri yüklemeyi açıp, son yüklememi geri al demeyi unutma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.