Şimdi Ara

ÖKK ile PÖH arasındaki farkı anlatıyorum !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
33.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Özel Harekat - Polis birliğidir. Öncesinde Ülkücüler ile dolu olan bu birlik, akp sonrası ÖKK çökertilerek yerine cemaatçi polisler doldurularak getirilmiştir.

ÖKK ise Özel Kuvvetler Komutanlığıdır. SAS ve SAT komandoları ve Bordo bereliler bu birliklere bağlıdır.

Öncelikle ÖKK nedir :

Özel Kuvvetler Komutanlığı'dır. Bağlı birlikler SAT / SAS ve BordoBereliler. JİTEM ile ilişkisi vardır.

SAS VE SAT :

SAS : Su Altı Savunma : Yani denizde bulunan tehlikeleri savuşturmak için eğitilmişlerdir. Her türlü gemiye bombalı sabotaj,deniz mayını imhası ve Mayın kurma gibi. Ayrıca bomba uzmanlarıdır.
    SAT : Su Altı Taruz : Yani denizden karaya yapılacak görevler için yetiştirilirler. Düşman hattına denizden sızma, düşman tespit etme ve sabotaj gibi önemli görevleri üstlenirler.

Eğitimleri bilinen Cehennem haftası ile birlikte 6 aylıktır (fiziksel dayanıklılık).

Bordobereliler : daha uzun eğitime tabi tutulma birlik. hava kara ve deniz gibi harekata göre her türlü tüm eğitimleri alırlar. görevleri sızma sabotaj hedef belirleme ve infaz.

Bu birlikler 1000 kişiye karşı 10 kişi yüz yüze çarpışmazlar. Bu adamların eğitimi ve maliyeti pahalıdır. amaçları 1000 kişilik ekibin imkanlarını bozmak, saotajlar yapıp dengelerini bozmaktır veya nokta atışı yapılacak yerlerde kullanılırlar.

Peki ya PÖH nedir ?

PÖH: Polis Özel harekat timi. 2006'da Recep Tayyip tarafından dağıtılmadan önce, PKKya karşı kırsalda savaşan birliklerdi. Diğerlerinden farkı, özel görevlerde kullanılmazlar. Kırsalda JÖH'ın bir farklı türüdür ama polis himayesindedir.

Peki ne değişti arkadaşlar ? 12 yıllık hükümet süresince ne değişti ?

1 - ÖKK komutanlığı kozmik oda baskını sonrasında sindirildi. Bugün adlarını pek duyamaz olduk. En son bordo bir birlik diye bir bölük asker çıkarıp Pakistan ile ortak tatbikat düzenlediler.

Önce :
    Sonra

Aradakı fark göze çarpmıyor mu ?

Ya Özel Harekat ?

Önce:

Sonra :

Önceden görevi vatandaşı terörden korumak olan PÖH artık sistemin vatandaşı rahatça ezebilmesi için nefer olmuş bulunmakta !

Umarım açıklayıcı olmuştur. PÖH emniyete bağlıdır ! OKK ise Genel Kurmay Başkanlığna bağlıdır ve direkt orgeneralden emir alılar idi !

nereden nereye !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinobilly -- 12 Haziran 2014; 1:37:32 >

• Birde ÖKK içerisinde MAK var
  • Aklima Ebob- Ekok ve Obeb- Okek geldi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yokbeolumbe

Aklima Ebob- Ekok ve Obeb- Okek geldi

Ökk hakkında bir araştırma yapıyordum. Bu konuya denk geldim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzeltme ; Sat ve sas Deniz kuvvetlerine bağlıdır . Ökk ile bağlantısı yoktur .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.