Şimdi Ara

Öğrenci olarak maddi sıkıntıdan çok bunaldım.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sizlerle paylaşmak istediğim konu var. Bi çözüme kavuşacağını sanmıyorum en azından şimdilik. fakat içimi dökmek istedim size. 12. sınıf a giden stajyer öğrenciyim. Ve sürekli maddi sıkıntı çekiyorum stajdan aldığımız para 850 tl idi. Bu paranın 300- 400 tlsini direkt olarak aileme veriyorum.


    Bu ay maaşlara zamlar geldi biliyorsunuz ve şirketin maddi sıkıntısından dolayı stajyer çıkartması yapıldı ben çıkmadım fakat en iyi dostumda ordaydı onu çıkarttılar, benim çıkmamda ihtimal arasında bu ayrı bi konu fakat. Bu ay maaş ödemelerinde sıkıntı yaşanacağını düşündüğüm için bunuda eklemek istedim. Ailemden asla para istemiyorum. Maddi anlamda ortalama bir türk ailesiyiz ki istesem bile çok fazla bir beklentim olamaz onlardan. Sigara alamıyorum 1 yıldır tütün içiyorum. Çoğu zaman beğendiğim kıyafetleri heves ettiğim teknolojik eşyaları alamıyorum. Arkadaş ortamımda kafedeyken sadece çayla yaklaşık 1 saat oturduğumuz için çok kez kovulduğumuzu biliyorum. İş yerimin yol mesafesi çok uzun bu ücretide kendim karşılıyorum. Telefon giderimi kendim sağlıyorum. Benim çok zoruma giden bir diğer durumda şu ki; Hayatımda asla cimri insan olmamaya çalıştım fakat, arkadaş ortamında bazı durumlarda kendi içimde paranın lafını yaptığımı biliyorum. Çünkü ben maaş gününe kadar paramı idare etmek durumundayım. Kız arkadaşlarım oluyor onlarla çeşit çelit güzel aktiviteler yapmayı çok istiyorum fakat pek fırsat olmuyor. Tabiki arada da olsa günübirlik yapıyorum fakat tabiki yetmiyor. Aslında hayatıma giren kişilerde paragöz insanlar değil fakat bu sadece benim kendi mutsuzluğum. Marketten veyahut herhangi bir mağazadan almak istediğim şeyin, en ucuz fiyat etiketine bakmaktanda çok sıkıldım. Bunlar sadece aklıma gelenler içimde yaşadıklarım çok daha farklı.


    Şöyle de bir konu var. Daha 17 yaşımda yaşadığım bu para sıkıntıları benim geleceğe olan hevesimi oldukça azaltıyor ve kaygılarım oluşuyor. Her gece seneler sonrasını düşünmekten sıkıldım.


    Paylaşmak istediklerim bunlardı dikkate alan herkese teşekkürler.








  • Senin yaşadiklarini ülkenin en az yarisi yaşiyor emin ol.Parasizlik dünyanın en kötü şeyi.En basit,arkadaşinla sosyalleşmen gerekiyor onu bile yapamiyorsun.Bende yaşadim ayni şeyleri.Ha dedim sonunda çalisiyorum istediğimi alabiliyorum dedim 2 sene sonra hop ekonomi bu hale gelince paranin değeri kalmadi.Başa dönmüş gibiyim.Sonuç olarak yaşin genç şuanki yaşin tam kaderinin geleceginin belirleneceği zaman seçim senin,kendini kurtarmanin tek şansi yine sensin.O yüzden elinden geldığince iş konusunda ne yap ne et geleceğini sağlama al bizim gibi pişman olma sonradan.Isyan noktasinda olman belki birseyleri iyi yöne götürebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.