Şimdi Ara

Öğretmenler kutsal ama geçinemiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Milli Eğitim Bakanı, 81 ilden Ankara’ya gelen öğretmenlere “Bu kış sizi ısıtacağını umarım” diyerek imzalı battaniye hediye etti. Öğretmenler ise anketle konuştu: Yüzde 88’i borçlu, yüzde 38’i ek iş yapıyor, yüzde 48’i ek iş arıyor.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Cumhurbaşkanı başta olmak üzere yetkililer bu mesleğin kutsallığını vurgulayan, öğretmenlere sevgi-saygı mesajları yayınladılar. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise, önce sendika yöneticilerinden öğretmenlerin yaşadığı ekonomik sorunları bir kez daha dinledi; sonra 81 ilden gelen öğretmenlere “Bu kış sizi ısıtacağını umuyorum; manevi yönden de ısıtacağını umarım” diyerek, kendi adının yazdığı battaniyeler hediye etti. Öğretmenlerin duygularını ise bir anket ortaya koydu.

Eğitim-Sen, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde Türkiye genelinde internet üzerinden yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. 2 bin 104 öğretmenin katıldığı ankete göre, öğretmenlerin yüzde 57’si kirada otururken, sadece yüzde 25’inin evi kendisine ait.

Borcu ya da taksidi bulunan öğretmenlerin oranı yüzde 88 iken, borçsuz öğretmen oranı ise sadece yüzde 5.

Öğretmenlerin yüzde 82’si bankalardan kredi kullanmış. Yine yüzde 82’sinin kredi kartı bulunuyor.

Bunların yaklaşık yarısının ödemesi aylık 750 YTL’ye kadar çıkıyor.

Ankette, öğretmenlerin yüzde 38’i ek iş yaptığını, yüzde 48’i de fırsatı olduğunda ek iş yapacağını belirtiyor.

Ankete göre, öğretmenlerin mesleklerini yaparken en çok şikayetçi oldukları sorun ise “maddi imkanların yetersizliği”.

Öğretmenlerin yüzde 25’i sınıfların kalabalık olmasından, yüzde 23’ü ise idarenin keyfi baskılarından rahatsız.

Eğitimcilerin yüzde 47’si çocuğunun kendi mesleğini seçmesini istemiyor.

ÖĞRETMEN OLDUKLARINA PİŞMAN OLDULAR

Türk Eğitim-Sen de, 1970 öğretmenle yaptığı anketi açıkladı. Ankete katılanların yüzde 97,7’si kadrolu; yüzde 72,4’ü aldığı ücretle geçinemiyor; yüzde 53,3’ü kendisini alt gelir grubu olarak nitelendiriyor; yüzde 45,7’si de orta gelir grubu olarak tanımlıyor.

Yüksek gelir grubunda olduğunu düşünen öğretmenlerin oranı yüzde 1 bile değil. Yüzde 89,6’sının kredi kartı borcu ya da taksitleri var. Öğretmelerin yüzde 8’i ise borçlarından dolayı intihara teşebbüs ettiğini ya da intihar etmeyi düşündüğünü belirtmiştir” diye konuştu.

Yüzde 93,1’i ek ders ücretlerinin beklentilerini karşılamadığını, yüzde 91,3’ü maaşından birikim yapamadığını söyledi. Yüzde 90’ı öğretmenlik mesleğinin saygınlığını koruyamadığını düşünüyor; yüzde 36’sı öğretmen olduğuna pişman.

Devamı...http://ntvmsnbc.com/news/427292.asp

• haklısın katılıyorum ama bu olay yanlız öğretmenlele kıyaslanması yanlış,çalışan her kişi ve emeklimizin geçinebilecek paralar almalı diye düşünüyorum.

tabi öğretmenlerin görevi çok kutsal bunda hemfikiriz,ama gel gelelim ülkemizdeki çalışan insanların %70'i bu şekilde geçim derdi çekiyor.

asgari ücretin neti en az 1000 ytl olması ve maaş artışlarınında tefe tüfeye göre değil mecburi harcamalarımıza gelen zam oranında olması gerekiyor.

bu arada tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gt-40 -- 24 Kasım 2007; 13:32:16 >
  • Ya bu kadar da böyle fakirlik edebiyatı yapılmasından nefret ediyorum. Tamam sendikadır, maaşların artması için gerekçe sunacak bir şeylere ihtiyacı vardır, haklıdır belki ama böyle her dakka her dakka açız biz diye de ağlamak rezil bir şey. Öğrencilerin yanında bir duruşu vardır öğretmenin. Küçük emrah gibi de her dakka her dakka duygu sömürüsü yapılmaz ki. Sonra da saygınlık düştü diyorlar.

İstanbul-Ankara-İzmir gibi büyükşehirler dışında bir öğretmen olsam ben, sanırım çok rahat geçinirdim. Sanki herkes çok fazla alıyor da öğretmenler az alıyor gibi söyleniyor orasından rahatsızım.
  • Vay be. Kız arkadaşımdan ayrıldım deseydim 2. sayfa olmuştu heralde. Bu kadar mı duyarsısız.
  • ben öğretmenLerin paraya ihtiyacı oLDuğuna inanmıyorum bu yüsden bi$iLer yazmadımm...
    üniversitedeyim bugüne kdar fakir bi hoca görmedim..hepsinin durumu gayet iyiydi ... çengeLköy civarında ...en azından %80 inin arabası var ... dediği gibi fakirLiq edebiyatı tamamen ..
  • FİLDİ$İ yanılıyorsun bence bende zengin hoca görmedim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kralkobra_kralkobra

FİLDİ$İ yanılıyorsun bence bende zengin hoca görmedim...

nerde okuyodun yada okuyosun sen .? afrikada faLan mı .?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: FiLDi$i

quote:

sen nerede yaşıyorsun Türkiyede 1xxx lira ile zengin olunduğunu falanmı düşünüyorsun
  • öğretmen en güzel cevabı kendi cevabı vermiş zaten..

ayağını yorganına göre uzatacak herkes..adam 800 milyon maaş alıyo 600 milyon borca giriyo..yarın öbür gün acil bi ihtiyacım çıkar mı diye düşünmüyo..sonra kredi faizi,kredi kartı borcu vs..alırken bana mı sordu?ben niye almıyorum?tek zeki onlar mı?kıyak iş öğretmenlik olmadığıma pişman olmak üzereyim..
  • Arkadaş kim ne derse desin. Branşı iyi olan öğrencilerle iletişim yeteneği iyi olan öğretmen aç kalmaz. Üstüne basa basa söylüyorum. Öğretmen bir tutulursa doktoru bile geçebilir.
  • DEVLET , ÖĞRETMENİNE, ASKERİNE, POLİSİNE, MADDİ MANEVİ KONUDA EŞİT OLUCAK BU GÜN EN KÖTÜ DURUMDAKİ DEVLET MEMURU ÖĞRETMENDİR PEKİ ATATÜRKÜMÜZ NE DİYOR BU KONUDA ? ÖĞRETMEN BİR MİLLETİN GELECEĞİDİR SANIRIM BAŞKA LAFA GEREK YOK
  • quote:

Orjinalden alıntı: mewluth

Ya bu kadar da böyle fakirlik edebiyatı yapılmasından nefret ediyorum. Tamam sendikadır, maaşların artması için gerekçe sunacak bir şeylere ihtiyacı vardır, haklıdır belki ama böyle her dakka her dakka açız biz diye de ağlamak rezil bir şey. Öğrencilerin yanında bir duruşu vardır öğretmenin. Küçük emrah gibi de her dakka her dakka duygu sömürüsü yapılmaz ki. Sonra da saygınlık düştü diyorlar.

İstanbul-Ankara-İzmir gibi büyükşehirler dışında bir öğretmen olsam ben, sanırım çok rahat geçinirdim. Sanki herkes çok fazla alıyor da öğretmenler az alıyor gibi söyleniyor orasından rahatsızım.

Mewluth, mesela doğuda çalışan öğretmenler çift maaş alıyormuş. Böyle bir şey gerçekten var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: FiLDi$i

quote:

2 tane zengin hoca gördün diye herkezi aynı sanma
  • ewt 2 hocayLa tüm türkiyeyi kar$ıLa$tırdım ...
  • Öğretmen olduklarına o kadar pişmansalar istifa etsinler.
    En azından işsiz binlerce öğretmene yer açılır.
  • cahilliğime verin ama bu atanamama muhabbeti nedir anlamıyorum tamam belki atanamadınız ama ne biliyim özel ders falanda vermiyorsunuz ucuzda olsa biryerlerde başlayıp kendini göstererek üç beş özel öğrenci bulunamıyor mu
    özel sektör hiç mi düşünülmüyor illa memurluk devlet garantisi mi lazım herkese
    kar düştü kuş uçtu tren geçti diye tatil yaparken kendinizi geliştiremiyormusunuz
    mühendislik okuyup özel dersten ayda 3 milyar kazanan arkadaşlarım var
    gerçekten devlette çalışma için bu kadar hevesli iseniz sonra niye maaş az diye sızlanıyorsunuz
    bende mühendislik okuyorum üniversitede eğitim fakültesinde okuyan birinin ders çalıştığının çok rahat en az 5 katı fazla çalışıyorum ve devlete girsem muhtemelen öğretmenden 400 lira fazla alacam
    ağlayıp sızlayarak mesleğinizi küçük düşürmeyin anadoluda çalışan kadrolu bir öğretmenin geçinemiyom demesine inanmıyorum
    bu arada öğretmenler gününüz kutlu olsun

• bence öğretmen olucaksan öncelikle kendine eğitim düzeyi yerinde bir eş bulmalısın
    yani en azından senin kadar maaş alıcak
    ayda 1000 YTL sen kazansa
    1000 YTL de o kazansa
    cok lüks olmasada güzel bi yaşantınız olur
    zaten öğretmenden öğrencilerden özel ders talepleride olacaktır
    ordanda az cok para kazanırsın
  • cogu saatı bılmem kaca ozel ders verıo sonra hala gecınemıyoz dıyorlar
  • YAZDIKLARIM TAMAMEN GERÇEKTİR

OKUMANIZI ÖNERİRİM

bir öğretmen çocuğu olarak öğretmenlerin ne hallerde
    olduğuna inanmayanlara "gerçek dünyaya" " gözlerini açarak"
    bakmalarını öneriyorum

ek iş olmadan artık öğretmenlik yapılmıyor ki o bile yetersiz geliyor
    bunu kim için söylüyorum?

dürüst , çıkar için birilerine yanaşmamış , tek amacı yeni nesilleri yetiştirmek
    olan öğretmenler için söylüyorum

yazık ki size hiç bir şeyden haberdar değilsiniz , 5 yıldan beri
    öğretmenler belli kategorilere ayrılmış durumda , resmen
    dalga geçiliyor

artık eğitimin de cılkı çıktı ki öğrencilerin çoğu dersi bile takmıyor
    ne kadar zor şartlarda öğretmenler bir bilseniz

öyle milletvekili olup kotukta uyumaya benzemez , onlar ancak
    öğretmnleri süründürecek kadar kötü olurlar başka hiç bir şey değil.

neden mi ? çünkü gelecek nesilleri öğretmnler yetiştiriyor ve
    o vekiller de bunun önüne her türlü taşı koyuyor

sanki bütün garezleri öğretmenlereymişçesine ya bir sürü
    ıvır zıvır toplantı oluyor , ya nereye gittiği belirsiz
    paralar toplanıyor ya da en acısı
    öğretmenlerin sürekli maaşlarından kesiliyor
    çoğu , krediyle yaşamak zorunda kalıyor

gençlik o kadar çürmüş ki bir de buna artık bilerek yozlaştırılmış eğitim sistemiyle
    müdürlerin veya diğer idarecilerin birilerince atanması ve disiplin değil de
    daha da öğretmenleri zor duruma düşürüp saygısız öğrencileri
    haklı çıkaran tavırları eklenince iş iyice içinden çıkılmaz
    hal alıyor

bundan önceki iktidarlarda da bir sürü olumsuz şey oluyordu ama bunlar
    iyice öğretmenleri fakirleştirip krediye carta curta bağlayıp
    gebermeleri , öğrencilerin DOĞRU BİLGİLERLE DEĞİL DE
    HURAFELERLE YETİŞMESİNİ HAZIRLIYOR

AYNISINI ÜNİV. E TAŞIYORLAR SİZE GÜLLÜK GÜLİSTANLIK
    GÖRÜNEN ŞEY HER ŞEYİ BİTİRECEK

SON SÖZLER OLARAK ÖĞRETMENLERİ BU KADAR AŞAĞILAYAN
    ZİHNİYETİ KINIYORUM!

HE BİR DE O UNAKITAN BEYİN YÜZDE 2 ZAMMINA BİR TARAFIMLA
    GÜLÜYORUM !

BİR ŞEYLERİ BİLMEDEN ATIP TUTMAYIN!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usak_Efesi -- 25 Kasım 2007; 1:41:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Come_ClaRity93

bence öğretmen olucaksan öncelikle kendine eğitim düzeyi yerinde bir eş bulmalısın
    yani en azından senin kadar maaş alıcak
    ayda 1000 YTL sen kazansa
    1000 YTL de o kazansa
    cok lüks olmasada güzel bi yaşantınız olur
    zaten öğretmenden öğrencilerden özel ders talepleride olacaktır
    ordanda az cok para kazanırsın

En iyi cevap bu bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F0NDiP -- 27 Kasım 2007; 15:36:12 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.