Şimdi Ara

ögrenci arac alim satim yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ögrenciyim babam ticareti ögren die bana 5-15 bin arasi para verecek.ztn bankaya yatirsak aylik 70-80 lira veriyo.benimde aklima bu fiyatla araba alim-satim yapmak geldi.siz ne diyosunuz araclarda zamlandi su zamanda sizce bu işe bulasiyim mi? birde ne araclara bakmami önerirsiniz? bana 500lira biraksa yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Meraklısı olan araçları düşük fiyata anadoludan bulup, İstanbul'da meraklısına kilitlemek yeni moda.
  • aslinda benim aklimda sIkIsmis acil satan birinden yada atiyorum 10 bine aldim 2 bin masraf edip 12.5 satmak var.

• yeni kanunlarla kişi bireysel olarak aldığı aracı 5 seneden önce satarsa sattığı fiyat hiç önemli değil gelir artış kazancı satılır yani 15 araba alıp 5e satsanız bile bunun üzerinden vergi ödemeniz gerekir.1 den fazla araç satarsanız bunu devamlı hale getirmiş olursunuz yani ticari işe dökmüş sayılırsınız.Yani hiç bir şeyden habersiz bir bahar sabahı kahvaltınızı yaparken sizin uçuk bir miktarda vergi borcunuz olduğu ortaya çıkabilir kayıtsız bu işi yapmayın derim hatta kayıtsız hiç bir işi yapmayın derim.
  • al sat cılardan artık vergi kesiliyor bence iyi oldu fırsatçıların önüne geçildi kusura bakmayın ama ben karşıyım bu işlere
  • çakal abiniz dayınız yoksa bu piyasada girmeyin eskinin tabiriyle ütülürsünüz yazık etmeyin paranızı
  • yılda 3 den fazla üstünüze alıp satamazsınız akrabaların üstüne alın ve bence yapın bende düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue spirit

al sat cılardan artık vergi kesiliyor bence iyi oldu fırsatçıların önüne geçildi kusura bakmayın ama ben karşıyım bu işlere

nie karsisiniz anlamiyorum araci alicam masraf yapicam piyasasinda saticam.kimseden ne zorla alip ne zorla saticam.siz hic 2 liraya alip 3 liraya bisey satmadiniz mi.ticaret işte hirsizlikmi yapiyorum gasp mi. Misal biz ev alirken arastirp ilerde prim yapacak cevresi geliseck yerden 100 bine ev aldik şimdi 140 veriyolar.ne yapalim şimdi adama olmaz kardeşim biz 100 e aldik size 95 e birakalim mi diyelim.?

• quote:

Orijinalden alıntı: zobcuuuk

yılda 3 den fazla üstünüze alıp satamazsınız akrabaların üstüne alın ve bence yapın bende düşünüyorum

eyw bunu biliyordum ztn 3 arac bana yeter diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Rambo-Cash

çakal abiniz dayınız yoksa bu piyasada girmeyin eskinin tabiriyle ütülürsünüz yazık etmeyin paranızı

bu işi yapan arkadasim varda onlarda kac aydir araba bulamadiklarini söylediler.sende bulamazsin simdilik dedi bende burda bi sorayim dedim. Milsal hacizli araclari aliyolar onlarda sana yedirmezler diyo.

• tutulan bir aracın temizini alacaksın 500-1000 fazlasına satıcaksın,çakallıla çukullukla alakası yok.
  • Aldığın arabanın elinde patlama ihtimalinide düşün.

• quote:

Orijinalden alıntı: niirvana

Aldığın arabanın elinde patlama ihtimalinide düşün.

o sikinti işte. Ticaret bu batmakta var cikmakta lakin baslarda hata yapmaman gerekiyo.yoksa babamn verdigi firsati tepmiş olurum ya bidaha vermezse gelecegime darbe bu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kilitlimaşa

tutulan bir aracın temizini alacaksın 500-1000 fazlasına satıcaksın,çakallıla çukullukla alakası yok.

eyw saolasin. Peki aklinizda bikac arac varmi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: type-R

yeni kanunlarla kişi bireysel olarak aldığı aracı 5 seneden önce satarsa sattığı fiyat hiç önemli değil gelir artış kazancı satılır yani 15 araba alıp 5e satsanız bile bunun üzerinden vergi ödemeniz gerekir.1 den fazla araç satarsanız bunu devamlı hale getirmiş olursunuz yani ticari işe dökmüş sayılırsınız.Yani hiç bir şeyden habersiz bir bahar sabahı kahvaltınızı yaparken sizin uçuk bir miktarda vergi borcunuz olduğu ortaya çıkabilir kayıtsız bu işi yapmayın derim hatta kayıtsız hiç bir işi yapmayın derim.

Yavaş salla ziya...
  • manisali0645 kullanıcısına yanıt
    Kardesim boşver, al-sat işi sakat. İşin üç kagitcisi cok 5 satis yapar 10 kar edersin, olmadik bir kişiye yada arabaya bulaşır 15 zarar edersin. Actir bi yatirim hesabi borsada değerlendir o parayı.

• Al-Sat engellenemez.
    Arzu ederseniz annenizin babanızın,kardeşinizin,teyzenizin,amcanızın üstüne alıp satarsınız
    Acil satanları zaten galericiler önceden kapatıyor.
    Sanayide iyi bir usta ve piyasada tanıdıklar varsa olur ama ucuza alıp üstüne 2 koyup satıcam derseniz hiç uğraşmadan.
    Vw bayisine gidin bir tdi polo ile tdi golf siparişi geçin gelince alın garaja koyun 3 ay sonra en az 5bin kar.
  • Bizim dayı yapıyor. Başka bir iste çalışıyor ama senede 7 8 araba alıp satıyor. Vergi ödememek icin 3 araç alıp satabilirsin. Bu yüzden karısının, arkadaşının üzerine yapıyor çoğunu.
    Böyle bir ise girisiyorsan sana önerim o paraya alınacak temiz bora, golf gibi arabalar alıp satman.
    Piyasasi cok bunların.

• quote:

Orijinalden alıntı: manisali0645

quote:

Orijinalden alıntı: kilitlimaşa

tutulan bir aracın temizini alacaksın 500-1000 fazlasına satıcaksın,çakallıla çukullukla alakası yok.

eyw saolasin. Peki aklinizda bikac arac varmi :)

clio,symbol bunlara öncelik ver ama temiz olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Kardesim boşver, al-sat işi sakat. İşin üç kagitcisi cok 5 satis yapar 10 kar edersin, olmadik bir kişiye yada arabaya bulaşır 15 zarar edersin. Actir bi yatirim hesabi borsada değerlendir o parayı.

aslinda benim durumum farkli amac ticarete alismak borsada degerlendirmek deil. Ayiptir söylemesi dedem 77 yasinda herhangi bi ögrenimi yok yillardir ticaret yapar otalama 15bn aylik gelilri var. Mermurlukta büyüyemezsin dio. Diplamami almam sartiyla benim yanima gel dio (bölümmde ztn ticartle alakali).benimde 2-3 sene var daha babamda dedemde şimdiden kücük kücük basla dio.yanina kör gibi gitmeyim die.e benimde okulum sinavlarim her dakka işle ugrasack vakit yok araba alirim alici gelince verir gecerim die düşünüyorum.bilmem yanlis mi düşünüyorum...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.