Şimdi Ara

Okumak dünyanın en saçma ve boş şeyidir... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
7
Favori
10.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
226 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okumak degil,dogru ve sevdigin seyi okumak onemlidir,simdi herkez unv. hayali kurup okudugu icin,ulkemizde meslek liseleri yeterli olmadigi icin malesef insanlar hep ayni yonlere yuklenince is imkanida kalmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız Kuranda geçen ilk ayet olan oku senin dediğin anlamda değil. Yani eğitim görmek birseyi alip okumak değil. Zaten okumak kelimesi arapçada farklı kelime oluyor
    O Kuranı hem kendine hem çevrene oku ve öğretki bilsinler anlamında. Ilk peygamberimize geldiği için içinde taşıdığı mesaj Kuranı öğret anlamında oluyor. Daha ayrıntılisi için
    İKRA = OKU diye çevirilen SÖZ'ün ANLAMI diye googleda aratirsan daha açıklayıci anlatım var

• Egitim olarak degistir basligi..Peki okumus insanlarin akpye oy vermesinin cok az olmasini nasil degerlendiriyorsun?tesaduf mu..adam oluyosun en azindan ali agaoglu gibi serseri degil.

• şuan üniversite gençliği de okuyor zaten boş gezenin boş kalfası çoğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoNNeZ -- 24 Nisan 2015; 8:40:55 >
  • İngilizce derslerini Trollersen tabi hiçbir şey bilemessin.
  • tekalalli T kullanıcısına yanıt
    adam haklı
  • Eğitim almak hayat görüşünü değiştirir arkadaşlar.İnsanın ufkunu açar İlla iş, güç değil yani...
  • Adam haklı beyler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumak eğer ki düzgün bir ülkede düzgün bir eğitim sisteminin içindeyseniz dünyanın en mukemmel şeyi. Ancak türkiye de ne yazık ki öğrenciler dersler boş geçsin diye uğraşır ki tatil yapsınlar. Öğretmenler bir gelir bir gelmez habire değişirler. Öğretmen arası iyi olan öğrenciyi direk geçirir, sorunu olan öğrenciyi bir şekilde takar bırakır, üniversite okursunuz üni biter 1 cümle ingilizce konuşamazsınız ( okulların %80 i için halen geçerli bu durum ) , okuma ve aynı zamanda çalışma bizim ülkemizde nedense insanlara çok ağır geldiği için gençlerimiz iş hayatına 25 yasından sonra atılır. O da 3-5 sene değil de 1-2 sene kalanlar için geçerli. Okumayı askerlikten kaçmak olarak gören büyük bir erkek oranı varken, okumayı ortam yapıp koca bulurum umudu taşıyan büyük bir kız oranı varken, ülkenin en zenginleri hep okumamış ticaretle uğraşanları gördükten sonra bende zamanında kendi kararımı verip okumadım.
    Orta okul mezunuyum yabancı dilimi world of warcrafttan öğrenm grammerim her ne kadar mükemmel olmasa da insanlarla gayet akıcı konuşabiliyorum.
    Maddi duruma gelince okuyan yaşıtlarım maksimum 3000 tl maaş alırken sahip olduğum ev şu an yarım milyon tl den fazla ederi var. Gerisini söylemiyim.Genel kültür olarakta araştırmayı çok seven birisi olduğum için üni mezunu arkadaşlarımdan bile çok daha bilgili olduğumu düşünüyorum.
    Bu yüzden okumak kendini sistemin içine sokup yuvarlanıp giderim mantığı ile okursanız hiçbir yere gelemezsiniz. Ancak ben sisteme girerim ve kendi kendimi sistemin üstünde eğitebilirim diyorsanız o zaman başarırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloc Party

Adam kafayı maaş ve kadınla bozmuş.Maaş için okuyorsan sen boşver işine devam et.
    Üniversite lise gibi derse girip çıkma yeri değildir.Üniversite kültürdür.Belli başlı üniversitelere gitmezsen böyle mızmızlanırsın.Sadece eğitim için üniversiteye gidilmez.Sana birşeyler katar hayata bakışın değişir , herşeyin para olmadığını , kız peşinde koşmak olmadığını öğrenirsin.Vizyon sahibi olursun.
    Ayrıca o endüstride okuyan arkadaşı makineye beklerim.Bakalım kaç senede bitiriyor.Dandirik bölümlerle "üniversite bitirilir" havaları atmayın

Hangi kultur bu yada kacinci seneden sonra gorecez bu kulturu turkiyenin en iyi okullarindan birindeyim esrar kulturu haric kulturle karsilasmadim

• Tıp dışından sonrasını okumadığım tespit.

• quote:

Orijinalden alıntı: charisma10

Egitim olarak degistir basligi..Peki okumus insanlarin akpye oy vermesinin cok az olmasini nasil degerlendiriyorsun?tesaduf mu..adam oluyosun en azindan ali agaoglu gibi serseri degil.

Okuyanlar çünkü şu an yuzde doksanı oturduğu yerden para kazanmak isteyenler veya dandik bir üni bitirip 5000 maaşım olsun diyenler. Bunu da bu hükümetle yapamayacaklarını anladılar belki chp gelirse yaparım umudu taşıyorlar. Ki daha beteri olacak bilmiyorlar bu yüzden chp onlar için önemli.
    Okumayıp ticarete atılanlar üretici kesim ise eskinin ne olduğunu bildiği için, sattığı ürünü gelen onlarca zamla yerine bile koyamayacapını bildiği için , 10 yıldan fazladır eskiye oranla ekonomik istikrarın sağlandığını bildiği için akp ye yöneliyor.

• "Go straight ahead. Turn right. It's on the left." Bunun neresi zor ki?
  • okumak boş değil bu ülkede okumak boş.
    o kadar laf ettin lafı yine "istediğiniz mekanı açarsanız" diye bitirdin. üretmeden yaşamaya devam.
  • Türkiyede paran yoksa hocaların derslere girmeye bile tenezzül etmediği devlet okullarında okuduysan dediğin doğru ki ondada en kötü meslek lisesine gidersin yapacak bişey yok. Ama dünya derken tüm dünyan Türkiye'den ibaret olmasın yurtdışında olsan okumak istersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 24 Nisan 2015; 9:23:35 >
  • tekalalli T kullanıcısına yanıt
    Bugün seçim olsa oyunu hangi partiye atarsın?
  • 30 yaşına geldiğindede okumak en boş şey diyebilecekmisin.

Akranların bir dünya maaş alırken sen acaba askeri ücret bu sene kaç olacak diye kara kara düşüneceksin

Okumak herşeydir
  • Konu başlığı eksik olmuş.

"Bu konuyu" okumak dünyanın en saçma ve boş şeyidir

Olması lazım ;-)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başkasının yazdığı kitabı ne diye okuyayım ki
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.