Şimdi Ara

Office 2013 almaya değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
13.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok uzun süredir OpenOffice ve ardından Libreoffice kullandım. Şimdi okuldaki belgeleri açmakta sıkıntı Libreoffice ile açmakta sıkıntı yaşadığım için Microsoft Office almak istiyorum. Karşımda Office 2010 ve 2013 seçenekleri var.

Office 2013 Ev ve Öğrenci sürümü Vatan Bilgisayar'da şu an 153 TL'ye satılıyor. Sadece tek bilgisayara kurulabiliyor. Bir de 116 TL'ye her özelliği içeren ve beş bilgisayara kurulabilen Office 2013 sürümü var ama 1 yıl abonelik şeklinde. Böyle olunca da bir yıl sonra tekrar almak gerekeceği için yine pahalıya gelecek.

Diğer taraftan 112 TL'ye Office 2010 Ev ve Öğrenci sürümü var ve üç bilgisayara kurulabiliyor. Süresi de sınırsız. Şimdilik tek bilgisayara kuracağım ama ileride sayı artabilir. Onun için elimde fazladan lisans olması hoşuma gidiyor. Hiç olmadı birine satarım ya da hediye ederim. Üç bilgisayara kurulabildiği için 112/3 = 37 TL gibi bir fiyata geliyor.

Ben Office 2010 almak istiyorum. İki sürüm arasındaki farklar nelerdir? Sizce arada devrim denecek fark var mı?

İnternet sitelerini araştırdığım kadarıyla pek fark olmadığını gördüm. Bir de size sormak istedim. Dün Office 2013 sürümünün 1 aylık versiyonunu 15 TL'ye aldım. Aynı anda Office 2010'u da denemek amacıyla kurdum. Karşılaştırmaya çalışıyorum. Siz ne dersiniz?

• Cevap gelmedi ama ben biraz denedim ikisini de. Bence değmez deyip 2010 aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Cevap gelmedi ama ben biraz denedim ikisini de. Bence değmez deyip 2010 aldım.

En doğru karar vermişsin
    Ben de 2010 yazacaktım
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Gerçekten öyle oldu. 2013 gözümü çok yoruyor dümdüz renkte olduğu için. Kendimi kötü hissediyorum. 2010 ise rahat.
  • office 365 2013 mü kast ediyorsunuz..ve bu 1 yıllık ne demek..ofis 365 aldığımızda 1 yıl sonunda tekrar mı para vereceğiz..??
  • kervancılar kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında Office 365, Office 2013'ün bir sürümü. Office 2013'ün farklı sürümleri var bildiğiniz gibi. Bunlar; Ev ve Öğrenci, Ev ve İş, Profesyonel Bu sürümler arttıkça hem özellikler hem de fiyatlar artıyor. Bu dediğim üç sürümü alırsanız ömür boyu lisansınız oluyor ve bir daha para ödemiyorsunuz. Bunlardan birinde tek lisansla sadece tek bir bilgisayara kurulum mümkün oluyor.

Office 365 tüm Office araçlarını içinde barındırıyor. Yani Office 2013 Professional işlevinde. Tek lisansla beş farklı bilgisayara kurulumu mümkün. Ayrıca her ay 60 dakika Skype konuşması ve 5 GB SkyDrive bulut depolama alanı veriyor yanında. Onu diğerlerinden ayıran en büyük özellik ise dediğiniz gibi bir sene sonra süresinin dolması ve bu durumda ya yeniden para ödeyip lisans almanız ya da tamamen bilgisayarınızdan silmeniz gerekmesi. Bunun aylık versiyonu da var. Aylık versiyon yine saydığım özelliklere sahip ve her ay 15 TL alıyor. Ben iki ay üye kaldım ve Microsoft iki fatura yolladı eve.

Eğer almayı düşünüyorsanız ve üç taneye kadar bilgisayarınız varsa en mantıklısı Office 2010. Ama Word, Excel, Powerpoint dışında programlar lazımsa ve profesyonelseniz lazım olan programları barındıran Office sürümü mantıklı olur. Beş taneye kadar bilgisayarınız varsa bence Office 365 düşünülebilir. Çünkü bir tane alıp beş tane bilgisayara kurulması mümkün. O zaman bilgisayar başına lisans ücreti uygun oluyor.

Bildiklerim bunlar. Yanlışım olduysa affola. Ben Office 2013'ün renklerini de sevmedim. Çok fazla göz yoruyor. 2010 alıp geçtim.

• office 2010 un malum sürümünü kullan hic gerek yok 2013 cok fark yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BF3 Almaya değer mi ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • igetsky kullanıcısına yanıt
    Doğru pek fark yok hocam. Hatta bana daha kötü geldi.

Şu Microsoft'a çok kızıyorum Nokia meselesinden dolayı. Satın alması değil beni kızdıran. Satın almak için başına kendinden birilerini geçirip şirketin değerini düşürmesi. Zaten Microsoft'u sevmem.

Bu konudaki haberlerden birine yorum yazmıştım ama sağolsunlar silmişler sanırım.
  • quote:

Hocam aslında Office 365, Office 2013'ün bir sürümü. Office 2013'ün farklı sürümleri var bildiğiniz gibi. Bunlar; Ev ve Öğrenci, Ev ve İş, Profesyonel Bu sürümler arttıkça hem özellikler hem de fiyatlar artıyor. Bu dediğim üç sürümü alırsanız ömür boyu lisansınız oluyor ve bir daha para ödemiyorsunuz. Bunlardan birinde tek lisansla sadece tek bir bilgisayara kurulum mümkün oluyor.

Office 365 tüm Office araçlarını içinde barındırıyor. Yani Office 2013 Professional işlevinde. Tek lisansla beş farklı bilgisayara kurulumu mümkün. Ayrıca her ay 60 dakika Skype konuşması ve 5 GB SkyDrive bulut depolama alanı veriyor yanında. Onu diğerlerinden ayıran en büyük özellik ise dediğiniz gibi bir sene sonra süresinin dolması ve bu durumda ya yeniden para ödeyip lisans almanız ya da tamamen bilgisayarınızdan silmeniz gerekmesi. Bunun aylık versiyonu da var. Aylık versiyon yine saydığım özelliklere sahip ve her ay 15 TL alıyor. Ben iki ay üye kaldım ve Microsoft iki fatura yolladı eve.

Eğer almayı düşünüyorsanız ve üç taneye kadar bilgisayarınız varsa en mantıklısı Office 2010. Ama Word, Excel, Powerpoint dışında programlar lazımsa ve profesyonelseniz lazım olan programları barındıran Office sürümü mantıklı olur. Beş taneye kadar bilgisayarınız varsa bence Office 365 düşünülebilir. Çünkü bir tane alıp beş tane bilgisayara kurulması mümkün. O zaman bilgisayar başına lisans ücreti uygun oluyor.

Bildiklerim bunlar. Yanlışım olduysa affola. Ben Office 2013'ün renklerini de sevmedim. Çok fazla göz yoruyor. 2010 alıp geçtim.

kısaca ms apple ve android gibi milleti söğüçleme yoluna gidiyor..yakında tamamen yıllık olayına çevirir ee karlarıda düştüğü için bu açığı kapatırlar her yıl binlerce iş yerinden kira gibi paralarını almaya başlarlar hırsızar..umarım açık kaynak kodu daha adam akıllı işler yaparda bu hırsızların eline düşmeyiz...ms ios android 3 hırsızlar..

• Office 2013 kullanıyoruz işyerinde.

20 GB SKYDRİVE alanı ile beraber..

Hiç bir yere dosya taşımıyoruz. Kayıt ediyoruz bırakıyoruz ister mobilden ister tabletten istersek evdeki bilgisayardan girip devam ediyoruz..

Herşey bulut üzerinde..

Çok kullanıyorsanız ayda 10-15 liralık şeylere çok takılmayacaksınız..

Bugün bir hamburger 15 liraya gelirken sorunsuz bir ofis sistemini devamlı kullanıyorsanız bunları verin..

Diğer türlü açıkcası denedik ama verim alamadık. Yok buluta at sonra eve gel aç vs vs vs..

Bir kaç kezde kaybedince dosyaları dedik artık gerek yok..

Aldık rahatladık..
  • @kervancılar

Apple ve Android benzetmenizi tam anlayamadım, açarsanız sevinirim. Şu an süresiz sürümler de olduğu için çok sorun yok. Ama dediğiniz gibi süresiz sürümleri kaldırarak milleti her an söğüşleyebilirler.

@s.volkan

Fazla sayıda bilgisayarınız varsa ve offiçe çok kullanılıyorsa haklısınız. Fiyat çok uygun. Ama öbür türlü alınmamalı bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam şu bahsettiğin '112 TL'ye Office 2010 Ev ve Öğrenci sürümü' için link yollayabilir misin? -aynı fiyat olmasa da olur mühim olan 3 kullanıcılı ürünü bulabilmek-
  • yldz85 kullanıcısına yanıt
    Buyrun hocam. Ben şuradan aldım:

http://www.vatanbilgisayar.com/Office%20Program%C4%B1/microsoft-79g-02136-office-2010-ev-ve-ogrenci-turkce-kutu/productdetails.aspx?I_ID=47878

Şu an fiyat biraz yüksek. Ben aldığımda %30 indirim vardı ve dolar daha düşüktü. Ama onun dışında başka yerlerde benim aldığım fiyat civarında satılıyor:

http://www.exa.com.tr/microsoft/ms_ofis_yazilimlari/ms_office-380-19990.html

http://www.kocpa.com/Urun/MS-Office-Home-and-Student-2010TR-PC-KEY-79G-02532-pmu5314.html

• quote:

Buyrun hocam. Ben şuradan aldım:

http://www.vatanbilgisayar.com/Office%20Program%C4%B1/microsoft-79g-02136-office-2010-ev-ve-ogrenci-turkce-kutu/productdetails.aspx?I_ID=47878

Şu an fiyat biraz yüksek. Ben aldığımda %30 indirim vardı ve dolar daha düşüktü. Ama onun dışında başka yerlerde benim aldığım fiyat civarında satılıyor:

http://www.exa.com.tr/microsoft/ms_ofis_yazilimlari/ms_office-380-19990.html

http://www.kocpa.com/Urun/MS-Office-Home-and-Student-2010TR-PC-KEY-79G-02532-pmu5314.html

teşekürler

• quote:

@kervancılar

Apple ve Android benzetmenizi tam anlayamadım, açarsanız sevinirim. Şu an süresiz sürümler de olduğu için çok sorun yok. Ama dediğiniz gibi süresiz sürümleri kaldırarak milleti her an söğüşleyebilirler.

@s.volkan

Fazla sayıda bilgisayarınız varsa ve offiçe çok kullanılıyorsa haklısınız. Fiyat çok uygun. Ama öbür türlü alınmamalı bence.

yani demek istedğim uygulamaları paraşıya çeviriyor biliyorsunuz windos çin çok fazla ucretsiz yazılım var ve md ucretli yazılımları var ofis gibi ama bunlar 1 defalık paralar karşılığ satılıyor..bence ms bu duruma sureklilik kazandırmak istiyor..yani yazılımlarını 100 tl 150 tl gibi yıllık ucretlerler devamlı müşterilerden gelir kaynağı yaratmak istiyor..

• Kullanım alanına göre office 2010 ya da 2013 tercih edilmeli diye düşünüyorum. Yukarıda arkadaşımın biri bahsetmiş cloud olayından. Office 2013 bunun için çok başarılı uygulama ve özellikler sunuyor. Bende ofisimde aynı şekilde çalışıyorum. Gayet pratik ve başarılı.

Ama genel anlamda kullanılacaksa ve ekstra bir özellik aramıyorsanız 2010'na devam.

Herkese iyi çalışmalar dilerim..
  • Arkadaşlar anladığım kadarıyla office 2010 gayet cazip gözüküyor. Ama home and business var, ev ve öğrenci var, akademik vs. var. Aralarındaki farklar nelerdir?

Şimdi ben bu aktivasyondan falan bıktım. Artık orjinal gidip alacağım ama geçen sene 2007 enterprise diye bişey kullanıyordum ve excelde grafik oluşturma dışında müh. olarak çok ekstra birşeyler yapmıyorum, bir de point sunum ve word ödev hazırlama vs.

Mesela en ucuzundan alsam beni kaldırır mı? Yoksa bu ev öğrenci falan sürümleri ilkokul seviyesinde olacak kadar basit ve işlevsiz dandik şeyler mi? Görüşünüzü almak isterim. Aralarında astronomik fiyat farkları var çünkü. Ciddi olarak işlevsellik farkları da var mı?
  • leidenfrost L kullanıcısına yanıt
    Hocam bildiğim kadarıyla arayüzler vs. tamamen aynı. Fark içerdiği programlarda. Ev ve Öğrenci sürümünde sadece Word, Excel ve Powerpoint mevcut. Ev ve iş sürümünde Word, Excel ve Powerpoint yanında Axcess vs. gibi yazılımlar da var. Profesyonel seri ise tüm ofis programlarını içeriyor. Bildiğim kadarıyla farkları bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam bildiğim kadarıyla arayüzler vs. tamamen aynı. Fark içerdiği programlarda. Ev ve Öğrenci sürümünde sadece Word, Excel ve Powerpoint mevcut. Ev ve iş sürümünde Word, Excel ve Powerpoint yanında Axcess vs. gibi yazılımlar da var. Profesyonel seri ise tüm ofis programlarını içeriyor. Bildiğim kadarıyla farkları bu.

Az önce de baktım içeriğine kabak gibi ortadaymış zaten Eğer dediğiniz gibi ise ev ve öğrenci sürümü bana gani gani yetip de artıyor bile. Arayüz kısma gibi bir durum zaten çok mantıksız olurdu. Çok teşekkürler üstad

• LibreOffice'in isinizi gormemesine uzuldum.
    Benim merak ettigim okulda ne tip belgeler sizi Microsoft'a mahkum etti? Bu belgeleri uretenlere standart disi uyumsuz belgeler ureterek insanlari Microsoft tekeline mecbur biraktiklarini soylemeyi deneyebilir misiniz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.