Şimdi Ara

öğrenım kredısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
4.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ogrenım kredısı alsam toplam ne kadar para gecer elıme ve en fazla ne kadar faizle oderım yardımcı olabılır mısınız

• yok mu bı yardım edecek ınsan gelın oturup muhabbet edek demıyorum bı soru sorduk bı cevap atın en azından
  • alıcaksan kyk ya başvur devletinkine.
    ayda 260 tl flan veriyor sanırım
    benim aldığım 4200 ödeyeceğim 4950 aradaki farkı sen düşün
  • KYK'dan Öğrenim Kredisi ve Katkı Kredisi alıyorum. İki yıl önce almaya başladım. Toplam 18200 TL'lik senede imza atmıştım. Bunun ne kadarı Öğrenim Kredisi, ne kadarı Katkı Kredisi, şu an bilmiyorum, hesaplayarak bulunabilir belki. (5 yıllık [Hazırlık + 4 yıl lisans], mühendislik)

Kredi borçlarının faizi ve ödenmesi ile ilgili de, KYK'nın sitesinde, şu sayfalarda bilgiler mevcut:

www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#borc
    www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#odenme
    www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#taksit

Öğrenim Kredisi bu yıl 260 TL'ydi. Gelecek yıl da 280-300 TL civarı bir şey olabilir. Seçim kıyağı olarak hükümet 300 TL yapar belki. Malum, bizim ülkemizde yerel seçim-genel seçim ayrımı yeterince benimsenmiş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 3 Ağustos 2012; 11:03:25 >

• teşekkür ederim arkadaslar çok ucuk rakamlar degılmıs en azından alınabılır valla kardes tayyıp bey ogrencılere el attı harçları kaldıracam falan dedı buna da bi zam yapar heralde ya :D öğrenci oyu onemlı bı oy tabı kı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

yani siz hem karşılıksız hem karşılıklı mı alıyorsunuz? öğrenmeye çalışıyorum da bu işleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akcura

quote:

yani siz hem karşılıksız hem karşılıklı mı alıyorsunuz? öğrenmeye çalışıyorum da bu işleri

Hayır.

"Karşılıksız" denilen şey Burs, "karşılıklı" denilen şey de Öğrenim Kredisi ve Katkı Kredisi.

Öğrenim Kredisi = Bursun geri ödemeli versiyonu
    Katkı Kredisi: Harç ücretinde büyük oranda indirim sağlayan kredi

Ben Burs almıyorum. Öğrenim Kredisi ve Katkı Kredisi alıyorum. Bir öğrenci aynı anda hem Burs hem de Öğrenim Kredisi alamıyor zaten. (Ama aynı anda hem Burs hem de Katkı Kredisi ya da hem Öğrenim Kredisi hem de Katkı Kredisi alabilir.)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Akcura

quote:

Hayır.

"Karşılıksız" denilen şey Burs, "karşılıklı" denilen şey de Öğrenim Kredisi ve Katkı Kredisi.

Öğrenim Kredisi = Bursun geri ödemeli versiyonu
    Katkı Kredisi: Harç ücretinde büyük oranda indirim sağlayan kredi

Ben Burs almıyorum. Öğrenim Kredisi ve Katkı Kredisi alıyorum. Bir öğrenci aynı anda hem Burs hem de Öğrenim Kredisi alamıyor zaten. (Ama aynı anda hem Burs hem de Katkı Kredisi ya da hem Öğrenim Kredisi hem de Katkı Kredisi alabilir.)

Çok güzel bir şekilde anladım teşekkürler.

• quote:

KYK'dan Öğrenim Kredisi ve Katkı Kredisi alıyorum. İki yıl önce almaya başladım. Toplam 18200 TL'lik senede imza atmıştım. Bunun ne kadarı Öğrenim Kredisi, ne kadarı Katkı Kredisi, şu an bilmiyorum, hesaplayarak bulunabilir belki. (5 yıllık [Hazırlık + 4 yıl lisans], mühendislik)

Kredi borçlarının faizi ve ödenmesi ile ilgili de, KYK'nın sitesinde, şu sayfalarda bilgiler mevcut:

www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#borc
    www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#odenme
    www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#taksit

Öğrenim Kredisi bu yıl 260 TL'ydi. Gelecek yıl da 280-300 TL civarı bir şey olabilir. Seçim kıyağı olarak hükümet 300 TL yapar belki. Malum, bizim ülkemizde yerel seçim-genel seçim ayrımı yeterince benimsenmiş değil.

Neden 260 tl nin 300 olması kıyak oluyor ki :D babasının hayrına yapmıyorki o parayı sen sonra geri ödüyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: yurtik

Neden 260 tl nin 300 olması kıyak oluyor ki :D babasının hayrına yapmıyorki o parayı sen sonra geri ödüyorsun.

Sonraki yıllarda yapılan zamlar borca yansımıyor. Senette neye imza atıyorsan o. Ama üniversiteye bu yıl yerleşecek olanlar için daha yüklü bir senet söz konusu olacak tabii.

Ayrıca, Burs ve Öğrenim Kredisi ücretleri aynıdır. Sadece biri karşılıksız verilir, biri karşılıklı verilir. Bu yıl Burs da 260 TL'ydi, Öğrenim Kredisi de 260 TL'ydi. Gelecek yıl bahsettiğim zam yapılırsa Burs da 300 TL olur, Öğrenim Kredisi de 300 TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jblciiii

teşekkür ederim arkadaslar çok ucuk rakamlar degılmıs en azından alınabılır valla kardes tayyıp bey ogrencılere el attı harçları kaldıracam falan dedı buna da bi zam yapar heralde ya :D öğrenci oyu onemlı bı oy tabı kı :D

4 yıllık bi bölüme yerleştin diyelim, hazırlıkta okumıcaksın.4 yıl için altına imza atacagın miktar= 12,840 tl civarı. hadi faizler 13.500 de.Az para mı? Zaten üni mezunları iş bulmakta zorlanıyor bide hayata 13, 500 tl borç ile başlamak güzel mi? :S Şimdi tayyip kredileri 500 tl yapsa hepiniz havalara uçarsınız, süper adam diye ama mezun olunca iş bulamayınca, bide bu borcu ödemek zorunda kaldıgınızda bu nasıl hükümet dersiniz :S Eger ÇOK ÇOK ÇOK zor durumda değilseniz kredi alınmasına karşıyım ben, ki bende almıyorum

• quote:

quote:

Sonraki yıllarda yapılan zamlar borca yansımıyor. Senette neye imza atıyorsan o. Ama üniversiteye bu yıl yerleşecek olanlar için daha yüklü bir senet söz konusu olacak tabii.

Ayrıca, Burs ve Öğrenim Kredisi ücretleri aynıdır. Sadece biri karşılıksız verilir, biri karşılıklı verilir. Bu yıl Burs da 260 TL'ydi, Öğrenim Kredisi de 260 TL'ydi. Gelecek yıl bahsettiğim zam yapılırsa Burs da 300 TL olur, Öğrenim Kredisi de 300 TL.

Emin misin ödenmedigine? Ben o imza atılan sözleşmedeki maddeleri bilmiyorum ama devletin okadar parayı sevabına verecegine inanmıyorum. Mutlaka o borçlara yansıyacaktır.

• quote:

4 yıllık bi bölüme yerleştin diyelim, hazırlıkta okumıcaksın.4 yıl için altına imza atacagın miktar= 12,840 tl civarı. hadi faizler 13.500 de.Az para mı? Zaten üni mezunları iş bulmakta zorlanıyor bide hayata 13, 500 tl borç ile başlamak güzel mi? :S Şimdi tayyip kredileri 500 tl yapsa hepiniz havalara uçarsınız, süper adam diye ama mezun olunca iş bulamayınca, bide bu borcu ödemek zorunda kaldıgınızda bu nasıl hükümet dersiniz :S Eger ÇOK ÇOK ÇOK zor durumda değilseniz kredi alınmasına karşıyım ben, ki bende almıyorum

Herkes böyle diyor da, millet paşa paşa almak zorunda kalıyor. ;)

Kötü bir üniversitenin kötü bir bölümünde okumuyorum. Yerleştiğim puan türündeki (Y-MF-4) başarı sıram kötü değildi. Ailemin maddi durumu pek de iyi değil. Ailemden ayrı, il dışında okuyorum, hem de İstanbul'da. Yurtta kalıyorum. Üstümüze ev yok, araba yok, başka bir şey yok. Hiçbir özel kurumdan burs bulamadım. Üniversitenin burs olanaklarından da hayır gelmedi.

En insaflı kurum KYK; ama bundan da Burs çıkmadı, kredi çıktı. Bu para olmadan İstanbul'da geçinmem imkansıza yakın, ailemin gönderebileceği ücret de bir yere kadar. 18200 TL'lik senede imza attım. Almayayım da ne yapayım? Binlerce insan nasıl öyle ya da böyle ödemeye çalışıyorsa, ben de ödeyeceğim.

Burs için; ya şanslı olacaksın, ya hem gerçekten çok başarılı olacaksın ve maddi durumun gerçekten kötü olacak ya da torpil bulacaksın.

• quote:

quote:

quote:

Emin misin ödenmedigine? Ben o imza atılan sözleşmedeki maddeleri bilmiyorum ama devletin okadar parayı sevabına verecegine inanmıyorum. Mutlaka o borçlara yansıyacaktır.

Sen bence kredi almadığın için böyle bir üslupla konuşmaya başladın. Ben yansımıyor diye biliyorum. Zaten devlet o borcu faiziyle istiyor. Zamları da bu faizlerle falan kapatır.

Her neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 3 Ağustos 2012; 15:24:06 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sen bence kredi almadığın için böyle bir üslupla konuşmaya başladın. Ben yansımıyor diye biliyorum. Zaten devlet o borcu faiziyle istiyor. Zamları da bu faizlerle falan kapatır.

Her neyse...

:) valla çevremde her kim kredi alıyorsa, bu yapılan zamların kendilerine yansıyacagını düşünüyor sanırım iyimser olan bi sensin :D

• Merhaba. 2011 yılında İTÜ'yü kazandım ve kredi almaya başladım. 1 sene kredi aldıktan sonra hazırlığı geçemedim ve kredim kesildi. Daha sonra tekrar sınava girerek 2013 yılında Hacettepe'ye kayıt yaptırdım. Ben aldığım 1 senelik kredinin ödemesini ne zaman yapmaya başlayacağım? Okulumun bitmesine 3 sene var. Erteletme mümkün mü öğrenci ve işsiz olduğum için? Mümkünse faiz ne kadar işler acaba?
  • http://www.ogrencikredisi.com/ şuradna detaylara ulaşabilirsiniz.
  • arkadaslar on lisans bolumunden mezun oldum kredi karti limitim tamamen eksiyle kapaliydi son kredimi aldigim gun butun parayi cektim ve bugune kadar hic odemedim kredi borcumu odemessem kredi notumun dusecegini soylediler ne zamana kadar odemessem basima birsey gelirmi yoksa kredi borcu faize mi biner ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.