Şimdi Ara

Öğrenilmesi en kolay dil hangisidir? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
159
Cevap
16
Favori
120.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: oCloud

sıkı durun açıklıyorum:
    japonca'dır.
    alfabesi çok karışık biliyorum ama türkçeye en çok benzeyen diller hakikaten de aynı dil grubuna mensup uzak doğu dilleridir.
    japonca ve korece gibi.
    özellike iddia ediyorum ki eğer japonca latin alfabesini kullanan bir dil olsaydı, ortalama zekada bir türk tarafından 3-5 ayda dahi olsa öğrenilirdi.
    gramer, dil bilgisi cümle kurulumu herşeyiyle türkçeye inanılmaz benziyor.
    sondan eklemeli türkçe gibi sondan eklemeli ve türkçenin bazı zorluklarından da kurtulmuş bi dil.
    mesela türkçedeki fiillere hem iyelik hem zaman ekleri gelir değil mi.
    mesela:

gidiyorum
    yor- zaman (şimdiki)
    um- iyelik (ben)

japoncada ise
    ikimas
    bu kelime iku (gitmek) kökünün şimdiki zaman halidir.
    yani: gidiyorum, gidiyorsun, gidiyorlar, gidiyoruz vs vs tüm şahıslar için kullanılabilir.
    yani iyelik eki yoktur.
    bakın, resmen türkçenin sadeleşmiş halidir.

türkçe gibi japonca'da da "ben gidiyorum" cümlesinin, devrik fakat anlaşılabilir, yani devrik olmasına rağmen yine de bize doğal gelen halini kullanmak mümkündür.
    nedir o mesel: gidiyorum ben.

japoncada "ore wa ikimasu" yahut "ikimasu ore wa" diyebilirsiniz. yani kurulan devrik cümleler de tıpkı biz türklere anlamlı geldiği gibi onlarda da olağan ve anlamlıdır.

gelelim türkçe ile en büyük uyumuna. cümlenin ögeleri.
    örnek bir cümle:
    ben eve gidiyorum.

japoncası:
    ore wa uchi e ikimasu.
    (ben)+(ev)'(e)+(gidiyorum.

birebir kelimelerin yerlerine yerleştirilip okunmuş hali gibidir.
    bir şeyi daha farketmişsinizdir eminim. türkçedeki -e eki, japoncada direkt olarak -e'dir.

okul-a = gakkou e
    ev-e = uchi e
    cümledeki ögeler tıpkı türkçedeki gibi dizilir.

ingilizcesi nasıldı.
    i am going to home.
    ben gidiyorum -e eve.

ters değil mi ha.

türkçedeki -da,-de eki japoncada -de'dir.
    okul-da
    gakkou de

ev-de
    uchi de

gördüğünüz gibi hem dilbilgisinde çok fazla kolaylıklar var. hem cümle dizilişleri aynı. birçok açıdan çok kolaydır.
    daha birçok kolaylıkları olan bir dildir. keşke latin alfabesiyle yazılsaydı. çok süper olabilirdi.
    neyse yoruldum.
    bu yazdıklarımı da kaç kişi okuyacaksa artık.

Kanji isyan ettiriyor ama..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• beden dili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Türkçe dir. Dün akşam Trt yi izleseydiniz görürdünüz

• Turkçe degil

• quote:

Orijinalden alıntı: TeXaS_StOrM

Şu Anda Dünya Genelinde Yada İş Dünyasında Yanlıs Bilmiyorsam İnglizce Ve Fransızca Ön Planda Tutuluyor

Hocam yanlis biliyorsunuz Rusça ve Çince

• Anadili türkçe olan birinin öğrenmesi en kolay diller:

1.grup(En kısa sürede öğrenebileceği diller):Kazakça,Kırgızca,Uygurca,Azerbaycan Türkçesi,Özbekçe,Tatarca,Moğolca,Korece.

2.grup(Kısa sürede öğrenebileceğin diller):Japonca,Mançu-Tunguzca,Macarca,Baskça,Fince,Estonca,Gürcüce,Lazca.

3.grup(Orta seviyede öğrenebileceğin diller):İngilizce,İspanyolca,Fransızca,İtalyanca,Yunanca,Rusça,Almanca,İsveççe,Portekizce,Farsça,Arapça.

4.grup(Güç şekilde öğrenilebilen diller):Çince,Hintçe.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CorpseParty

quote:

Orijinalden alıntı: oCloud

sıkı durun açıklıyorum:
    japonca'dır.
    alfabesi çok karışık biliyorum ama türkçeye en çok benzeyen diller hakikaten de aynı dil grubuna mensup uzak doğu dilleridir.
    japonca ve korece gibi.
    özellike iddia ediyorum ki eğer japonca latin alfabesini kullanan bir dil olsaydı, ortalama zekada bir türk tarafından 3-5 ayda dahi olsa öğrenilirdi.
    gramer, dil bilgisi cümle kurulumu herşeyiyle türkçeye inanılmaz benziyor.
    sondan eklemeli türkçe gibi sondan eklemeli ve türkçenin bazı zorluklarından da kurtulmuş bi dil.
    mesela türkçedeki fiillere hem iyelik hem zaman ekleri gelir değil mi.
    mesela:

gidiyorum
    yor- zaman (şimdiki)
    um- iyelik (ben)

japoncada ise
    ikimas
    bu kelime iku (gitmek) kökünün şimdiki zaman halidir.
    yani: gidiyorum, gidiyorsun, gidiyorlar, gidiyoruz vs vs tüm şahıslar için kullanılabilir.
    yani iyelik eki yoktur.
    bakın, resmen türkçenin sadeleşmiş halidir.

türkçe gibi japonca'da da "ben gidiyorum" cümlesinin, devrik fakat anlaşılabilir, yani devrik olmasına rağmen yine de bize doğal gelen halini kullanmak mümkündür.
    nedir o mesel: gidiyorum ben.

japoncada "ore wa ikimasu" yahut "ikimasu ore wa" diyebilirsiniz. yani kurulan devrik cümleler de tıpkı biz türklere anlamlı geldiği gibi onlarda da olağan ve anlamlıdır.

gelelim türkçe ile en büyük uyumuna. cümlenin ögeleri.
    örnek bir cümle:
    ben eve gidiyorum.

japoncası:
    ore wa uchi e ikimasu.
    (ben)+(ev)'(e)+(gidiyorum.

birebir kelimelerin yerlerine yerleştirilip okunmuş hali gibidir.
    bir şeyi daha farketmişsinizdir eminim. türkçedeki -e eki, japoncada direkt olarak -e'dir.

okul-a = gakkou e
    ev-e = uchi e
    cümledeki ögeler tıpkı türkçedeki gibi dizilir.

ingilizcesi nasıldı.
    i am going to home.
    ben gidiyorum -e eve.

ters değil mi ha.

türkçedeki -da,-de eki japoncada -de'dir.
    okul-da
    gakkou de

ev-de
    uchi de

gördüğünüz gibi hem dilbilgisinde çok fazla kolaylıklar var. hem cümle dizilişleri aynı. birçok açıdan çok kolaydır.
    daha birçok kolaylıkları olan bir dildir. keşke latin alfabesiyle yazılsaydı. çok süper olabilirdi.
    neyse yoruldum.
    bu yazdıklarımı da kaç kişi okuyacaksa artık.

Kanji isyan ettiriyor ama..

Zaten Japonca,Korece,Moğolca ve Türkçe'nin aynı dil grubundan çıktığını biliyoruz.Ne kadar tartışmalı olsa da fiil(eylem) kökleri çok benziyor.Eklerin %50sinden fazlası tutarlılık gösteriyor.

ÖRNEĞİN:

mış mış muş müş eki Japonca'da mas şeklinde.

dı di du dü tı ti tu tü eki Japonca'da ta ,Korece'de da şeklinde.

İsmin hallerinin ekleri aynı.Gramer yapısı aynı şekilde.

Nasıl Almanca ile Rusça gramer,sözcük dağarcığı olarak birbirine benziyorsa Türkçe,Japonca,Korece'de birbirine o şekilde benziyor.

• Bencede japonca fakat hiragananın 10 harfini 1 saate anca oğrenince bıraktım artık yazın

• Öğrenilmesi en kolay dil hangisidir?

Kime göre, neye göre?

Önce doğru soruyu soralım:

Anadili Türkçe olan bir kişi için öğrenilmesi kolay olan diller neledir?

El cevap: Türkçe'nin dahil olduğu dil grubuna dahil diller. Yani mantığı Türkçe ile aynı veya benzer olan diller.

Türk dillerinin çok büyük bir kısmı

Zaten bunların büyük kısmı ayrı bir dil değil, çoğunlukla "aksan" farkı ve "diyalekt" farkı,

Örneğin:

Azerice ayrı bir dil değildir, Bildiğimiz Batı Türkçesidir. Biraz "aksan" farkı ve biraz da "diyalekt" farkı vardır.

Kırım Tatarcası ve Gagauzca neredeyse tamamen İstanbul Türkçesidir.

https://www.youtube.com/watch?v=ncqE6nrV5I0

Özbekçe yine Bildiğimiz Batı Türkçesidir. Bu sefer "aksan" farkı daha fazladır ve yine biraz "diyalekt" farkı vardır.

Tatarcaya gelince Batı Türkçesine kıyasla "aksan" ve "diyalekt" farkı vardır. Yine de en fazla 2-3 ay içinde rahatça öğrenilir, konuşulur, anlaşılır.

Türk dilleri içerisinde Batı Türkçesi ile en alakasız olan doğu Sibirya tarafında konuşulan dillerdir. Ama onlar da Batı türkçesi'ni kolayca öğrenip konuşabiliyorlar.

https://www.youtube.com/watch?v=HLXcbA9qrMs

Apayrı dillerden örnek verirsek:
    Japonca, Korece (Latin alfabesiyle)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4 -- 30 Ocak 2015; 10:50:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: __SHERiFF___

Arkadaşlar Konuşulan en kolay dile gelelim şimdi!

En kolay dil insanın konuştuğu dilin akraba olanıdır!

3 çeşit dil vardır!

1. Tek yani mastar dil diyeceğimiz yalınlayan diller: Kelimeler tek hecelidir. Yapım ve çekim ekleri yoktur. Kelimeler cümledeki kullanım yerlerine göre anlam kazanırlar. Çince,Tibetce birmanca laoca!

2. Eklemlemeli-bitişken (agglutinant): Kelimelerin kökleri değişmez, Kullanımda kelimeye getirilen ekler, kelimelerin anlamlarını ve görevlerini belirler. Türkçe, Moğolca, Macarca,Fince,Japonca,Korece ve Eskimoca gibi.Ural-Altay ailesi ve paleo sibirya dilleri!

3. 3.Çekimli (bükümlü): Kelimeler kullanımda değişiklerle uğrar. Ön-ek, iç-ek, son-ek kavramları vardır. Bazılarında ünsüzler değişmez, ünlüler değiştirilerek yeni kelimeler yapılır. Yani kökler ünsüzlerden ibarettir. Arapça, Farsça, İngilizce, Hintçe gibi. hint-avrupa dilleri!

1.Cermen dilleri: Batı Cermen Grubu:İngilizce, Almanca, Yidiş, Felemenkçe, Afrikaans, Flamanca, Frizce, Lüksemburgca. Kuzey Cermen Grubu: İsveççe, Norveççe, Danca, İzlandaca, Faroece.
    2.Romans dilleri: Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Galiçya dili, Rumence, Katalanca, Provensal, Ladino, Retoromanşça. (Bu kolun çıkış dili, Latincedir.)
    3.Kelt dilleri: Bretonca, Galce, İrlandaca, İskoç dili, Kernevekçe (İngiltere 'nin Cornwall bölgesinde).
    4.Slav dilleri: Rusça, Ukraynaca, Beyaz Rusça,(Sırpça, Hırvatça, Boşnakça), Lehçe, Bulgarca, Makedonca, Slovence, Slovakça, Çekçe.

gördüğümüz gibi almancayla ingilizce gibi
    italyanca ve ispanyolca portekizce ve fransızca gibi

Ve Türkçeyle macarca japonca korece gibi

bu grubun içerisindeki dillere kardeş diller diyebiliriz!

Öyleyse bizimde en kolay öğrenebileceğimiz dilde Altay dil ailesindeki dillerdir!

alman 4 ayda ingilizceyi nasıl süper konuşabiliyorsa bizimde japoncayı koreceyi ve macarcayı öğrenmemizde çok kolaydırki tabi en fakir dillerden biride eskimoca Türkçe sözcükleriide yoğun içeriklidir!

Japonca'da Türkçenin basitleştirilmiş halidirki Japoncayı dünyada ancak en kolay bizim türkler ve koreliler öğrenebilir! 6 ayda japoncayı teknikleriyle birlikte konuşabilirsinizki haftada 3 gün 2 saat japonca kurslarında ders görerek 6 ayda çok ileri seviyeye ulaşabiliyorsunuz ama kanji alfabesi çok zorluyorki kanjide çok önemli değildirki özellikle ticari yazışmalarda kolay alfabe olan katakana yazısı kullanılmaktadırki!japoncada bizim için çok rahat dil diyebiliriz!Koreceyle ve moğolcayla 200 ve türkçeyle 100 civarına ortak kelimesi vardır!ve ortak ekleride vardır!

Dünyada biz Türkler,koreliler,moğollar ve macarlar kadar Japoncayı kolay konuşabilecek OOOLMAAAAZ!

Japoncada Türkçenin bassitleştirilmiş halidir.

Türkçeyi konuşan bi japona koreliye moğola ve macara bakarsak Tıkır tıkır konuşabiliyorlar!

http://www.uzmantv.com/japonca-yapisal-acidan-ne-tur-ozelliklere-sahiptir

Türkçemize ve japoncaya zor dil denme sebebinide anlamışsınızdır!almanın ingilizin japoncayı konuşmasını 4 senede öğrenebileceği dili biz neden 6 ayda süper öğrenebiliyoruz!

Kendimde Rusça biliyorum rusçada ingilizce ve almancaya nazaran biraz daha kolay bi dil! hem önden hem arkadan bitişken yapısı ve artikellerde mevcut!çok garip bi dil!

Saygılar...

Hocam mesajınızın üzerinden zaman geçmiş ama sormam lazım.

Japonca'yı Japonya'da yaşamak için değil,gazetelerini felan okumak için değil,sadece ticaret yapmak için öğrenmek istersem,o kolay olan 2 alfabeyi öğrensem,kanjiyi öğrenmesem olur mu?

• Dil öğrenmeye yeteneğim sıfır Onun için bana göre kuşdili
  • Şivelerden dolayı endonezya hükümeti herkesin hemen kavrayabileceği bir dil geliştiriyor Endonezce zaman ekleri filan yok basit bir gramer (Ben dün yüzmek) (Ben şimdi yüzmek) (Ben yarın yüzmek) işlev şu şekil sanırsam.
  • Batı ermenicesi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Japonca

• İngilizce ... Ne güzel iki tane artikel var her şeye aynı artikel geliyor.
    Almanca gibi der/die/das ya da Fransızca gibi la/le yok
  • Python :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe'yi anadil olarak konuşanlar için söylüyorum

%100 Korece

Hangıl Alfabesini 1-2 saatte öğrenebilirsiniz.
    Okuyarak 2-3 günde alıştırma yaparak artık gördüğümüz kelimeleri hızlı hızlı okuyabilirsiniz.

Japon alfabesi gibi zor değil.

Yukardaki arkadaşlar diğer sebepleri zaten yazmış aynı dil ailesine ait.

Tabi öncelikle İngilizce Şart.
  • Balkan dilleri
  • rahmetli sakyp sabancyya göre "tatly dil"
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.