Şimdi Ara

OKS Kafayı Yedirtti!!! Lütfen girin bi yorum yapın...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar busene oks ye girdim dersane sınavlarında yüksek puanlar alsamda oks ye girdiğimde çok kötü bir puan aldım 322 çevremdeki hiçbir anadolu lisesine giremedim 2 gün boyunca anadolu mesleğe bilgisayara giderim süper olur falan diye düşünüyordum ilkbaşta ogünlerde dh de açılan konuları okudum neredeyse kimse tavsiye etmiyordu Teyzem lise öğretmeni o kesinlikle gitme falan dedi bende öyle döndüm düz liseye gidecem.Şimdi gerçekten saçmalıkları söylüyorum ve gerçekten bunlara şaşırıyorum Sınıfımızda bir kız hiç bilgisayarla ilgisi olmadığı halde (msnde sabahtan akşama konuşmak ) haricinde hiç ilgisi yok sevmezdi istemezdi akıllık kız sadece yazılmak için gitti sabiha gökçende bilgisayar bölümüne girdi bi kız meslek lisesinde Girmiş olmak için girdi şimdide bir arkadaşım yine iş olsun diye gebzede yatılı bir okula gitti(yakacıkta oturuyor ve yatılıya gidiyor ) ve meslek lisesi radyo televizyon çocuğun yine alakası yok hiç istemezdi meslek lisesi falan diye 2.ci tercihte zorla girebildi orayada girmiş olmak için şimdi soruyorum Neden bunlar hiçbirzaman kaymetmeyi kabul etmez???Sınavdı oldu geçemedin illede ilerde sevmeyeceğin biryere girmenin amacı nedirki???İstemediğine eminim çünkü 8 senedir aynı sınıftayız...

Birde anadolu meslek lisesinde radyo televizyon bitirmiş biri 2 senelik üniyemi direk geçiyor yoksa 4 seneliğemi arkadaş direk 4 seneliğe gidiyorsun dedide şaşırdım.??

Lütfen Bir Yorum Dahi Olsa Yapın

• Düşüncülerini savunsan sana hak verirlerdi.
  • Up
  • Sen gaLiba bizim buraLarda oturuyorsun
    Dediğin gibi iLgisi yoksa sırf gitmek için gitmiştir ki bu da dünyanın en saçma şeyidir ...!
  • Laf Olsun Diye Bir Yerlere Gidecegine Düz Liseye Git Hiç Değilse Calışıp Telafi Edebilirsin Durumunu
  • Valla bende 200 puan aldım meslek lisesine gidicektim ama öğretmen olunuyormuş sonrasında öğretmen olup napıcaz koleje yazıldım şimdi 1 yıl hazırlık okuyacağım full ingilizce
  • bende oksde 345 kusur puan yaptim ogretmenlerimin yarisi guzel sanatlara yarisi bilgisayar bolmune git dediler bende onlara inat hatice guzelcan anadolu lisesi(izmirde)ne girdim ilerde senarist yada yonetmen yada karikaturist olmak istiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bak genç arkadaşım meslek liseliler 2 yıllık ünilere girer 4 yıl falan yalan

Sınavsız geçişle ünilere kaydolurlar

Bende bizim dönemizde oks=lgs idi. 5 puanla anadolu lisesini kaçırmıştım. Süper liseye yazıldım. Çalıştım içimde bir ukte olarak kalmıştı. İlk senemde össyi kazandım. Bence düz liseye git. Kazandım diye bir yerede girme. Meslek lisesine girdin mi bir daha o meslekten geri dönüş şansın yok bunuda bil

Not:Kazananamak önemli değil, önemli olan burdan bir tecrübe ders çıkarman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***T-MAC*** -- 29 Ağustos 2007; 11:48:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***T-MAC***

Bak genç arkadaşım meslek liseliler 2 yıllık ünilere girer 4 yıl falan yalan

Bende bizim dönemizde oks=lgs idi. 5 puanla anadolu lisesini kaçırmıştım. Süper liseye yazıldım. Çalıştım içimde bir ukte olarak kalmıştı. İlk senemde össyi kazandım. Bence düz liseye git. Kazandım diye bir yerede girme. Meslek lisesine girdin mi bir daha o meslekten geri dönüş şansın yok bunuda bil

Evet meslek lisesine ben gitmicem ama akıllı arkadaşım sanıyorki 4 senelik üniversiteye gircek ne söylesem inanmıyor hayat onun hayatı ama üzülüyorum :( sonradan değiştirme şansıda yok bölümü.

• quote:

Orjinalden alıntı: sarikanarya567

quote:

Evet meslek lisesine ben gitmicem ama akıllı arkadaşım sanıyorki 4 senelik üniversiteye gircek ne söylesem inanmıyor hayat onun hayatı ama üzülüyorum :( sonradan değiştirme şansıda yok bölümü.

Valla kendi bileceği iş sonradan keşke derse çok geç olur. Ama o bölümü istiyorsa tabi onun tercihi. Oraya girdimi geri dönüşü yok bir daha bunuda bilsin. Sonra acısını çekmesin

• olan olmuş aynı durum benim başıma geldi :D hadi oks'den delirenler fan club açalım:D
  • quote:

yalan degil azim lazim
    sene basında öss denemelerinden 20 net zor cıkarıyordum sende sonunda 80 lere dayanmiştim tabi 4-5 sene önce
    meslek liseleri için gidilecek o kadar çok bölüm yok öğretmenlik demisler ama cogu bölümün öğretmenlik ataması yok bunuda göze alın meslek lisesine gitmeyi düşünennler

ben bir meslek lisesi mezunuyum meslek lisesine gittigime lanet ettim bu egitim sistemi yüzünden

kardes sen düz liseye git biraz calışma birazda azimle öss de rahat bir yeri kazanabilirsin

• quote:

Orjinalden alıntı: sarikanarya567

kardes o arkadasin kafasini cok taşlara vuracak ama iş işten geçmiş olacak

meslek lisesine gittiginde basına gelecekler
    düz liseliler 6 -8 saat ders yapip cıkacaklar gnde
    meslek lisesi 10 saat

düz liseliler öss de bir cok bölümü secebilecek
    meslek liseliler sadece kendi alanlarındaki öğretmenlik(bir cok bölümün ataması yok) ve bazı yan alanlar

• ben hiç öyle düşünmüyorum bazı meslek liseleri,tüm düz liselerden kat kat iyi.Mesela bizim arkadaş LGS de düşük puan aldı,sonra bağcılar uçak elektronik-motor ile alakalı meslek lisesine gitti adam geçen yıl mezun oldu.THY 1100 ytl ile işe başladı!
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

Valla bende 200 puan aldım meslek lisesine gidicektim ama öğretmen olunuyormuş sonrasında öğretmen olup napıcaz koleje yazıldım şimdi 1 yıl hazırlık okuyacağım full ingilizce

Demek kararı verdin.
    Bana da öle dediler.Öğretmen fln.Salla dedim.Düz liseye gidiyorum.ÖnKayıt yaptık.6 Eylül de tam belli olcak.
    Aramızda OrhanGazili varmı ?

• bnde deliriyorum 267 puan aldım düz liseye yazıldım düze gidip ilk senede össyi kazanıcam!
  • bnde dershanede fln hep 450 yapardım gerçekte 420 yaptım özel okul puanıda 696 almana bile giremedim avusturya spor yapıcaz
  • OKS için bilemicem artık neresi güzel filan bizden çoktan geçti

Beşik kertmem kadar sayılacak çok sevdiğim bir arkadaşım(kız) balıkesirde..

Kızın hayali hep istanbulda okumak çok da zeki..

Olmadı istanbula tutmadı, gitmiş anadolu kimya yazmış o da geldi

Şimdi diyor napıcam nedicem filan, anadoludan istanbula geçiş yapcakmış vs.

Ne gerenk var ?

Bak benim öss de istedğim yer tutmadı tek tercih yaptım,gelmedi..Geçen senenin puanına göre tutuyordu ama bu sene saolsun 20 puan yükseldi

Ama başka anadoludan bir yer yazmadım.Yazsam giderdim

Böyle yani bu işler
  • Eğer lise giriş sınavında başarısız olsaydım gideceğim yer düz lise değil meslek lisesi olurdu.Düz liselerdeki eğitim ortadadır.Talebelerin çok az bir kısmı istedikleri yere yerleşebilmekteyken büyük kısmı açıkta kalmakta.E adam gelmiş nerdeyse 20 yaşına ne yapmış hiç bir şey.Elinde hiç bir şey yok.O yaştan sonra ağaç yaşken eğilir misali kişi mesleği öğrenemez çok heves etmedikçe.Bu durumda olan ülkemizde çok insan var.Ayrıca düz liseye gidip sonrasında meslek yüksek okullarına mecburen giren insanlar da var.İki üç yıl dershaneye gitmiş bir ton masraf etmiş.O kadar paraya o kadar zamana yazık.Meslek lisesine gitse hiç sınava dahi girmeden girecek oraya.Üstelik daha bilgili işten anlayan biçimde.Yani kanaatimce düz liseye gitmektense meslek lisesine gitmek daha az riskli ve akıllıca olur.
  • sakın ama sakın meslek lisesi'ne gitme.. ben anadolu lisesi çıkışlıyım.
    dershanede meslek liseli arkadaşlarla konuşurken dedikleri laf aynı şu:'Nerden geldik biz bu okula'..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.