Şimdi Ara

Okulda hala uzun saç yasak mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
210
Cevap
3
Favori
6.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kürşat.

Turbanla girilmiyor daha sen ne diyorsun? Lise kapilarinda iki buklum turbani cikarip takiyorlar girip cikarken ogrenciler. Dunyanin her yerinde ilkokulda bile serbest bas ortusu. Yaziklar olsun dayatmaci, baskici politikalara..

Bizim okulda serbest hocam türban. Bence de serbest olmalı zaten. Hem hocalar hem de öğrenciler takıyor. Umarım saça laf atmazlar, uzun saçlılar var da benimkiler daha toplanmadığı için şu an böyle o yüzden korkuyorum biraz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Need it want it you never gonna get it cause really what you're after is a fictional desire.

• ya ilk okiyafet serbestligi ciktiginda okula kotla gelen bendim mesela bi kac gun hocalarla tartistim sonra alistilar herkes gelmeye basladi. simdi bi kac konuya aciklik getireyim, hayvan gibi sakalla hic bir okula giremezsin ama daha ergensin yani(gerci benim cok ciiyordu ama :D) 1 haftalik sakala birsey demiyorlardi. bu baskici ve sacma kurallar yobazliktan degil okullari askeriye sanip idare etmeye kalkan kafalar yuzunden bu hale gelmisti. simdi cok sukur yavas yavas duzeliyor. bu sistemi hala elestirenler yok efendim herkes giyecek elbise bulamazmis herku farkli giymesi lazimmis diye, hicte oyle birsey olmadi ben 1 seneyi 3 kot pantolonla bitirdim

• Ben anlamıyorum, neden kılık kıyafete karışıyorlar, mini etek giyen içinde bu geçerli, başörtülü giden içinde, kime ne ? kzılar saçını toplayacakmış, erkekler 3 e vuracak yok yaa ? çıldırıyorum ya, Peygamberimizin saçları omuzlarına akdar geliyordu birçok kaynakta bu geçer ve yana ayırırmış, yani neresinden tutarsan tut elinde kalıyor, yok sakal uzatmak yasakmış, iyide kime ne ? kişi kendini nasıl özgüvenli hissediyorsa öyle yapmalı, bana kısa saç hiçbir zaman yakışmazdı, sürekli kes derlerdi , ulan zaten saçım kısa, illa 3 emi vurmam gerek bu ne saçmalık koyunmuyuz biz, anamız değil babamız değiller kim bunlar karısıyor kendılerı ne bok ki.

İyiki bitti şu okul kurtulduk bu gerikafalı adamlardan, birine 3 numra yakışıyor birine yakısmıyor sonra maymuna benzıyoruz, utanıyoruz bu daha mı iyi oluyor ? MEBe şikayet edin, yada edicem diyin korkarlar. Biraz sivri olmak gerek, sessiz olunca biniyorlar. Hatta liseye yeni başlayacaklara tavsiyem, dövüş sporuna yazılıp dövüşmeyi öğrenin, vallahi devlet okullarında çok işinize yarayacaktır. İlla biri sataşır karşı çıkmazsan, sürekli alay konusu yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 6 Eylül 2014; 22:44:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Ben anlamıyorum, neden kılık kıyafete karışıyorlar, mini etek giyen içinde bu geçerli, başörtülü giden içinde, kime ne ? kzılar saçını toplayacakmış, erkekler 3 e vuracak yok yaa ? çıldırıyorum ya, Peygamberimizin saçları omuzlarına akdar geliyordu birçok kaynakta bu geçer ve yana ayırırmış, yani neresinden tutarsan tut elinde kalıyor, yok sakal uzatmak yasakmış, iyide kime ne ? kişi kendini nasıl özgüvenli hissediyorsa öyle yapmalı, bana kısa saç hiçbir zaman yakışmazdı, sürekli kes derlerdi , ulan zaten saçım kısa, illa 3 emi vurmam gerek bu ne saçmalık koyunmuyuz biz, anamız değil babamız değiller kim bunlar karısıyor kendılerı ne bok ki.

İyiki bitti şu okul kurtulduk bu gerikafalı adamlardan, birine 3 numra yakışıyor birine yakısmıyor sonra maymuna benzıyoruz, utanıyoruz bu daha mı iyi oluyor ? MEBe şikayet edin, yada edicem diyin korkarlar. Biraz sivri olmak gerek, sessiz olunca biniyorlar. Hatta liseye yeni başlayacaklara tavsiyem, dövüş sporuna yazılıp dövüşmeyi öğrenin, vallahi devlet okullarında çok işinize yarayacaktır. İlla biri sataşır karşı çıkmazsan, sürekli alay konusu yaparlar.

Hocam söylediklerinizde tamamen haklısınız. Ayrıca çok fena gaza geldim. kestirmiyicem saçları. sakala karışmak bile saçma ama işte.

Need it want it you never gonna get it cause really what you're after is a fictional desire.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sabala

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Ben anlamıyorum, neden kılık kıyafete karışıyorlar, mini etek giyen içinde bu geçerli, başörtülü giden içinde, kime ne ? kzılar saçını toplayacakmış, erkekler 3 e vuracak yok yaa ? çıldırıyorum ya, Peygamberimizin saçları omuzlarına akdar geliyordu birçok kaynakta bu geçer ve yana ayırırmış, yani neresinden tutarsan tut elinde kalıyor, yok sakal uzatmak yasakmış, iyide kime ne ? kişi kendini nasıl özgüvenli hissediyorsa öyle yapmalı, bana kısa saç hiçbir zaman yakışmazdı, sürekli kes derlerdi , ulan zaten saçım kısa, illa 3 emi vurmam gerek bu ne saçmalık koyunmuyuz biz, anamız değil babamız değiller kim bunlar karısıyor kendılerı ne bok ki.

Hocam söylediklerinizde tamamen haklısınız. Ayrıca çok fena gaza geldim. kestirmiyicem saçları. sakala karışmak bile saçma ama işte.

Teşekkur ederım, bende o zamanlar aklıma geldı kendımı tutamadım, sımdıkı aklım olsa daha farklı olurdu, hakkım varsa helal etmıyorum bu sıstemı cıkarana ve uygulayanlara.

• quote:

Merhaba herkese,

Lise sona gidicem bu sene. Saçla ilgili sorun olur mu? 7 aylık saçım var, şuan 8.aydayım. Son sene olduğu için çok sıkmazlar diye düşünüyorum. Kes vs derlerse ne yapayım? Kesmek istemiyorum çünkü. Bazen saçımı sadece üsten topluyorum, öyle gitarm bir şey derler mi? Toplayıp giden var mı daha önce?(bana kalırsa izin vermemelerinin hiç bir mantıklı açıklaması yok ama, işte...)

Kimliğindeki resminden çok farklı olursan benzemezsen saç sakal yüzünden, ygs lys ye almazlar. [Yaşanmış bişe :((]

Orijinalden alıntı: BRO EAGLE

quote:

Merhaba herkese,

Lise sona gidicem bu sene. Saçla ilgili sorun olur mu? 7 aylık saçım var, şuan 8.aydayım. Son sene olduğu için çok sıkmazlar diye düşünüyorum. Kes vs derlerse ne yapayım? Kesmek istemiyorum çünkü. Bazen saçımı sadece üsten topluyorum, öyle gitarm bir şey derler mi? Toplayıp giden var mı daha önce?(bana kalırsa izin vermemelerinin hiç bir mantıklı açıklaması yok ama, işte...)

Kimliğindeki resminden çok farklı olursan benzemezsen saç sakal yüzünden, ygs lys ye almazlar. [Yaşanmış bişe :((]

Şuan bile benzemiyorum hocam. Marta kadar hiç benzemem. Değiştiricez zaten onu. Teşekkürler yine de.

• Bende saç uzatma ve küpe konusunda sıkıntılı olduğumdan ve bol bol okul yönetimiyle tartışma yaşadığım için meb ortaöğretim kılık kıyafet yönetmeliğini bol bol inceledim :

Madde 4 :
    e) Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. 3 üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklıdır.

Sonuç : Saçlar kısa diye bir madde yok,takı yasaktır diye bir madde yok. Arkadaşlar hakkınız,okul müdürü kafasına göre laf söyleyemez,gerekirse İl milli eğitim müdürlüğüne kadar gide bu mevzu.

Başımdan geçen bi olayıda paylaşayım sizlerle ;
    Geçtiğimiz sene başında okul müdürü açıklama yaptı erkekler saç uzatabilir,küpe serbest ama sakal yasak diye.Lakin sene sonunda müdür yardımcımız değişti , denişik bişi geldi. Yanına gidip rapor götürdüğümde küpeyi gördü bu ne olum dedi yönetmelik değişikliğini anlattım serbest dedim falan cevabı şu oldu ''Ne demek serbest lan ? Çıkarcaksın onu,okulda olmaz böyle şeyler.'' içimden sövdüm yönetmelik falan z.klemiyo adam diye çıkarmadım zaten son haftaydı. Bu sene gerekirse elimde yönetmelikle gezicem laf ederlerse önce gözlerine sonrada :):):) sokucam yönetmeliği.
    Kısacası : Bakanlık serbest demiş sen kafandan kural uyduramazsın.

Düzenleme : Kaynakhttp://mevzuat.meb.gov.tr/html/k%C4%B1l%C4%B1kk%C4%B1yafet/kilikkiyafet.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet Samet -- 6 Eylül 2014; 23:30:04 >

• Uzun saç yasağını destekliyorum ben. Bu kıçı havada ergenlerin sağı solu belli olmaz.

Orijinalden alıntı: peacee34

Hocam eğer saçın düzenli ise ve favoriler uzun değilse serbest. Rahat ol

Aynı böyle hocam.

• Orasını bilemiycem hocam

Orijinalden alıntı: Ahmet Samet

Bende saç uzatma ve küpe konusunda sıkıntılı olduğumdan ve bol bol okul yönetimiyle tartışma yaşadığım için meb ortaöğretim kılık kıyafet yönetmeliğini bol bol inceledim :

Madde 4 :
    e) Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. 3 üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklıdır.

Sonuç : Saçlar kısa diye bir madde yok,takı yasaktır diye bir madde yok. Arkadaşlar hakkınız,okul müdürü kafasına göre laf söyleyemez,gerekirse İl milli eğitim müdürlüğüne kadar gide bu mevzu.

Başımdan geçen bi olayıda paylaşayım sizlerle ;
    Geçtiğimiz sene başında okul müdürü açıklama yaptı erkekler saç uzatabilir,küpe serbest ama sakal yasak diye.Lakin sene sonunda müdür yardımcımız değişti , denişik bişi geldi. Yanına gidip rapor götürdüğümde küpeyi gördü bu ne olum dedi yönetmelik değişikliğini anlattım serbest dedim falan cevabı şu oldu ''Ne demek serbest lan ? Çıkarcaksın onu,okulda olmaz böyle şeyler.'' içimden sövdüm yönetmelik falan z.klemiyo adam diye çıkarmadım zaten son haftaydı. Bu sene gerekirse elimde yönetmelikle gezicem laf ederlerse önce gözlerine sonrada :):):) sokucam yönetmeliği.
    Kısacası : Bakanlık serbest demiş sen kafandan kural uyduramazsın.

Düzenleme : Kaynakhttp://mevzuat.meb.gov.tr/html/k%C4%B1l%C4%B1kk%C4%B1yafet/kilikkiyafet.html

Hocam ben de takıyorum küpe dr. Kızlar küpe ile giriyor, beni almıyorlardı. Kız kaşını deldirmiş giriyor. Ben deldirsem almazlar. neyse, son sene zaten. Saça bir şey demesinler yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: diablo083

Ben geçen sene yaklaşık omuz hizası saçla gitmiştim. Kel müdür yardımcısının birkaç lafı haricinde sorun eden olmadı

2-3 ay bir şey demezlerse toplayıp yırtarım gibi. benim korktuğum bir matematik hocası var. Umarım o gelmez. Okula girsem bile onun dersine giremem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thesis Statement -- 7 Eylül 2014; 0:29:12 >

• Hangi okul hocam? Okulun taban puanı yüksekse hocalar o kadar sorun etmez.

• Okulun müdür yardımcısı fetullahçı. Kıllık yapıp tehdit ederse falan bi kaç kişiyle beraber "cemaat evine gitmemiz konusunda baskı yapıyor" konulu dilekçe yazmayı ve ATV'yi çağırmayı düşünüyorum. Tayyip zaten cadı avında intikam için her şeyi yapar pe***nk. Her türlü çirkefliği yaparım artık şu otorite aşığı şerefsizlerden bıktım.

• quote:

Orijinalden alıntı: arbak

Okulun müdür yardımcısı fetullahçı. Kıllık yapıp tehdit ederse falan bi kaç kişiyle beraber "cemaat evine gitmemiz konusunda baskı yapıyor" konulu dilekçe yazmayı ve ATV'yi çağırmayı düşünüyorum. Tayyip zaten cadı avında intikam için her şeyi yapar pe***nk. Her türlü çirkefliği yaparım artık şu otorite aşığı şerefsizlerden bıktım.

Çok iyiymiş.

• Lise sonda bizde yasak değildi ama md yrd alt dönemlerinize örnek olun diyip kestirmeye çalışıyodu. Ara makas attırıp geliyoduk ama alt dönemler hep uzun saçlı dolaşıyodu yani.

Saça bişe dememeleri lazım ama sakal varsa kızabilirler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi - 2014
    James Hetfield Hayranları | DH Mühendisler ve Mühendis Adayları Odası
    | Intel Core i7-4720HQ - 2.60GHz@3.60GHz | nVIDIA GeForce GTX970M | 16GB DDR3L 1600MHz |
    Steam Profile | Uplay/GOG Galaxy/Xbox : oNamelessWonder

• Bu konuda teyyip amcaya twit attım okulda cahapeli müdür sakalı şerifime karışıyo zorla kestiriyo dedim sünnettir dedim bu konuda bi gelişme bekliyoruz inşallah hüloooooooooooğğğğğ :D
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.