Şimdi Ara

ÖĞRETMEN, DEVLET PERSONELİ MAAŞLARI VE DEVLETE YÜKÜ (BÜYÜK KONU) (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.526
Cevap
4
Favori
42.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Periah kullanıcısına yanıt
    bu söylediklerinize aynen katılıyorum hocam ancak sağlık eğitim adalet güvenlik paralı olacaksa devlete vergi ödemek zorunda da değilim. maaşımın %35 daha elime geçmeden kesiliyor. kalan kısmında yaklaşık %25'lik kısmı alışveriş fatura vs. derken kesiliyor. dolayısıyla bir şeylerin "bedava" olmasını bekliyor insan.
    benim anlayışımda kadro mantığı uymuyor zaten. devlete kapağı atan "hayatım kurtuldu" deyip salıyor kendini.
    hepsi sözleşmeli olsun performansa göre değerlendirilsin.
    ama bu yozlaşmışlıkla maalesef bunlar ütopik kalıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: salabelo

    Oğlum sana adam akıllı konuşmayı mı öğretememişler, ben öğretmenin olayım istiyorsan?
    Okuma - yazma için senelerce maaş mı bağlanır.
    Bu paranın geri dönüşümü mü var? Sen ne anlatıyorsun
    Devletin neden bu kadar her şeye vergi bindirdiğini anlayamıyor musun, çaldıkları için mi gerçekten?
    Yoksa bağlanan bu maaşlar mı sebebi?
    hitaba bak...
  • Arkadaşlar bakın ülkenin en büyük öğretmen sayfasında böyle bir paylaşım yapılıyor ve müstehcen bir içerik olmasına rağmen yorumlara bakınca yazanların neredeyse hepsi onaylamış. Ben öğretmen olmadığım halde utandım yazık gerçekten diyecek söz bulamıyorum o kadar bayan var genç var takip eden ama adamlarda ar edep kalmamış yazık!


    ÖĞRETMEN,  DEVLET PERSONELİ MAAŞLARI VE DEVLETE YÜKÜ (BÜYÜK KONU)




  • salabelo S kullanıcısına yanıt
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SıradanÇinkoKarbonPil

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Bizim haber sitelerinin suçu değil, sansasyonel haberciliğin suçu. Araştırmaya itilmiyor maalesef bu insanlar, kimse itmiyor araştırmaya. Ben hariç.

    Tamam hocam helal olsun verginiz. Size de iyi akşamlar, hayırlı bayramlar.




  • ©hosen kullanıcısına yanıt
    İşte benimde üstüne basa basa haykırdığım gerçek bu. Eğer bu rezalet sözde bedava hizmetler olmasaydı her birimizin maaşı binlerce lira daha yüksek olacaktı. İnsanlar ödediği devasa vergilerin farkında dahi değil. Eğer size brüt maaşınız verilseydi ve sonra o maaşın vergi kısmını kendiniz devlete ödeseydiniz o zaman isyan ederdiniz. Sadece bu değil maaşdan kesilen devasa verginin üzerine birde dolaylı olarak devasa vergiler alınıyor.

    Bu paraları açıkça başarısız olan bu hizmetlere akıtacaklarına bize versinler. Bizden kesmesinler. Yakınımda bulunan camiye istersem ben bağış yapayım. çocuğumu göndereceğim okulu kalitesine göre ben araştırıp seçeyim, istediği sağlık sigortası ile istediğim hastaneye ben gideyim veya gitmeyeyim. Benim kendime nasıl baktığım benim sağlık harcamamı etkilesin başkasının riskini ben ödemeyeyim.


    Vurgulamaya çalıştığım bu. Eğer sağlık, eğitim veya dini hizmetlerde seçimi bireylere bırakırsak doğal olarak başarılı olanlara yönleneceklerdir, doğal olarak piyasanın ihtiyaçlarını karşılamaya yöneleceklerdir. Arz ve talep, rekabet gibi temel kurallar işleyip bize zaman içerisinde optimum çözümleri sunacaktır. Bunları bir merkezden yönetemesiniz. Yönetemediğiniz için bugün bu gerçekten kötü hizmetleri alıyoruz. Hastanede bir doktor günde belki 200 - 300 kişiye bakıyor sizce günde 5 dk zamanı olan bir doktor sizi ne kadar önemsedi ? Veya başı ağrıyınca hastaneye koşan bedava olduğu için herkesin evinde bir torba ilaç olması hoşunuza gidiyor m u ?




  • farukclkk kullanıcısına yanıt
    Utanma arlanmada kalmamış
  • SıradanÇinkoKarbonPil kullanıcısına yanıt
    Hocam sürekli değişen ve devasa büyüklükte olan binlerce farklı kola sahip PİYASA adını verdiğimiz ekonominin ihtiyaçlarını anında hissedip buna göre eğitim sistemini tek merkezden organize edebilecek bir sistem yoktur. Bu komunizm veya sosyalizm olarak ekonomi modeli olarak geçmişte denendi denendiği her yerde verimsizlik, yönetilemezlik ve fakirliğe yol açtı.

    Bu işleri serbestleştirdiğiniz zaman eğitim piyasaya duyarlı hale gelir. Çünkü her birey kendi algıları ile piyasayı sürekli tartar. Tel bir merkez yerine binlerce farklı merkez piyasanın her yanını sürekli inceler ve piyasa ihtiyaçlarına çok daha hızlı ve doğru yanıtlar verirler. Üstelik yanlış karar veren oyuncular batar ve batarken sadece kendileri bundan zarar görür. Merkezi sistem ise batmaz bütün zararı halkın üzerine yıkıp ayakta durur.

    Bunlar çok temel kurallar. Herkese bedava eğitim çok çekici geliyor kulağınıza çok hoş geliyor farkındayım ama gerçek hayatta bunun karşılığı yok. Bu hem piyasanın ihtiyaçlarını karşılaşayamamamıza hem verimsizliğe hemde sistemin sömürülmesine suistimal edilmesine yol açıyor. Özelde de sömürülemez mi ? suistimal edilemez mi ? Evet edilebilir fakat özelde kötü yönetilen kurum batar. Devletde batmaz halkın sırtına biner aralarındaki fark budur. Özelde kötüler veya piyasa şartlarına yanıt veremeyenler batar ve uygun olanlar yaşar bu sayede piyasa ve eğitim ahenk içine girer bir süre sonra.




  • radko kullanıcısına yanıt
    Ar, edep yok bazılarında, malesef!
  • radko kullanıcısına yanıt
    Hocam, bana özelden yazan arkadaş sizi de, beni de mahkeme ile tehdit ediyor.

    Özellikle ikimize kafayı takmış.
  • salabelo S kullanıcısına yanıt
    hani açık adres ben görmüyorum?


    gel kendi hesabınla görelim bakalım kimsin nesin.
  • Çok uzun olmuş ilk 3 4 sayfayı okudum zaten birbirini tekrarlıyor yazilanlar.
    Fikrimi beyan etmek istedim.
    Eğitimde reform şart bu eğitim sistemi ve müfredat ta öğretmenin öğrenciye verebileceği şey çok kısıtlı bu yüzdende yatarak para kazanan öğretmen sayısı bir hayli fazla ama bu öğretmenin suçu değil sistemin suçu. Arkadaş eğitimde reformu özelleştirme olarak düşünmüş saygı duyarım fikrine ama katılmam.
    Devletin maaş yükü evet çok fazla buna bende katılıyorum memuriyet bukadar cazip olmamalı 10kisiden 9u memur olmak isteyince kimse risk almıyor ticaret yapmıyor üretim yapmıyor sonra bütün yük esnafın üreticinin sırtına biniyor. Devlet memuru kazancından bir gelir vergisi ödemiyor aslında teoride böyle bir vergi olsada zaten maaşı aldığı yer ile vergiyi ödediği yer aynı olunca maaşı aldığı yerde katma değer sağlayarak değilde vergiler ile maaşı ödediği için gelir vergisi yok diyebiliriz. Bu durumda bütün memur maaşları işçi ve sanayicinin sırtına kalıyor buda haksizlik. Belkide bunların içinde parasını en çok hakemden memur öğretmen ama imamların maaşları çok büyük yük ve gereksiz vergi daireleri tapular vs vs bu düzenleme ile değiştirilebilir. Keşke sınırsız kaynağımız olsa herkes mutlu mesut refah içinde yaşasa ama sınırlı kaynakları adaletsiz dagıtinca öğretmenin maaşına kadar geliyor iş malesef. 2020 TL asgari maaşın vergisini topluyor bu devlet çok acımasızca. Biri yazmış yukarıda yine birileri memur olamamış diye çok haklı belki ama bunu sürdürülebilirliği yok bu ülke daha önce memurunun maaşını ödemek için IMF den borç aldı bakın yine aynı duruma geldik herkes memur olmak isterse bukadar cazip olursa memuriyet kimse iş yapmaz katma değer saglamaz.




  • Öğretmen arkadaşlar siz ne diyorsunuz bu yorumlara bir kişi twit atıyor ve ülkenin en büyük öğretmen sayfası bu şekilde müstehcen yorumlarda bulunuyor ve altında da öğretmenler destekliyor bayan olsun erkek olsun. Şimdi sorayım size benim çoçuğuma eğitimi bu öğretmenler mi verecek gerçekten bunlar kendini bile eğitememiş ki öğrencileri eğitsinler. Ağzıma o kadar çok şey geliyor ki yazmıyorum buraya!

    ÖĞRETMEN,  DEVLET PERSONELİ MAAŞLARI VE DEVLETE YÜKÜ (BÜYÜK KONU)




  • Bana kalsa üniversitelerin yarisini kapatırım o binaları meslek lisesi yaparım. Haftada 15 20saatte ingilizce dersi veririm Dünyaya kalifiye eleman ihraç ederim ne lazım bize arkeolog, zoolog, kimyager vs vs bu alanlarda zaten köşeler tutulmuş iyi yerlerdekiler ölene kadar bırakmıyor makamlarını işlerini bu arada kendim arkeologum ama inşaat sektöründe calisiyorum. 😂 Şimdiki aklım olsa hiç okumazdim liseden sonra iş hayatına atilirdim
  • radko kullanıcısına yanıt
    Bunlar yerine biz utanıyoruz artık rezil insanlar gerçekten. En azından yorumlara bakayım dedim öğretmen arkadaşlar tepki gösteriyordur belki diye bayan öğretmenler dahil destek veriyor girip bakabilirsiniz rezilliğin bu kadarı gerçekten bu insanlardan(!) öğrencilere vatana millete ne hayır gelir?
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.