Şimdi Ara

ÖĞRETMEN, DEVLET PERSONELİ MAAŞLARI VE DEVLETE YÜKÜ (BÜYÜK KONU) (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.526
Cevap
4
Favori
42.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öğretmenlik mesleğinin ne önemi ne kutsallığı var Allah doğru yolu göstersin millete diye görev mi verdi bunlara.Herkes öğretmenlik okur ama herkes sahip olduğu bilgiyi hakkıyla anlatamaz geçip buraya öğretmenliği övmeyin bizim okuduğumuz kitaplar burdan Londra’ya yol alır öz eleştiri yapıp sorunlar nasıl çözülür deme yok işlerine gelince imam mv maaşlarına saldır sen ne kadar gereksiz maaş alıyorsan oda alıyor şu 15 senede öğretmenlerin değeri kalmadı yazıl ettiler öğretmenleri de görüyoruz saldırmalarından sokak bebesi gibi millete



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alovera01 -- 24 Mayıs 2020; 22:19:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liyakat sahibi olsalar daha fazla alsinlar sorun yok. Biz de 12 yil milli egitim surecinden geçtik, ogretmenlerin %90'ı ya kapasite ve bilgi birikim olarak egitim vermeye uygun degil, ya gorevini ciddiyetle yapmiyor veya da en kotusu kötüsü, nasıl öğretilir noktasında bir haberler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CevizAdam

    bence de eğitim özelleşmeli.tüm öğretmenler kendi arasında anlaşmalı en az 10bin tl maaş ile çalışmalı.parası olmayanlara ya da ted mosby gibi kafası çalışmayanlara emek ve vakit harcanmamalı
    Haksız olduğum noktalara değinebilirsin kafamın çalışmadığını iddia edeceğine.
  • Thekanarya kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bu para öğrenciye harcansın diye verilmiyor ki öğretmenin kendi kırtasiye harcaması için veriliyor.öyle olsa sınıfı olmayan müdür müdür yardımcılarına verilmez.tabi ki alacak öğretmen bir çok kurum öğle yemeği servis gibi devletten aldığı hizmet var akademisyensen araştırma ödeneği var sağlıkçıysan icap ücreti var mühendissen arazi tazminatı var iş öğretmenin senede aldığı 1200 aya bölünce 100 liraysa daha fazlası bir çok kurumda zaten veriliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devlet topladığı vergilerle 4 şeyi tamamen eşit ve ücretsiz sunmalı

    sağlık hizmeti
    adalet
    can ve mal güvenliği
    eğitim

    ama maalesef hiçbirini beceremiyor.
    suç öğretmenlere mi kaldı?
    öğretmenlere gelene kadar diyanet kapatılsın.
    1500 yıldır besmelenin anlamını öğrenemedi millet neye faydası var?
  • Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    Değinmiş işte illa devlet geçen seneye kadar özele verene 4.000 liraya kadar ödeme yapıyordu böyle düşünenler çoğaldıkça devlet okulları kapanır özel okullar çoğalır şu anda bir çok köyde devlet okulları kapandı sayıları 10 un altına düştüğü için.bu şekilde düşünen ilçe merkezleri de çoğalırsa ya da devletin vereceği teşvik artarsa özelleşme de hızlanır.ama bu para her türlü katma değeri sağlanacağı için kurumun kar etme durumu da olacağı için fazlasıyla cebinden çıkacak öğretmenler de 3 5 öğretmen birleşir bir özel okula ortak olur dersanecilik sürecinde böyleydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    Sadece oda değil herkes okumalı zihniyeti yüzünden heryere üniversite açıldı. Ben soruyorum bu kadar kişi okumalı mıydı ünivertsite ? Her insan ünivewrsite okumaya uygun mudur ?

    Üniversitelerde sırf askerden kaçmak için gelmiş, sorf gönül eğlendiren okuduğu bölümle alakası olmadığı gibi sınıfın kalitesini düşüren bir yığın güruh doldu. Bu insanlar iş hayatına atılamadı, bu insanlar hayatlarının en parlak en fazla risk alabilecekleri dönemlerini dört duvar arasında bizim vergilerimizle oralarda eğlenerek geçirdi ! Böyle bir düşünce yapısı olamaz !

    Bedava olan herşey bayağılaşır bu temel bir kuraldır. İnsanın bir konumu elde etmesi için çabalaması, birşeyler feda ettiğinin bilincinde olması gerekir ki uğraş versin. Bugünkü zihniyette ise artık her isteyen üniversiteli ve şu an bu rezilliğin boyutu bir adım öteye taşınıyor neymiş lisans eğitiminin kalitesi çok düşük olduğu için bazı mesleklere yüksek lisans şartı getirilecek ! Ne olacağını söyleyeyim sırf vergilerimizden ödenek almak için heryerde mantar gibi yüksek lisans bölümleri türedi ve türeyecek.

    Eğitim daha kısa ve kaliteli hale getirileceğine daha yoz ve uzun hale getirilecek ! İnsanların hayatlarının en değerli kısmı bir hiç için harcanacak !




  • ©hosen kullanıcısına yanıt
    Hocam bedava olan şey bayağı olur. Suistimal edilir, sömürülür ve inanılmaz derecede verimsiz hale gelir. Bunu unutmayın.
  • Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    öğretmen maaşlarını 10bin yapacaksın ki lisede tıp yerine öğrenciler öğretmenlik tercih etsin
    öğretmenlerin tatillerini uzatacaksın ki tatillerde yurtdışına gidebilsin,kitap alabilsin,tiyatroya gidebilsin,geçim sıkıntısını düşünmesin öğrencilerine güzel rol model olsun

    öğretmenler için şartları kötüleştirmek ülkeyi daha da kötü hale getirir,türkiyede öğretmenlik diğer ülkelere göre ayaklar altında öğretmenlere değer verilmiyor.iyi-kötü öğretmeni sen kimsin de değerlendiriyorsun? öğretmen insan ne aşamalardan geçiyor kaç tane sınava giriyor atanıyor doğuda zorunlu hizmet yapıyor.atatürk milletvekili maaaşlarının öğretmen maaşlarını geçmemesi gerektiğini söylemiştir

    senin derdin çevrendeki öğretmen olmuş insanları çekememezlik.iyi/kötü doktor,milletvekili,polis,bekçi diye ayrıma gidiyor musun? ülkedeki yolsuzlukların peşine gidiyor musun? öğretmenlerin 800dolar bile etmeyen maaşı sana dert olmuş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • HELAL OLSUN YÜCE HALKTAN GERÇEKTEN KAFASI ÇALIŞAN İNSANLAR DA ÇIKIYOR gururlandım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmen nedir olum. Öğretmenler boştur. #gastheteachers

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf Alpha Sierra Tango Hotel Echo Tango Echo Alpha Charlie Hotel Echo Romeo Sierra
    Golf Alpha Sierra Tango Hotel Echo Tango Echo Alpha Charlie Hotel Echo Romeo Sierra
    Golf Alpha Sierra Tango Hotel Echo Tango Echo Alpha Charlie Hotel Echo Romeo Sierra
    Golf Alpha Sierra Tango Hotel Echo Tango Echo Alpha Charlie Hotel Echo Romeo Sierra
    Golf Alpha Sierra Tango Hotel Echo Tango Echo Alpha Charlie Hotel Echo Romeo Sierra
    Golf Alpha Sierra Tango Hotel Echo Tango Echo Alpha Charlie Hotel Echo Romeo Sierra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CevizAdam kullanıcısına yanıt
    Ufak atalım, civciler yiyemiyor

    "Atatürk’ün “Milletvekili Maaşları Öğretmen Maaşlarını Geçmesin” Dediği İddiası Doğru Değil

    “Paşam vekil maaşlarını düzenleyeceğiz ne kadar verelim?” sorusuna Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Öğretmen maaşlarını geçmesin” şeklinde yanıt verildiği iddiası dayanaktan yoksundur. Atatürk’ün bu sözü söylediğine dair bir kaynak, belge ya da tanıklık da yoktur. 1923 yılında ve sonrasında milletvekillerinin maaşlarına ilişkin kabul edilen düzenlemelerin hiçbirinde öğretmen maaşlarının sınır olarak kabul edildiğine dair bir atıf yer almamaktadır. Bahse konu yasal düzenlemelerde tespit edilen maaş miktarları, ilgili dönemdeki öğretmen maaşlarının kat be kat üstündedir. Milletvekili maaşlarının öğretmen maaşları ile sınırlı tutulması gibi bir durum uygulamada ve yasal mevzuatta yoktu.

    Örnek verecek olursak, 1924 yılında yeni bir öğretmen 17 lira maaş almaktaydı. 1926 yılında ilkokul öğretmeninin maaşı 15, orta okul öğretmeninin maaşı 25 lira idi. 1930 yılında orta okul öğretmenlerinin maaşı 144 liraya artırılmıştı. 1931 yılında ise orta okul öğretmenlerinin maaşının 72-144 lira arasında olması kararlaştırılmıştı. Milletvekili maaşı ise 1923’te 208, 1924’te 308, 1926’da 308, 1930’da 510, 1931’de ise 360 liraydı. "

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CevizAdam kullanıcısına yanıt
    Bedava yaptığınız eğitimden elde edilen sonuç bu arkadaşım ! Paramızı çöpe döküyoruz. Bundan bir kısım insan yararlanıyor diye onlara akan paralar kesilmesin diye sesiniz çıkmıyor. Sonuçlar felaket, eğitim sisteminin kalitesi 0. Bunu nasıl görmüyorsunuz ? Öğretmenlerin kaliteleri ancak bu kadar zaten bedava eğitimle bundan daha iyiside beklenemezdi...

    Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, (ÖSYM), Kamu Personeli Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi raporu yayımladı.
    KENDİ ALANLARINDA ZORLANDILAR

    Rapor matematik, fizik, kimya gibi alanlardan mezun olan öğretmenlerin kendi branşlarıyla ilgili sorularda zorlandıklarını ortaya koydu.

    Adayların kendi bölümlerine ilişkin 50 soru üzerinden yapılan hesaplamada Fen bilimleri ve teknoloji mezunlarıının başarı ortalaması 11.82 Kimya öğretmenlerinin 14.14 Fizik öğretmenlerinin 16.25 Matematik öğretmenlerininse 11.97 oldu.




  • Maastaki Vergiyide o kadar dusureceklerse ben razıyım,özele herturlu gonderirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Matematik sorusu çözemeyen matematik öğretmenleri yetiştiren bir sistem savunuluyor !
  • souledge S kullanıcısına yanıt
    Bu kafadan vazgeçersek, vergi dayamazsak
    Dolar da düşer, fiyatta düşer, sıcak euro-dolar da girer.
    Yeter ki serbest piyasayı düzgün yönlendirsin devlet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.