Şimdi Ara

Öğretmen maaşları neden bu kadar düşük (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
604
Cevap
7
Favori
13.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim milletimizin derdi hep başkasının parası, kimin cebine ne kadar para giriyor.Hep başkalarıyla gözleşiyorlar.Ben buraya nasıl geldim aldığım paraya çalışma koşullarıma şükür edeyim yok hiç.

Atanana kadar hepsi ağlıyor ceplerinden beş kuruş para olmadan gezerler atanırlar 2400 lira para alınca küçümserler.Kimse neydim ne oldum demiyor.Sorsan tüm öğretmenler fakir ama büyük kısmı ev araba sahibi ve hepsi fakiriz diye ağlıyor.En sevmediğim meslek grubudur kendileri.

Hizmetliyi küçümseyip o da okuyup öğretmen olsaymış diyenlerede herkes öğretmen yada hademe olamaz.Birilerini o işi yapması gerekiyor.Ama öğretmen olamadıysada bu size onu küçük görme aldığı parayı hesaplama ve bu parayı hak etmediğini söylemek sizin haddiniz değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Battlestar DH

quote:

Orijinalden alıntı: HerrWolf

bu ögretmenlerde yani bi laf dicem ceza alıcam anasını satim para yok az kazanıyoruz diyorlar okulun otoparkı son model arabalarla dolu hadi onu geçtim cok rahat bi meslek bi işçi 12 saat calısıyor aldıgı para 800 civarı adaletmi bu

İşçiye haksızlık yapılıyor diye öğretmene de mi yapılsın haksızlık? Sanki 3 öğretmen maaşı bir otomobil maaşı ya da hiç zorlanmadan alınıyor o arabalar.ilginç.

Haksızlık yapılmasını istemiyorsanız maaşınızı beğenmemezlik yapmayın genel olarak konuşuyorum.
    Ülke şartlarında çok güzel maaş alıyor öğretmenler.
  • Ben hizmetlinin aldığı maaştan değil, öğretmenin aldığı maaştan bahsettim hocam. Hizmetlinin maaşıyla karşılaştırmıyorum. Zaten öyle bakacak olursak, herkes hademe olurdu.
  • Haftada 30 saat desek ki 30 ders saati

(30x45)/60=22,5

Aylik 90 saat eder.
    Hadi kurul falan fistan dersek 100 saat

Bayram seyran zaten tatil. Bide derslerini ilk 3 gun alirsan haftalik tatil 4 gun.

Hani memurlar icinde ele alirsak. Cok daha vahim durumda olan memurlar var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla bile millet alışmış sırtını devlete yaslamaya. Öğretmen olmakta basitleşti iyice. 10000 öğretmen alacaklarmış nedir bu ya. Nasıl alıyorsun ne yapıyorsun belli değil. Rasgele seçiyor atıyor bir şehire ne güzel. Bunları genele hitap etmek amacıyla yazdım yanlış anlama. Annen umarım layıkıyla yapıyordur görevini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Battlestar DH

quote:

Orijinalden alıntı: HerrWolf

bu ögretmenlerde yani bi laf dicem ceza alıcam anasını satim para yok az kazanıyoruz diyorlar okulun otoparkı son model arabalarla dolu hadi onu geçtim cok rahat bi meslek bi işçi 12 saat calısıyor aldıgı para 800 civarı adaletmi bu

İşçiye haksızlık yapılıyor diye öğretmene de mi yapılsın haksızlık? Sanki 3 öğretmen maaşı bir otomobil maaşı ya da hiç zorlanmadan alınıyor o arabalar.ilginç.

sorunda o ya haksızlık yapılmadıgı halde en cok yakınan ögretmenler
  • Annem 36 yıllık öğretmenken emekli oldu, o zamandan bu zamana hala ders ücreti karşılığında veya özelde çalışıyor. Tam olarak bilmiyorum ama şuanda 40 küsür yıllık öğretmen, çapa mezunu, hani şimdiki dandirik öğretmenlerden de değil. 30 sene önceki öğrencileri vs. hala arar sorarlar... İşini nasıl yaptığını biliyorum, 1. sınıfta benim de öğretmenimdi aynı zamanda. Şimdi bunu niye anlattım? Öğretmenlik esasında nasıldır, nedir çok iyi biliyorum. Şimdiki öğretmenciklere bakıyorum, yaptığı işin ne öğretmenlikle alakası var ne en ufak bi öğretmenlik vasıfları var. Annemin emekli maaşı 900 lira, şimdiki dandik öğretmenlerin maaşı en az 2500 lira. Öğretmenlerin maaşı az demeyin, günümüzün dandik öğretmenlerine fazla bile. Hatta çok fazla. Yaptıklarının öğretmenlikle alakası yok çünkü. Ha iyi öğretmen var mıdır eskiler kadar? Vardır tabi, belki 100000 de bir belki milyonda bir karşılaşırsınız...

• Bir de millet hesap yapıyor.

Hafta da 30 saat desek; 45 dk. ders saati desek; günde 4.5 saat çalışıyor diye.

Öncelikle merak ettiğim acaba hangi devlet memuru mesai saatinin tamamında full verimlilik ile çalışıyor ki?

Hadi diyelim yanlış şeyler örnek olamaz.

Peki öğretmenlerin de mesai saati kavramı olduğunu , boş saatlerinde de okulda bulunması gerektiğini bilmiyor musunuz?

Mesela ilk 3 saat ve son 1 saat dersi olan bir öğretmen arada çekip evine mi gidiyor?

Siz aradaki boş saatte öğretmene gidip soru soramıyor musunuz?

Bize hep derlerdi,boş saatimizde bizi bulup soru sorabilirsiniz.Çünkü bu onların görevi.

Yok derseniz ki;boş saatinde çekip gidiyor,sorularımızı cevaplamıyor, o zaman o şahsi bir yanlıştır.Aynı bir doktorun erkenden mesai saati bitmeden çekip gitmesi gibi.

Bu durumda şikayet hakkınız da vardır.

Ama ben hiç duymadım,biz öğretmene söyledik;boş saatini öğrendik ama öğretmenimiz çekip gitti vize birşey anlatmadı diyen öğrenciyi.

Tüm bunları geçtim; mantık olarak bile mesela ilk 3 saat ve son 2 saat dersi olan bir öğretmen aradaki boşlukta ne yapsın ki?

Siz gidip soru sormazsanız,ders programı nedeni ile devlet full ders vermemiş ise adam boş durmamak için yerinde hoplayıp zıplasın mı?

Ki boş durmazlar yine.İnsanın canı sıkılır ya.Kimi açar yazılıları okur,kimi başka birşeyle meşgul olur.

AMA ÖĞRETMENİN ORDA ÖĞRETMENLER ODASINDA OTURMASI YAN GELİP YATMAK DEĞİLDİR.BİR ESNAFIN MÜŞTERİ YOKKEN DÜKKANINDA OTURUP BEKLEMESİ,BİR VEZNEDARIN MÜŞTERİ YOKKEN BEKLEMESİ,BİR DOKTURUN HASTA YOKKEN OTURUap BİLGİSAYARI KURCALAMASI İLE BENZERDİR.

Siz sanıyormusunuz ki;öğretmen boş boş orda oturmaktan memnun.

OECD'ye göre kamu ilköğretim okullarında yıllık ders verme saati ortalaması 803. Bunun en altlarında 650 saat ile Danimarka ve Japonya ile Türkiye bulunuyor.

Bir öğretmenin temel ücreti 15 saat derse göredir.Bunun üzerinde girdiği ders saati başına ücret alır.O da ahım şahım değildir.

Ama yine de hiçbir hoca odada boş boş oturmak istemez.

Maddiyat açısından bakan birisi ise para kazanmak için derse girmek ister;

Yok idealist birisi ise vaktini boşa geçirmek değil eğitim vermek ister.

Kaldı ki bir öğretmenin evde ders öncesi,sonra veya sınav öncesi ve sonrası yapması gerekenleri;

Mesela bir fatih projesi için sizin haberiniz bile olmadan gittiği eğitimleri,hazırladığı projeleri;

60 yaşında öğretmenin zorunlu olarak bu proje için bilgisayar öğrenmeye çaBalamasını;

hesaba bile katmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nfsworld -- 15 Ocak 2014; 3:53:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

quote:

Orijinalden alıntı: GOXB

quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

Polisler haftada 60 saat çalışıp 2700 lira maaş alıyorlar annen acaba haftada kaç saat çalışıyor aradaki 300 tl lik fark için kim razı olur 60 saatlik çalışmaya

Arada 300 tl farktan çok daha fazlası var. Yeni başlayan bir öğretmenin eline 2013 yılında 1850 tl geçiyordu. Yeni başlayan polisi size soralım? Polisler haftada 60 saat ne yapıyor acaba? Bizim sivil polis akşama kadar kantinde oturuyor sadece. Burada ahkam kesenleri 30 kişinin karşısına çıkarsak da iki laf etseler. Mesela imamlar ne kadar mesai yapıyor ve kaç maaş alıyorlar?

Tamam hocam 300 değilde 500 olsun ne fark eder öğretmenler günde kaç saat çalışıyor acaba onu da ben size sorayım ?

Polislerin 12 24 çalışma saatleri var bunu da bi araştırın isterseniz

Polisler ne iş yapıyor sorusuna ise hiç cevap vermemeyi tercih ediyorum zira sadece 1 sivil polisin kantinde oturmasını göz önüne alarak değerlendiriyorsunuz sabahtan akşama kadar sokak sokak gezen polisleri hesaba katmadan

Siz kaç öğretmene bakarak yorum yapıyorsunuz peki? Çukurcanın köyünde de öğretmen var farkında mısın? Pasaport şubede veya trafik şubede göbek büyüten kaç polis var acaba? Benim yaşadığım şehir asayiş bakımından çok rahattır. Sokakta hiç asayiş veya trafik polisi göremezsin. Sence ne yapıyor bu adamlar mesai boyunca? Bu şekilde 36 saat çalışsan ne olur. Eşim okul öncesi öğretmeni idi. Sabah 8 öğleden sonra 3 e kadar hiç tenefüse çıkmadan 20 çocukla cebelleşiyordu. Bundan daha zor bir iş var mı sence? Sıkarken doğru dürüst sıkalım ....müzden atmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ttrn

Kardeş inşallah sende yıllarca okuyup emek verip 2.5 bin liraya ev alıp on beş yıl kredi ödeyip bimden yoğurt alırsın

İnsallah kardesim sagol bu guzel bedduan icin, allah herkese nasip etsin 2500u

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mistır mamus

Hurafe bunlar. Hizmetliler bin liraya çalışıyor.

Ayrıca 2.4 bin tl az mı ?

Haftasonu yok yazın 2 ay tatil. Bayram seyran ne konusuyorsunuz ki ? Hepsinde araba...

okulun kendi hizmetlisi 2500 lira alıyor kardeşim. Ancak bir de şu okul aile birliği parasıyla alınan hizmetliler var.. onlar daha düşük tabi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: thestell

quote:

Orijinalden alıntı: Ttrn

Kardeş inşallah sende yıllarca okuyup emek verip 2.5 bin liraya ev alıp on beş yıl kredi ödeyip bimden yoğurt alırsın

İnsallah kardesim sagol bu guzel bedduan icin, allah herkese nasip etsin 2500u

1200 lira alıyoz.
    ne olacak şimdi?
    kim işe alıyor ?
    söyle de gidelim.
    öğretmene lojman var
    indirimli akbil var
    hafta da 2 gün tatil var
    primi var

ya bizde?
    sigortayı bile zorla ödetiyoruz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-ogretmenden-temiz-2011-c180-kompressor-garantisi-devam-ediyor-134041929/detay/

• rasheedwallacerasheed R kullanıcısına yanıt
    Evet şükretmek zorunda. Lysde barajı geçen öğretmenlik okuyor.
    Cidden yüksek puanla giren sayısı az.
    Günümüzde bi yere puanı yetmeyenlerin seçtiği meslek.

Haa çok para isteyen tıp, eczacılık, diş hekimliği falan okusaymış.

• Okul 3 kişi çalıştırıp 1000er lira vereceğine tek kişi çalıştırıp 2500 veriyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BehzatÇ. -- 15 Ocak 2014; 7:41:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stay With Me

quote:

Orijinalden alıntı: SuitforBarney

quote:

Orijinalden alıntı: Stay With Me

quote:

Orijinalden alıntı: SuitforBarney

quote:

Orijinalden alıntı: FolloFush

:D 2400 TL parayı beğenmiyonmu sen

Ondan değil ama nasıl bir hizmetlinin maaşı daha yüksek oluyor

Hizmetlinin yaptigi isimi kucumsuyorsun yoksa annenin yaptigi isimi buyutuyosun? Annen insanlarinin karsisina ogretmenim diyerek gogsu dik cikarken o adam utanarak buzulerek hizmetliyim diyor belki... bu bile yeter.

İşini küçümsediğimden değil veya annemin işini çok büyüttüğümden değil,forumda dolaşarak en ufak birşeyde tartışma yaratmaya çalışmayın.

Peki neden olum. Git bigun hizmetli ol bakim.

Çok düz mantıksın kardeş. Maden işçilerinin on milyar kazanması lazım o zaman. Şunu anlamıyorsunuz, fizik ile yapılan işler ne kadar zor olursa olsun akılla yapılan işlere göre daha değersiz kalıyor.

Tabii bu öğretmenlerin az kazandığı anlamına gelmiyor yeteri kadar alıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karizmatik Hoca

quote:

Orijinalden alıntı: Septams

Puanı yetmeyen öğretmen oluyor

Neye puanı yetmeyen öğretmen oluyor ? Bilgisiz bir cevap daha...

Senden de bilgi akıyor maşallah.
    Şuan öğretmen olanların çok büyük bölümü puanı yetmediği için bari öğretmen olalım diyor, bunların alayı puanı yetse doktor olurdu kendini kandırma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyhM66

Hizmetlinin maaşı o kdr olması imkansız. Yanlış bilgi veriyorsun

taşeron firma ise haklısınız hocam. ama memur sınıfına gecmiş ise ki halk arasında kadrolu diyoruz: o kadar alan ben bizzat tanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeAvY_CaNNoN

:D tamam oldu işsizlik yokmuş :D:D:D:D alın bu 2 tane diplomalı kardeşimizi buradan

saol kardesim. merak etme. emek edip kazandıgım bu mesleği hakkıyla ve serefiyle yapmaya baslıcam bu sene insallah yeniden. teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad

"Öğretmen" mesleğine gereksiz bir kutsallık yükleniyor. Gören de bütün gün ayakta ders anlatıyorlar, bir şeyler yazıyorlar zannedecek. Kaldırıyor bi öğrenciyi ona yazdırıyor ne yazdıracaksa, sonra başka birini kaldırıyor ona da tahtayı sildiriyor. Kendisi masasında çayını içiyor, gazetesini okuyor. Veya bir öğretmen sınıfa geliyor sohbet ediyor. @Nightwish açıklamış bütün olayı zaten. Bi öğretmen çocuklarındaki, bir de asker çocuklarındaki şu kasıntıyı anlamıyorum.

Ben de bir ogretmenim. Bu soylediklerinin hicbirini yapmiyorum.
    Herhangi bir grubu boyle genellemek ne kadar dogru size soruyorum. Merak ettim sizin mesleginiz ne?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Karizmatik Hoca

quote:

Puanı yetmeyen öğretmen oluyor

Neye puanı yetmeyen öğretmen oluyor ? Bilgisiz bir cevap daha...

Senden de bilgi akıyor maşallah.
    Şuan öğretmen olanların çok büyük bölümü puanı yetmediği için bari öğretmen olalım diyor, bunların alayı puanı yetse doktor olurdu kendini kandırma

Neye dayanarak bu kadar net yargilara variyorsunuz. Ben isteyerek okudum,severek yapiyorum meslegimi.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.