Şimdi Ara

Öğretmenler Yaz Tatillerinde Maaş Alırlarmı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
23.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haksızlık ypmayın hocalara. ne demek haksız yere maaş alıyorlar.o adamlar kadar çok çalışıp bu kadar az para alan 2. bir meslek varsa o da askerliktir.başka yoktur. yaptıkları sadece ders anlatmak değil ki. evde de bitmez işleri. bi yazılı yapar 300-500 tane kağıt okur vs.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkb

quote:

Orjinalden alıntı: yakari_

yanılıyorsunuz tatilimiz 3 ay değil.
    175 gün

cumartesı, pazar, bayram, resmı, gunler de dagıl heralde buna
    yılın yarısı tatil nerdeyse

Okul haricinde kalan saatleri de atarsak ortalama memur gibi günde 8 saat çalıştıklarını varsayalım,
    Yani günün 3 de 1 inde mesai yapıyortlar bu durumda:
    6 ay X 30 gün X 1/3 = 60 gün

Yılda sadece 60 gün çalışıyor öğretmenler. Vaay anasını...

Kardeş kusura bakma ama oha yani şöyle düşün günde 8 saat mi çalışıyor?O 8 saatin ardından 8 saat de hiçbirşey yapamıyor yorgunluktan bu oldu sana 16 saat

Bunun cevabını en iyi bir öğretmen verir onun için öğretmen bi arkadaş cevap versin...

• quote:

Orjinalden alıntı: Frank Castle

quote:

Orjinalden alıntı: erenkurt

quote:

gereksiz yere alırlar

e be bu güne kadar hayatımda gördüğüm dünyanın en zeki insanı seni peki bu adam maaş almazsa ki zaten aldığı para pek bişey değil.Bu adam en az 4 kişilik ailesini 3 ay boyunca nasıl geçinderecek bunu da düşünme zahmetin de bulundun mu acaba?

aldıkları para asgari ücretin yaklaşık 2 katıdır.
    çalışmayaan adama neden para verilir.hadi 1 ay verdin.3 ay niye veriyosun.tamam 3 ay ver ama asgari ücret verde bari adam aç kalmasın o zaman.
    zaten ben ne desem boş.Türkiye senlerin ellerinde

bu arada üniversiteye girebilirsem bu yıl ileride öğretmen olcam.bana çalışmadan para verilemesini istemem.zaten öğretmen olursam alıdığım paranın bir kısmı eğitimle ilgili gönüllü kuruluşlara gidecektir

sen önce temel ihtiyaçlarını karşıla ondan sonra bağış yaparsın... sanırsın adamlar 5 milyar maaş alıyor...
    avrupada öğretmenlerin ne kadar maaş aldığını hiç araştırdın mı? tabi ki araştırmadın ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsun...

• Öğretmenler daha fazlasını hakediyor keşke devletimizin imkanı olsada aylık 5000-1000 ytl maaş bağlasa öğretmenlerimize doktorlarımıza
  • at gözlüklerinizi çıkarttığınız zaman tekrar konuşalım.yanılmışım ben özür diliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Bu bölüme artık nadir yazıyorum ama Necati Hocamın şu cevabını okumanızı istiyorum;

Öğretmenler Yaz Tatillerinde Maaş Alırlarmı?

http://forum.donanimhaber.com/m_10982736/mpage_3/key_//tm.htm#10994656

Çok haklı

• quote:

at gözlüklerinizi çıkarttığınız zaman tekrar konuşalım.yanılmışım ben özür diliyorum.

Kardeşim sen ev geçindiriyor musun? Sen benim yerim de ol da yaşa bakalım... Ben sana vereyim 1200 ytl maaş. Sen bu parayla kira, yiyecek, ısınma, elektrik, su, tel, yol, çocuk vs. gibi masrafları karşıla.. Üstüne de bir kıyıya para koyabilmeyi başar, ben yemin ediyorum senden büyük olduğum halde elini öperim.
  • Hemde ÇATIR ÇATIR
  • Benek madem geçinemiyon evlenmeseydin krdş bak ben hiç bulaşıyommu millet 500 ytl le geçindiriyo .Durmak yok yola devam
  • quote:

Orjinalden alıntı: Benek

quote:

at gözlüklerinizi çıkarttığınız zaman tekrar konuşalım.yanılmışım ben özür diliyorum.

Kardeşim sen ev geçindiriyor musun? Sen benim yerim de ol da yaşa bakalım... Ben sana vereyim 1200 ytl maaş. Sen bu parayla kira, yiyecek, ısınma, elektrik, su, tel, yol, çocuk vs. gibi masrafları karşıla.. Üstüne de bir kıyıya para koyabilmeyi başar, ben yemin ediyorum senden büyük olduğum halde elini öperim.

ben geçindirmiyorum ama biz 900-1000 liraya çok rahat geçinebiliyoruz.bende kendimi geçindirebilirim.istersen deniyelim.ver bana 2 çocuk 1 kadın ve 1200 lira 1 ay geçinirim.zaten böyle bir yarışma vardı.adamlar asgari ücretle geçiniyorlardı.

ben sizin açınızdan bakınca haklı olduğunuzu anladım

düzeltm:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lèon -- 12 Ağustos 2007; 18:02:57 >

• quote:

Kimin at gözlüğüyle baktığı belli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mujim_007

quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Bu bölüme artık nadir yazıyorum ama Necati Hocamın şu cevabını okumanızı istiyorum;

Öğretmenler Yaz Tatillerinde Maaş Alırlarmı?

http://forum.donanimhaber.com/m_10982736/mpage_3/key_//tm.htm#10994656

Çok haklı

• Aldıkları paranın fazlasını hakeden öğretmenlerimin elinden öperim ama bizim okulumuzda da 1 hoca vardı koca sene boyunca tahtaya 1 tek yazı yazmadan seneyi bitirdi şimdi sözeldir branşı dersiniz. Matematik öğretmeni bu ve geometri dersimze giriyordu. 1 tek geometri sorusu tahtada görmeden derste sadece oturmamızla sınavda tübitak'ın olimpiyat sorularıyla sınava girip sınavda 25'i geçen olmadığını bilirim.

Ama hakkıyla kazananda çok öğretmenimiz var. Onlara kimse laf edemez.

Birde yukarıda ev geçindirilmekten bahsedilmiş. Babam 900 YTL maaş alıyor ve tornacı günde 12 saat çalışıyor. Annem, ilköğretimde okuyan kardeşim (6. sınıf) ve üniversitede okuyan bana hiçbir zorluk yaşatmadan geçimimizi sağlıyoruz. İlla t-shirt'ün levis olması gerekmez, ayakkabının adidas olması gerekmez.

Eğer zaten adam gibi yaşıyorsanız 900 lira ilede gayet güzel geçinilebiliyor demek ki.

Babamın bir lafı var geçim konusunda. Kesinlikle sağ partiye oy vermem sağ partiye oy vermedende ölücem der. Ama sol hükümetleri de gördük. 99 Koalisyon hükümeti zamanında 5 litrelik yağı 14 Liraya aldığımı biliyorum diyor şuanda aynı yağ 9.5 YTL.

Soldan yarar gelmemiş bize yıllardır ama napalım bizim çizgimiz bu kötüde olsa verecez oyumuzu diyor.

• Şimdi "zenginin parası züğürdün çenesini yorarmış" diyeceğim olmayacak.

Şimdi diyelim ki öğretmene çalışmadğı zamanlarda maaş vermedin. O zaman okullar açıkken de bu öğretmen ben daha iyi bir iş buldum hadi eyvallah deme hakkına sahip olmaz mı? O zaman eğitim de sekteye uğramaz mı?

Ayrıca öğretmenlerin yıllık izin tatili yoktur ve sadece yaz tatillerinde 2 ay izin yapabilirler. Yani diğer memurlar gibi yılın herhangi bir ayında tatile çıkma hakları yoktur. Bu durumda da her ne kadar uzun bir tatil yapıyorlar gibi gözükse de sonuç olarak bir kısıtlama içerisinde oluyorlar.
  • kardeşim ben 600 ytl yede geçinirim hatta çok daha azına bile geçinirim.Yaşam standardı diye bişey var ya.Ya sen git vekillrinin aldığı maaşları düşür.Başbakanının,muhalefetinin seçim için senden çaldığı trilyonlara haykır tamam mı?Ordunun devletten çaldığı paralara haykır.gümrükte rüşvet yiyen adilere haykır.Daha niceleriGelmişin fakirin 3 kuruşluk maaşını çok görüyosun.Yaptığın terbiyesizlikten başka bişey değil hala konuşuyosun be utanmadan.
  • quote:

quote:

ya hocam bu insansılarla boşuna kendini yorma. Memleketin kurtuluşu öğretmen maaşlarına kaldıysa bu ülkede yaşanmaz zaten. Sen öğretmenin 2 ayda aldığı 2000 liraya takacağına milletvekillerinin 3 haftalık mesai için aldıkları 3 aylık maaşlarına bak. Batık bankalara hazineden aktarılan paralara bak. İhalelerde mütahitlere çıkılan koltuklara bak. KIT lerin başında sadece bankamatiğe giderek ayda 6000 lira maaş alanlara bak. Bugün buraya yazı yazmanı sağlayan kişiye ondan sonra gel frank evladım. Bu arada tüm Türkiye'de ki 800000 öğretmenin maaş almadıkları 2 ay hatta 3 ay boyunca (senin dahiyane teorine göre) çoluğuna çocuğuna ne yedireceğine dair düşüncelerini ve çare yollarını öğrenmek isteriz.

Forumda pc üzerine yorumlarını beğenerek okuduğum Tuvnera bu konuya yazdığın mesajla beni hayalkırıklığına uğrattın.

• quote:

Orjinalden alıntı: grotesque

quote:

quote:

ya hocam bu insansılarla boşuna kendini yorma. Memleketin kurtuluşu öğretmen maaşlarına kaldıysa bu ülkede yaşanmaz zaten. Sen öğretmenin 2 ayda aldığı 2000 liraya takacağına milletvekillerinin 3 haftalık mesai için aldıkları 3 aylık maaşlarına bak. Batık bankalara hazineden aktarılan paralara bak. İhalelerde mütahitlere çıkılan koltuklara bak. KIT lerin başında sadece bankamatiğe giderek ayda 6000 lira maaş alanlara bak. Bugün buraya yazı yazmanı sağlayan kişiye ondan sonra gel frank evladım. Bu arada tüm Türkiye'de ki 800000 öğretmenin maaş almadıkları 2 ay hatta 3 ay boyunca (senin dahiyane teorine göre) çoluğuna çocuğuna ne yedireceğine dair düşüncelerini ve çare yollarını öğrenmek isteriz.

Forumda pc üzerine yorumlarını beğenerek okuduğum Tuvnera bu konuya yazdığın mesajla beni hayalkırıklığına uğrattın.

burda tartışılan öğretmenler mi yoksa milletvekilleri maaşları mı?
    o kadar paraya geçinemiyorlarsa öğretmenler asgari ücret insanlar ölmüş demektir.
    geleceğimizi düşünmek için para biriktiriyoruz diyosunuz.o zaman asgari ücret alan ne yapsın.onların çocukları okumasında gitsin pkk'lı mı olsun?ya da asgari ücretle çalışanın ileride bir ihtiyacı olmayacak mı?
    öğretmenlerin aldığı parayla bi insan çok iyi şartlarda geçinebilir.zaten ben almsınlar demiyorum.daha az alsınlar diyorum.
    buraya yorum yazanların "çoğu" bir öğretmenle 1. en fazla 2. dereceden akraba olmalılar.
    zaten benim düşüncemi çoğu kişi beğenmez.herkes kendini düşünür kendi için yaşar.

• kardeşim algılayamıyorsun heralde.sen asgari ücretler artırılsın demelisin.Sen bana söylesene öğretmen maaşları asgari ücrete indirildi diyelim senin bunda ki karın ne olacak?Sorunun çözülecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüçükPrens -- 12 Ağustos 2007; 19:01:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: erenkurt

kardeşim ben 600 ytl yede geçinirim hatta çok daha azına bile geçinirim.Yaşam standardı diye bişey var ya.Ya sen git vekillrinin aldığı maaşları düşür.Başbakanının,muhalefetinin seçim için senden çaldığı trilyonlara haykır tamam mı?Ordunun devletten çaldığı paralara haykır.gümrükte rüşvet yiyen adilere haykır.Daha niceleriGelmişin fakirin 3 kuruşluk maaşını çok görüyosun.Yaptığın terbiyesizlikten başka bişey değil hala konuşuyosun be utanmadan.

bu zamanda nerdeyse her öğretmenin arabası var.
    soru:kenar mahallede yaşayanlara günde 12-15 saat çalışıp 1 gün tatil yapmayana aldığı para etin tadına bakamayacak kadar az olan ne nedir?
  • hala anlayamadın galiba tamam öğretmenler maaşlarıda düşürülsün onlarında arabaları olmasın,onlarda et yiyemesin tamam çok haklısın sen tamam aferin sana tamam ben çok özür diliyorum nasıl olduda ben bunu düşünemedim.Evet bence de öğretmen maaşları indirilmeli onlarda aç kalmalı onlarda arba gibi bir lükse sahip olmamalı.Hergün sabah 6 tı da kalkmaları yetmiyormuş gibi birde sabahın 4 ünde kalkıp otobüse binip dersine yetişmeye çalışmalaı kazandığını da otobüs parasına vermeli.Evet sen haklısın pardon kardeş affına sığınıyorum.

Senin söylemen gereken şey maaşların artırılması.Düşük gelirlinin maaşının artıreılması hala anlayamıyormusun öğretmenin maaşının düşürülmesinin kimseye bir faydası olmadığını
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.