Şimdi Ara

Ogame tamamen bir zaman kaybi! Dikkat edin.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
12.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende Ultima Online oynuyordum ve en çok oyuna ilk başladığım zamanları özlüyorum. Çünkü bir süre sonra oyunu daha iyi öğrendikçe insan "onu keseyim, şunu keseyim" moduna giriyor. Ben iyi pvp yapmama rağmen bu hırstan olabildiğince kendimi korudum. Oyunu bırakma sebebime gelince her kestiğim (her demeyimde %80 diyeyim) adamın "Yok sen burda bekle seni s.kcem" bu tür cümleler kurmasından bıktım. Oyunu bırakmakta bir şey yok beyler emin olun. İrade ve kafayı başka şeylere verme. Direk charınızı silin ve Single-Player oyunlara yönelin. O kadar başında tutamıyor insanı ya da daha iyisi bir spora verin kendinizi. Ben şuan SP oyunlar ve basketbol oynuyorum ve arada bir bu forumlara girip konulara göz atıyorum. Okul zamanı internetten çeşitli araştırmalar yapıyorum. OGame hiç oynamadım ama UO oynamış birisi olarak kimseye doğrudan bırak demiyorum zaten kendileri de bir gün anlayacaklarından kaybettiklerini bırakacaklar. Tabii şöylede bir şey var "Tuzun azıda kötüdür, fazlasıda"

• Bende bi zamanlar o game e hızlı bi giriş yaptım 2 hafta oynadıktan sonra inanılmaz bi şekilde zamanımı harcadığı için hesabımı başkasına devrettim..
    Zaten mmorpg fln da sevmem.
    Konu zaman kaybından başka yerlere gelmiş. o örnek gösterdiğiniz kanada, 2-3 yaşında araştırma öreniyo dediğiniz çocuklar için nasıl imkanları var hiç düşündünüzmü. ülkemizde daha son 2 senedir kullanımı patlayan internet düşünüldğü zaman, o tür bir eğitimin olamayacağınıda bilmeniz gerekir. Sonuçta herşeyin düzenlemesini devlet yapıyor.
    18 yaşından küçüklerin oynayamiyacağı oyunları 7-8 yaşında çocuklara oynatan internet kafeler olursa o çocuklarda gidip zamanını öyle harcar.
    kim ihtiyacı olduğu zaman interneti kaynak gibi kullanmıyor merak ettim. cevap tabiki kimse. herkes yeri geldiği zaman elbette kullanıyor.ama araştırma yerine çoğu kişi hazır kaynaklara (öğrencilerin hazır ödev indirmesi gibi) yöneliyor.

Ayrıca araştırma dediğiniz zaman , bilgilenmek dediğiniz zaman sadece edebiyat, kimya fizik niye geliyor aklınıza bunu da anlamış değilim. Birçok insan yazılımlar(tasarım çizim....) hakkında pek çok araştırma yapıyor. Ozaman harcanıyo dediğiniz oyunlar için bile yok moddu yok patch ti fln gibi bi sürü araştırma yapılıyor. daha bisürü şey var saymadığım bunların hepsi bir araştırmadır. hack programlarını öğrenmek için biton döküman inceliyor insanlar.ha bunlar çok faydalı olmayabilir ama araştırmayı öğreniyorlar öyle deilmi.

tabiki tüm gün chat yapan. oyundan başka bişi düşünmeyen insanlarda var bu tür insanlar sosyallikten uzak kendini pc başında tatmin etmeye çalışıolar ve buda kötü . ama unutmayın bizim ülkemiz bu konularda diğer geliişmiş ülkelere oranla çok daha iyi yerlerdedir.

• Oynayın oynayın hiç değilse hayal gücünüz gelişir
  • quote:

Orjinalden alıntı: sirdeniz

Oynayın oynayın hiç değilse hayal gücünüz gelişir

• quote:

Orjinalden alıntı: derkin

sence ogamede zamanını harcayan biri ogame olmasa o zamanı nerde harcar?İnternette yine zaman öldürür...

kusura bakma ama düşüncelerin sakat.. Zihniyette problem var.. Zaman anlayışını bi gözden geçir... yani zaten boş adamım ve boş işlerle uğraşırım a veya b farketmez bilinci var. İlla internettte olacaksan bi tür yaralı şeyde var.. En azından açıp bi sürü program öğrenebilirsin..internet şart deil git arkdaşınla bi çay iç bi kitap oku. git spor yap yaşa yani bunlar boş iş mi... Yani ogame oynamazsan internette gereksiz işler peşinde koşacaksın die bi saplantın mı var öyle mi kural mı koydun kendine..
  • Tamamen katiliyorum 3.evrende puanim 35k kafayi yiyorum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: BoyiiiM Mi Abi

Walla ogame yi oynamışlığım yok ama ne demek istediini KO oynadıımdan dolayı çok ii anlıyorum...
    FRP RPG MMORPG tarzı online oyunlar insani bilgisayar başına mahkum ediyo.Oyunlarda herhangi bir son olmadıından ve insanın vaktinin çok değerli olmasından dolayı uçuruma gidiyomuş gibi hissediyorum bazen kendimi.
    İnsanlar KO ve lineage2 gibi oyunlarda yarattıkları karakterleri geliştirerek birbirine hava atma arayışı içerisinde oluyo hafiften.Bi nevi ego tatmini sağlıyo insalarda.Bu yüzden;KO gibi insan seviyesinin sayemizde oldukça düşük olması,Lag dan,hacklerden ötürü oyunun oynanamayacak duruma gelmesi bile bi çok kişiyi oyundan koparamıyor.Bunun tek nedeni ise kendinden 5-6 LVL aşağıdaki oyuncuya "noob" diye hitap edebimek.
    (Çok şükür günde max. 2 saate indirebildim.Umarım yakında tamamen kurtulurum şu oyundan.)

ogame ve KO cok farkli OGAME oynamadigin icin bunu anlayamzsin ben su an ilk 200 deyim ve hayattaki herseyden daha cok sanki bu sorurmluguum varmis gibi geliyor oysaki KO da oyle birse yok istersen 1 hafta sonra gir istersen 1 ay sonra gir char in surekli ayni yerde duruyor

ben şuan 2 gun girmesem OGAME(birak 2 gun filomu dakika dakika takip etmesem) aninda indirirler beni.

ogame bugune kadar gordugum en zor oyun! ! !

• ben ogameyi 1 seneye yakın bir süredir oynarım!bi ara bırakıp knight online oynamaya başlamıştım bence knight online ogameden daha çok zaman kaybı dc hack falan vsvsvs mesela ogamede 1 metal madeni yapıp çıkarken knight a saatler ayırıyoruz bu doğru değil mi?
  • walla ben rahatım oyunu 200.000 puanda iyi bilen bir arkadaşa bıraktım keyfim yerinde ... OKS dolayısıyla KO yuda bıraktım onuda bi arkdaşa verdim keyfim yerimde sizede tavsiye ederim iyi bilen bir arkınıza bırakın ..
  • ben ogame i 4 aydan falza oynayıp ko ya gecen birisi olark şunu söylüyorumki , iyiki ogame bırakmışım.Tabiki iki oyun birbirinden cok farklı ve karşılaştırmayıda doğru bulmuyorum.Ama ogamede belli bir seviye vardı ve herkes o oyunu oynayamıyordu.Genelde sıkılıp 2 gün sonra bırakılıyordu.Orada iyi arkadaşlar edindim gercekten.Cünkü oyunun yapısı itibari ile k.o daki gibi bencillik ne bilim kadırma durumları pek olmuyodu oldummu ittifakında sağlam birileri varsa anında yola getiriyordu :)

Ancak kötü yanı ise sürekli kontroletmek zorunda olduğunuz bi gezegeniniz ve sömürgelerinizin olması yani pc ye kitliyordu ve aşırı zaman yiyordu. K.O yu tecih etmememin nedeni offlline ken karakterin yatıyor ve kimse dokunamıyor.Yani acil işin cıktığında hemen ayrıla biliyorsun.HErşey senin elinde.Ama pc ile alakalı bir işiniz varsa ve seviyeli bir ortam diyorsanız ogame derim.Zaman sizin için önemli ise K.o daha mantıklı bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muharremTR -- 7 Eylül 2005, 23:50:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: snbaks

B Oyunu bırakma sebebime gelince her kestiğim (her demeyimde %80 diyeyim) adamın "Yok sen burda bekle seni s.kcem" bu tür cümleler kurmasından bıktım. Oyunu bırakmakta bir şey yok beyler emin olun.

Ben henüz iki haftalık kO oyuncusu olmama rağmen bu tarz şeyler cok karşılaştım diyebilirm.Artık direk private ve trade i kapatıp giriyorum.ncak buna rağmen geneldende rahatsız edenler olmuyor değil.SAnırım buun tek cözümü oyunda 24 saat online olacak opların olması.Şikayet ettiğin anda banlıcaklarki bi düzen gelsin.
  • birde sc oynamayı dene istersen
  • quote:

Orjinalden alıntı: HighEND

quote:

Walla ogame yi oynamışlığım yok ama ne demek istediini KO oynadıımdan dolayı çok ii anlıyorum...
    FRP RPG MMORPG tarzı online oyunlar insani bilgisayar başına mahkum ediyo.Oyunlarda herhangi bir son olmadıından ve insanın vaktinin çok değerli olmasından dolayı uçuruma gidiyomuş gibi hissediyorum bazen kendimi.
    İnsanlar KO ve lineage2 gibi oyunlarda yarattıkları karakterleri geliştirerek birbirine hava atma arayışı içerisinde oluyo hafiften.Bi nevi ego tatmini sağlıyo insalarda.Bu yüzden;KO gibi insan seviyesinin sayemizde oldukça düşük olması,Lag dan,hacklerden ötürü oyunun oynanamayacak duruma gelmesi bile bi çok kişiyi oyundan koparamıyor.Bunun tek nedeni ise kendinden 5-6 LVL aşağıdaki oyuncuya "noob" diye hitap edebimek.
    (Çok şükür günde max. 2 saate indirebildim.Umarım yakında tamamen kurtulurum şu oyundan.)

ogame ve KO cok farkli OGAME oynamadigin icin bunu anlayamzsin ben su an ilk 200 deyim ve hayattaki herseyden daha cok sanki bu sorurmluguum varmis gibi geliyor oysaki KO da oyle birse yok istersen 1 hafta sonra gir istersen 1 ay sonra gir char in surekli ayni yerde duruyor

ben şuan 2 gun girmesem OGAME(birak 2 gun filomu dakika dakika takip etmesem) aninda indirirler beni.

cok haklısın o game bir hastalık

• quote:

Orjinalden alıntı: BFG

ogame denilen oyun insanlarin tercihine kalmis ama bence zaman kaybindan baska birsey degil.insani offline ken bile huzursuz edip kalkip basinda pinekleten, yayilma hayalleri ve siralama usuluyle sanal dunyada yer etmek isteyen bircok arkadasimizi malesef asiri baglamaktadir.Sitede her tiklamanizda dunya kadar kar eden bu oyun herkesi tam bagladiktan sonra parali olacak ve nca zamanini harcamis biryerlere gelmis insanlari yuzustu birakacaktir.Battlefield,Cs gibi oyunlar kisa turlarla oynanip en azindan 2 tur sonra birakma sansina sahipken ogame kitlesel bagimlilik yapmakta cogu arkadasimizi cok degerli zamanlarindan etmektedir.Tum bunlar sadece benim goruslerimdir.Dostca bir uyari yapmak istedim.Benimle ayni goruste olmayan Bircok arkadas olabilir.Onlarin da kendi secimleridir diyebiliyorum sadece..

Bu oyunu 6-7 ay oynadım.Dediğiniz gibi kişisel tercih meselesi..İnternet başında bazıları oyun oynar ,bazıları gezi rehberlerine bakar,bazıları kişisel site yapar vb...bunları çoğaltmak mümkün elbetteki herkesin zevkleri farklı olmak zorunda...Normal hayatta ise bazıları evişi yapar temizlik ,yemek gibi,birçoğomuz okula, işe gider gelir,çocuklar evde parkta oyun oynar bu saydıklarım ise %80 i zorunluluktan doğar, birçoğumuz yaptığı işten memnun değildir ,işte burada topluma faydalı bir insan olmanın ne demek olduğu ortaya çıkar?Kimin ne kadar faydası var dünyaya ve insanlığa? terazi kefesine koyabilsek keşke ama nafile:)Bence bu dünya faydası olan birileri varsa elle tutulacak ;"Bilim Adamları" dır.Einstein,Thomas edison,ibni sina ve daha niceleri...aslında onlardan hiç bir farkımız yoktur zeka bakımından ama yönelimlerimiz farklıdır.Kimse 100 sene sonra dünyanın en zengin insanının adını hatırlamaz ama bu saydığım ve sayamadığım birçok bilim adamının(kadını) adını herkes hatırlar.Acaba çok para kazanmak ve kariyer yapmak mı önemli? Bu yönden bakacak olursak acaba kim ne kadar faydalıdır?dünyaya,kaçımız ağaç dikti,kaçımız başkasına yapılan haksızlığa "pasif" direnişte bulundu?Kaçımız ozon tabakasının delinmesine duyarlılığını açıkça ortaya koydu?Aslında hayat birçok küçük mutlulukla doludur bu mutluluklar insana daima haz verir ve onu hep canlı tutar,bazıları ise büyük hedefler peşinde koşarken çoğu zaman onun altında ezilir...Elbette herkes bilimsel araştırma veya icat yapamaz,Ama arkadaşımızın dediği gibi bu boş zaman veya tüm gün değerlendirilmesi tercih meselesidir, bu yönden biraz eleştirisel de olsa sizi ılımlı ve doğru konuşma uslubünüz için tbr ederim.Ancak diğer yargısız infaz yapan arkadaşlara derim ki ben istediğimi yapmakta serbestim sanırım ve beni yargılamak kimse ye düşmez...Diyelim ki yargılama hakkınız var ,o zaman bende derim ki diyelim kitap okuyorsunuz boş zamanlarınız da hiç kitap yazmak aklınıza geldi mi bu yeterliliği kendiniz de görüyormusunuz?görmüyorsanız okumakta ki amacınız nedir?veya yararlı bişeler yapmaktan bahseden arkadaşlara elle tutulur ne yaptınız katkınız nedir?önce bana kendinizi tanıtın yaptıklarınızdan bahsedin ondan sonra eleştirme hakkınız belki:) olur...Çok fazla felsefik oldu ama:)başkasını eleştirmeden önce önce kendimize bir baksak nasıl olur?
    saygılarımla...
    (ogame in bağlayıcılığı konusunda hemfikirim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steinberger -- 20 Eylül 2005, 16:28:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: HighEND

quote:

Sunu merak edıyorum hocam..Oynamasan ne yapardın?

• ya sizene istersek oynarız istersek oynamayın ya alla alla karışmayın biz ogame oynuyanlar için güzel bir oyun siz karışmayın bu forumunlayın
  • arkadaslar bence bu ogame çok iyi bir oyun....

bazıları için iyi olmasada ortaya 3d muhabbetini atsalarda bence onların sorunu su ogame sabır ister,dusunmek,strateji yapmak ister....

tabiki bunuda öle herkes yapamaz yani mesela sadece binalarımdan para gelecek sekilde beklerseniz olmaz sabahtan aksama kadar bekle sonra bir tane bina bas gene bekle durmadan gezegeni gezeceksin arastıracaksın çöp toplucaksın vs.... ozaman gör filolarının biri inip digeri kalmayacak kalkacak....

bu benim görüsüm

bence Ogame
    bu arada evren 2 kayıtlı olan varsa söylesin tanısalim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: FreDOM

ya sizene istersek oynarız istersek oynamayın ya alla alla karışmayın biz ogame oynuyanlar için güzel bir oyun siz karışmayın bu forumunlayın

Karışan yok, sadece fikir beyan ediyoruz konuşup, tartışıyoruz..Sanırım oyun o kadar sarmış ki buna bile tahammülünüz kalmamış..
  • ogame yalan bişy arkadaş gece çocuklara masal niyetine anlatılabilir :D

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.