Şimdi Ara

Okul Puanına İtiraz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben liseyi yurt dışında bitirdim.Okul puanım, benden düşük ortalamalara sahip arkadaşlarımdan çok daha az gedi.Bu konuda itirazda bulunmam için dilekçe mi yazmam gerek?Yoksa direkt ÖSYM'ye mi gideyim?Daha önceden benzeri deneyimler yaşamış olan var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: Ata

Ben liseyi yurt dışında bitirdim.Okul puanım, benden düşük ortalamalara sahip arkadaşlarımdan çok daha az gedi.Bu konuda itirazda bulunmam için dilekçe mi yazmam gerek?Yoksa direkt ÖSYM'ye mi gideyim?Daha önceden benzeri deneyimler yaşamış olan var mı?

belki arkadaşların össde senden yüksek puan yapmıştır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: s_i_y_a_h

quote:

Ben liseyi yurt dışında bitirdim.Okul puanım, benden düşük ortalamalara sahip arkadaşlarımdan çok daha az gedi.Bu konuda itirazda bulunmam için dilekçe mi yazmam gerek?Yoksa direkt ÖSYM'ye mi gideyim?Daha önceden benzeri deneyimler yaşamış olan var mı?

belki arkadaşların össde senden yüksek puan yapmıştır.

Ham puanlarınıda biliyorum.
  • Bilgisi olan varsa mutlaka cevap verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi It's My Life -- 15 Temmuz 2009; 18:51:17 >
  • Okulla görüştün mü ?
  • detaylı olarak anlatsan daha iyi olur. yurt dışında hangi tür lisede okudun vs vs gibi. çünkü okul puanına , okulun öss başarısı önemli bir etken. detaylı olarak yaz. arkadaşının okulunu ham puanını normal puanını diploma notunu vs ... ve tabiki seninkilenirinide
  • Şölye anlatayım: Lise 1'i Türkiye'de okudum.2-3'ü Belçika'da okudum.Üniversiteye orada başladım.Bölüm değiştirmek için ÖSS'ye girdim..Bu aynı okulda okuduğum ve benden 1 sene önce mezun olan bir arkadaşım ve farklı bir okuldan mezun olan arkadaşım ÖSS'ye girdik.Aynı okuldan mezun olana(Bir üst dönem) 74 okul puanı geldi.O'da benim gibi lise 1'i Türkiye'de okudu.Ve not ortalaması benim lise 1 ortalamamdan düşük.2 ve 3 ortalaması ise hemen hemen benimkiyle aynı.Diğer arkadaşımda benden 1 sene önce mezun oldu.O'nun da okul değiştirme durumu ayrı.Fakat O'nun lise 1 notu benimkinden düşük, 2 ve 3'te kurtarma sınavıyla limitte sınıfını geçti.Okul puanı 72 geldi.Benden 1 sene önce mezun olan bir arkadaşım, ki notlarımız baya yakın, 75-76 okul puanına sahip.Bu durumda ben 68 puan alarak 0,1 puanın bile onlarca insanı geçmeyi sağladığı sıralamada hak etmediğim bir yerde kalıyorum.Dengim olan öğrencilere gelen puan ve benim aldığım puan çok ilginç.

Benim okul puanım nasıl hesaplanıyor?
    Karnelerimi sınav başvurus yaparken diplomam ve denklikle birlikte aldılar ve ÖSYM'ye gönderdiler.Orada notlar(Belçika'da notlar 20 üzerinden) bizim not sistemimize göre çeviriliyor.

Yarın ÖSYM'ye gidiyorum.İnşallah puanımı emsallerine göre düzenlerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 16 Temmuz 2009; 0:43:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biraz umudunu kırmak gibi olacak ama ben de bir sebepten dolayı itirazda bulunacaktım. Hocalar filan dedi hiç uğraşma düzeltmezler cart curt. Bu ösym ile ilgili bir problem değil senin okulunla alakalı bir problem. Hata yapmışsa okulun yapmıştır.Haklı olsan bile düzeltmeleri çok çok çok zor şu saatten sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RSnazdrovia -- 16 Temmuz 2009; 0:45:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ArkandayIM

Biraz umudunu kırmak gibi olacak ama ben de bir sebepten dolayı itirazda bulunacaktım. Hocalar filan dedi hiç uğraşma düzeltmezler cart curt. Bu ösym ile ilgili bir problem değil senin okulunla alakalı bir problem. Hata yapmışsa okulun yapmıştır.Haklı olsan bile düzeltmeleri çok çok çok zor şu saatten sonra.

Yukarıda belirttiğim gibi Türkiye'deki bir liseden mezun olmadım.Dolayısıyla okul puanımı hesaplayan kurum ÖSYM.Karnemdeki notları Türkiye'deki notlara çevirerek okul puanımı belirlediler.Ama benden düşük not ortalaması olanlar bile okul puanında beni geçti.Burda bir terslik var.Ki benim notumda 68 olmamalıydı...75'e yakın bekliyordum.
  • Ben 2003 yılında ÖSYM'ye diplomamın fotokopisini (aslının aynısıdır damgası olmalı) göndererek ortaöğretim başarı puanıma itiraz ettim.
    İtirazım değerlendirildi ve hakkımı söke söke aldım. Aradan 6 yıl geçmiş. Sadece diplomamın fotokopisini posta yoluyla ÖSYM'ye gönderdiğimi hatırlıyorum. Onun haricinde dilekçe falan yazdım mı? Hiç hatırlamıyorum.
    Dolayısıyla hiç kimsenin dediğine kulak asma. Eğer gerçekten yanlışlık olduğunu düşünüyorsan itiraz hakkını kullan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zaba

Ben 2003 yılında ÖSYM'ye diplomamın fotokopisini (aslının aynısıdır damgası olmalı) göndererek ortaöğretim başarı puanıma itiraz ettim.
    İtirazım değerlendirildi ve hakkımı söke söke aldım. Aradan 6 yıl geçmiş. Sadece diplomamın fotokopisini posta yoluyla ÖSYM'ye gönderdiğimi hatırlıyorum. Onun haricinde dilekçe falan yazdım mı? Hiç hatırlamıyorum.
    Dolayısıyla hiç kimsenin dediğine kulak asma. Eğer gerçekten yanlışlık olduğunu düşünüyorsan itiraz hakkını kullan.

Diplomanda okul puanın yazıyor muydu?
  • Anladığım kadarıyla senden 1 yıl önce mezun olan biriyle ortalamaların neredeyse aynı ve sen ondan düşük diploma notu aldım diyorsun.Peki diploma notunun okuldaki kişilerin başarısına göre sıralandığını bilmiyor musun? Senin zamanında demek ki okul başarısı çok daha iyi olmuş ve sen gerilere kaymışsın.Mesela ben okuldan 70 puan almıştım.Ancak bu yıl mezun olsam okul puanım daha yüksek olurdu çünkü geçen yılki öğrenciler inanamayacağın derecede çalışkandı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: qraff

Anladığım kadarıyla senden 1 yıl önce mezun olan biriyle ortalamaların neredeyse aynı ve sen ondan düşük diploma notu aldım diyorsun.Peki diploma notunun okuldaki kişilerin başarısına göre sıralandığını bilmiyor musun? Senin zamanında demek ki okul başarısı çok daha iyi olmuş ve sen gerilere kaymışsın.Mesela ben okuldan 70 puan almıştım.Ancak bu yıl mezun olsam okul puanım daha yüksek olurdu çünkü geçen yılki öğrenciler inanamayacağın derecede çalışkandı.

Tamam da benim mezun olduğum okuldaki diğer öğrencilerin notlarını bilemezler.Çünkü okul Belçika'da ve MEB'le hiç bir alakası yok.Benle mezun olan ve ÖSS'ye giren tek öğrencide benim.Çünkü benim dönemimde lise sonda okuyan tek Türk bendim.

• Tamam anlıyorum seni burada bir tuhaflık var ancak Türkiye'deki lisede olduğun için ister istemez onun başarı sırasında yer ediniyorsunuz ve ona göre puan alıyorsun.Umarım dediklerimde haksızımdır ve başka bir yolu vardır.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Zaba

Ben 2003 yılında ÖSYM'ye diplomamın fotokopisini (aslının aynısıdır damgası olmalı) göndererek ortaöğretim başarı puanıma itiraz ettim.

Diplomanda okul puanın yazıyor muydu?

Diplomada okul puanı yazar mı sence? En azından bizim zamanımızda yazmıyordu.
    ÖSYM diploma notumdan ortaöğretim başarı puanımı yanlış hesaplamış.
    Ben de diplomamın fotokopisini gönderdim ve yanlış hesaplama düzeltildi.

• Dilekçeyi yazıp ÖSYM'nin ana şubesine elden teslim ettim.
  • http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12314246.asp?gid=229

Aynı durumdayız.Mahkemeye başvursam mı?
  • ya zarzor gecmıs 72 oku puanı ben hep teşekkürle gectim anadolu lisesi ama bana 67 puan geldi okuldan poffff :q
  • yanlıslık yok gordugum kadarıyla.durumu acıklıyayım 1 sene once mezun olan okuldakı ogrencılerın oss ortalaması daha yuksektır senden.ve sıralamada senden dusuk olacaklar bıle daha cok puan alabılır 1 sene once.

senın gırdıgın sene de ortalama dusukse daha az okul puanı alırsın.kacırdıgım bır sey varsa soyleyın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tun4

yanlıslık yok gordugum kadarıyla.durumu acıklıyayım 1 sene once mezun olan okuldakı ogrencılerın oss ortalaması daha yuksektır senden.ve sıralamada senden dusuk olacaklar bıle daha cok puan alabılır 1 sene once.

senın gırdıgın sene de ortalama dusukse daha az okul puanı alırsın.kacırdıgım bır sey varsa soyleyın.

Benim mezun olduğum okuldan sınava giren 2 kişi varız.

Neyse artık yerleştik.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.