Şimdi Ara

okula gitmek icin motor alicam (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Motorla giderken bi cocuk onune atlar, yaralarsin. Hayatin kararir. Ya da biri gelip sana carpar, parayi sen odersin polis cagirmasin diye, Hic girmeyim bu tarz islere ehliyetsiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabanvay kullan hem ekonomik

Orijinalden alıntı: Yengec1907

quote:

Orijinalden alıntı: american_camaro

6 yıldır ehliyetsiz kullanan biri olarak bilgilendirme amaclı yazıyım. Bu arada ehliyet almamamın sebebi yunus olmak istemem, ehliyeti olanları motor merakı var akrobasi yapar artislik yapar mantığıyla bu birime almıyolar. Önceden bu cok gizli bi bilgiydi, son yıllarda iyice acığa cıktı hatta nette dolaşan bir tane haber videosunda bile var..

Neyse gelelim yakalanırsan noolcağı konusuna ;
    1 kere 15 yaşında arabayla yakalandım, jandarma yakaladı tatilde, nuh dediler peygamber demediler... savcılığa sevk edildik, savcılık yasalar gereği ceza kesemedi, 16 yaş ve üstüne kesiliyomuş ceza sadece, ben cocuk sayılıyomuşum.Annem babamda arabayı kacırdı dediler, bizim haberimiz yok dediler, onlarada ceza gelmedi.

Motorlada 50 kere cevrildim, durumumu iğzah ettim anlayışla karşıladı hep polisler sağolsunlar.
    Gecen sene gece 4 te iş cıkışı yakalandım bi ekibe, yaşlılardan oluşan bi trafik ekibi, onlarda nuğ dedi peygamber demedi, bağladılar motoru yapıştırdılar cezayı..
    Bu sürecte maddi acıdan cok para harcıyosun, örnek senin motorunu parka getiren cekiciye 100-150 bişey, motorunun evraklarını herşeyini tamamlayıp cıkartana kadar 2-3 gün geciyo onun otopark parası.Senin ehliyetsizlikten yediğin ceza (değişiyomuş bu gelirini araştırıp, siciline bakıp ona göre kesiyomuş savcı), + ruhsat sahibi sen değilsen ruhsat sahibine 300 lira, ona sormaksızın.. Toplamda 1500 tl rahat giriyo.

Evet olursa bu olur 1500 tl kaybedersin 2 gün başın ağrır o kadar.
    Ama kaskını takarsan 7 24. Polislerden korkma bişey olmaz, ki ben İstanbulda gitmediğim yer yok o yaka senin bu yaka benim.Sen caddeye bile cıkmıcam bişey olmaz diyosun, bak yukardaki yaşı ufak arkadaş (resim ekleyen) oda sürüyo onada bişey olmamış.. Olmaz yani kolay kolay korkma.

Bu arada ben 3. ye yakalanırsam hapse gircem, 3. de para cezasına cevrilmiyo iş.
    Bu arada yukardaki arkadaşın demesine bakma sicil micil hiyake, ben polisliğe başvurdum bu sene sorun olmadı yani.. Ama 3 kere yakalnıp hapse girersen yasalara muhalefetten sorun olabilir. + kazaya karışma konusunda haklı ama öyle bi durumda cok pis mağdur olabilirsin.

Hocam yazin ve bilgilendirmen icin gercekten tesekkurler cok yardimci oldun. ben zaten ana yollara cikmayacam. ara sokaklardan gidicem cok nadir ana yola cikarim. Sadece cevirme oldugu yerlerdemi ceviriyorlar yoksa herhangi bir polis gordugunde cevirebiliyormu? cunku benim simdi aklima geldi hemen onumuzdeki binalar polis lojmanlari bi dolu polis ise gidip geliyor onlar cevirmez heralde?

%90 cevirmede cevrilirsin, hatta motorsiklet uygulaması oluyo ona denk gelmen lazım.Araba cevirmelerinin olduğu yerlerde coğu kez motorlara bakma bile bakmazlar.

+ isteyen polis seni kafasına göre cevirebilir ama cok düşük bi ihtimal.Kasksız dolaşma ama dikkat cekersin öyle, sırf onun icin ceza kesmeye durdururlar... İp söküğü gibi gelir geriside.

• Ehliyetsiz kullanmayin su meretleri hadi kendi caniniza sayginiz yok karsinizdakilere olsun.Otobusle gitsen bir yerin mi eksilecek?

kendini düşünmüyorsan trafiği düşüneceksin trafik senin bencilliğini kaldıracak bi yer değil. eğitimin yok bişeyin yok motor kullanmak sorumluluk isteyen bişeydir. eğitim almadan motorla yola falan çıkma, polis yakalamasa azrail yakalar
  • 12 yaşından beri 4 senedir trafiksiz alanda babamın honda cg 125 motorunu kullanıyorum.İyice ustalaştım sanıyordum ama trafiğe bir çıktım eve nasıl geldiğimi hatırlamıyorum.Çok korktum.Motosiklet kullanmak zevklidir ama ehliyetsiz trafiğe çıkma.Kaza yapsan sana vuran 8 de 8 suçlu olsa ceza sana patlar ehliyetin olmadığı için.
    Okula servisle git kışın donarsın.Motosikletin mevsimi ilkbaharda başlar sonbaharda biter.

Orijinalden alıntı: H.Emre.E.

12 yaşından beri 4 senedir trafiksiz alanda babamın honda cg 125 motorunu kullanıyorum.İyice ustalaştım sanıyordum ama trafiğe bir çıktım eve nasıl geldiğimi hatırlamıyorum.Çok korktum.Motosiklet kullanmak zevklidir ama ehliyetsiz trafiğe çıkma.Kaza yapsan sana vuran 8 de 8 suçlu olsa ceza sana patlar ehliyetin olmadığı için.
    Okula servisle git kışın donarsın.Motosikletin mevsimi ilkbaharda başlar sonbaharda biter.

Yok kardesim zaten ana yola cikmadan kullanicam

• quote:

Orijinalden alıntı: War Lord

ehliyet alsana o zaman cezasını sormak yerine

Daha cok var ehliyete 18den gun almak gerekiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Alpcan Aksoy

yaşım 17, ehliyetim yok, okulum 5 dk uzaklıkta.ben de istanbul beykoz da oturuyorum her gün motorla gidip geliyorum, 1 yıldır yakalanmadım

Motorun nedir kardesim? ayrica helal 1 yildir yakalanmamissin ayrica yakalansak ne olur 1 2 yalvaririz cok hiz yapmadiysak birakir polis

Arkadaşım yakalandıysan olay gayet organize bir durum. Öncelikle a2 ehliyeti olan birini buluyorsun, abin-baban olursa daha kolay olur. Motor onun adına olacak zaten. polis yakaladığı zaman abin-baban'ı arayıp ağlayarak "yia abi ben motoru kaçırdım. Polis yakaladı nolursun gel al beni hapis yatmak istemiyorum." tarzı çocukca bişeyler yaparsan abin gelince polis bırakır.

Kask illa ki tak. Kask takarsan durduran olmaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: War Lord

ehliyet alsana o zaman cezasını sormak yerine

Daha cok var ehliyete 18den gun almak gerekiyor.

yakalanırsa n o kadar para cezasına deger mi ? + olarak eger carparsan birine gecmis olsun hayatın kayar.

quote:

Orijinalden alıntı: cruise06

quote:

quote:

quote:

yaşım 17, ehliyetim yok, okulum 5 dk uzaklıkta.ben de istanbul beykoz da oturuyorum her gün motorla gidip geliyorum, 1 yıldır yakalanmadım

Motorun nedir kardesim? ayrica helal 1 yildir yakalanmamissin ayrica yakalansak ne olur 1 2 yalvaririz cok hiz yapmadiysak birakir polis

bak burası beykoz sahil, motorumla çekilmiştim 150 cc lik mondial scooter var, her şeye yetiyo.polis yakalarsa sadece motoru bağlar, eğer yunus yakalarsa önce cop lar sonra motoru bağlar

okula gitmek icin motor alicam

Polis yakalarsa önce motoru bağlar,sonra sana ehliyetsizlikten ceza yazar,sonrada velilerine ve motor ruhsat sahibine ceza gönderilir.
    Ayrıca hapis cezası var fakat bu ceza paraya çevriliyor.
    Tüm bunların üstüne sabıkaya işlendiği için sicilinde bozulur.
    Olaki ehliyetsiz yaralamalı kazaya karıştın işte o zaman hayatın kararır,o konuya hiç girmeyelim.

Hocam cezasi ne kadar. O kadar sakatmi ya. madem o kadar sakat elektiriklidenmi alsam acaba onlarin sarzi ne kadar gidiyor ayrica max kac hiz yapiyorlar

55 fln galiba bir tane vardı 45 km hız yapıyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: Meakka

quote:

quote:

Arkadaşım yakalandıysan olay gayet organize bir durum. Öncelikle a2 ehliyeti olan birini buluyorsun, abin-baban olursa daha kolay olur. Motor onun adına olacak zaten. polis yakaladığı zaman abin-baban'ı arayıp ağlayarak "yia abi ben motoru kaçırdım. Polis yakaladı nolursun gel al beni hapis yatmak istemiyorum." tarzı çocukca bişeyler yaparsan abin gelince polis bırakır.

Kask illa ki tak. Kask takarsan durduran olmaz.

İyimis hocam kask fiyatlari ne kadar?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.