Şimdi Ara

Öğrenilmesi gereken genel kültür bilgileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
3
Favori
2.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes bir kaç tane yazsın sayfalarca bilgi çıkar...

TBMM Ekim ayının ilk günü toplantı yapar.

Tarihte ilk yazıyı Sümerliler bulmuştur.

Girit Akdeniz’in en büyük adasıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• paraguay bayrağının ön ve arkası farklıdır.

http://img-1.onedio.com/img/719/bound/2r0/52dc76517a740ef07e00001d.gif

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • genel kültür öyle 3-5 bilgiyle olmaz güncel kitaplar okunmalı tarihi kitaplar okunmalı belirli yazarların makaleri,fıkraları takip edilmeli ........

daha uzar gider
  • Fransız ihtilali masonik harekettir....
    Yahudi katliamı israil kurulması içindi.....
    İlluminati 1776 da değil daha eski bir tarih olan 1575 te bir kadın tarafından kurulmuştur ...
    Isaac Newton Çok Dindar Biriydi....
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkdanger

Fransız ihtilali masonik harekettir....
    İlluminati 1776 da değil daha eski bir tarih olan 1575 te bir kadın tarafından kurulmuştur ...

Bunlar genel kültür değil birer komplo teorisi.
  • Hepsi tamamen gerçek;
    -Fransız ihtilalinin çıkma sebebi fransız kralının zamanında tapınak şovalyelerinin hepsini ve en önemlisi liderlerini öldürmesiydi.(Jacques de Molay)
    -Hitleri finanse edenlerin hepsi yahudi bankalarıydı ve Bildiğin üzere 2.dünya savaşını hitler başlattı ve israil ne zaman kuruldu tesadüfe bak 2.dünya savaşından sonra
    -İlluminati suan kötü bir tarikat olabilir hatta çok kötü ve karanlık ama 1776 dan önce 1575 te bir kadın tarafından cumhuriyeti kurmak devrim yapmak için kurulmuş bir örgüttü.....
    -İsaac Newton:observations upon the prophecies of daniel and the apocalypse of st. john Bu kitabı İsaac Newton yazmıştır ok bakim dindar mı değilmi?
  • quote:

Fransız ihtilali masonik harekettir....

Genel Kültür ile ilgili 3-5 bilgi deyince.Sen bunlarımı algıladın.Çok ilginç.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hepsi tamamen gerçek;
    -Fransız ihtilalinin çıkma sebebi fransız kralının zamanında tapınak şovalyelerinin hepsini ve en önemlisi liderlerini öldürmesiydi.(Jacques de Molay)
    -Hitleri finanse edenlerin hepsi yahudi bankalarıydı ve Bildiğin üzere 2.dünya savaşını hitler başlattı ve israil ne zaman kuruldu tesadüfe bak 2.dünya savaşından sonra
    -İlluminati suan kötü bir tarikat olabilir hatta çok kötü ve karanlık ama 1776 dan önce 1575 te bir kadın tarafından cumhuriyeti kurmak devrim yapmak için kurulmuş bir örgüttü.....
    -İsaac Newton:observations upon the prophecies of daniel and the apocalypse of st. john Bu kitabı İsaac Newton yazmıştır ok bakim dindar mı değilmi?

Fransız ihtilali kralcılık monarşik yönetime karşı çıkmış bir ayaklanmadır.Güncelde Mısır'da , Suriye'de,Libya'da olduğu gibi.Aradaki fark adamlar bunu 300 yıl önce düşünebilmişler.Araplar yeni uyandılar
    Ayrıca Newton'un dindar olması neyi değiştirir ki.Darwinde bir din adamıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgReeNDaYx -- 1 Mart 2014; 22:10:10 >

• Fransız ihtilalinin ne oldugunun içeriyini iyi araştır temelde senin dediğin gibi ama iç yüzü çok karışık. önemli olan adamların bir planı 450 seneye yayıp tıkır tıkır yapmaları(1314-1789) aynı suan milletin elindeki iphone 5sin insanlara göre yeni olması ama onlarda 10s e kadar projenin ve prototipin hazır olması mesele adamların her istediğini yapması. Newtonda çogu kişi ateist oldugunu düşündüğü için yazdım tıpkı herkesin Adolf Hitleri Alman sanması gibi.......
  • quote:

Fransız ihtilalinin ne oldugunun içeriyini iyi araştır temelde senin dediğin gibi ama iç yüzü çok karışık. önemli olan adamların bir planı 450 seneye yayıp tıkır tıkır yapmaları(1314-1789) aynı suan milletin elindeki iphone 5sin insanlara göre yeni olması ama onlarda 10s e kadar projenin ve prototipin hazır olması mesele adamların her istediğini yapması. Newtonda çogu kişi ateist oldugunu düşündüğü için yazdım tıpkı herkesin Adolf Hitleri Alman sanması gibi.......

Fransız ihtilalinin arkasında illüminati olduğu doğrudur.Hatta Waterloo Savaşında da belki de parmakları vardır.Ama bunlar bir muamma olarak kalacaktır.Tıpkı 11 eylül saldırılarının ABD tarafından yapıldığının düşünülmesi gibi.Ve İsrail devleti için milyonlarca yahudinin öldürülmesi mantıksız bir önermedir.Zaten Osmanlı zamanında Filistin ve çevresini ellerine geçirmişlerdi.Bir devlet kurmaları için bu kadar katliama gerek duyacaklarını sanmam.Yıllardır zaten ya sürülmüş ya da katledilmişlerdir.

Newton'un gayet dindar bir insan olduğunu biliyorum.Fiziğe bu kadar hizmet etmiş bir kişinin diniyle gündeme gelmesi bence yanlış.

• Başkan Adolf Hitllerden önce almanyada millet açlıktan ölüyordu sokakta bu adam geldide babasının parasıyla bukadar kaldırmadı biraz araştırırsan Hitllere verilen bütün yardımların yahudi bankalarından yapılmış olacağını görürsün inan bana İsraili kurmak bu kadar önemli şuanki dönemi görüyorsunuz mevzu sadece İsraili kurmakta değil bütün avrupadaki yahudi halkını bir şekilde bir yerde toplamaktı.Bunlar ilk sürüldüğünden beri tek dertleri Kenan Vadisine geri dönmekti inana bana bedeli onlar için önemli değil önemli olan sonuç.
  • bizim millet ne kadar matrak üç-beş lafa hemen ortalık kızışıyor, yukarıda da bir arkadaşın dediği gibi genel kültür bir seferde elde edilecek birşey değil zaman içindeki birikimle olur, ama ilginç ve pek bilinmeyen şeylerden bahsedersek işi ilginç kılabiliriz; mesela jacques verges

şeytanın avukatı/terörün avukatı adıyla bilinir; fransız avukat

savundukları arasında nazi teğmeni klaus barbie(lyon kasabı oalrak ün salmıştır), devrimci ilich ramirez sanchez yani nam-ı diyar çakal carlos, slobodan milosevic gibi dünyaca ünlü isimler bulunmaktadır ki hepsi de hayırla yad edilmeyen tipler yanlış hatırlamıyorsam saddamı da savunmak istemişti ama nasip olmadı adama

kendisi hakkında şöyle bir vecizesi de vardır; "bana soruyorlar, hitler'i savunur muydun, bush'u bile savunurum, mahkemede suçunu kabul ettiği takdirde"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Başkan Adolf Hitllerden önce almanyada millet açlıktan ölüyordu sokakta bu adam geldide babasının parasıyla bukadar kaldırmadı biraz araştırırsan Hitllere verilen bütün yardımların yahudi bankalarından yapılmış olacağını görürsün inan bana İsraili kurmak bu kadar önemli şuanki dönemi görüyorsunuz mevzu sadece İsraili kurmakta değil bütün avrupadaki yahudi halkını bir şekilde bir yerde toplamaktı.Bunlar ilk sürüldüğünden beri tek dertleri Kenan Vadisine geri dönmekti inana bana bedeli onlar için önemli değil önemli olan sonuç.

Kaynaksız sallamak da buna denir.Peki o zaman hitler muhammet emin el hüseyn-i ve yandaşlarını neden destekledi ve onları toplayım tümen yaptı ???.Muhammet hüseyni filistin'i yahudilerden koparmak istiyordu ve hitlerden yardım istedi.Hitler de eğer volga nehrindeki cepheyi çökertirse kafkaslardan kendisini yardım edeceğini söyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01salazar01 -- 2 Mart 2014; 4:02:02 >

•  Öğrenilmesi gereken genel kültür bilgileri
    Sputnik 1, Uzaya gönderilen ilk yapay uydudur. SSCB tarafından 4 Ekim 1957'de uzaya gönderilmiştir.

Ay'ın arka yüzünün ilk fotoğrafı Luna 3 isimli uzayaracı çekmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 2 Mart 2014; 8:48:41 >

• 01salazar01 0 kullanıcısına yanıt
    Sen sonuca bak hitlerin herhangi bir katkısı olmadı sonuçta.Bunlar göstermelik.Şöyle düşün bizim başbakanıda halife seçecekler nerdeyse adamın yemediği kul hakkı kalmadı sen sonuca bak....... İnan bana bunların hiçbiri sallama bilgi değil hepsinin delili belgeleri var sen istediğine inanmakta serbestsin.Rothschildler bizzat hitlere para desteğinde bulunmuştur şimdi bu adamın soyu dünyayı yönetiyor adam yahudilerin başını çekiyor.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Mayer_Amschel_Rothschild AL SANA AŞŞAĞIDA 20.YY YAZIYOR ORAYI OKUSAN YETER bİDE HAZIR ORAYA GİRMİŞKEN İSRAİLİN KURULMASINI OKU ORDAN....

• quote:

Sen sonuca bak hitlerin herhangi bir katkısı olmadı sonuçta.Bunlar göstermelik.Şöyle düşün bizim başbakanıda halife seçecekler nerdeyse adamın yemediği kul hakkı kalmadı sen sonuca bak....... İnan bana bunların hiçbiri sallama bilgi değil hepsinin delili belgeleri var sen istediğine inanmakta serbestsin.Rothschildler bizzat hitlere para desteğinde bulunmuştur şimdi bu adamın soyu dünyayı yönetiyor adam yahudilerin başını çekiyor.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Mayer_Amschel_Rothschild AL SANA AŞŞAĞIDA 20.YY YAZIYOR ORAYI OKUSAN YETER bİDE HAZIR ORAYA GİRMİŞKEN İSRAİLİN KURULMASINI OKU ORDAN....

Hakılık payın olabilir. Hitlerin kendi köyünün mezarlığını bombalatması gibi bir hadise de var. Zaten Aryan ırkçılığının başına Hilter gibi tipinden melezlik akan birinin gelmesi bana hep komik gelmiştir. Dönemin Siyonist örgütünün Nazilerle Filistine göç konusunda bir anlaşma belgesi de vardı sanırım.
    Ölenlerin fakir Yahudiler olduğu iddiası, aşırı gereksiz saldırganlıkla Almanların kaçınılmaz yenilgisini getirmesi vs. Ama yine de kesin konuşmamak lazım.

• Hitler kendi doğum kaydının olduğu kiliseyi bile bombalatmıştır.Dediğin doğru kesin konuşmamak lazım ama zaten benim dediğim benim düşüncem inancım bu isteyen okur bakar uygunsa oda öyle düşünür.Düşünmek Serbest:)
  • quote:

Arkadaşım biraz doğru okumak lazım.Almanya'da kurulan siemens vb firmalar hitlerden çok önce kuruldu,ve 1924 yılında almanya paraya boğulduğu zaman almanya'da weimar hükümeti vardı.Naziler 1933 yılında (9 sene sonra).Yani benim anladığım: Adam almanyaya büyük yatırımlar yapmış potansiyel olduğundan dolayı,yatırımlar meyvelerini vermeye başladığında nazizm yükselmiş ve başa geçmiş.Yani direk hitleri hedef alarak yatırım yapmamış herif 1924'den bahsediyor.O zaman naziler ortada bile yok sayılırdı, %1 oy bile almıyordu belki...

Yani hitlerin şansına gelme ihtimali daha yüksek,kimisi direk hitler için finans sağladı demiş ama o zaman nazizm almanyada hiç de etkili değildi.Dediğim gibi hedef olarak hitlere finans sağladığını düşünmüyorum.Hitlerin inanılmaz yükselişi ile zemin hazırlamasına inanmıyorum çünkü dediğim gibi 1924 yılında Almanyada nazizmi takan pek yoktu.Zaten planlara bakarsan biri 1. dünya savaşından sonra diğeri ise 1929 diyor.O zamanda hitler iktidarda olmadığı için askeri alana yatırım yapma olanağı yok.1933 veya 1935 gibi yıllarda olsaydı destek verebilirdim

Şöyle düşünelim ülkemizde ak parti vardı,kapitalistler ak partiye güvenerek ülkemize yığınla yatırım yaptılar.Yatırımlar meyvesini vermeye başlarken birden bire olağanüstü durumlar oldu ve milliyetçi sosyalistler hükümeti ele geçirdi.Yapılan bu yatırımlar da milliyetçi sosyalistlere finans kaynağı olmuş oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01salazar01 -- 2 Mart 2014; 19:08:05 >

• Başkan sen şimdi hitleri kimse finanse etmedimi diyorsun tam anlayamadım?
  • quote:

Başkan sen şimdi hitleri kimse finanse etmedimi diyorsun tam anlayamadım?

Hayır.Yahudilerin emeği hitlere yemek oldu diyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.