Şimdi Ara

Okul Office 365 Hesabım Şubattan Beri Çalınmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üniversitenin verdiği Office 365 hesabını canlı dersler, Microsoft Teams, OneNote ve diğer ofis uygulamaları için kullanıyordum. Bu hizmetleri kullanırken de hiçbir sıkıntı çekmedim. Ta ki birkaç gün önce Office 365 hesabımla Outlook'ta oturum açana kadar.


    Outlook'ta oturum açınca hesabımdan yabancı hesaplara 1 Şubat'tan beri on binlerce mail hazırlanıp gönderildiğini gördüm. Farklı ülkelerden değişik değişik hesaplara farklı dillerde mailler gönderilmiş. Çoğunlukla Almanca ve İspanyolca dillerinde oluşturulmuş. Mailler de hep pornografik içerikli. Online dating sitesi reklamı tarzında.


    Neyse ki Microsoft hesabımdan o kadar çok ve arka arkaya mail atıldığını görünce hesabımı kuşkulu ve spam olarak işaretlemiş ve mail gönderimlerinin hepsini kapatmış.


    Hesaptan son oturum açma hareketliliklerine baktığımda neredeyse Dünya'nın her yerinden başarısız oturum açma denemeleri yapıldığını gördüm. Bazıları ise başarılı olmuş. Amerika, Rusya, Tunus, Brezilya, Sudan, Irak ve bir sürü ülkelerden girişimler yapılmış.


    Hemen şifremi değiştirdim, iki basamaklı doğrulama özelliğini açtım ve tüm mailleri sildim. Belki 100.000 tane mail vardı, tüm mailleri silmek saatlerimi aldı. Ama neyse ki şifreyi değiştirdikten sonra bu hareketlilikler sona erdi.


    Aklıma takılan sorular şunlar: Benim okul hesabım nasıl ele geçirilmiş? Bir de normal hesap da değil, okul hesabı. Bu hesabı hiçbir yerde ve hiçbir şey için kullanmadım. Çalındığını bile aylar sonra ancak fark edebildim.


    Bir de bu süreçte neden bana hiçbir uyarı gelmedi? Şubattan Beri bütün ofis hizmetlerini, OneDrive'ı sorunsuzca kullanıyorum. Hesabımı ele geçirenler anladığım kadarıyla sadece mail atmışlar. Başka nelere erişmiş olabilirler?


    Son olarak benim şu anda başka yapmam gereken bir şey var mı? Şifremi değiştirdim ve yakında durumu öğrenci işlerine bildireceğim. Fakat bunlara ek olarak yapılması gereken bir şey var mıdır?


    Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.