Şimdi Ara

Öğrenim kredisi ve katkı kredisi arasındaki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
5.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yurt içerisinde yüksek öğrenim yapan Türk gençlerini maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenim süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu, öğrenciye normal öğrenim süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Toptan Eşya Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

KATKI KREDİSİ NEDİR?

Yükseköğretim kurumlarında bir öğrenci için cari hizmet ödeneği karşılığı Bakanlar Kurulunca tespit edilen miktarın devlet katkısı dışında kalan ve borçlanma karşılığı Kurumca öğrenci adına üniversite hesabına ödenen paradır.

Katkı kredisi borcu; öğrencinin normal öğrenimi süresince öğrenci adına üniversite hesaplarına ödenen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Toptan Eşya Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

------------

kyk'nın sitesinde bu açıklamalar yazıyor ama ikisinin de ne olduğu açıklanmamış, anlatılmamış.

sorularım şöyle;
    bunlar geri ödemeli olduğuna göre, ödemesinde faiz oluyor demektir. bunlar için ne kadar geri ödeme yapılıyor yada ne kadarlık sözleşmelere imza atılıyor?

burs gibi alttan ders kalınca veya sınıfta kalınca kesiliyor mu?

burs yada krediler eğitim öğretim yılı boyunca mı veriliyor yoksa yaz tatilinde de devam ediyor mu?

geri ödemesi kaç yıl içinde ve aldığından yaklaşık ne kadar fazla oluyor?

en önemlisi bu ikisi arasında ne fark var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7gün25saat -- 20 Ağustos 2011; 3:20:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konut Kredisi ve Birkaç Soru
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.