Şimdi Ara

Okek sorusu taktik yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu tarz sorularda kolay yol nedir ugrasmadan direk sonuca gidebilecegim bi yol var mı ?
     Okek sorusu taktik yardım

Edit: 5.sorudan bahsediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ln5 -- 7 Ocak 2015; 14:02:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 30 mu hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 7 Ocak 2015; 14:10:09 >
  • oksygen kullanıcısına yanıt
    Cevap 60. Sayıları 30 ve 60 verince oluyoda bunu deneyerek bulmak gerekiyo kafa yorucu biraz kolayı var mı diye merak ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ln5

Cevap 60. Sayıları 30 ve 60 verince oluyoda bunu deneyerek bulmak gerekiyo kafa yorucu biraz kolayı var mı diye merak ediyorum

kafa yorulması için soruyorlar zaten hocam,çok soru çözdükçe çabuk yaparsın,3-4 aydır bakmayınca unutmuşum,sürekli tekrar şart
    Şimdi aklıma geldi mantığı,en küçük OKEK en küçük ortak kat,birinin en küçük birinin en büyük olması lazım,yani en küçüğün 90'ın katı olması lazım,en büyük ile en küçüğün toplamı 90 olacak

Edit// Biraz kafa yorunca çıkardım

Hocam mantığı şöyle,en küçük ortak kat şudur,mesela 50 ile 100 'ün buluştuğu ilk kat ney ? 100 değil mi ?
    Soruda birbirinden farklı demeseydi ikisine de 45 ve 45 verebilirdik,ve buluştukları en küçük ortak kat 45 olurdu

30 ve 60 verdiğimizde 60 da buluşuyorlar,cevap şıklarında en az 60 zaten,biraz kitaba bakınca aklıma geldi.
    Mesala 40 + 50 deseydik bu sefer ekok daha büyük olacaktı.
    Daha da kısaltırsak, en küçük olması için,ilk sayı ikinci sayının 2 katı olması lazım,olay budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 7 Ocak 2015; 14:31:47 >

Bende konuyu yeni ögreniyorum çogu soru tipinin kolay yolu varda bununda var mi diye merak ettm bende ebob ekok hiç sevmem ve hep böyle kafa karıştırıcı aşırı zor sorulardan olusuyo ssanıyodum genel olarak öyle değilmiş

• quote:

Bende konuyu yeni ögreniyorum çogu soru tipinin kolay yolu varda bununda var mi diye merak ettm bende ebob ekok hiç sevmem ve hep böyle kafa karıştırıcı aşırı zor sorulardan olusuyo ssanıyodum genel olarak öyle değilmiş

Hocam şimdi göz attım da aklıma geldi konu,yukarıdaki mesajımı güncelledim bakabilirsin,anlamadığın bir yer olursa çekinme sor
    Bunu görmek yine sıkıntılı mesela paylastıgın fotografta üstteki soruda 2 ye felan bölüyosun direk çıkıyo o şekilde bişey. Olsaydı iyi olurdu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Acil sayılar konu denemeleri
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bunu görmek yine sıkıntılı mesela paylastıgın fotografta üstteki soruda 2 ye felan bölüyosun direk çıkıyo o şekilde bişey. Olsaydı iyi olurdu

Hocam 2 farklı sayı varsa ilk sayı ikincinin 2 katı olacak,2 tane aynı sayı varsa o sayılara eşit olacak olay bu.
    Okek için geçerli bu söylediklerim,obeb daha kolay zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.