Şimdi Ara

Okul İdaresine Tazminat Davası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Bi soru sormak istiyorum 11. Sınıf öğrencisiyim. Sağlık problemleri nedeniyle okula devam edemedim. ( Ameliyat oldum raporlar ve sağlık kurulu raporları okula zamanında sunuldu) bana performans ödevlerini teslim etmeme gerek olmadığını zaten sağlık kurulu raporum olduğunu söylediler ameliyat olmadan öncekş girdiğin sınavlar geçerli olacak dediler ortalamam geçer nottaydı. Daha sonra somestr tatiline 5 gün kala bütün performans notlarım G getirmedi girmedi yazıldı ortalamam 30 civarına düştü ve ödevleri vermeyi teklşf ettiğimde reddedildim. Daha sonra okula velim gittiğinde oğlunuz çok uyanık ameliyat olup sınıf geçeceğini sanıyor okula yatak yorgan getirseydi de sınıfta kalmasaydı gibi cümleler kurdular (okul müdürü) daha sonra okul rehber öğretmenim bana ortaöğretim kurumları yönetmeliği gereğince sağlık kurulu raporu olan öğrenci uzun süre okula devam edemeyecekse milli eğitim öğretimden geri kalmaması için hastaneye veya eve öğretmen görevlendiriyormuş ve zorunlu olan dersleri almamı sağlıyormuş. Bu hakkımı okul müdürü benden gizledi ve okula yatak serip gelseydin dedi kasti olarak bana komplo kurdu resmen bu güne kadar hiç sınıfta kalmadım ve başarılı bir öğrenciydim ameliyat olup sınıf geçme amacı saçmalık benim durumuma göre. Ailem sağlık daha önemli dediler ve tedavimi aksatmadı okula gitmedim daha doğrusu gidemedim. Bana yalan yere ameliyat olduğumu bile söyledi. Ben okul müdürüne tazminat davası açabilirmiyim açarsamda kazanabilirmiyim. Amacım onun parasını yemek değil tazminatı tsk veya Mehmetçik vakfına bağışlamayı planlıyorum önemli olan yaptığının cezasını çekmesi. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Uplayalım.Bu tür durumlarda bakanlıkla konuşun derim.Bunu sadece sizin için demiyorum burayı sonradan okuyanlar için de demekteyim.
  • işin içinde olan biri olarak konuşuyorum .
    1 haklısınız . performans notlarınız boş olması gerekiyordu (eğer raporlu iseniz) . 1 sınava girseniz yeter ortalama için . o sınav notu ortalamanız olur.
    2 sınıf geçmek için dava açabilirsiniz . büyük ihtimal sınıf geçersinizde.
    3 müdür hakkında dava açsanızda elinize bişey geçmez . yazılı birşey yok aranızda sözlü olarak konuşmuşsunuz sadece .
    4 tazminat davası kazanma ihtimaliniz az . kazansanız bile milli eğitim öder idare değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: rcc53

işin içinde olan biri olarak konuşuyorum .
    1 haklısınız . performans notlarınız boş olması gerekiyordu (eğer raporlu iseniz) . 1 sınava girseniz yeter ortalama için . o sınav notu ortalamanız olur.
    2 sınıf geçmek için dava açabilirsiniz . büyük ihtimal sınıf geçersinizde.
    3 müdür hakkında dava açsanızda elinize bişey geçmez . yazılı birşey yok aranızda sözlü olarak konuşmuşsunuz sadece .
    4 tazminat davası kazanma ihtimaliniz az . kazansanız bile milli eğitim öder idare değil
    Evet raporluydum ama ameliyat olmadan getirseydin dediler bütün suçu bana attılar. Yönetmelikte raporlu öğrenciye performansta ne yapılacağı yazmıyor dediler. Beni sindirmeye çalıştılar şimdi benim idari davamı açmam gerekli yoksa hukuk davasımı ? Sınıf tekrarı gözüken karnem dava açmam için yeterli olurmu ? İşin içinde olan birisi olarak demişssiniz öğretmen veya idarecimisiniz ? Nasıl olsa sınıfta kaldın okula gelme dediler bunun içinde ihtar çekmeyi planlıyorum sözlü olarak bana bu bilgiyi verdiniz diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mesaopp

Uplayalım.Bu tür durumlarda bakanlıkla konuşun derim.Bunu sadece sizin için demiyorum burayı sonradan okuyanlar için de demekteyim.
    Bakanlığa bimerden başvuru yapalı 3 ay oldu cevap gelmedi bakanlık ilgilenmiyor. Hakkımı dava ile arayacağım.

• Gidip doğru düzgün bir avukat ile görüşün

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KİRA TESPİT DAVASI
    10 ay önce açıldı
    üniversite disiplin cezası
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu okul müdürleri kendini birşey zannediyor alt tarafı okul müdürüsün bunlardaki kompleks kimsede yok cidden gücleri ancak öğrencilere yetiyor başkasına gelince süt dökmüş kediye dönüyorlar acıyorum onlara

• İl milli eğitim müdürlüğüne bir git onlar ne yapman gerektiğini sana söylerler

• teknoloji41 kullanıcısına yanıt
    Bu ödevler ameliyattan ne kadar süre önce verilmişti. Birde ameliyat acil gelişen bir durum muydu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım savcılığa gitmen gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: teknoloji41

Evet raporluydum ama ameliyat olmadan getirseydin dediler bütün suçu bana attılar. Yönetmelikte raporlu öğrenciye performansta ne yapılacağı yazmıyor dediler. Beni sindirmeye çalıştılar şimdi benim idari davamı açmam gerekli yoksa hukuk davasımı ? Sınıf tekrarı gözüken karnem dava açmam için yeterli olurmu ? İşin içinde olan birisi olarak demişssiniz öğretmen veya idarecimisiniz ? Nasıl olsa sınıfta kaldın okula gelme dediler bunun içinde ihtar çekmeyi planlıyorum sözlü olarak bana bu bilgiyi verdiniz diye.

Alıntıları Göster
    idari dava açarsanız sınıf geçersiniz . nasıl olsa kaldın diye birşey yok . okul başladığında bile dava açıp üst sınıfa geçersiniz

• Bimer'e şikayetini yaz bakalım ne cevap verecekler.
  • Konuyu uplayalım ve öne çıkaralım.

Öncelikle haklı olduğun şeyleri delilleriyle beraber kim sorumluysa o kişiye dava aç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Bu ödevler ameliyattan ne kadar süre önce verilmişti. Birde ameliyat acil gelişen bir durum muydu
    Ödevler ben ameliyat olmadan 2 hafta önce verilmişti. Ve 1 ay süre verilmişti teslim için. Ameliyatım sömestr tatiline denk getirecektim fakat doktorum beklemenin manası olmadığını sömestrda bile olsam 15 gün istirahatin yetmeyeceğini söyledi. Yaz döneminde ise ameliyat olmamı doktorum ve diğer doktorlar tavsiye etmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahatlıprens

Bu okul müdürleri kendini birşey zannediyor alt tarafı okul müdürüsün bunlardaki kompleks kimsede yok cidden gücleri ancak öğrencilere yetiyor başkasına gelince süt dökmüş kediye dönüyorlar acıyorum onlara
    Kesinlikle öyle. Ama yapacak bir şeyimiz olmuyor sonuçta boruları öğrencilere ötüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: kene.

Bimer'e şikayetini yaz bakalım ne cevap verecekler.
    Mart ayında yazmıştım cevap verilmedi son aşama Milli Eğitim Bakanlığına yönlendirildi diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster

Konuyu uplayalım ve öne çıkaralım.

Öncelikle haklı olduğun şeyleri delilleriyle beraber kim sorumluysa o kişiye dava aç.
    Çeşitli deliller var elimde şahitlik yapacak sınıf arkadaşlarımda var idare ile konuşmalarımıza şahit olan..
  • Güncel

Up Up

• %99.999999 okul yonetimi suclu

Kesinlikle hakkinizi arayin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.