Şimdi Ara

Öğrenciyim 5-7 Bin arası önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öğrenciyim kendi başıma biriktirdiğim parayla araba almak istiyorum.Aslında çok bir seçenek olmadığının farkındayım ama hangi siteye girsem lada böyle skoda böyle tofaş böyle gibi hep bir kıyaslama var.Fakat bu kıyaslamalar bana bir ışık tutmadı.Çünkü malum her insan farklı bir şey söylüyor.Sizden yardım istiyorum bunun için elimdeki param bu.Üstüne 5 koy gibi 3 koy gibi bir durumum yok malesef lütfen bunu söylemeyin.Arabayı genelde şehiriçi kullanıcam anca 3 ayda bir kere filan memlekete dönerim veya dönnem.Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• o paraya alacağın araba sana bir o kadarda masraf ettirir.O paraya motor öneririm başka türlü sanayiye evden daha fazla gidersin

• Okuduğum yer kış ayını sert geçiren bir yer.Bunun için zaten birazda araba yönelimim masraf yapacak illa ki kaç senelik arabalar zaten olarak bakıyorum dediğinizde sonuna kadar haklisiniz fakat iyi temiz bir kullanımda da çok masraf çıkartır mı?

• konu kış şartları ise ucuz çözüm lada niva

https://www.sahibinden.com/arazi-suv-pick-up-lada?sorting=price_asc

Yaklaşık 25 sene evvel 1700cc sıfırını şirkette kullanmıştım . iyi bir araç bana göre gerçi o araçta lpg yoktu ve benzini resmen içiyordu . ama şimdi lpg takılmış hele lpg tankı yenilenmiş bir lada niva bence uygun olur . duydugum kadarı ile yedek parçası da kolay bulunuyormuş .

Bence araba bulmadan önce bir usta bulun ve ona danışın onun tamir edebileceği bakabileceği tecrübesi olan arabayı alın.
  • Belirttigin butce, marka ve modelden bagimsiz olarak, artik ekonomik omrunu tamamlamis, ise yaramaz araclari kapsiyor malesef...

Bu butceyle dokuk bir arac alip, uste bir o kadar da masraf yapip sorunsuz yurutmek istiyorum desen, belki basarirsin bilemiyorum ama daha fazla da para cikamam diyorsun yani kisaca isin zor.

Bir o kadar daha para ayiramayacaksan, tamircilik, mekanik bilgin merakin yoksa maceraya atilma derim, parani biriktirmeye devam et, ileride seceneklerin daha mantikli olur.
  • Lada niva aslında güzel bir araba fakat gördüğünüz gibi biraz düzgün ve binilecek haldekiler 10 bin tl ve üzeri malesef bu parayı veremiyorum ben aslında lada samara ,tofaş,opel accord,suzuki,ford taunus arasında kaldım

• Yani söylediğine göre ne alırsak alalım bu bütçeyle işimizi görmez ve bize durmadan zorluk çıkarır bunun için almamak daha iyi diyorsunuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Parana yazık edersin

• Vergisi, sigortası, bakımı, muayenesi bunları düzenli olarak ödeyebilecek misiniz?

• Evet ödeyebilirim o konudan yana sıkıntım olmayacak büyük ihtimalle aslında aslık 500 lira gelirim var boşumda kalan ben sadece beklemek istemiyorum hani bir şey alırım 1 yıl kullanırım satarım yenisini alırım gibi bir kafaya sahibim arabaya karşı cok ilgim var acayip hevesliyim öğrenme konusunda sürme konusunda yani bir 5 yaşındaki cocugun eline oyuncak verirsiniz nasıl heyecanlanır arabada benim için öyle yolda geçerken bile su araba bu su motor bu özellik gibi kendi kendime vakit geçiriyorum bunun içinde pek sabırlı değilim bu konuda arabanın rutin ödemelerini ödeyebilirim cıkardıgı masrafları da cok abartı olmayacak sekilde ödeyebilirim
  • Benim arkadaşım da bu bütçede araç baktı ve ona yardımcı olmaya çalışırken şunları öğrendim/tespit ettim, ilk araba sigortası 900-1000 lira gibi bir şey, ilanlarda en düzgün duran araçlar lada samara ve fiat uno gibi geldi bana. Tabi hepsinin ufak da olsa sorunları var eğer sürekli ufak ufak para biriktiririm dersen vergisini ödeyebilirim dersen yavaş yavaş sorunlarını giderirsin hem işini de görürsün.

Not: Ben çok bilgili değilim ama gözlemlediklerim bu kadar hayırlısı neyse o olsun

• Amin cümlemiz için hayırlısı olsun inşallah.Aynen bende zaten hani almamaktan yana pek değilim çünkü görüyorum kullanan tonlarca insan var tabikide memnun olan var olmayan var.Zaten arabayı alıp gideyim şurada yanlayayım şurada pati attırayım derdinde değilim arabaya eziyet etmek gibi bir niyetim yok.Olacağınıda pek düşünmüyorum.Dediğiniz gibi sitede o arabalar gayet iyi duruyor benimde dikkatimi çekti ve insan baktıkça daha da bu işte hevesleniyor malesef.Galeride senetle araba almayı düşündüm 5 bin tl nakit vereyim mesela geri kalanı senet yapsın aylık öderim gibi onuda coğu abimiz yapma başın ağrır şeklinde aklımdan sildiler açıkcası.
  • Engincannn E kullanıcısına yanıt
    Geri kalanı senet güzel gibi duruyor ama senet işleri sakat ve araba masraf çıkardığında senete mi para yetiştireceksin aracın tamirine mi

• hocam aynı sorunu ben de yaşadım baktım bu paraya araba değil yük alınıyor ben de motor aldım
  • Bende ondan korkuyorum hani 6000 tl ye alıp haftada 2 kere sanayiye gidip 100 tl harcamak yerine 9000 tl ye alayım ayda 1 kere 200 lira çıkarsın daha mantıklı geliyor.Fakat bunu yapabilmek içinde gerçekten güvenilir bir galeriye ihtiyacım var.Tofaş almak yerine Lada Samara almak daha mantıklı geliyor.Çoğu insan Lada Samara ne ya? gibi bir düşünceye sahip bunu çok konuştuğum insanda gördüm fakat hor kullanılmış bir tofaş yerine daha temiz kullanılmış Lada daha iyi gibi geliyor aslında buraya yazma amacımda biraz o.Bu siteye girdiğimde gerçekten bu konulardan anlayan insanlar gördüm.Paramı sokağa atmakta istemiyorum bir öğrenci olarak gerçekten iyi bir para benim için.Sadece önerilerinizi istiyorum hani tofaş alma git suzuki al lada al gibi.
  • Hocam bende düşünüyorum.Ve buldum gibi Renault Flash ler iş görür

• Evet onlarda var biliyorum fakat Lada Samara onların yanında daha çok ilgilimi çekiyor.Lada hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • Renault Flash ya da Spring al en mantıklı o arabalar
  • Iphone X

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lada Samara ve Skoda Favoritten başka aklıma bişey gelmiyor. Eğer arabayı kendi adına alacaksan bir o kadarda trafik sigortası ödeyeceksin bunu da göz önünde bulundur. Sigortayı kredi kartından taksitle hallederim diyorsan unut onu taksit yok artık kaldırıldı.Yaşı nedeniyle MTV si az olur ona bişey demiyorum hesaplamaya gerek yok. Yaşlı arabanın çıkaracağı masrafı da düşünürsek yol yakınken vazgeç. Dertsiz başına dert açmana gerek yok. İşim gücüm maaşım olmasına rağmen arabanın masraflarına zor yetişiyorum. 500 lirayla arabanın masrafına yetişemezsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.