Şimdi Ara

Öğrenci işi ufak mod. tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öğrenci işi ufak tefek modifiye işleri önerebilirmisiniz ?

benim uygulayacaklarım:
    1- plakalık söküp tinerle plaka çevresi silmek - bence çok basit ama arabanın görüntüsüne gerçekten + katıyo.
    2- sislere xenon veya daylight olabilir.
    3- arka cama yapıştırmak için sticker olabilir.

tavsiyelerinizi lütfen paylaşırmısınız arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Mobbdeep

Arkadaşlar öğrenci işi ufak tefek modifiye işleri önerebilirmisiniz ?

benim uygulayacaklarım:
    1- plakalık söküp tinerle plaka çevresi silmek - bence çok basit ama arabanın görüntüsüne gerçekten + katıyo.

Fitili ateşlemişsin haberin yok

Farlara sonradan xenon takanlara yargısız infaz yapılan bir forumda SİSLERE XENON TAKICAM demişsin..

Modlara söyle bence yayından kaldırılsın konu kimse görmeden..

• quote:

benim uygulayacaklarım:

1. rahatlıkla uygulanabilir.
    2. Daylight taktır, xenon gereksiz göz alır, küfür yersiniz...
    3. Arka cama sticker olabilir.

Beğenmesem de
    Çamurluğa modifiye ürün imal eden markaların stickerları olabilir.
  • Sislere xenon takacak kadar apaçiysen ön çamurluklara, kapı direklerine ve depo kapağına hella flaş yaptır. Ama yok yani bence değilsindir. 2 numara cam filmi çeker bırakırsın.
  • Benim öğrenciyken kullandığım araba bu; Modifiye listesi bakımından fikir verebilir.

http://www.cardomain.com/ride/509037/2000-renault-clio
  • quote:

benim uygulayacaklarım:

Araç nedir? Renk?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

Farlara sonradan xenon takanlara yargısız infaz yapılan bir forumda SİSLERE XENON TAKICAM demişsin..

Yargısız infaz mı? Onun yargısı çoktan yapıldı. Kesinlikle göz alıyor.

Ben de bunlara bi-xenon ile karşılık veriyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

Yargısız infaz mı? Onun yargısı çoktan yapıldı. Kesinlikle göz alıyor.

Ben de bunlara bi-xenon ile karşılık veriyorum.

işte yargısız infazdan kastım :) KESİNLİKLE GÖZ ALIYOR!

Yok böyle bir durum..

Far ayarı düzgün yapılır ve kaliteli xenon kitleri kullanılırsa alacağını sanmıyorum.. En azından yolda gördüğüm her merceksiz, sonradan takılan xenon göz almıyor..

İkinci olarakda mercekli halojen araçlara xenon kit takıp kullananlarda var ki bunların hiç giz aldığını görmedim.. Xenon ve halojenin mercekleri birbirinden farklı konuya hakimim, halojen mercekde xenon olunca bir nebze dağıtıyor fakat göz almıyor..

Göz alan XENON'lar değil, göz alan tüm farlara karşıyım ayrıca.. Adam akıllı ayarını yaptırıp çıkmak lazım yola kimseyi rahatsız etmeden..

vipmail123 bigün gelde senlede bi-xenon atışalım bende de bi-xenon var çok canımı sıkan olursa bende senin gibi karşılık veriyorum ara sıra :)

• arabanızın garantisi yoksa bunları yaparsanız on numara ses alırsınız.

orta susturucu iptali , yerine düz boru (straight pipe)

kaliteli bir son susturucu (100-250 tl civarı)

k&n açık hava filtresi (120 tl civarı)

kat. iptali

aracınız turboluysa chip yaptırıp gücü arttırabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 9 Eylül 2011; 12:18:52 >
  • quote:

Yok böyle bir durum..

Far ayarı düzgün yapılır ve kaliteli xenon kitleri kullanılırsa alacağını sanmıyorum.. En azından yolda gördüğüm her merceksiz, sonradan takılan xenon göz almıyor..

İkinci olarakda mercekli halojen araçlara xenon kit takıp kullananlarda var ki bunların hiç giz aldığını görmedim...

Göz alan XENON'lar değil, göz alan tüm farlara karşıyım ayrıca.. Adam akıllı ayarını yaptırıp çıkmak lazım yola kimseyi rahatsız etmeden..

vipmail123 bigün gelde senlede bi-xenon atışalım bende de bi-xenon var çok canımı sıkan olursa bende senin gibi karşılık veriyorum ara sıra :)

Merceksiz çakmaların hepsi istisnasız göz alıyor. Hx(H1,H3,H4,H7,H11) serisi yani halojen tabanlı bir OEM(Philips, Osram, Bosch...) üretimi bir xenon ampul yok.(Şimdi Philips var demeyin. Philips değil, "Philips Patent" yazan Çin Malllarına nazaran biraz daha kaliteliler var.)

Aydınlatma optikten ibarettir. Optiğin kusursuzluğunun temini için de, ışık kaynağının konumunda milimetrenin onda biri kadar bile sapma olmaması gerekir. Bu standardı sağlayabilen bir çakma ampul henüz malesef yok. Bu nedenle de yola gitmesi gereken ışık bizim gözümüze geliyor. Az veya çok bir şekilde göz alıyor.

Mercekli çakmalar için ise size hak veriyorum. Göz almıyorlar fakat çok iyi de aydınlatmıyorlar. İyi aydınlatmaması beni ilgilendirmez. Benim gözümü almadıktan sonra benim için hava hoş.

Bi-xenon atışması yapalım. Ama önceden söyleyeyim de ona göre hazırlanın. Bendeki sistem:

Hella 2010 BMW X6 Bi-xenon projektörler,
    Philips 85122+ 4300K 3400-lümen ampuller,
    11cm çapında Koito H7 uzun reflektörü,
    Osram Night Breaker H7 1800-lümen ampullerden oluşuyor.

Bunun yanında Hella'nın şimşek hızını unutmayın. Ona göre.

• quote:

quote:

Yok böyle bir durum..

İkinci olarakda mercekli halojen araçlara xenon kit takıp kullananlarda var ki bunların hiç giz aldığını görmedim...

Merceksiz çakmaların hepsi istisnasız göz alıyor. Hx(H1,H3,H4,H7,H11) serisi yani halojen tabanlı bir OEM(Philips, Osram, Bosch...) üretimi bir xenon ampul yok.(Şimdi Philips var demeyin. Philips değil, "Philips Patent" yazan Çin Malllarına nazaran biraz daha kaliteliler var.)

Aydınlatma optikten ibarettir. Optiğin kusursuzluğunun temini için de, ışık kaynağının konumunda milimetrenin onda biri kadar bile sapma olmaması gerekir. Bu standardı sağlayabilen bir çakma ampul henüz malesef yok. Bu nedenle de yola gitmesi gereken ışık bizim gözümüze geliyor. Az veya çok bir şekilde göz alıyor.

Mercekli çakmalar için ise size hak veriyorum. Göz almıyorlar fakat çok iyi de aydınlatmıyorlar. İyi aydınlatmaması beni ilgilendirmez. Benim gözümü almadıktan sonra benim için hava hoş.

Bi-xenon atışması yapalım. Ama önceden söyleyeyim de ona göre hazırlanın. Bendeki sistem:

Hella 2010 BMW X6 Bi-xenon projektörler,
    Philips 85122+ 4300K 3400-lümen ampuller,
    11cm çapında Koito H7 uzun reflektörü,
    Osram Night Breaker H7 1800-lümen ampullerden oluşuyor.

Bunun yanında Hella'nın şimşek hızını unutmayın. Ona göre.

Öncelikle söylemeden geçemeyeceğim.. Sizin gibi seviyeli ve bilgili biriyle tartışmak, tartışmayı ego savaşına çeviren forumdaşlarımızla kaynayan bir dönemde, gerçekten hoşuma gitti :)

Bu göz alma durumu sanırım birazda göreceli.. Yani kişinin gözünün hassasiyetinede bağlı sanırsam.. Çünkü gerçekten Ankara'da bahsettiğiniz kötü xenonlardan fazlasıyla var ve benim gözümü okadar almıyor :S

Xenon atışmasına gelince atışmasına atışalımda bendeki sedan sizdeki suv çıktı
    Ben atsam neye yarar arkadan :) ama sorun olmaz..
    illa kapışalım derseniz baktım olacak gibi değil kafayı kırar tepeye offroad araçlarındaki gibi aydınlatma yaparım

• Güzel bir jant
    Spor yaylar kullanılarak arabanın alçaltılması
    Arabaya gidecek şekilde egzoz çıkışı
    Hava filtresi değişimi

Yeter artar bile kendini belli ettirmesi için.
  • quote:

Öncelikle söylemeden geçemeyeceğim.. Sizin gibi seviyeli ve bilgili biriyle tartışmak, tartışmayı ego savaşına çeviren forumdaşlarımızla kaynayan bir dönemde, gerçekten hoşuma gitti :)

Bu göz alma durumu sanırım birazda göreceli.. Yani kişinin gözünün hassasiyetinede bağlı sanırsam.. Çünkü gerçekten Ankara'da bahsettiğiniz kötü xenonlardan fazlasıyla var ve benim gözümü okadar almıyor :S

Xenon atışmasına gelince atışmasına atışalımda bendeki sedan sizdeki suv çıktı
    Ben atsam neye yarar arkadan :) ama sorun olmaz..
    illa kapışalım derseniz baktım olacak gibi değil kafayı kırar tepeye offroad araçlarındaki gibi aydınlatma yaparım

Teşekkür ederim. Bende X6 falan yok yanlış anlaşılmasın. Benimki de sedan. Ama X6 projektörlerim var.

• jant lastık spor yaylar 2.el alırsanız cok daha rahat olur bence
  • bu forumda aracına zevkıne göre birşey yapamazsın öyle binmek zorundasın yoksa direk apaçi diye fişlerler buradan fikir cıkmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

bu forumda aracına zevkıne göre birşey yapamazsın öyle binmek zorundasın yoksa direk apaçi diye fişlerler buradan fikir cıkmaz..

Nasıl böyle bir alaka kurdunuz?

Siz güzel yakışan bir jant, hoş bir bodykit, led stop, arka rüzgarlık taktınız da kim size apaçi dedi? Veya güzel bir folyo kaplama yaptırdınız da eleştirildiniz mi?

Gidip çakma xenon taktırıp, saçma sapan ses sistemleriyle etrafı rahatsız edenler; tabiki -hak ettikleri şekilde- "apaçi" damgası yer...
  • quote:

quote:

bu forumda aracına zevkıne göre birşey yapamazsın öyle binmek zorundasın yoksa direk apaçi diye fişlerler buradan fikir cıkmaz..

Nasıl böyle bir alaka kurdunuz?

Siz güzel yakışan bir jant, hoş bir bodykit, led stop, arka rüzgarlık taktınız da kim size apaçi dedi? Veya güzel bir folyo kaplama yaptırdınız da eleştirildiniz mi?

Gidip çakma xenon taktırıp, saçma sapan ses sistemleriyle etrafı rahatsız edenler; tabiki -hak ettikleri şekilde- "apaçi" damgası yer...

Gidip çakma xenon taktırıp, saçma sapan ses sistemleriyle etrafı rahatsız edenleri savundugumu nereden cıkardınız veya neden üstünüze alındınız ? Siz apaçi damgası yapıstırırsınız ben apaçide demem hayvanımsı sıfatlar takarım o tiplere.

Ben modifiye sevmem aracımın her parçası orjinaldir hatta o kadar orjinalciyimdir ki yan sanayi parça bile takmam.

Aracına ne yaparsa yapsın direk apaçi damgası yapıstıranlara lafım.. Diğer insanları rahatsız etmeden insanlar zevklerine göre istediklerini yapabilmeli. Cünkü hoş duran modifiyelerede bakıp direk apaçi damgasını yapıstırıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 9 Eylül 2011; 16:12:31 >

• küçüklüğümden beri hep jip farları takmak istemişimdir arabama küçükken hayalimdeki araba hb değil jeep ti tabi ama hala daha onun isteği içimde apaçi diye alay ederler diye takamıyorum toplum baskısı ve eziklik bu olsa gerek
  • quote:

Aracına ne yaparsa yapsın direk apaçi damgası yapıstıranlara lafım.. Diğer insanları rahatsız etmeden insanlar zevklerine göre istediklerini yapabilmeli. Cünkü hoş duran modifiyelerede bakıp direk apaçi damgasını yapıstırıyorlar.
    Evet bu konuda size katılıyorum. Aracı daha hoş gösteren herşeyi severim.(Daha acayip gösterenleri değil.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

arabanızın garantisi yoksa bunları yaparsanız on numara ses alırsınız.

orta susturucu iptali , yerine düz boru (straight pipe)

kaliteli bir son susturucu (100-250 tl civarı)

k&n açık hava filtresi (120 tl civarı)

kat. iptali

aracınız turboluysa chip yaptırıp gücü arttırabilirsiniz.

hocam araba dizel ses alamayız herhalde pek zaten sesini çok seviyorum 270 cdi motor
    chip düşünmem çok kara duman atıyormuş diye duydum büyük motorlarda hemde yakıtı arttırıyormuş performans olarak 205 hp verir dediler sorduğumda.

quote:

Orijinalden alıntı: Y.Sarıyıldız

jant lastık spor yaylar 2.el alırsanız cok daha rahat olur bence

araç suv. 17 inç orj. jantlar var benim takmak istediğim jantlar amg'den aşagı kurtarmaz 19 veya 20 inç. zaten oda replikası bile 1200 civarı ona göre lastik gerekir 2500'ü bulur beni fazlasıyla aşar

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

benim uygulayacaklarım:

Araç nedir? Renk?

bordo mercedes ml270cdi 2002 model.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.