Şimdi Ara

Okulumu değiştirmem lazım fakat ailem izin vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar abiler ablalar ben lise 2. sınıfta mesleki teknik lisede elektrik elektronik bölümünde okuyorum fakat etrafımdaki akrabalarım yüzünden biraz gaza gelerek bu bölümü yazdım ben elektronik küçük küçük devreler yapıyordum hobi olarak hoşuma gidiyordu ondan bu bölümü yazdım. Fakat pişmanlıktan ölmek üzereyim ben kesinlikle meslek olarak bunu yapmak istemediğimi anladım zaten 2 yıldırda yazılımcı olmayı düşünüyordum küçük küçük yaptığım şeyler var okulun tanıtım vakitlerinde oov burdan şöyle öğrenci çıkar böyle üniversiteye gider falan diye baya övdüler sonuç ne okul açıldı ve 3 tane üniversiteye giden olduğunu öğrendim benim amacım üniversitede yazılım mühendisliğini bitirip kendimi bu ülkeden kurtarmaktı ve 9. sınıfın bitiminde bulunduğum şehirde gayet güzel eğitim veren bi anadolu lisesi var ve puanımda gayet yetiyor meslek lisesinin dezavantajıysa fazladan meslek dersleri yüzünden diğer derslerden kısması ayrıca 2 yıldır okulda fizik hocası yok biri var ama derslere gelmiyordu geçen senede şimdide aynı toplasan 2 yılda 5-6 fizik dersine anca girmişimdir babam bunun farkında ama okulu değiştirmeme izin vermiyor çünkü orada çalışmazsın derslerine burda en azından mesleğin olur diyor ya ben e.e. mühendisi olsam bile yapmak istemiyorum arkadaş vallaha bıktım yıldım artık hobi olarak bile yapmak istemiyorum 2 yıldır ne denediysen nasıl anlattıysan adam ikna olmuyor kütük gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor ben bu adamı nasıl ikna ederim abiler lütfen yardım edin.








  • babanın fikrini değiştirsen bile şu sıralar okul değiştirmen çok zor bir şey. özel okul için para ayırabileceklerini de sanmıyorum. yapabileceğin en akıllıca şey, üniversiteye hazırlanmak için, alternatiflere yönelmendir. matematik, fizik kimya ve diğer konulara ait, çeşitli video kurslar var. internetten ve youtube'den araştırabilirsin. aynı şey yazılım içinde geçerlidir. udemy gibi kursların sertifikaları da yazılım sektörüne atılmanı sağlar. meslek lisesinde okuyup da tüm olumsuzluklara karşın, üniversiteyi kazanan çok kişi var. babanı ikna etmekle uğraşmak yerine, bu yönde çaba gösterirsen, sende aralarına girebilirsin. yurtduşını düşünüyorsan, ihtiyacın olan 2 şey var. mesleki yeterlilik belgesi,(illaki üniversite diploması olmak zorunda değil, meslek lisesi diploması ve kabul edebilecekleri başka bir sertifika da olabilir.) ve c2 seviyesi yabancı dil bilgisidir.(almanya almacaya öncelik verir.) almanya'nın yeni göç yasası, iş deneyimine, mesleki yeterlilik belgesine ve c2 almanca bilgisine sahip elemanlara 6 ay iş arama vizesi veriyor. bölümün, yazılım sektörüne girmene engel değil. c++ ve python programlama dillerini kullanabileceğin endüstri 4.0 gibi alanlar var.





  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Sağol hocam cevap verdiğin için özel okul gibi bir amacım yok küçük bir şehirdeyim ve bikaç anadolu lisesi var bunlardan genel olarak iyi olan bitanesi var ona gitmek istiyorum puanım normalde yetiyor okul değiştirmek istememin sebebi ise ben elektrik işiyle uğraşmak istemiyorum onun yerine fizik mat vs görmek daha mantıklı geliyor okuldaki tek amaç öğrencikleri meslek sahibi etmek geçen yıl üniversite kazanan kişi sayısı tamı tamına 0 "sıfır" geçsinler gitsinler amacı var okulun 2 yıldır neredeyse hoca olmadığı için fizik dersi görmüyorum sınıfcak fizik hakkında neredeyse hiçbir bilgimiz yok ama diğer okul dersi işlemeyi geç gayet fazla üniversiteye gönderdikleri öğrenci var adamlar koca liste çıkarmış https://karamanaol.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/70/01/962590/dosyalar/2020_11/23232537_2020Yerlestirme.pdf?CHK=3617ea9403dfb1533e89e11423e810c2 udemyden ise kurs aldım yeni ona çalışıyorum.





  • birşey değil. işallah, herşey istediğin gibi olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.