Şimdi Ara

Okçuluk ile ilgilenen yok mu hiç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
3
Favori
6.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar okçuluk ile ilgilenen hiç kimse yokmu ,çokmu zevksiz bir spor

• quote:

Orijinalden alıntı: KendimiArıyorum

Merhaba arkadaşlar okçuluk ile ilgilenen hiç kimse yokmu ,çokmu zevksiz bir spor

Tam adamına denk geldin. Ben 10 sene uğraştım. Milli takımdaydım. Lise sonda bırakmak zorunda kaldım üni sınav hazırlanmak için. Çok zevkli bir spor, tavsiye ederim. Yarışmalarda adrenalin patlaması yaşıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: devilucifer85

quote:

Merhaba arkadaşlar okçuluk ile ilgilenen hiç kimse yokmu ,çokmu zevksiz bir spor

Tam adamına denk geldin. Ben 10 sene uğraştım. Milli takımdaydım. Lise sonda bırakmak zorunda kaldım üni sınav hazırlanmak için. Çok zevkli bir spor, tavsiye ederim. Yarışmalarda adrenalin patlaması yaşıyorsun.

Sevindim tam adamına denk gelmeme o zaman yardımcı olursan sevinirim.
    1-Türkiye çapında müsabakalarda makaralı yay mı daha çok kullanılır normal yaymı.
    2-Makaralı yay mı daha iyi normal yaymı (Mesafe, isabet ,keyif alma ve gerçek anlamda okçuluk açısından)
    3-Senin başarılı atış mesafen en son kaçtı.
    4-Ciddi anlamda bir eğitim aldınmı yoksa ilk başta kendin mi başladın.Bu başlığa ara sıra bakarsan sevinirim.Özeldende msj atarım ama başkalarıda yararlansın isterim iyi günler

• quote:

quote:

quote:

Sevindim tam adamına denk gelmeme o zaman yardımcı olursan sevinirim.
    1-Türkiye çapında müsabakalarda makaralı yay mı daha çok kullanılır normal yaymı.
    2-Makaralı yay mı daha iyi normal yaymı (Mesafe, isabet ,keyif alma ve gerçek anlamda okçuluk açısından)
    3-Senin başarılı atış mesafen en son kaçtı.
    4-Ciddi anlamda bir eğitim aldınmı yoksa ilk başta kendin mi başladın.Bu başlığa ara sıra bakarsan sevinirim.Özeldende msj atarım ama başkalarıda yararlansın isterim iyi günler

1. Olimpik dediğimiz normal yaylar daha çok yaygındır.
    2. İkisi sonuçta ayrı kategori. Normal kayak ile board gibi düşün. Ben olimpiktim. Bazen heves ederdim makaralıya geçmeyi. Makaralı yayda isabet oranı daha iyidir.
    3. Başarılı atış mesafesi yoktur. Kışın 18 m atışlar vardır. Yazın ise 90-70-50-30 m atışları vardır. En son hatırladığım 90 m den bir cep telefonu büyüklüğündeki alana bütün oklarımı atabiliyordum. Ama başarı kişiden kişiye değişir.
    4. 9 yaşında başladım. 10 sene devam ettim. 6ncı yılımda milli takımdaydım. Toplamda 15e yakın derecem var.

Nekadar antrenman yaparsan okadar başarılı olursunuz.

• Zaten eğer yatkınlığım varsa hayatıma bu sporu tamamen katmayı düşünüyorum,makaralıyı sormamın sebebi genellikte olimpiyat vs tv de izlediğimde hep makaralıları görüyorum bu yüzden seninde dediğin gibi ikisi farklı bir dal gibi ona göre birini seçip ekipmanlarımı alıp ona göre daha çok araşştırma yapmak istiyorum.Şimdi bana bu konuda biraz açıklama yapabilirmisin
    1-Turnuvalarda makaralılar kullanılmıyormu yada çok az mı kullanılıyor
    2-Normal yayı kullanan biri makaralıyı kullandığında aynı sonucu alamazmı

Kışın ve yazınki atış bilgileri gibi bilgiler verdiğin için çok teşekkür ederim ara ara faydalı bilgileri araya sıkıştırırsan sevinirim :)
  • Birde başarılarından dolayı tebrik ederim.

Sence turnuva vs başarılar kazanabilmem için hangisini seçmeliyim makaralımı normal mi
  • quote:

Birde başarılarından dolayı tebrik ederim.

Sence turnuva vs başarılar kazanabilmem için hangisini seçmeliyim makaralımı normal mi

olimpikten başlamanda fayda vardır herzaman. Sonra istersen makaralıya geçersin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

olimpikten başlamanda fayda vardır herzaman. Sonra istersen makaralıya geçersin.

http://www.okculuk.com/pinfo.asp?pid=177

sence bu set nasıl yada senin tavsiye edebileceğin bir set var mı. Kendi başıma çalışıcam şimdilik duruş şekli vs onları intten araştırarak öğrenicem.Bulunduğum ilde okçulukla ilgili biri faliyet yok şuan

• quote:

quote:

quote:

http://www.okculuk.com/pinfo.asp?pid=177

sence bu set nasıl yada senin tavsiye edebileceğin bir set var mı. Kendi başıma çalışıcam şimdilik duruş şekli vs onları intten araştırarak öğrenicem.Bulunduğum ilde okçulukla ilgili biri faliyet yok şuan

guzel bir baslangic seti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tamam bunu alayım o zaman çok teşekkür ederim birde okların farkını anlatırmısın karbon filan çeşitleri var ya sana zahmet
  • quote:

Tamam bunu alayım o zaman çok teşekkür ederim birde okların farkını anlatırmısın karbon filan çeşitleri var ya sana zahmet

Al-Carb oklar vardır.

Makaralılar genelde büyük ok kullanırlar.

Başlangıç olarak bir önemi yok. en ucuzundan bile alabilirsin.
  • O yay baslangic icin ii bide yaş kac :D

• Bu arada ok alirken ii al bence sonradan bosuna ayri bi masraf yapmazsin

• quote:

quote:

Tamam bunu alayım o zaman çok teşekkür ederim birde okların farkını anlatırmısın karbon filan çeşitleri var ya sana zahmet

Al-Carb oklar vardır.

Hocam ben de başlamayı düşünüyorum ok işine. Maksat işten vakit kaldıkça oyalanmak. Ama ben filmlerdeki gibi sadaktan hızlıca alıp çekmek istiyorum. Videolara baktım hep düzenli olarak yerleştiriliyor. Oklar da eski savaşlardaki oklara hiç benzemiyor. Bir de oklar çok büyük ben şöyle 1 metrelik bir ok düşünüyorum var mıdır böyle bir ok. Benim tek amacım hızlı atış yapabilmek. Tabi bu hemen olacak bişey değil ama olimpiyatlardaki oklarla da olmaz gibi duruyor. Çok karışık oklar. Sadece yay görevi gören bir yay istiyorum umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Edeb'i Muamma

quote:

quote:

Al-Carb oklar vardır.

Hocam ben de başlamayı düşünüyorum ok işine. Maksat işten vakit kaldıkça oyalanmak. Ama ben filmlerdeki gibi sadaktan hızlıca alıp çekmek istiyorum. Videolara baktım hep düzenli olarak yerleştiriliyor. Oklar da eski savaşlardaki oklara hiç benzemiyor. Bir de oklar çok büyük ben şöyle 1 metrelik bir ok düşünüyorum var mıdır böyle bir ok. Benim tek amacım hızlı atış yapabilmek. Tabi bu hemen olacak bişey değil ama olimpiyatlardaki oklarla da olmaz gibi duruyor. Çok karışık oklar. Sadece yay görevi gören bir yay istiyorum umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

niye bir yerimi basacaksın hızlıca atmak istiyorsun alıntı yapıldığında sevindiğimi düşündüğüne göre empati kurdun o zaman senin bir mesajın alıntı yapıldığı zaman seviniyorsun. Ve şuan kısa sürelikte olsa mutlu oldun değerimi bil

• quote:

Orijinalden alıntı: Edeb'i Muamma

quote:

quote:

Al-Carb oklar vardır.

Anca ekipmandan anlayabilsen kendine göre malzeme ayarlayabilirsin. Ya da birine ayarlatacaksın.

1 m lik oku napacaksın? :=) bir kol boyu yeter standart gelir sen kesersin kol boyuna göre.

• Arkadaşlar Ankara hakkında bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuros

Arkadaşlar Ankara hakkında bilginiz var mı?

Ankara bölgesini de biliyorum. Hatta kulenin yakınlarında var.
  • Kurs falan oluyor mu?
    yani ortam nasıl?

bir de selim sırrı tarcan tarafındaydı kule galiba?
  • Arkadaşlar bütün herkese merhaba.Son 1 haftadır bende bir yay merakı sardı ki sormayın.Bu aktiviteyi hobi olarak yapmak istiyorum fakat bulunduğum yerde kurs yok ve kimsenin de okçuluk ile ilgili merakı ve bilgisi yok.İlk önce ucuz bir yay alıp temelden okçuluk ile ilgili bazı şeyleri öğrenmek istiyorum.Şimdi bu işle ilgilenen arkadaşlarımıza bir kaç sorum var.
    ==============================================================================================================
    Öncelikle söyliyim,Hiçbir kavramı bilmem,yay ve ok alırken nelere dikkat etmem gerektiğinide bilmiyorum.Örnekler vererek açıklarsanız çok mutlu olurum.
    *NOT ! : Oyun delisi değilim ve hiç bir oyun kahramanına özenmiyorum.!
    ==============================================================================================================
    YAY ve OK ALIRKEN;

1-Yay ve ok alırken nelere dikkat etmeliyim?
    2-*Yay alırken LH/RH (sol el/sağ el) kavramları ne demektir ? sol el olursa nolur sağ el olursa nolur ?
    3-*Yayı alırken Germe gücü (lbs) yüksekmi olmalıdır yoksa düşükmü olmalıdır ? Yüksek olmalıysa kaç lbs olmalıdır ?
    4-*Yayı alırken Germe boyu kavramı ne gibi yarar sağlar ve kaç inch olmalıdır ?
    5-*Yayı alırken kirişin,kiriş boyunun ne kadar önemi vardır? ve kaç inch olmalıdır ?

Sizce bu aktiviteye başlarken ;http://okculuk.com/pinfo.asp?pid=262 Bu yay işimi görürmü ?

Takipdeyim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.