Şimdi Ara

Öğrenim Kredisi Alsam Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Üniversitemin bitmesine 2 sene kaldı. Küçük kardeşim de özel okula başladığından dolayı bizimkilerin bana harçlık vermesi zorlaşacak. Acaba kredi alsam mı diye düşünüyorum. Şuan ki şartlara göre 2 senede 12.000 TL civarında para imza atacağım. Ödemeye de mezun olduktan 2 sene sonra başlayacağım. Yani 4 sene sonra ödemeye başlayacağım zaman enflasyon etkisiyle geri ödemem gereken borç 20.000 TL civarlarında olur diye düşünüyorum.

İşe girip bunu azar azar ödeyebilir miyim acaba? Şimdi belki almasam da olur idare ederim ama gitmek istediğim yerlere pek gidemem, almak istediğim şeyleri de alamam kısıtlı bir 2 sene geçiririm.

Geri ödemesi korkutuyor ama bunu 5 sene alıp ödeyenler de var sonuçta, ben ise 2 seneden tırsıyorum. Normal mi? :D

• Ben aldım almaz olaydım. Şimdiki aklım olsa kesinlikle bulaşmazdım. Biraz kendimden kısardım da bu rezilliği çekmezdim. Ödemesi geldi iş yok bişey yok ödeyemiyorum. Erteleme başvurusu yaptım 10 Haziran'da hâlâ sonuç yok. Her gün faiz biniyor üstüne. Keşke almasaydım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 742793

Ben aldım almaz olaydım. Şimdiki aklım olsa kesinlikle bulaşmazdım. Biraz kendimden kısardım da bu rezilliği çekmezdim. Ödemesi geldi iş yok bişey yok ödeyemiyorum. Erteleme başvurusu yaptım 10 Haziran'da hâlâ sonuç yok. Her gün faiz biniyor üstüne. Keşke almasaydım.
    kaç senede kaç para aldın, kaç para geri ödemeni istiyorlar hocam
  • Ne okuduğuna bağlı okul bittikten en geç 2 seneye en az 4 bin TL maaşlı (Günümüz şartlarına göre) iş bulabilecek misin ??

Bulabilirim diyorsan git al kredi ama bulamam diyorsan hiç bulaşma
  • İş garantili bir bölüm değil ise sakın alma, az gez, az ye, az giyin ama o krediyi alma.

• 742793 kullanıcısına yanıt
    E-devletten mi yaptınız? Benimde ödeme zamanı geldi. Vergi dairesine mi gitmek lazım

• BlackLead kullanıcısına yanıt
    2 senede 7400 aldım 8100 ödemesi var hocam. Her gün 30 kuruş faiz biniyor üstüne

• Aynen e devlet

• Hocam kendinden kıs mümkün olduğunca almamaya çalış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim almayan arkadaşlarım çok sıkıntı çekmişti. Nasıl olsa ödenir gençlik zamanında birde para sıkıntısı ile uğraşma derslerine odaklan rahatça.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • öğrenim kredisi 500 lira civarı sanırım şu an. imkanın varsa çalış cafede markette büfede, haftada 3-4 gün çalışsan aylık çıkarırsın parayı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.